onsdag 28 april

varför säger ni inget?


måndag 26 april



idag är jag trött, men jag ska ändå klä mig för promenad snart och gå till jobbet till klockan 10 och jobba fram till 16:30, sen ska jag in till stan för att möta johan som varit hos tandläkaren för första gången på 5-6 år. det är synd om honom och jag vet precis hur det känns. sen får vi se om vi drar vidare till HC för att använda lite rabattkuponger som johan fått från en arbetskamrat. annars tar vi det någon annan dag i veckan. som sagt, jag är trött, det är måndag och jag orkar snart ta tag i dagen och den nya veckan. helg igen snart, tack?

söndag 25 april

igår var älskling hos lillebror och fick hjälp av papi med bilen. och medan dom var ute i stundom regn, stundom sol befann jag mig inne tillsammans med evelina och cherie. cherie är fasters favorit för tillfället, sen i juni kommer den nya favoriten och det sa jag till henne, jag tror inte att hon uppskattade det. men vad tror hon, hon är ju en hund och dom kommer alltid på andra plats. men jag sa ändå till henne att jag kommer fortsätta älska henne iallafall och jag tror hon var okej med det till slut. när evelina städade och hade sig satt jag och tittade på, en av mina favoritsysslor faktiskt. och så kelades vi litegrann också såklart, jag och cherie



och idag ska jag och älskling promenera till maxi och kika på skor. jag behöver verkligen ett par - tre nya och nu med detsamma gärna! jag har tänkt mig ett par björn borg tygskor, eller converse. och sen några andra lägre stövlar av nåt slag som man kan ha när det vill regna och vara blött ute. älskling behöver också ett par nya och han kör nog på några sportiga puma som alltid. vi får se vad vi kan tänkas finna. sen ska det inhandlas schampo och balsam, lotion och rakblad till min hyvel. tur att solen skiner så man blir på extra glatt promenadhumör!


lördag 24 april

banandieten har gett positiv verkan, på två veckor har jag minskat nästan fyra kilo. den här veckan stod det -1,4 kilo på vågen sen förra veckan och jag är lagom nöjd. endast åtta kilo kvar till perfektion. jag ska absolut inte bli nån anorektiskt smal blonderad tös med nada bakom pannbenet, jag ska alltså ner i en sådan klass att jag inte dör av att gå upp fem kilo till lika gå ner fem kilo. sådär lagom mittemellan ska jag hamna. och jag längtar tills dess.

idag är det lördag och ät-vad-du-vill-dag. jag älskar dom dagarna! jag har så förtjänat det. två kaivarmackor med ägg och kellogs special K stod på frukostbordet imorse, efter en timmes promenad tillsammans med mamma i öronen. så jäkla skönt att komma upp tidigt, men mestadels var det för att jag var så nyfiken på vågen som jag gick upp så tidigt. och det visade ju sig vara en hyvens trevlig siffra som visade sig där också.

idag skiner solen, jag är glad och med en påse godis ska jag snart åka till lillebror där älskling och pappa ska byta bilgrejer på megasn så att vi snart kan komma igång med bilen och brassa runt hela sommaren. så jag önskar alla en trevlig helg och meddelar att jag är på tillfriskningsvägen vad gäller alla sjuka baciller nu, så jag kommer orka blogga igen, cause i know you're dying to read!




måndag 19 april


jag köpte en ny borste förra veckan, en såndär bra som ska ge glansigt och fint hår. och när lönen kommer ska jag köpa matrix schampo och balsam också. tigis dumb blonde funkade inte riktigt på mig. sen är det bara fem kilo kvar tills det blir en tid hos marita igen. så idag återgår jag till banandieten och kör veckan ut, jag hoppas verkligen på ett liknande resultat på vågen som i lördags även denna vecka. på fredag ska vi storhandla och då ska jag köpa på mig en massa smoothies och köra nästa vecka. jag jobbar kväll hela veckan och det är ganska skönt, iallafall med sovmorgon och förmiddagspromenader. dock lite drygt att komma iväg sen på eftermiddagen när man helst bara vill lägga sig och vila en stund. men jag är hemma igen vid 21 och älskling kommer och möter på cykel så det ska nog gå. sen har vi våran timme framför tv'n. och veckorna går undan då också, för på jobbet äter man inte i onödan och där tänker man inte så mycket heller. solen skiner och jag är verkligen sugen på att få komma ut, ska klunka i mig lite vatten, sätta i hörlurarna och ringa till mamma. sen ska jag förbi ica och inhandla ett gäng bananer.





