Julbord

Nu är min tre dagars vecka över, imorgon bär det av till Lund med Tess. Har jag sagt att det ska bli himla skoj? Det ska det. Vi ska försöka hinna med så mycket som möjligt, ska till en massa affärer och sen kanske vi ska ta ett träningspass på Nautilus, man får ju en gratis första omgång så kan bli intressant. Ska packa med träningskläder alltså. Och så ska vi ju äta en massa god hotellfrukost och lyckos oss så serveras frukosten ända fram till halv elva på lördag och söndag. Man kan alltså sova till halv tio-tio. Som sagt, himla skoj.

Nu väntar jag bara på att mami ska komma så att vi kan ta svängen till Maxi, där jag då ska köpa kruka men kom på under min eftermiddagspromenad nu efter jobbet att jag ska ha lite mer grejer. Tänkte kolla på om det finns lite röda detaljer jag kan ha på mig till jul och inte minst till vårt julbord på jobbet! Sänkt pris till 150 spänn (glögg ingår såklart) och så kommer vi få sluta tidigare eftersom det är klockan 18 och jag jobbar till 20. Jag längtar verkligen, trevligt att kunna umgås med alla utanför jobbet och bara mysa till det liksom. God mat också, hoppas jag. Fast jag äter ju inte så mycket på julbordet, men lite köttbullar, potatis och sånt går väl ner. Det är ju sällskapet som är härligt. Och så kan jag inte dölja att jag älskar att klä upp mig!

Så, därför tänkte jag kolla på ett rött diadem, ett rött armband, rött skärp och ett tomtehalsband. Ska försöka fördela det lagom under julbordet och till julafton. Jag fick ju mina kläder från H&M igår, kjolen och alla toppar förutom min röda topp som jag ska ha på julafton, den kommer nästa vecka. Så lite mer färgstarka detaljer skulle jag vilja ha eftersom jag kommer bära mycket svart. Nu är det dock tråkigt att snön smälter bort, men jag hoppas på ny lagom till jul, men inte snöstorm eller annat strul då vi ska åka bil mellan Norrköping och Kil två gånger. Det blir nog bra! Nu får mamma gärna komma, för jag är så himla pepp på att shoppa loss litegrann, sen ska jag hem och packa!

Var inte dålig, var bra.

Longing for christmas

Snart råder Efterlyst på vår tvskärm, en timme med Hasse Aro och hemskheter i dagens samhälle. Men det roar oss och vi följer det som slavar varje onsdag. Man måste få reda på alla idioter som rånar banker utan huvor och ser rakt in i övervakningskameror och våldtäktsmän som blir bortskrämda av vardagshjältar. En snabb dusch först och steka kyckling så är det dags igen. Varje onsdag samma sak, klockan 21 och trean.

Har varit på stan idag, träffade världens bästa Madde och det var hur trevligt som helst. Köpte lite skjortor och två pyjamaströjor till julen. Jag hann med min promenad innan och sen gick jag in till stan, sprang runt på stan i en och en halv timme, sen tog jag spårvagnen hem, gick upp till Statoil och hämtade mitt paket från H&M, sen gick jag hem och jag tror jag har gått ungefär 2 mil idag, minst! Jag har så himla ont i fötter och ben att det är synd om mig.

Igår var det ännu mer synd om mig. Jag skulle ta en promenix in till stan direkt efter jobbet och kolla var Haluxa ligger, fick sällskap av sötaste Tess in till stan, hon stannade vid resecentrum och jag fortsatte uppåt. Det var superkallt, men jag hade ingen mössa med mig och benen hade lagom fryst till is när jag kom fram och såg att det var porttelefon och jag hatar sånt! Aldrig att jag står mitt inne i stan och trycker på en sån inför tusen människor. Det räcker med att jag tvingades göra det i Åmål när jag skulle till tandläkaren och första gången jag var på jobbet och skulle intervjuas. Det är hemskt. Jag vände och gick hemåt, nu vet jag var det ligger iallafall och ska ringa imorgon tänkte jag. Jag trodde på riktigt att jag skulle dö på vägen hem, hade tänkt ta spårvagnen, men jag är en sån jäkla idiot och envis som en gris att jag ska gå för att få motionen. Det är raksträcka hela hela jäkla vägen och mörkt och typ 6 minus, minst! Jag lyssnade på musik så öronen var rätt okej, men benen och ansiktet domnade bort rätt snart. Jag funderade starkt på att gå in på Max och köpa en kaffe, men skippade. När jag väl kommit fram till Shell macken vid jobbet funderade jag igen, men struntade i det eftersom det bara var en 20-30 minuter kvar hem. Under hela raksträckan kände jag att jag bit för bit frös till is och blev helt stel. Jag kunde nästan röra på benen. Och minut för minut fick jag upp tanken på att jag skulle dö, att jag höll på att frysa ihjäl, jag skulle aldrig i livet komma hem och värma mig. Jag skulle frysa ihjäl. Det enda jag ville göra var att krypa ihop som en liten kattunge mitt på cykelvägen och värma mig med min egna kroppsvärme som säkert skjunkit till ungefär 34 grader. Men jag överlevde, ringde Johan vid uppförsbacken hemma och bad honom sätta på te tills jag kom, sen blev det te och knäcke, fem minuter på crossen för att få upp värmen och sen kom mami och vi åkte till Maxi.

En hektisk dag och en hektisk vecka, hur klarar sig alla egentligen? Jag är stressad hela tiden, jag känner liksom pulsen i varje åder. Och den slår inte 15 slag per 15 sekund direkt. Det är snarare 115 slag. Jag är 22 år och jag tror jag kommer få magsår. Stress är bra i måttlig mängd, men jag stressar järnet jämt bara för att hinna med allt och så är jag en jäkla tidsoptimist. Jag skulle behöva iallafall 36 timmar på ett dygn. Då skulle jag behöva sova 6 extra timmar och dom andra 6 timmarna skulle jag hinna göra allt jag inte hinner på de timmar jag har. Jag jobbar 75% också, vad är detta? Har alla andra mer tid och mindre liv, eller mer liv? Jag har iallafall tid att skriva blogg och det måste betyda att jag inte har magsår än, fast jag börjar fundera när det tar mig ungefär fem minuter att skriva ett superlångt inlägg som detta.

