Sista knycket nu

Okej, vi gör såhär. Jag kör dom här sista två veckorna av februri nu, med soppa, lagom mycket träning, dagsjobb som gör att jag känner mig på topp. Men trots detta tänker jag ändå fira mamma på fredag, med chokladtårta och kaka. Men jag har slutat med godis, blir popcorn och nötter samt frusen yoghurt till helgerna hädanefter. Blir så mäktigt med godis och jag tror på riktigt att jag är lite allergisk emot det.

På fredag den 27 februari har jag ett mål som då är minus minst 1 kilo från förra fredagen och då ska jag inte ha vägningsfredag denna vecka. Jag kör två veckor och hoppas på minst ett kilo minus på vågen. Efter det kör jag hela mars, med soppa, gröt, frukt&grönt, blandat med Friskis&Svettis träning (som jag ska köpa medlemskort till på söndag den 1 mars) tre gånger i veckan, samt egen träning såsom promenad + cross. Efter detta, alltså den 27 mars har jag ett mål på minus minst 4 kilo från fredagens vägning, alltså nästa fredag, den 27.

Från och med nu är det alltså minst 5 kilo minus som gäller och inga undantag, förutom mamis födelesedag, samt min och systerT's systerdag den 1 mars. Sen är det stenhårt som gäller och jag ska nå mitt mål. Jag har satt det lite lägre än från början nu, mest bara för att jag vet att jag kan och jag ska.

I april är jag en ny människa och jag ska då leva mitt liv som jag vill, fortsätta med träning, nyttig mat men ändå inte tumma på en godisbit då och då om det så är en tisdagseftermiddag på jobbet klockan två. Detta är mina sista veckor och jag kommer gå på sista gnistan nu. 7 månader är en lagom tid att gå ner minst 15 kilo på.

Nu vet ni vad jag har för mig om jag uppdaterar dåligt, det kommer vara samma samma fram tills april alltså. Träning, träning och träning för jag ska aldrig ge upp.

Så, Gilmore Girls och en halvtimme cross kanske? l'm on it.

Stjärtarnas dag

Äntligen helg, alla hjärtans dag och äntligen ledig. Veckan har gått sakta fast dagarna har gått fort, hur nu det hänger ihop sig. Skönt att en veckas kvällsjobb är gjord iallafall. Hela veckan har bestått av 1,5 timmes träning varje dag samt 150 situps varje dag. Och så cykelturerna till och från jobbet, samt alla andra små promenader jag gör jämt. Känns faktiskt bra. Och igår köpte jag lite olika soppor tills nästa vecka som jag ska livnära mig på, bla paprika och tomatsoppa, kändes fräsch och hälsosam, jag längtar tills jag får sätta skeden i det.

Men först är det pizza som gäller, romantisk Alla hjärtans dag pizza ska det bli, kanske på Provencale, kanske på Poseidon, beror på hur vi känner framåt eftermiddagen/kvällen, ska ju bli minus 10 idag och det är aldrig min grej. Fast solen skiner och det trodde jag aldrig, ska bli härligt med en promenad till Netto sen under dagen efter frukost, träning och dusch. Då ska vi köpa godis och jag ska ha minst en till kartong med nougathjärtan, fick en igår av Johan som inte hann fixa iordning choklad, ros och kort eftersom jag kompade hem tidigare och var hemma redan vid halv sex. Men det gjorde ingenting, lite förfirande blev det. Fast jag sparade chokladen tills idag, annars vore det fusk.

Igår blev det popcorn och lite chips som älskling handlat tillsammans med Le'ts dance, efter det såg vi på Hjälp! och vid 22 tog vi en stjärnklar-himmel-promenad. Ibland är jag bara så jäkla glad att jag hitta the love of my life, eller ibland, jag är det mest jämt. Fast ibland känns det bara sådär extra påtagligt så att ögonen tåras litegrann ni vet, när man verkligen känner det där extra stinget i hjärtat bara av tanken på sin älskling. Jag har hittat honom och haft honom i fem år i år. Det är helt amazing. Han är bäst, verkligen det bästa som finns och hänt.