nån som vill köpa? jag har knappt använt något, kanske en två-tre gånger bara, så det är väldigt mycket kvar. 750 ml av varje och jag tror dom ligger på en fyra hundra kronor för båda, men jag klarar mig på två hundra om det är nån som vill köpa dom. säg bara till!

söndag 18 april

2 kilo lättare har jag lyckats bli! men efter igår kanske jag inte ligger lika mycket minus, men jag kommer igen sen under veckan när jag går på dieten igen, nu har det varit och är helg och då unnar man sig. fast i sådär lagom mängd. igår var jättetrevligt i jönköping, min bror blev man och jenny som varit som min syster i över 14 år blev det lite mer på riktigt igår. och jag älskar dom båda så mycket! sen älskar jag redan det lilla monstret som ligger i jennys mage och bara väntar på att få komma ut till oss andra. jag ska skämma bort den ungen ordentligt!

idag blir en slappardag, även om vi kom hem runt 22 igår så var det ändå drygt att gå upp vid sju och åka två timmar till jönköping och sen vara där några timmar och åka bil hemåt igen vid 20-tiden. det tog på krafterna, blev bara lite kvällsmat när vi kom hem och sen sov vi som grisar båda två.

det blir inga bilder från våra festligheter eftersom det bara var en liten tillställning, danel har sagt att det ska bli större fest senare sen när bebis är ute och vi alla kan vara med ordentligt. det kommer bli kalas. dock kan jag bjuda på en bild från fredagen, jag är verkligen en tönt.


nu ska jag klä mig och få ut min andra tönthälft på promenad i solen medans den fortfarande är framme! söndag utan ångest står på schemat idag och jag är rättså nöjd än så länge. alles gôtt!

fredag 16 april

jag sitter med ett glas juice och väntar på att få gå till jobbet. jag är dock lite sleten, har inte sovit så bra inatt trots att jag inte sov mycket igår. det kanske ligger inom en omedvetet att man ska gå upp tidigt, att man därför inte kan slappna av riktigt. men morgon är det och fredag! rätt så härlig dag att komma tillbaks till jobbet på, känns som en måndag fast det är fredag. sen väntar två härliga dagar av ledighet och imorgon bär det av till jönköping! förhoppningsvis blir det bara lite regn på dagen i huskvarna och ingenting här eller resten av dagen där, vi får hoppas på det bästa helt enkelt.

efter jobb idag ska jag till stan och byta tights till mamma och sen vidare till henne för att lämna dom och hjälpa henne att handla lite. sen längtas det hem för mys i soffan till "så ska det låta!". men inget godis eller popcorn blir det, för imorgon är det vägning igen och jag önskar för allt i världen att det hänt nåt, men pessimisten inom mig säger annat. det spörs! nu ska jag klä mig, ha en fin dag!

torsdag 15 april

sometimes it's hard to put into words what you feel inside





jag dricker kaffe med balkongdörren öppen hemma idag, jag är så trött på alla sjuka baciller i halsen. men det är helt okej nu, det här är min "var lite extra försiktig och stanna hemma en extra dag för säkerhetsskull"-dag. och det känns rätt bra att jag stannade hemma iallafall, även fast ångesten kom krypandes imorse när jag låg vaken med laptopen på magen klockan halv sju och räknade ut att jag skulle hinna till jobbet om jag skyndade mig. men det är bra att vara försiktig, jag tänker som min mamma brukar säga jämt när jag känner mig dålig och ändå går till jobbet: det är ingen som kommer tacka dig för att du går sjuk till jobbet, och det är du själv som känner din kropp bäst och som bestämmer om du ska stanna hemma, ingen annan. och det är så sant! ingen tackar mig för att jag går sjuk till jobbet och gör ett sämre jobb än vanligt, är på sämre humör och kanske till och med smittar andra. nej, stanna alltid hemma en för-säkerhets-skull-dag tycker jag!