Imorgon är det fredag för mig och Tess för på den riktiga fredagen denna veckan är vi lediga och drar till Lund, jag längtar! Och till julen, 3,5 veckor kvar. Det betyder också att det är 3,5 veckor kvar till mitt första stora mål och jag hoppas innerligt att jag når det. Denna veckan är lite svag, jag orkar inte crossa så mycket, men nog för att jag stressar och har supermycket annat att göra hela tiden. Som imorgon blir det promenad, sen hem och mamma kommer och hämtar för vi ska till Maxi igen och byta jeans hon köpte igår och jag ska köpa en till grå kruka som jag köpte ett par av igår och vill fylla på fönsterbläcket med. Sen ska Johan klippa sig, och jag ta en sväng på stan och dofta parfymer. Hektiskt som sagt. Idag fick jag iallafall lite gjort, ett par klappar till Johan är köpta och mamis verktygslåda är införskaffad också. Nu är det bara lotter och två klappar till Johan kvar så är julafton klar att komma. Nu steks det kyckling, sen blir det att duscha av sig flottet.

Please, wake me up when christmas is here.


Snöbollar!

Jag funderar på ifall jag ska tvinga ut Johan när han kommit hem och leka i snön, jag blir så barnsligt glad av all snö som kommer. Jag vill bara springa omkring och göra snögubbar och änglar och kasta snön upp i luften och skrika Haleluja! (okej kanske inte riktigt  haleluja, men nästan)

Fick just ett telefonsamtal från arbetsförmedlingen, en lite vilsen kille, man eller gubbe, hade svårt att uppskatta hans ålder på telefon. Han måste ha ringt förut för det var för nån vecka sen det ringde något konstigt nummer som jag sen inte hittade på eniro.se eller hitta.se och jag funderade starkt eftersom det ringde både på mobilen och hemtelefonen. Det måste varit han. Well, well, han frågade hur läget var och sa att jag fortfarande var inskriven där, men jag måste ju det eftersom jag fortfarande får a-kassa för mina 25% som jag inte jobbar. Jag har tydligen inte uppföljt någon handlingsplan, men han verkade inte bry sig så mycket om det utan var mest glad över att jag trivdes på jobbet och han skulle hoppas på det bästa åt mig och ringa runt årskiftet igen för att se om jag blir på jobbet kvar eller ej. Jag hoppas!

Det är så synd att det kommer hinna bli mörkt innan Johan kommer, men det borde inte göra nånting, för vi har världens bästa gräsmatta nedanför balkongen att leka på och där kommer inga bilar heller. Egentligen bor vi rätt bra faktiskt, vi har utsikt åt vägen där bilarna kommer så man kan se om man inväntar besök ifall dom kommer. Sen åt andra hållet har vi fin utsikt över en stor gräsplan med cykel/gångvägar och fina hus som är vackert under sommaren och säkert fint under vintern också. Det blir liksom lite city vs country. Vi har lite av varje med andra ord, jag börjar trivas.

När ska gubben komma tillbaka då?

Bubbleroom.se

är min nya favorit! Allt från tusenkronors klänningar till toppar på rea från 59 spänn, lovely!

Ny dag och nya tag

Var är asfalten? Täckt av snö! Var är gräset? Täckt av snö! Var är husen? Var är buskarna, var är träden, var nånting alls i hela världen!? Täckt av snö! Okej, vi blev förvarnade igår, men jag trodde det skulle bli storm, liksom lite träd som föll och några fönster som sprack och många människor som låg vakna av ljudet. Men icke. Jag sov som en gris, Johan sov som en gris och ingenting hände förrän imorse. -Det är helt vitt ute! -Mm, säger jag och fortsätter sova. Vadå vitt ute? Det har väl kommit lite puffsnö och lagt sig över marken. Johan får bråttom och springer till bussen medan jag bestämt mig för att sova till iallafall tio nu på min lediga dag. Ungefär 4 gånger vaknar jag och går på toaletten, jag försöker inte gnugga ögonen och lägger mig snällt efter varje gång. Jag inväntar samtal från vaktmästaren som ska komma hit så jag sover väldigt, väldigt lätt. Vid nio ungefär hör jag trapphusdörren slå igen, ett par bastanta steg i trapphuset och jag bara känner på mig att det kommer ringa på snart. Och det gör det. Fan. "Jag säger åt honom att ringa på fredag eller på måndag så får ni bestämma tid" MM, JÄTTEBRA, att han bara kommer och ringer på vid nio på min lediga dag, jag har faktiskt jobbat helg, men det skiter väl dom i. Aja, öppna och se trevlig ut, slicka bort torkat saliv från kinden och gnugga ögonen för att se mänsklig ut. -Godmorgon, godmorgon,vilket väder! säger han och ser trevlig ut men granskar mig upp och ner eftersom jag fortfarande har pyjamas på mig och håret står åt alla håll. Mm, riktigt jävla godmorgon på dig också tänker jag. Men släpper in honom och låter honom hållas. Nu är listerna på plats, det blev fult som jag förväntat mig eftersom dom inte kan nånting och jag orkar inte klaga, men listerna är vita som Johan velat ha hela tiden eftersom det passar bättre ihop med våra gröna tapeter, gråa vägg och vita taklister. Jag är trött fortfarande? Och det är inte lite puffsnö ute, det är helt täckt av snö, ALLTING!

Skit samma, att gå upp vid nio var väl rätt schysst ändå. Men säg för fan inte att han ska ringa först om han bara kommer hit, jag har ju ingen tid att förbereda mig och lägenheten såg ut som helevete efter gårdagens orka göra nåt-kväll. Jag diskade, städade, bäddade, plockade och fixade tills det såg fint ut igen. Nu ska gubben springa här fram och tillbaks och fixa alla smågrejer och jag kommer inte kunna göra vad som helst. Duscha? Näva, crosstraina? Kanske, om jag vågar flytta tillbaks alla grejer i vardagsrummet som står ihoptryckt i mitten. Sova? Aldrig.

Well, well. Och snön den fortsätter komma, jag trotsade vädret förut och tog min numera 5 kilometers runda ändå, det gick segt men kändes bra och uppfriskande. Ingen träning på två dagar nu och jag har inget dåligt samvete. Känns gött. Ska ge mig på crossen sen, men tror jag väntar tills i eftermiddag så jag slipper ha gubben här. Jag kan lägga upp schemat för veckan istället, till att börja med. För denna vecka är fullspäckad och kommer säkert försvinna i en grisblink.