Därför ska han få Alla hjärtans dag frukost idag, pannkakor i hjärtform, med hallonsylt och så rosor, choklad och ett kort som med ord försöker beskriva hur underbar han är. Sen ska vi som sagt träna oss lite, duscha lite och så promenixa bort till Netto som öppnat vid Ica i Eneby, hoppas dom har nåt gott godis. Jag längtar till pizzan ikväll och till Melodifestivalen, är tydligen ett starkare startfält denna gången än förra, jag blev mäkta besviken sist måste jag säga. Visst gick rätt låt vidare med Alcazar, men dom andra? Och Nina, hon borde åtminstone gått till andra chansen. Well, well, får se om Måns, Amy, Lili&Susie och inte minst Markoolio gör det hela bättre ikväll, får se, får se. Jag ser fram emot Markoolios uppträdande faktiskt, han är så inte Melodifestival.

Nu väntar pannkakorna på att bli uppvärmda, tv'n väntar på att bli sedd och älskling ligger i sängen och väntar på att bli väck om sisådär en kvart-20 minuter. Och jag, jag är bara lycklig.

Have a nice every butt's day!


Monkey business

Äntligen tisdag, har jag sagt så förut? Jag gillar verkligen inte tisdagar, men det är bra mycket bättre än igår. För när denna kvällen är över så kommer det bli onsdag och då kommer jag jobba 14-20 resten av veckan och det är så mycket bättre. Jag älskar 6-timmars dagarna. Annars har dagen funkat, började dagen med ett sms från älskling vid halv tio. Han ville att jag skulle stanna hemma och ta emot ett paket som skulle komma under dagen (som sen inte gjorde det utan jag var hemma och väntade helt i onödan) Väl uppe tog jag tag i disken och bäddade sängen, plockade och så som vanligt. Sen tog jag en halvtimme på crossen till att börja med bara för att hålla mig hemma, som sagt, helt i onödan. Sen skrev jag till Johan att ingen kommer och att jag ger mig ut på min promenad, så jag gick och det kändes skönt att komma hem och redan ha träningen gjord på crossen, och bara göra mina återstående 50 situps, det blir 50 gånger tre om dagen nu för tiden. Jag gjorde 50 efter crossen och 50 efter promenaden och så blir det 50 när jag kommer hem från jobbet.

Annars flyter allting på som vanligt, har mina tre veckor kvar till det slutgiltiga målet och får se om jag klarar det, annars blir det mars månad också och efter det så är det definitivt stopp. 7 månader är lång tid nog tycker jag. Men förhoppningsvis så räcker mitt halvår. Jag längtar till våren och sommaren och att få vara brun och lagom tjock, få längre och rakt hår, vara blond och ha semester. Äta glass med älskling och åka till Öland. Allt vill jag ha och göra. Men det kommer, det ska bara vara vinter en månad till, sen kommer våren och allting på en gång.

På lördag ska vi ju ut och äta och jag har redan bestämt vad jag ska beställa, kommer bli himla gott och det längtar jag något så hemskt mycket efter. Ska göra kladdkaka med Mariannegrädde till och gosa med till efterrätt, sen är det ju även Melodifestivalen igen och det ska följas slaviskt. Händer inte mycket mer just nu, mest jobb och träning som gäller under kvällsveckan. Mycket inplanerat på helgerna dock och det längtas till dom vareviga dag. Nu är det snart onsdag och då är det inte långt kvar till helg och då får man ett liv igen. Nu ska jag jobba ihjäl mig lite till..


I have no time for no monkey business.


Summa sumaro

Ny vecka, ny dag och nytt kvällsjobb. Jag hatar att jobba kväll, jag gör verkligen det. Det är så inte jag. Jag älskar att jobba 7:45-13:45, till och med att jobba till 15 är bättre än detta. Fast det är bra mycket bättre än sist, då var det sju dagar i rad som gällde, så även lördagen och söndagen blev jobbiga. Och nu är det bara idag till 22 och imorgon, sen jobbar jag 14-20 och det är faktiskt helt okej. Jag hinner träna innan jobbet, ändå sova ut en del, komma hem och kika tv med älskling och prata om dagen innan det faktiskt är dags att sova. Idag blir det hem och i säng direkt, likaså imorgon. Men det fixar sig, känns ändå skönt att sova ut och komma iväg på morgonpromenader och sen crossa en halvtimme. Ska försöka komma upp tidigare imorgon och ge mig ut på promenad, äta frukost och sen crossa en halvtimme, duscha och så kanske ta en till promenad. Borde jag hinna om jag går upp runt nio.