jag tog en promenad i solen
nyss och hittade ett par vänner längs vägen. jag tror dom sov och jag väckte dom, men jag var tvungen för dom låg så sött precis intill vägkanten. halsen mår bättre och bättre ute i vårluften, idag kändes det som balsam i mina luftrör när jag andades och solen sken genom molnen. men dom säger att det ska regna imorgon och i helgen och jag tycker inte det låter som en bra idé, jag hoppas dom ljuger och att solen kickar regnets ass big time. för på lördag vill jag ha fint väder hela vägen ner till jönköping. jag längtar som en tokig gris till helgen, jag hoppas det blir fint som snus!

lördagens klädsel hänger och väntar lika otåligt


jag längtar lite efter johan nu
, det är mer än två timmar kvar tills han kommer hem. varför saknar jag honom alltid så mycket? vi är ju nästan jämt tillsammans, det är galet. och efter snart 6 år borde man ju ha tröttnat åtminstone litegrann på varandra, men jag har det inte. och nästan varje kväll när jag kommer hem senare än honom säger han att han saknat mig och då vill jag bara krama sönder honom. han är bäst i världen på att göra mig lycklig.


vi är liksom som en familj, han, jag och pelke :)

onsdag 14 april

what a beautiful morning!

det enda som saknas är en frisk hals och jag är på gång! men jag tror den är påväg att klara upp sig. en till dag utan ansträngning och jag är en prima skinka igen. vi hoppas på det iallafall, för imorgon vill jag vara tillbaks på jobbet.


(jag kan inte sova utan pelke, kan nån förstå varför?)

jag vaknade av solen idag, så himla härligt! imorse när älskling gick öppnade jag fönstret och somnade i den friska luften. men jag sov bara några timmar innan jag vaknade av att solen tittade in bakom rullgardinen. det är den bästa känslan! jag blir pigg bara av tanken på att få gå ut i solen under klarblå himmel och andas vårdofter. jag har dock lite att stå i först, tvätten från igår plockar inte upp och viker sig själv inte. och sängen bäddar inte sig själv, liksom disken inte diskar sig själv. även om jag är hemma från jobbet så är jag inte fri från arbete, men sålänge inte halsen behöver arbeta är det helt okej. jag är inte den som ligger i sängen hela dagen när jag är sjuk, jag behöver få utlopp för min energi. sen ska jag ta en promenad i solen, det är väldigt bra om man vill bli frisk.

sen ska jag med bilen till mamma för att skjutsa henne till sjukhuset och kan hända att vi tar en sväng förbi maxi också och in på gina för att se om dom har jeansskjortan som jag vill ha därifrån. den finns på hemsidan men jag vet inte om dom har den inne i butik. har dom inte det blir det beställning på den. och så behöver både mamma och jag strumpbyxor till storebror danel och jennys stora dag på lördag. jag ska ha min gråa tubklänning jag köpte förra året till min och johans 5-års dag, men som jag aldrig använde. så den är ju i princip ny och oanvänd och det passar mig bra så jag slipper slösa pengar. för i dessa tider är det bäst att spara, spara, spara.

nu ska jag vika tvätt och dricka upp min juice så börjar dagen sen.

  

tisdag 13 april


i'm sick and tired of always being sick and tired



jag blev hemma idag från jobbet
och ingenting framkallar mer ångest hos mig än att vara sjuk från jobbet, förutom att gå hemma och stämpla utan jobb kanske.. men så fick det bli. fick mig knappt nån sömn inatt för att halshelvetet inte ville ge med sig och ibland kändes det som att jag var påväg att kvävas av mitt eget saliv -inte okej. så jag blir nog hemma imorgon med, men har iallafall planerat att jobba torsdag och fredag, men det spörs. just nu känns inte halsen alls okej, trots att jag handlat mucoangin på apoteket som ska vara det allra bästa för halsen vid typ halsfluss. jag känner inget mirakel än iallafall.

nu ska vi tvätta och jag har tagit mig styrkan att sortera ihop tvätten lagom tills älskling kom hem, så det är bara att gå ner. sen tar jag nog en banan och lägger mig framför tv'n en stund. jag tror vila är den bästa medicinen, vad man än är för sjuk. men jag är så sjukt trött på att vara sjuk och trött hela tiden. jag känner mig som en fånge på insidan, trying to get out. ungefär som vårt nya husdjur flugan i köksfönstret som varit min bästa och enda vän hela eftermiddagen. han har surrat runt och dunkat huvudet mot fönstret i flera timmar och ibland har jag lust att göra detsamma.