Idag är en ledig dag då jag bara tränar och har det bra, hemma och njuter av att det är fin snö ute. Men jag är inne, och har det bra, som jag sa, eller hur? En träningsdag helt enkelt, fast jag är ledig liksom. Whatever. Jag är ledig. Imorgon är det tisdag och jobb från 8-15:15 och vi ska ha utbildning i vårt nya intranät som tydligen heter instranät nu istället, moget. Efter jobbet knallar jag in till stan för att fixa träningskort till det där Haluxa tjofräset om det är nåt att ha. Så jag kan börja nästa vecka, känns tryggt om det ska vara sånt här väder. Sen blir det knall hem och bli hämtad av mamma då vi ska till Maxi och storhandla, MASSA. Jag ska försöka klämma in lite cross innan eller efter handlingen. Onsdag är torsdag för mig denna vecka då jag är ledig på fredag, igen! Då jobbar jag till 14 och drar sen hem snabbt som tusan för att promenera, träna en halvtimme och duscha mig fin inför träffen med min gudsyster (?) Madde. (hennes mamma är min gudmor) Ska bli himla mysigt att träffa henne iallafall. Jag vet inte om vi setts på kanske 10 år, det är sjukt hur tiden går, men så himla trevligt att ha kontakt igen. Sen på kvällen blir det cross igen hoppas jag och så är torsdagen inväntad. Då jag också jobbar till 14, blir likadant här som på onsdagen. Då ska jag hem, promenera, träna och fixa mig för sen ska Johan klippa sig 17:45 och då ska jag med och ta en runda på stan under tiden och om han blir klar innan sju kanske vi svänger runt ett varv tillsammans också. Sen hem och på crossen tror jag. På fredag är jag som sagt ledig och det är bara för att jag och Tess ska till skåneland. Himla mysigt det med. Bo på hotell, äta hotellfrukost, traska runt i Malmö och Lund, leta lite klappar och bara ha det allmänt trevligt i två dagar. Dessutom ska vi hälsa på hemma hos Tess också, får se om hennes mor ger oss mat, haha. Annars har vi 20% rabatt i restaurangen på hotellet, för vi är bäst.

Och på söndag är det 1 advent, då ska det pyntas när jag kommer hem. Julgardiner, ljusstakar och granen ska fram! Sen på måndag får man öppna den första luckan i julkalendern. Jag har en egen i år, så jag fuskar lite med godiset, fast en bit choklad om dagen har jag hört att man mår bra av. Nu är det måndag och jag ska se på Våra bästa år för omväxlings skull.

Såhär såg det ut i Åmål vid Vänern förr förra vintern:

Hello weekend

En arbetshelg är också en helg. Tur för mig är att jag slutar kvart i tre så att jag hinner hem till älskling och ha det bra ändå. Värre vore att jobba kväll och inte hinna göra nånting om dagarna. Det ringde inte alls mycket idag, jag och Isabel var ensamma fram till halv två då Linnea kom och inte ringde det mer då. Sen ville dom kompa hem oss så jag tyckte Isabel kunde få gå eftersom hon har en bit hem till Linköping och hon gick en halvtimme tidigare. En kvart efter det gick jag, utan komp. Mötte Johan vid rondellen och cyklade till Rusta för att dofta efter en parfym och köpa cashewnötter, ett kilo för 69 spänn, nästan som hittat. Det ska ätas mer av ikväll (jag har redan ätit typ fem nävar) och Johan har snart ätit upp sitt godis som jag köpte till honom igår, men vi poppar lite popcorn till filmen sen.

Igår var jag hos mamma och skulle överraska lite med ny frisyr, god sallad och sällskap. Jag gick upp nio och trodde jag skulle hinna dit innan klockan ett då hon vanligtvis brukar äta lunch, men när jag var i full fart att fixa håret så sneglade jag på klockan och hon var fem över ett, redan! Jag stressade järnet hela morgonen men hann ändå inte fram innan mamma hade satt i sig rotmos och korv. Jag ringde henne när jag var i stan och tuttade i henne att jag var ute på vanlig promenad och pratade om ditt och datt för att underhålla henne tills jag kom, men hon hann äta upp ändå, typ en kvart innan jag var framme. När jag öppnade trapphusdörren frågade hon om jag var hemma redan, ja sa jag och satte nyckeln i hennes dörr varpå hon skriver -Näääheej! Och kramar mig hårt. Min mami är så söt. Jag saknar henne jämt när jag inte är där. Och smågrisarna Cleo och Luckitha, för att inte tala om min bebis Viiva. Mamma börjar tröttna på att ha henne där, men jag vet inte hur jag ska gå till väga för att få hem henne eftersom Johan vill vara allergisk och inte tål att ha hår nånstans nära hans fina apparater. Well, det brukar alltid ordna sig på nåt sätt och jag hoppas fortfarande att det här ska lösa sig också.

Jag var superhungrig när jag var framme, men mamma var mätt (konstigt) så jag tog ett par knäckemackor och drack en stor kopp te. Efter det ville mamma vila lite på maten och jag hade tagit med våra gigantiskt breda gardiner från Ikea för att klippa itu till fyra längder istället och satte mig för att sy fina sömmar. Det tog ungefär en halvtimme innan mamma kom upp och inte kunde sova, det viner så dant om symaskinen var  hennes argument, men jag tror hon ville vara med mig helt enkelt (inget dåligt självförtroende här inte) Vi tog en sväng med hundarna när jag sytt klart, frös halvt ihjäl mig kan jag lova, för att sen bara komma in och vända då vi gick till Ica och handlade. Väl hemma vid ungefär 18-19-tiden fick jag äta min medtagna sallad, för då hade mamma blivit hungrig igen. Vi åt sallad och myste, och avslutade allt med fruktsallad och yoghurt och en varsin kopp te. Det var en fin eftermiddag/kväll. Trots att jag var utsvulten och frös som en annan tok. Mamma skjutsade hem mig till nio ungefär, då vi först var tvungna att skrapa rutorna på insidan av bilen (INSIDAN!) det flög som snö över hela bilen sen, det var mysigt att sitta och frysa och vara täckt av jävla snö inuti bilen. Pappa ska fixa mammas bil sen så värmen funkar också, tycker jag låter som en bra idé eftersom det är minusgrader ute! Helt galet.

Igår blev inte mycket mer gjort, bytte sängkläder när jag kom hem, åt knäcke och drack te med älskling som beklagade sig över att han varit ensam hela kvällen och saknat mig. Sen kollade vi tv och jag somnade ganska snabbt trots att grannarna kollade på film och hade skrikiga ungar på samma gång. Det var svårare att komma upp imorse ändå, halv åtta och radion gick igång. -Johan, gå upp och stäng av. Fan. Nej det är ju jag som ska upp. Fan. Jag kom upp, älskade att fixa håret, sminkade mig, klädde mig och hällde i mig gröt, sen sprang jag ner till cykeln och under hela cykelfärden tänkte jag "Bromsa inte, sväng inte, bara åk. Bromsa inte, sväng inte, bara åk" för dom hade verkligen sandat eller grusat cykelvägen, eller inte. Och kallt som bara den var det. Jag tror jag har frusit ihjäl ett par hundra gånger redan den här helgen. Det är ett under att jag lever. Nu är det lördagskväll och jag ska mysa med älskling. Tv4 komedi är rätt bra att ha.