Annars var helgen helt okej, tackvare mina nya kängor som jag tog på mig under promenaden i torsdags då det var snöväder så kunde jag inte promenixa på fredagen eller helgen heller för den delen, har skavsår så det heter duga och dom kängorna använder jag aldrig igen. Nu börjar det bli bättre så jag kan gå iallafall, känns bra.

Emil kom sent i fredags, vid 23 ungefär eftersom det blev buss från Katrineholm pga förseningar, oj vad förvånad jag blir, SJ suger verkligen. Always have, always will. Men det var trevligt ändå, han fick hamburgare och rostat när han och älskling kom från spårvagnen. Jag och Johan åt också lite rostat och drack te och bara myste i vårt fina kök. Sen blev det inte mycket mer i fredags eftersom klockan redan var så mycket, blev mest sova och ha det gött.

Lördagsmorgonen var härlig, kom upp vid nio och tog Folkbladet som vi numera får varje morgon och stängde in mig i köket. Satte på kaffe, rostade mackor och läste i ungefär en timme. Löste barnkrysset också för den delen, är det enda jag kan, dom andra är för svåra, haha. Det var hur mys som helst, medans småpojkarna låg och sussade. Sen fixade jag frukost till dom också och dom kom upp strax efter tio, dom åt och jag läste om Melodifestivalen för dom, sen fixade vi oss och begav oss till staden. Åt en sväng på Max först eftersom det skulle dröja innan vi var hemma igen. Johan köpte ett nytt halsband till mitt hänge som jag fick när jag fyllde 20, blev ett i silver sålänge tyckte Johan tills han är generös nog att köpa ett riktigt fint i vitt guld. Men det funkar. Så nu är jag glad, sen promenerade vi lite runt stan och jag köpte ett dammsugarmunstycke till mami som jag sen åkte med till henne så att pojkarna fick vandra lite själva. Emil köpte dessutom en flaska vin som vi skulle ha till kvällen.

Jag gjorde pizza till kvällen sen också som vi åt och lagom tills vi var mätta började festivalen. Då blev det lite chips, nötter och godis. Jag tycker inte att jäkla Caroline skulle gått vidare, men fine. Jag gillade Nina och blev arg för att hon inte ens kom till andra chansen, tyckte Emil också var dumt. Johan tyckte nog också som oss men sa inte så mycket, vi gillade egentligen ingenting särskilt mycket och så är det alltid, men likförbannat ska man kolla varje år och jag kommer kolla nästa helg också, som en slav.

Sen blev det söndag och Emil åkte hem, jag fixade pizzarester till mig och älskling, sen vilade vi lite, jag tog en liten promenad, så kom jag hem och vi åt chokladbollar, drack kaffe och kollade på rally. Vi tänkte kolla på en film också vid nio, men efter första reklampausen tyckte Johan att vi skulle sova, han duschade och så la vi oss och kramades lite innan vi tillslut somnade.

Idag är det måndag och jag hatar måndagar, tisdagar är värre, sen kommer torsdagar, så typ på fredag kommer jag vara på bra humör igen, precis som så många andra. Sen är det Alla hjärtans dag på lördag och då ska vi äta på restaurang, jag ser fram emot väldigt mycket. Nu är det dags att promenera till jobbet, nåt måste man ju göra för att tjäna pengar.

l'd rather kill myself than turning into their slave.

Februari månad

Är helt okej och varje helg är uppbokad med något roligt att göra, sånt man kan längta ihjäl sig till. Varje veckodag har tar sin tid också, med jobb, motion och rätt matintag. Bara för att se fram emot varje helg då man släpper lite på hämningarna och knäpper upp bältet, kanske rent av tar på sig mysbyxor och har hela lördagen, bara för att få i sig den där godbiten man längtat efter. Alltså lite godis och kanske nån god mat. Jag längtar iallafall varje veckodag till varje veckas helg, för min februari månad kommer bli awesome!