  
idag har jag dock gjort balkongen vårig och användbar igen, det är ju ett måste nu när solen skiner. och på min promenad hittade jag tussilago som jag plockade med mig hem. min mamma brukade alltid plocka tussilago till mig varje vår när jag bodde hemma och ställa in en vas med dom i mitt rum med en liten gullig lapp bredvid som jag fick finna och bli glad av när jag kom hem från skolan. varje vår gjorde hon så i flera år och då visste man att var det vår, på riktigt. nu har jag ju plockat dom själv och skickat ett mms till mamma med en bild på dom, men det är liksom vår i luften lika mycket för det.

  


måndag 12 april

i go bananas!


jag ska äta banan till frukost, lunch, middag och kvällsmat i minst en vecka. tillsammans med den dieten går jag minst 1,5 timme om dagen och cyklar minst en kvart. kommer jag tappa två kilo på det tror ni? i could sure hope so.

lördag 10 april


jak er syk

tisdag 6 april

jag ska äta godis ikväll!

ibland när jag tänker efter är det ingen som tvingar mig att träna, att inte äta godis och bara äta en massa grönsaker. det är jag själv, och igår var jag jättesugen på godis. men efter att jag och johan lämnat bilen hos mamma var klockan redan 20 och det kändes så himla onödigt att gå till affären och inte vara tillbaks förrän vid 21, bara för att köpa godis. så idag, efter jobbet tog jag vägen förbi willys och köpte godis. jag får äta om jag vill, det är jag som bestämmer. så idag äter jag godis till antingen mentalist eller DH.

igår var världens tråkigaste bajsdag, vi gjorde ingenting och jag ångrar det. vi hade kunnat promenera hur långt som helst, sett en film, tagit ett bad, spelat kort, eller rent av åkt till mummi och umgåtts med min familj som åt påskmiddag där. men icke, vi gjorde absolut ingenting. jag duschade inte ens igår, men det var mest för att vi haft stopp i avloppet sen slutet av förra veckan och först idag kom dom och fixade det, så ikväll ska jag ta en lång, varm dusch utan att ha proppen i och behöva tömma ut vattnet pö om pö för att inte orsaka översvämmning. gött dä.

svärmor är i luxemburg hos johans syster, jag hade också velat åka dit. men vi tar nog en tur dit i sommar hoppas jag, kanske tar ledigt ett par dagar och åker en helg, eller om vi åker under semestern. det vore så himla kul, vi har aldrig varit där och lukas har blivit så himla stor nu också. i sommar fyller han tre och då får man äntligen köpa leksaker som är "ej för barn under 3 år".

världens sötaste soon to be 3-åring


idag skiner solen igen och jag blir glad av det. hela ostkusten skulle få sol idag sa dom på radion imorse, men det var nu först på eftermiddagen när jag slutat jobbet som jag såg solen smyga fram igenom molnen. solen är en av mina bästa vänner, den gör mig alltid på så himla bra humör. i solen kan man konkurrera världen!

blir ingen träning idag (förutom promenaden till och från jobbet, samt den till willys för att köpa godis då), men det gör liksom ingenting. för imorgon drar jag igång igen efter påskuppehållet. jag börjar klockan 10, så jag går upp med johan och tar morgonpromenad, sen tränar jag cykel efter jobbet. jag har bestämt mig för att jag får äta godis också, om jag lyckas gå ner i vikt till varje lördag. ingenting på fredagar blir det, och bara en påse på lördagar, om jag som sagt gått ner i vikt. det är en stark regel och jag tänker hålla på den. så imorgon börjar banandieten för en månad framöver och jag ska också få beställa lite mer kläder när jag kommit under nästa minigräns, nästa stora gräns ger mig en bokad tid hos marita igen, vilket jag tippar borde bli någon gång i slutet av månaden eller början på nästa. sen är det 3-5 kilo kvar till lagom.

nu ska jag tigga till mig massage, min nacke är inte alls som den borde.

måndag 5 april

grattis papi!