Förresten har jag glömt bort att ta nya bilder och lägga in på nya frisyren, men jag tror ni överlever ett tag till. Det är ju helg liksom, och jag har också rätt att slöa ibland. Jag har faktiskt inte träna nåt idag och det är fan så skönt (för jag ska basta imorgon och köra en timme på crossen när jag kollar på One Tree Hill, så det så)

Have a nice one!


Facebook

I'm there, we're ya'll are.


Viktminskningen fortsätter..

Äntligen fredag! Och jag är ledig, fast jag jobbar både lördag och söndag, men det är bara 8;45-14;45 så jag tror jag överlever, lite sovmorgon till halv åtta så man kan vara uppe till tolv både ikväll och imorgon och så har man all tid i världen under eftermiddagarna/kvällarna att mysa med älskling. Jag hoppas att jag får se Idol ikväll för det var säsongsavslutning på Doobidoo förra veckan och Sing A Long-reprisen behöver vi inte se då vi såg det i lördags. Johan hatar idol, men jag tror att med lite övertalning och en påse godis så är han min för kvällen framför tv'n ändå.

Förra fredagen var jag lite nere, kanske därför jag inte skrivit på hela veckan, eller så är det för att jag blivit en träningsnarkoman, det är det första jag gör när jag kommer hem, en promenad, sen en halvtimme cross, sen laga mat, sen tv en timme eller två för att vila, sen cross en halvtimme till. Jag känner mig lite galen när jag tänker på det, att varje dag ser ut såhär efter jobbet. Att jag orkar! Johan och mamma påstår att det inte är bra för mig, att jag borde sluta träna så mycket, men jag är absolut inte för smal för att träna och jag har en hel del kilon kvar att gå ner och tränar man inte så kommer dom att sitta kvar. Dom förstår liksom inte, iallafall inte Johan, han är så lång och smal och fin så han behöver aldrig tänka på nåt, bara att vilja ha godis mest varje dag, haha. Fast jag håller honom borta från det, bara för att man inte är tjock ska man inte äta godis hela tiden för det. Helger är till för att njutas under.

Denna fredag är dock oerhört bättre, för det första är jag ledig, igår klippte jag mig nöjd till tusan. Jag har en ny frisör! Hon heter Marita och jobbar på Klippoteket på Lindens övre plan för er som inte vet. Hon är bäst. Verkligen. Hon visste precis vad jag ville ha och vi kom överens så himla bra att dit ska jag gå i fortsättningen. Om så bara för lite klippning av toppar. 350 spänn är ju ingenting egentligen. Fast sen la jag ju i lite slingor också (Marita gjorde det), lite ljusbruna, så nu har jag en lagom naturlig och höstig färg som jag älskar. Och kort är håret, till axlarna, så kort har jag aldrig haft. Men jag är übernöjd. Ska bli så himla kul att få duscha sen och fixa mig fin i hår och visa alla jag känner. Speciellt mamma som jag ska till sen. Inte nog med detta, så är det en bra dag för det är väg-dag och mina 0,1 uppåt är ett minne blott. Sug på 1,4 ner istället. Kan jag vara mer nöjd? 4 veckor kvar till första stora målet och idag känns det som om jag klarar allt.

Snart ska jag äta min gröt, var precis ute och gick min runda, som enligt stegräknaren är 4,2-5 km lång, men som enligt eniro.se är ca 6 km. Så jag kör på att det är ungefär en halv mil, känns bra. Solen lyste upp rummet i morse och jag drog upp mig själv vid nio och gick nästan direkt. Det var rätt skönt i början, men när jag vände fick jag nordvinden mot mig och jag bara kände hur allt fett på kroppen frös till is. Men jag tog mig hem och är hungrig som en gris. Ska sätta i mig lite gröt, plocka ihop lägenheten litegrann och sen köra en halvtimme cross. Sen är det dags för dusch och fixning av mitt fina nyklippta släta hår. Jag köpte ett par produkter från Tigi också när jag ändå var där, en glansspray och ett för fyllnad leave-in-balsam. Mmm, det luktar så gott så jag bara måste ha det, och så är det bra för håret. Efter det är det sallads-making för jag ska ta en solskenspromenad till min mami som jag inte sett på länge och bjuda på min Dess ala speciale sallad, med fullkornspasta, kidneybönor, fetaost och massa grönt. Supergott. Mamma älskar den, det är egentligen en sommarsallad, men det är så långt kvar till sommar. Till efterrätt blir det  fruktsallad med vaniljyoghurt.

Dags att sätta fart innan dagen är förbi! Gröt it was. (btw bilder på ny frisyr lär komma in under kvällen eller morgondagen, väntas till Johan är hemma eftersom jag är himla oteknisk)

I'm still struggling to get there.

Regnet det bara faller ner

Jag missade att följa upp mitt inlägg igår kväll, men jag var för himla trött. Gick och la mig redan vid 21:20, men sen vaknade jag till vid halv elva av att Johan låg och tittade på mig -Sover du? frågar han och har uppenbarligen inte märkt att jag somnat som en stock då han låg och läste. Jo, jag sover och jag är fortfarande jättetrött och vill sova ännu mer och helst inte gå upp klockan 6 som vi måste göra. Jag somnade om och sov ända tills Fredrik Birgings röst hördes vid nyheterna som vanligt, varje jäkla morgon! Den här morgonen började inte bra heller, det är ju vägningsfredag då jag bytt istället för att ha på måndagar. Jag hade satt ett mål på 1,1 men istället är jag upp 0,1 kilo, det är ju sjukt! Jag blev genast på dåligt humör och satte på mig min "l am sailor girl" t-shirt som är babyblå, jag kände att just den färgen passade mig för dagen. Men sen artade det sig och jag blev på bättre humör under dagen. Och nu är det helt okej, jag ska fortsätta kämpa och hoppas att jag kan ha ett mål på 0,9 till nästa fredag och håller inte det heller så får jag väl kämpa ännu mer. Jag tänker inte låta det förstöra för mig. Jag har läst alldeles för mycket kring detta och alla, jag menar ALLA kommer till den punkten då det står still eller går upp en bit och då ger oftast många upp för det blir för jobbigt utan resultat, men jag kommer inte göra det. l will fight until the last peace of fat has left my body. Bara fortsätt liksom.

Så jag tog mig ut i regnet idag igen, uppehåll igår men i onsdags regnade det och verkar som om vi kommer få en ganska blöt och tråkig vinter som vanligt. Det var inte alls särskilt motiverande att komma hem blöt bara för att byta om och ge mig ut och bli ännu blötare, men jag gjorde det och är nu hemma igen och bävar inför crosstrainingen. Känner mig svag och vill tro att jag inte orkar. Men med popcorn och Doobidoo i huvudet tänker jag ge mig på den alldeles strax. Får se om jag tar mig en halvtimme senare ikväll också eller om jag tar den halvtimmen imorgon istället efter en härlig morgonpromenad. Jag ska fixa detta, jag bara ska det. På mammas födelsedag den 20 februari ska jag vara en helt annan människa, och ni alla kommer märka det!