Denna veckan innebär dagsjobb och är i sig riktigt bra bara för den tidens skull, samtidigt tar jag tag i träningen ordentligt, går min promenad en timme om dagen samt en halvtimme på crossen tar jag mig för. Jag har även mina fottyngder på mig när jag är ute och går, dom och mina stavar gör så att hela min kropp arbetar för fullt när jag traskar mig framåt. Det är alltid så himla skönt efteråt, även om jag vet hela tiden att jag har en halvtimmes cross framför mig när jag kommer hem så går det undan. Igår upptäckte jag att jag var väldigt tillfreds med mig själv och min kropp. Jag känner mig sund och mår riktigt bra. Det känns på topp med andra ord! Idag ska jag till Haluxa efter jobbet och träna mig starkare, ska sen efteråt träffa Maria för en fika och kanske ta en sallad, för jag lär vara hungrig efteråt känner jag. Och en banan lär inte stilla min hunger om vi ska vara på stan ett tag. Ska ju fixa lite Alla hjärtans dag stuff till älskling, han ska få bli riktigt romantiskt överraskad och jag älskar att fixa med sånt, l'm such a sucker for romance. Efter fikan och stan ska jag dra mig till affären för att handla lite inför helgen, då jag ska göra pizza själv eftersom Emil kommer och vi ska ha besök hela helgen och se på Melodifestivalen och bara ha det allmänt gött. Men innan dess så ska det tränas och fixas för full rulle.


Imorgon ska jag till Haluxa igen efter jobbet och träna järnet, efter det ska jag träffa mamma och dra med henne till Jysk och Rusta och kolla efter mattor till hallen och köket och kanske en såndär gullig gäster-handduks-hängare som jag velat ha länge men inte hittat nånstans. Ska kolla efter två nya kuddar också och kanske ett nytt täcke till mig eftersom Johan inte verkar klara av mitt duntäcke. Finns kanske nåt annat mysigt som också prasslar och är skönt, kan kännas gott i hjärtat också att inte använda dun då det verkar gå illa till när dom plockar fjädrar från fågelfäna. Jag har inte tittat på varken tv eller inslag på aftonbladet.se, jag mår alldeles för dåligt av det. Men som sagt, kan kännas bra att inte använda duntäcke då. Även fast jag sov i det inatt och hade det hur skönt som helst, fast balsam i själen känns bättre än duntäcke på kroppen. Efter att jag spenderat för mycket pengar imorgon tänkte jag få mamma till att sy våra vardagsrumsgardiner eftersom jag så illa sydde till köket och blir hur galen som helst på det. Mamma kan alltid bäst även om hon jämt sitter och säger "Jag gör bara mitt bästa, jag kan inte lova nånting, jag gör bara mitt bästa" och jag vet hela tiden att det kommer bli skitbra. För min mamma är bäst i världen. På allt, på riktigt. Jag lovar.


På fredag blir det lite städning efter jobb och träning på Haluxa, eftersom Emil ska komma och våldgästa oss då så vill vi ha lite fint första gången han hälsar på såklart. Jag hoppas även att vi kommer få vårt bakstycke till bokhyllan också denna veckan så att vi äntligen kan få upp böcker och lite grejer från klädkammaren som legat i kartonger sen vi flyttade i maj förra året. Jag mailade ju Ikea och vad hände? Jo, jag fick svar två dagar efteråt där dom bad om uppgifter från vårt kassakvitto och skulle skicka ett nytt bakstycke till oss. Johan var skeptisk redan från början och sa att dom aldrig kommer skicka ett nytt eftersom han själv skickat ett mail och frågat om det och han fick till svar att dom inte säljer reservdelar utan att han skulle höra med fyndlagret på det Ikea som fanns närmast honom. Aldrig att han gjorde det dom två gångerna vi var på Ikea, så jag tog saken i egna händer och vips så var det fixat. Att det alltid ska krävas en kvinna till allt. Hoho.


Som sagt så blir det städning på fredag, sen kommer väl Emil på kvällskanten och jag tänkte fixa varma mackor eller rostat då till kvällsmat och så blir det popcorn till Let's dance. Lovely! På lördag ska jag kanske med Lindha på jobbet till Emelie ute i Skriketorp, blir en tripp under dagen då, ett par timmar tops! För sen ska det bakas pizza till kvällen då schlageryran sätter igång. Emil och Johan får klara sig själva, ta en sväng på stan kanske och bara ha det gött tillsammans. På söndag blir det träning som heter duga, ska iallafall ge mig ut på en promenad, bara för att få av mig pizza och godis från lördagen som kommer sätta sig. Känns alltid mycket skönare när man väl kommit ut och gjort av med lite energi, speciellt när man ätit sig tjock om magen under lördagen. Gott med en lång söndagsfrukost då också och bara ta det lugnt hela dagen.