och så var aprilvädret igång, igår var det strålande sol och sommarkänsla, idag kom snön och vintern är tillbaks. jag hoppas att det blir många plusgrader idag så att snön smälter bort. jag hade liksom börjat vänja mig vid bar mark.

det är min pappas födelsedag idag, fast vi var och firade honom igår redan, det skulle ha blivit någon form av påskmiddag samtidigt, men tydligen så ville mina syskon annat så det blev fika tillsammans med alla istället och det räcker det med. det blev till sena kvällen så vi avbokade vårt biobesök. men det gjorde ingenting, för jag gillar när vi alla är samlade sådär, det händer inte jätteofta. och snart kommer vi ha ytterliggare en medlem i familjen. om mindre än tre månader, då är jag faster på riktigt. och jag ska bli världens bästa faster.

dessutom ska vi snart på vigsel också, storebror och jenny har bestämt sig för att vara äkta makar innan bebisen kommer. så den 17 april ska det bli fest i jönköping. då får man en anledning att köpa nya kläder igen, och det gillar vi. jag hoppas på vackert väder.

just nu bakas det bröd hemma hos nilsson/palmroos, eller det jäser för tillfället. solrosbröd från finax, det är bra grejer det. efter frukost ska vi klä oss för en tur på stan, jag ska leta lite tights och tunikor. sen ska vi till mamma och lämna tillbaks hennes bil som vi haft i några dagar nu. annars är det bara måndag och sista lediga dagen den här helgen, men det gör ingenting, för efter bara fyra arbetsdagar är det helg igen! och så är det förstås pappas födelsedag, heela dagen.


fredag 2 april

glad påsk!

för nu inleds den längsta helgen, med långfredagen. idag är det lördag, imorgon är det lördag och på söndag är det lördag. tre i en, ungefär som ett kinderägg, fast utan chokladen och spänningen, men ändå.

vi kom nyss hem från stan, jag bytte ett par tights på åhlens som jag köpte igår när kirsi och jag gjorde stan innan jobbet. dom liksom fläckade av sig, när jag satte på mig dom igår var hela händerna och armarna precis blåsvarta, jag gillart inte. så det blev ett par nya från h&m, ett latte nagellack, som jag älskar! och så köpte jag flera nya closenesstrosor från åhlens också, dom allra skönaste i världen. fann dom nu i rosa också, och köpte hem ett par igår och fyllde på med två par idag också. det är ju tre för två och då måste man.

 

vi skulle egentligen gått på bio ikväll och sett the bounty hunter, men älskling kom på den geniala idén att vi skulle gå imorgon istället och vara hos mamma under dagen, det är ju trots allt påskafton då och man vet aldrig, man kanske får nån god mat då.. men imorgon går filmen bara 18:15 och det blir lite tidigt, så på söndag (som också är en lördag) ska vi gå klockan 21 istället. jag älskar jennifer aniston, därför ska vi kolla på derailed ikväll, som jag fick låna av kirsi, en film med henne från 05 som sägs vara bra.

först ska älskling bara vila huvudet och jag laga mat, sen tar vi vägen till maxi för lite handling av påskgodis till mig också, älskling har hela lägenheten full av godis, bara för att jag älskar honom så. jag kan inte låta bli att köpa både vanliga ägg, nougatägg, chokladägg och påskskum, allt ska han ju ha så han blir rund och go. men som sagt, till mig har det inte kommit något än, så jag får helt enkelt köpa det själv. och det tänker jag unna mig hela helgen också.

imorse var det vägning och mätning, magen är det ingen större skillnad på, men låren har krympt ytterligare med 1,5 cm och runtom knäna har det blivit 1 cm smalare. resten håller i sig sen sist, men det är mest benen jag kämpar med så där går det åt rätt håll. dessutom visar vågen iallafall ett kilo mindre så där ligger jag helt okej till. nu ska jag bara kämpa mig ner 5-6 kilo till under april månad, så jag kan boka klipp och slingtid igen. mitt hår har också vuxit 4-5 cm på 2,5 månad. det är ju bra det, jag trodde nästan det stod still, då gör det inte så mycket om jag toppar mig om en månad. sen är det bara 5 kilo kvar så är jag nöjd. och det tar jag under maj det. bara två månader kvar och sen ska jag vara ett år äldre och tio kilo lättare. sen är det sommar!

glad påsk, igen.



     

 






RSS 2.0