Now l will cross away som overweight. (det är helg ffs!)


Nya uppdrag i boken

Jag var precis ute och gick min runda, och när jag kommer hem är jag helt färdig. Därför sitter jag här en stund innan jag ska ge mig på crosstrainern och se på Fresh Prince in Bell Air. Jag kom på en sak när jag var ute (sällan det händer), jag ska ändra lite i mitt skrivande. Jag följer ju inte upp så mycket om vad jag gjort eller vad som hänt, på vågen och träningen menar jag och egentligen var ju det hela grejen med att jag överhuvudtaget skaffade en tönt-blogg. Därför kommer jag hädanefter att redovisa dag för dag vad jag ätit, tränat och allmänt gjort annars blir det tråkigt. Sen kommer jag för varje vecka börja med ett mål, som jag för denna vecka satte på 1,1 kg. Och varje vecka kommer jag följa upp om jag nått målet eller ej och vad nästa veckas mål är till följd av att jag klarat det eller inte. På så sätt kan jag se om jag borde ändra nånting och om det är något som verkligen fungerar. Dessutom är det lite pepp att skriva ifall man gått ner och efter att man tränat eftersom man känner så så himla snygg då.

Jag tänkte börja redan idag, för det var någon i mitt liv som lärde mig att allt som tar mindre än 5 minuter ska man göra direkt, men jag kan fan aldrig komma på vem det var. Det var en man det kommer jag ihåg, sen är det svart. Men han var en klok man i vilket fall som helst. Och detta kommer ta kanske sju minuter, men vad är två minuter när man väntar på bussen liksom? (jag väntar aldrig på bussen, jag går istället)

Idag åt jag gröt, banan och juice till frukost, cyklade fram och tillbaks till jobbet. Till förmiddagsrasten blev det en kopp te och ett äpple, men dessförrinnan hade jag sippat i mig en kopp kaffe också, svart. Annars vaknar jag aldrig. Till lunch blev det lök och potatis soppa med två knäcke och ost på. Vatten till detta såklart. Till eftermiddagen sen ville jag äta en clementin, men jag tror den var rutten eller nåt för den såg himla mysko ut och var torr så jag slängde den istället. Och när jag kom hem bytte jag om och traskade runt i en timme 4-5 km som vanligt. Sen väntar nu bara en halvtimmes crosstraining som jag ska ge mig på alldeles strax och efter det blir det någon frukt som jag missade efter lunchen, troligvis en banan och ett glas vatten. (Banan är visst bra efter träning, eller så är jag en apa, eller bådeock) Efter detta kommer Johan hem och då kommer vi äta mat, jag äter grönsaker som jag wokat i olivolja, tillsammans med ett par knäckemackor och ost. Och ungefär en timme efter att vi ätit, ca klockan 19 brukar jag köra en halvtimmes cross igen vilket även händer ikväll då. Och till kvällsmat blir det 3-4 knäcke med ost och vatten. Det äts medans jag kikar på Du är vad du äter, man känner sig ännu smalare om man ser på det, tro mig! Detta är början på mitt nya uppdrag i blogg-boken. Mest träning, mat och allmänt hälsosamma inlägg. Ska nog ge mig på crossen nu, jag följer upp ikväll om jag ljugit inför framtiden.

I'm dreaming of a thin christmas.

50-tal vs 2008

Jag överlevde tisdagen, det var faktiskt en av de bättre tisdagar jag upplevt. Ironiskt nog. Idag var lite värre, jag tröttnade på allt och alla som pratade med mig, men var lika trevlig varje gång ett samtal kom och varje gång jag lagt på kom svordomarna. Detta hade Ellinor och Benjamin som satt vid varsin sida om mig väldigt roligt åt. Jag tycker om dom, dom roar sig på min bekostnad och jag gillart. Att roa menar jag. Och så är dom bra människor båda två, rent av alla jag jobbar med är bra människor. Jag trivs något utomordentligt på mitt jobb. Med allt och alla.

Min morgon började med att jag släppte in Tina genom vår onödiga portkod och dra kort-dörr, sen släppte hon in mig med sitt kort genom nästa dörr. Vi pratade om vinterns jävulskap och om hur härligt det ska bli när midsommar är här igen. Det är snart midsommar sa hon och jag låtsades att jag trodde henne, fast vi båda två visste att hon hade fel, riktigt fel dessutom. Vintern har inte ens börjat än och här längtar vi redan efter sill och potatis. Innan vi ens ätit av skinkan, korven eller ens smuttat på glöggen. Detta ska bli the best christmas ever har jag bestämt. Jag längtar först dit, sen till sommaren och där emellan såg jag i min kalender att fettisdagen kommer, vad jag ska äta semla då!

När jag slagit mig ner vid min plats och mottagit ett samtal kom jag på att jag skulle ringa vår hyresvärd eftersom det är så himla svårt att få tag i dom under eftermiddagarna som jag nu försökt med i två dagar. Så jag knatade bort till Tina igen och fick låna hennes telefon, där satt vi i ungefär en halvtimme och pratade skit om killar som är allergiska mot att ringa telefonsamtal och hur tröga vissa hyresvärdar är, hon erbjöd sig till och med att ringa själv till vår hyresvärd för hon blev så upprörd över hur de beter sig. En halvtimme tog det alltså innan jag äntligen kom fram och då hade det tutat upptaget hela tiden, en halvtimme! Well, jag tog upp allt som måste göras och vårt sovrumsfönster skulle hon skicka någon att fixa snarast, sen bad jag att någon skulle komma den 21 eller 24 november eftersom jag är ledig de dagarna och är gärna hemma när vaktmästaren kommer så att jag kan granska honom och allt han gör. Hon sa att hon skulle be honom ringa någon av de dagarna och bestämma tid. Nu glömde jag ju förstås att säga att han absolut inte får ringa innan klockan nio på morgonen, men han kommer säkert ringa vid sju. Och jag kommer bli sur.

Det luktar kokt ris i vår lägenhet, det gör det nästan alltid, för dom under lagar mat jämt. Och det är inte svensk husmanskost, det är någon utländsk mat dom lagar jämt. Och det luktar ju inte riktigt som kokt fläsk och potatis om man säger så. Fast deras unge har iallafall slutat att skrika så mycket om nätterna och det är ju positivt. Jag står hellre ut med lukten än med skriken. Imorgon är det torsdag och alltså bara en vecka kvar tills jag ska klippa mig, jag är helt pirrig. Längtar något rejält, ska bli himla skönt att få av allt slitet hår och bara vara korthårig. Jag har en vision om att jag kommer se ut som Hilarie Burton aka Peyton i One Tree Hill i dom lite äldre avsnitten, men mina visioner brukar oftast vara ganska orealistiska och kommer oftast inte i uppfyllelse. Men det gör ingenting, jag tror jag kommer bli skitsnygg ändå.