Nästa vecka jobbar jag kväll, inte alldeles för kul, men det funkar. Tar träning på Haluxa på måndag, tisdag och onsdag då eftersom jag börjar senare under måndagen och tisdagen, kvart i tre för att vara exakt, sen är det två-åtta som gäller resten av veckan. Annars händer inte mer nästa vecka, är bara träning och jobb som gäller. För sen är det Alla hjärtans dag på lördagen som det längtas till. Då ska vi ut till Provencale för en romantisk pizzamiddag igen, hoho. Och till efterrätt ska jag göra kladdkakan som vann i Kladdkake SM, verkar så himla god. Och så drar schlageryran igång igen på lördagskvällen. Kan det bli bättre? Är ledig hela nästa helg också så det är härligt. Jag tror det räcker med uppdatering för nu, nånting ska jag väl ha att skriva om imorgon också? Och så kanske man skulle jobba lite när man ändå är här..


Also this shall pass, but l will enjoy it while it lasts.


Over all

Det funkar inte att skriva matdagbok, varje jäkla dag är ju likadan. Haha. Jag struntar i det och skriver något vettigt istället. I fredags var jag på bio med Maria och såg Bröllopsduellen, inte sådär superbra men ändå rättså lättsam och okej att se en lugn fredagskväll. Det blev popcorn till bion och jag åt upp nästan en superstor själv. Så jäkla gott. Sen bar det av hemåt med spånka och hemma väntade älskling med Let's dance på i full gång. Han är lojal han, min älskling. Så det blev tv med älskling resten av kvällen, sen sov vi riktigt gott till klockan tio på lördagsmorgonen när jag vaknar av att jag inte vaknat till draget och går upp på toa. För att sen komma tillbaks och bli strykt över håret tills jag somnar på nytt igen. Sen vaknar jag åter när jag hör -Lilla grisen, grisen? Det är dags att gå upp grisen. Och öppnar ögonen och ser Johan ligga och titta på mig och kalla mig gris. Han är söt, väcker mig redan klockan tio på morgonen. Han brukar sova till minst halv elva själv och är så svår att få upp, men han väckte mig i lördags.

Sen bar det av till Ikea efter frukost och lite handlande. Vi fixade det vi inte kunde fixa på Ikea i Karlstad och nu är vi nog nöjda för ett tag. NU vill jag få iordning på allt.

Jag sydde köksgardinerna idag som legat och väntat vääldigt länge. Satte upp dom och vips så är köket nästan färdigt. Nu är det endast lampa över köksbordet och mattor som behövs så är jag supernöjd. Överlämnar dock vardagsrumsgardinerna till mamma att sy. Jag avskyr det verkligen, det finns en anledning till att jag bara blev godkänd i syslöjd. Annars börjar vardagsrummet likna nåt det med. Behöver bara få ett jäkla nytt bakstycke till ena bokhylla så kan vi sätta igång. Har mailat Ikea om det och hoppas på ett bra svar.

Efter Ikeatrippen blev det tv och Körslaget (trots att jag förbannade det när Wells fick lämna, men ganska så skönt att Hanna slog Erik, faktiskt) Jag jobbade i söndags så det blev ingen vild lördag. Började iofs inte förrän tio, men det är tidigt nog och jag tror aldrig jag varit med om en värre dag än den igår. Gästerna var verkligen otrevliga och inte alls sådär söndagslugna som jag var och jag ville bara hem och äta pizza. Men när jag kom hem ville inte Johan det utan vi stannade hemma och jag grinade lite över det, men somnade sen sött i hans famn efter att vi städat hela lägenheten.

Nu är det snart tisdag igen och vi vet vad jag känner för det, jobbar dock tidigt denna vecka så jag står ut. Idag var en förvånansvärt bra dag, känner på mig att imorgon inte kommer bli lika spännande. Men på onsdag ska jag till Haluxa och träna och då slutar jag kvart i två, ska sen träffa Maria på en fika efteråt och fixa lite Alla hjärtans dag stuff på stan. Nåt att se fram emot iallafall. Dessutom börjar Melodifestivalen på lördag och kanske kommer Emil också. Ska göra hemmagjord pizza då tänkte jag, smaskigt värre. Och godiset på lördag blir lite punschpraliner som vanligt, samt hallonbåtar och en påse riesen tänkte jag smarra på. Blev så himla sugen på det när jag såg reklamen. Fast kanske bjuder med mig lite och inte äter hela påsen själv.

Nä, nu duscha och sen sova för att sen gå upp och jobba och följa världens ekorre-hjul ännu en dag i livet.

l'm inlove with a boy who makes my life complete.


RSS 2.0