Annars kan vi åka tillbaks i tiden, till 50-talet, då skulle jag sett ut såhär:



Snart Efterlyst, så dags att fixa kvällsmat som ikväll får bestå av makrillsmacka och knäcke, då jag misslyckades med mina grönsaker idag och hade i tomat som förstörde allt. Jag sparar smoothies till nästa vecka.

Let's solve som murders.

Ett av världens längsta inlägg

Måndagar, vad säger vi? Önskar att det vore onsdag redan, tisdagen kommer snart och jag bävar för hur dåligt jag kommer att må under morgondagen, just för att det är tisdag. Helgen gick lika fort som vanligt, för fort. Men var mäkta trevlig, var ju hos svärmor i Kil och åt gott och hade mysigt, kollade tv under lördagskvällen, men dessförrinnan var Anders och Veronica och fikade efter att vi ätit lax och potatis med en massa grönsaker. Jag åt inte av Veronicas tårta och jag tror hon tog åt sig, hon bakar alltid en massa, men äter aldrig själv utan bantar sig bara smalare och smalare. Hon är rent av anorektisk och det är aldrig trevligt, tycker det är synd att det gått så långt. Alla andra håller med och Birgitta påpekade ett flertal gånger till mig att jag redan gått ner mycket och inte fick låta det gå så långt som med Veronica. Jag lovade att det inte skulle behöva bli så, för jag har ett mål och när jag nått det målet kommer hela livet vara som en dans på rosor. Och jag kommer aldrig vilja sluta väga mig. Sen kommer jag fortsätta att väga mig en gång i veckan för att inte gå upp allt igen eftersom jag inte kommer ha lika stor koll som jag har nu och definitivt inte bara äta soppa. Det blir träning tre dagar i veckan och godis på helger. Jag ser fram emot att mitt nya liv ska ta fart. Nu och ett par veckor framöver gäller detta, och jag kommer att ha ett mål vecka för vecka nu för tiden och denna vecka är det 1,1 kg.

  •  Havregrynsgröt, mosad banan med mjölk och ett glas juice till frukost
  • Någon frukt till mellanmål
  • Soppa och två knäcke med ost till lunch
  • Någon frukt till mellanmål
  • Wokade grönsaker och ett par knäcke med ost till middag
  • En hallonsmoothie till kvällsmat
  •  Promenad 60 min/dag 6 dagar/veckan
  • Crosstraining 2 gånger 30 min/dag 5 dagar/veckan
  • 120 situps/dag 5 dagar/veckan
Fast det är inte så jättestor skillnad från vad jag tidigare haft på schemat, men känns skönt att få det uppskrivet ibland. Jag ska sen under december månad joina badhuset igen och springa dit tre dagar i veckan, och då blir det promenader endast två dagar i veckan om man bortser från de gånger jag kommer promenera till och från badet. Jag ska även köpa busskort så att jag kan ta mig fram och tillbaks om nöden kryper sig på. Kommer inte gå på mer än 500 i månaden allt som allt. Så jag längtar efter att få springa bräda igen, speciellt en dag som denna. Jag satte ena staven framför mig medan blåsten direkt slet tillbaks den bakåt. Och regnet sen också, blåst och regn är ju en hemsk kombination. Jag cyklade hem från jobbet och trodde att jag skulle hosta upp lungorna lagom tills jag svängde upp för backen hem. Sen hade jag som uppgift att ringa hyresbolaget också, men dom svarar ju inte på eftermiddagarna. Och jag har ingen möjlighet att ringa under mornarna när jag börjar kvart i åtta. Johan borde kunna ringa, men inte då. Jag får försöka igen imorgon, annars får jag lämna ett meddelande och hoppas att dom återkommer till oss istället. Nåt måste iallafall göras i lägenheten innan jag dör av att inget händer.

Idag fick vi julschemat, och till min stora förvåning står det att jag ska jobba två dagar innan julafton och två dagar efter, vilket jag specifikt bett om att absolut inte behöva göra då vi ska åka till Kil. Jag vill heller inte sabba mitt prickfria sjuk-register, men beviljar dom mig inte ledighet dagarna innan så sjukanmäler jag mig. Annars gick det fint på jobbet, fick reda på att jag får bonus, för jag är så himla duktig. Vi har ett system då man kan få halvårsbonus beroende på hur bra man gör sitt jobb och tydligen gör jag mitt utmärkt då jag får bonus. Höhö. Nog om det och tillbaks till schemat, det fick mig att längta mindre efter julen, jag sover dåligt om nätterna för jag vill bara att allt ska klaffa och nu vet jag att det inte gör det. Men jag får bita ihop och hoppas på att jag får ledigt och i annat fall vara sjuk, då är jag iallafall ledig från den 19 december till den 25 då jag jobbar igen. Helt okej egentligen att jobba efter jul, men jag fick reda på att vi tydligen lika gärna kan ta ut semesterdagar nu istället för att ta ut dom i pengar nästa år, det är tydligen himla hög skatt på det. Så jag passade på att fråga efter två till semesterdagar efter jul då. Sen jobbar jag hela nyårsveckan, men det är helt okej för det är dag och bra med pengar. Och pengar vill man ha. Jag funderar på att ta en månad nästa år, typ mars och se till att byta till mig endast kvällspass under hela månaden, bara för att tjäna lite mer pengar. Borde bli en hel del extra, 5000 extra iallafall vore grannt. Och härligt att spara till sommaren då en massa nya kläder ska inhandlas och en hel del utflykter kommer genomföras.

Igår var vi i Karlstad med Emil och strosade runt, luktade på lite olika parfymer på Affection, Emil hittade en god som han köpte, både jag och Johan samtyckte till detta köp. Dessutom hittade jag min julklapp från Johan, en parfym som doftar himmelskt. Bruno Banani Pure Woman heter den och jag kan inte skratta nog åt namnet, men den doftar underbart. Och inte banan, bara för att märket heter så. Lite sådär flickig men ändå inte för barnsligt fruktig, utan lagom sensuell och uppfriskande, jag hade en såndär lapp man sprayar på i handen genom hela Karlstad när vi gick. Det får mig dock att längta till jul igen, tanken på att jag kommer få världens mest god-doftande parfym i julklapp. Och jag kommer dofta underbart! Sen hoppas jag på att få ett par One Tree Hill boxar också och kanske ett strykjärn med bräda och måhända att man får nåt smycke eller nåt annat vackert, sånt avgörs i ett senare skede.

Nu har jag skrivit ett längre inlägg än vad självaste blogg-kungen Alex Schulman nånsin gjort så jag tar en sväng in i duschen och spolar av mig gammalt svett för att sen kanske smutta lite smoothie i det blåa skenet av vår plattv i sällskap av världens mest underbara sambo/pojkvän/älskare/vän/själsfrände/alltihelavärldensombetydernåt. Jag älskar honom jämt och för alltid i hela världen.

I have a dream.

Kil hela helgen

Veckan lider mot sitt slut och nu är det helg igen och vi befinner oss hos kära svärmor i Kil och har det gött. Igår kväll åkte vi hit och var här alldeles för sent, vid halv elva och jag var trött som ett as. Johan var också trött men vi lyckades ändå hålla oss vakna ett tag och få i oss lite knäcke och te som kvällsmat. Sen somnade vi gott tillsammans till ljudet av värmländska tattare i tonåren som åker storgätan upp och ner med sina pimpade Volvos och dunkar plåt. Jag vaknade mitt i natten av att jag var kissnödig och försökte lokalisera mig, jag hade helt glömt var jag var. Sen kom jag på det, gick och kissade och somnade igen. Vid tio väckte jag älskling och vi kom upp runt halv elva och åt frukost.

Nyss byggde jag ihop en barnstol till Lukas som han ska ha här, det tog en stund men jag fick till det tillslut. Och svärmor blev nöjd och det är huvudsaken. Nu väntar jag bara på att Johan ska fixa håret så vi kan ta en promenad innan matdax, tror det blir lax idag till middag, ska bli himla mumsigt. Jag som bara ätit soppa i 2,5 månad. Jag märker dock resultat, inte bara på vågen utan även på byxor. Jag provade en massa jeans som jag inte använt för att jag inte tyckt att dom suttit bra, men ändå behållt dom för att jag är för lat för att gå tillbaks med dom. Och alla kan jag ha nu, bara ett tag till så att jag kan ha dom riktigt bra. Gillar när byxor sitter lite löst. Jag är på god väg och jag är så jäkla nöjd med mig själv.

Sen kommer Anders och Veronica hit och ska fika efter att vi ätit och då ska jag tvinga dom att hjälpa oss boka nån resa nån gång. Dom ska tydligen åka till Kanarieöarna på onsdag och jag är inte ett dugg avundsjuk! Sen vet jag inte om vi ska in till Karlstad en sväng och träffa Emil. Vore trevligt. Idag är det den bästa dagen på veckan för då är vi lediga tillsammans. Dessutom har jag bytt nästa veckas tider mot dagtider istället, Sanna på jobbet skickade mail och önskade byta, och jag högg direkt och vips så är det dagstider hela månaden nu. Jag är nöjd, sa jag det?

Nu ska vi ut på promenad i väntan på mat. Have a nice weekend my dear readers!

l'm a prayer for the weekend.

Dagarna sen sist

En stor dimma sänkte sig över Norrköping inatt och stannade kvar hela dagen, jag såg nästan mötande människor påväg till jobbet imorse. Trodde nästan att dimman skulle lätta under dagen men den verkade nästan bli ännu värre, såg knappt ut från fönstrena där vi satt heller. Sånt är så tråkigt, tråkigt nog är det ju med höst, men när det verkligen är helt grått ute vill man inget hellre än blunda och fantisera sig bort till solen igen. Jag längtar till jul, men jag längtar även något grymt till sommaren, då ska jag vara fit for fight. Lagom brun och lagom tjock är mitt mål. Och förhoppningsvis fint och rakt hår igen som vuxit sig längre efter att jag klippt mig nu den 20 november, för JA, jag har bokat klipptid nu! Bra med framförhållning, tre veckor innan bokade jag, men det är bra det. Något att se fram emot och tid att fundera och ångra mig hundra gånger, men jag är bestämd nu. Jag ska klippa mig, kort. Kort och rakt. Jag är så avundsjuk på en tjej på jobbet som har så himla fint hår. Förvisso är hon mörkhårig, men hon har sådär kort till axlarna hela håret, även luggen och det är så rakt och blankt och jag vill bara ha likadant! Fast jag vill aldrig bli mörkhårig igen, jag trivs som ljus fast ska dock tona ner det litegrann. Hasselnöt, yes.

Förresten var helgen underbar också, ledig hela lördagen och då sprang vi runt på stan och bokade som sagt klipptid till mig på Klippoteket och jag bad att få Marita som jag pratat med tidigare och hon som bokade in tyckte också det lät bäst så. Sen köpte vi nya handdukar på Hemtex, så det blir grått i badrummet igen. Ett nytt duschdraperi var ett måste då också, grått förstås. Nu är det bara en ny tvålpump som behövs och någon fin grå matta. Imorgon ska vi till Ikea och förhoppningsvis införskaffa detta. Och mycket, mycket mer. Efter klippbokningen och handlandet åkte vi hem igen och åt lite lätt, myste lite i sängen och kollade på tv4 komedi tills det var dags att fixa sig lite finare. Sen åkte vi buss in till stan igen och påväg till hållplatsen gick vi förbi ett äldre par varpå gubben ropar om vi också skulle med spårvagnen, och under helgen gick det ju inga så vi fick förklara att bussen gick på andra sidan gatan och dom följde oss så gott det gick och när dom kom fram till oss vid hållplatsen sa han att det var skit att vara gammal, man skulle vara så unga som vi var tyckte han. Jag och Johan skrattade åt det och gubben och gumman också. Innan hade jag sagt till Johan att vi skulle bli sådär vi med när vi blir gamla, klä upp oss fint och gå ut och äta middag på nån fin restaurang mest varje lördag. Och jag lovar att dom också skulle ut och äta för gubben hade fin kostym och tanten hade klipps-örhängen på sig.

Pizzan på Pappa Grappa var supergod, lite stark men det var bra för ibland smakar det inte mycket. Men stämningen var inte så bra, vi fick ett bord mitt i smeten, massa bord omrking oss och inte alls särskilt romantiskt. Så det blev att äta pizzan, ta en promenad till Gottegrisen och köpa godis till Johan och sen buss hem igen. Det var himla kallt den kvällen, annars hade vi kunnat ta en längre romantisk promenad, men vi ville hem och mysvärma oss istället. Och kvällen slutade i sängen efter en helkväll framför tv'n där vi såg Sing A Long och Extra Extra. Vi sov inte bara om man säger så. Höhö. Annars var helgen till belåtenhet, jobbade sen på söndagen klockan 10-15, men kunde likaväl ha stannat hemma för det ringde inte alls mycket, men lättförtjänta pengar är alltid härligt. Johan mötte mig vid rondellen under bron vid Sandbyhovs viadukten och vi cyklade till Willys, köpte lite mer godis till Johan och jag passade på att köpa lite nötter. Sen såg vi film på kvällen, Get Smart hette den och var faktiskt rent av värdelös. Skulle vara någon typ av actionkomedi men varken fartfylld eller rolig kan jag påstå att den var. Men vi genomled, sen gick jag och la mig. Tidig morgon är det denna vecka och jag fick knappt sova söndag-måndag kvällen. Johan väckte mig tre gånger för att han inte kunde sova. En gång snarkade jag, en annan gång var det varmt och tredje gången skulle han på toaletten och visst, fjärde gången var det dags att gå upp också. Jag var skapligt trött och irriterad igår. Men idag var bättre. Läste ni? En tisdag som var bättre..

Jag fick beröm av min TL idag, ett 100% samtal som hon lyssnat på från igår. Vi har fått lite nya krav på oss, åtta saker som måste vara med i varje samtal och jag lyckades pricka in varenda ett och fixade hela samtalet galant. Och detta sa hon högt så att alla hörde, vilket kändes hur bra som helst. Jag ska fortsätta så och få 100% jämt. Jag fick även lyssna på samtalet och det tror jag är väldigt nyttigt att göra. Sen flyttade jag fram mina raster så att jag och Tess hade samtidigt och kunde mysa tillsammans med frukt hennes pizza och min soppa. Inte långt kvar tills vi ska till Lund och Malmö nu, jag bokade tåg idag också, 1800 spänn gick det på för båda, så ungefär 1500 kommer jag lägga ut på resa och hotell, men det är det värt, ska bli himla gött att sova där och få prima frukost med 100 sorters olika alternativ på borden. Jag ser mycket fram emot. Sen lyssnade jag på andra Thereze under hennes samtal i en dryg timme, var intressant att höra vår produkthjälp ta emot samtal. Sen efter lunchen var det bara 1,5 timme kvar till tre och jag slutade så jag var nöjd. Gick min promenad när jag kom hem och sen kom älskling och jag gick ner med tvätten klockan fem, vi åt och nu städar han och jag ska träna till Ugly Betty. Ungefär så har det varit sen sist. På fredag åker vi tåg till svärmor, ser faktiskt fram emot både tåg och att komma till Kil. Helger är bäst och nu är det tre dagar kvar.

If l'm ugly, then so are you.

Förlovade i 3 år

Den 30 oktober 2005 i badkaret på Schölinsgatan 5a i Åmål:

..och mina fingrar är som korvar, men som sagt, jag har gått ner i vikt :)


Tidig morgon

Vad ska man göra när man en lördag vaknar klockan 7:39 och bara inte kan somna om för att man är så himla pigg? Jag går upp och plockar iordning från gårdagen, diskar och sätter mig här och nu har klockan äntligen blivit nio. Jag ska ge mig ut på promenad också, men tänkte iallafall vänta till tio så att jag kunde prata med mami under tiden, men hon sover nog fortfarande. Detta är ett dilemma. Jag är himla trött redan klockan 22 nu för tiden och även om jag skulle vara pigg och uppe till ett-två så vaknar jag iallafall efter 7 timmars sömn då kroppen är utvilad. Jag tror jag måste gilla läget  helt enkelt. Mamma säger att det blir så när man blir äldre, man behöver liksom mindre sömn. Fast jag har aldrig behövt särskilt mycket. Pratade med Ellinor på jobbet litegrann om det häromdagen, hon sa att hon var jättetrött och klockan var halv tio, jag sa att jag varit vaken sen halv sju och var hur pigg som helst. Hon hade dock varit vaken sen fem (hon bor i Linköping och pendlar till jobbet) och var ändå jättetrött, hon menade på att hon är en nattmänniska och kan därför inte vara pigg på morgonen. Men jag är liksom jättelätt vaken om nätterna men likförbannat klarar jag av att vakna till iallafall nio om dagarna. That's it, sju timmar är sömn nog för mig har jag märkt.

Det känns konstigt att tänka att jag gått ner i vikt så som jag gjort, jag bara längtar till jul för att se om jag lyckats hålla mitt mål då, eller om jag till och med överstigit det. Sen längtar jag till jul också för att det är jul. Snö och ljus och stjärnklar himmel, pepparkakor, lussebullar och julmust. Skinkmacka och risgrynsgröt, gah. Jag vill ha jul nu! Hoppas verkligen att jag kan få tre dagar ledigt innan julafton så att vi kan åka till Kil då och sen komma hem under julaftons-eftermiddagen för att fira med min familj resten av kvällen. Sen hur jag jobbar bryr jag mig inte så mycket om. Bara bra med extra pengar under röda dagar. Idag är ju en röd dag, fast jag jobbar imorgon och det blir lite mer pengar det också, bara tråkigt att det hamnar på december-lönen. Tror jag kommer få lite mindre i lön denna månad, har inte jobbat mycket kväll eller helg tror jag. Fast sen har vi ju den fasta lönen som vi inte kommer undan, bara trevligt med lite extra som sagt.

Fast jag tror att jag ska ge mig ut på promenad ändå nu, lite svårt att sitta still har jag. Kan ta en varm dusch efteråt och göra mig fin inför kvällen, så blir nog klockan 11 snart så att jag kan väcka älskling med frukost. Gröt och hallonsylt med knäcke och Prästost, yes. Gröt i 2 månader nu och inget godis trots att det bjöds på det på jobbet igår och många var utklädda, men jag åt ingenting trots att alla satt och smaskade runt om mig, det bekom mig faktiskt inte. Jag luktade på det och det luktar faktiskt inte så gott.

I like to move it move it.

D plus J 4 år

I torsdags hade vi älskat varandra i fyra år. Det är ganska lång tid det, jag var bara 18 när vi träffades och hade precis fått körkortet och längtade efter studenten som tog två år för mig att komma till efter det. Sen flyttade jag och i två år bodde vi ihop i Åmål och nu har vi bott här i snart ett halvår. Tiden går himla fort. Och det är så skönt att veta att jag har hittat den jag ska leva med resten av livet, det bara är så och jag är bara lyckligast i världen varje jäkla dag för att jag har min älskling. This is the best thing that has ever happend. Jag fick 10 långa röda rosor i torsdags och älskling fick också rosor av mig och Noblesse i hjärtform. Men bäst av allt är att vi ikväll ska ut och äta en romantisk pizza-middag (haha) och han ska få hålla min hand över bordet, som han gjorde på Världens bar den 30 oktober 2004. När det regnade och blåste och jag kände mig hur ful som helst eftersom hår och smink blev förstört, men han tyckte jag var det finaste och jag känner mig fortfarande vackrast i hans ögon.

Forever and for always



RSS 2.0