senaste fynden

jag är så nöjd, fyndade ett bamse babygym på blocket som egentligen bara gick på 25:- och en overall till hemfärden från bb på tradera för 69:- jag börjar bli en riktig fyndare! det enda med gymet är att jag skulle vilja byta ut figurerna som hänger, eller man kanske skulle önska sig såna till bebisen i present? i så fall ser ni här hur gymet ser ut och det gör ingenting om det är i matchande färger, nån röd, en grön, en ljusblå, nån gul eller orange. ah, jag vet inte. jag kommer säkert köpa själv ändå, men såäre! mäkta nöjd är jag iallafall.


förresten, det kanske är så att du vill ha lite bullfita?
BF

idag påstår dom att bebis ska komma, men jag vet nog bättre. det är en aprilunge jag har i magen och inget annat. när den svek mig den 18 mars så visste jag att det skulle dröja och det sköna med det hela är att jag mår inget som helst dåligt av det, jag älskar att ha mitt pyre i magen och känna den sparka sönder revbenen på mig och skutta runt därinne som om den ägde hela magen (vilket iofs är ganska mycket sant också, det är inte mycket annat än bebis i magen längre) och jag ska som jag hela tiden sagt bara NJUTA för snart är den inte därinne längre, snart är det något helt annat som väntar och jag längtar dit också, men först måste jag få ta farväl ordentligt av graviditeten och bebis vet nog vad mamma behöver bäst så den stannar ett tag till. och därför bakar vi istället bullar idag och förbereder inför kommande bullfiksbesök!
sista semesterveckan

och jag tänkte börja måndagen med att vara effektiv och duktig, skicka in ansökan om f-penning och hjälpa mamma beställa däck, ringa och omboka tid hos logopeden och massa mer. men direkt stöter jag på problem och jag blir lite lack. varför kan man inte ansöka om f-penning längre än ett år? det är ju stört, på riktigt. hade varit skönt att ha allt gjort liksom när jag vet exakt hur jag vill ansöka, men så är det. ikväll kommer systerT att få samtal från lilsis, bara så hon vet.

bebisen fortsätter trivas i magen och jag trivs med magen så vi vankar på. tre dagar kvar till BF och det känns verkligen overkligt, är det redan mars? och slutet av mars till och med, på söndag är det 1 april! det är vår och jag stormtrivs, även fast semestern är över om en vecka. för jag kommer vara ledig ytterligare 1,5 år. kan ni förstå? 1,5 ÅR. jag kommer vara på vippen till att bli 28 när jag ska börja jobba igen, jag är bara 25 nu så känn på den vad lång tid det låter.

något negativt med graviditeten dock är att jag börjat må illa igen, inte sådär jättefarligt men ändå såpass att det blir lite jobbigt. det är nog det enda som inte är bra, och att jag inte kan sova på mage förstås. men jag vet ju att det här kommer gå över snart så det gör mig ingenting, faktiskt ingenting. bebis är värd precis allt jag går och kommer gå igenom, jag är beredd på allt. HIT ME!


nej, jag tror jag fortsätter den här effektiva måndagen efter en kopp te och macka och lite vh1 eller annat intressant. jag är ju faktiskt långledig, jag har inte bara hela helgen på mig.


vecka 40inte så bra kvalitet på smalbilden, men man kan allt se hur bebis tagit sig plats :)


magen på ungefär 35 veckortänk vad snabbt det kan gå. redan inne i vecka 40 och bebis verkar trivas i magen. det gör ingenting, jag vill ha ut den när den är redo att komma ut. men senast blir det iallafall den 13 april så om max 3 veckor har vi kräket ute. jag mår så himla bra just nu, jag vet inte om jag nånsin mått såhär bra, nånsin alltså. jag bär på världens finaste skatt, jag får vara hemma och göra vad jag vill, solen skiner och jag bara är. jag längtar förstås, längtar mig galen. men samtidigt försöker jag njuta av den sista tiden som gravid nu, det är trots allt inte långt kvar innan vi inte bor i samma kropp längre och separationsångesten blir allt starkare. fast jag vet att jag kommer överväldigas av en annan känsla sen när bebis är ute, den största känslan av alla. den där stora kärleken till sitt eget barn.


snart är vi inte bara två bitar, snart är vi ett pussel

ja då var burret äntligen kirrat. det är himlans skönt att ha kort hår och jag måste spegla mig hela tiden för jag är så ovan samtidigt som det känns helt naturligt att vara korthårig. jag lämnade kvar mer hår på golvet när jag gick än vad jag tog med mig hem igen. halva håret kapat, det ni! men jag trivs, som jag trivs!

och jag trivs ännu mer av att få gå hemma. jag har ingen som helst ångest längre, ingen söndagsångest alls även fast jag går upp en sväng med johan varje dag vid 6:10 och jag skulle lätt kunna gå upp då och äta långfrukost, ta en dusch och bara låta tvn stå på och lyssna på vh1 hela förmiddagen. och sen bara kunna göra precis vad jag vill. tänk vilket lyxliv om man fick leva så förjämnan! nu längtar jag mest bara till att jag inte är ensam längre, utan får ha världens mysdagar med mitt lilla kräk. och så johan på ett hörn förstås, iallafall dom första två veckorna. sen får jag och kräket klara oss hela dagarna tills pappa kommer hem vid fem och är myssugen. jag kan inte fatta att vi faktiskt snart är en hel familj.


I love love love IT!
20 days and countdown


btw

inte för att ni har med det att göra eftersom jag inte fick någon som helst respons på mitt inlägg från i februari, men nästa tisdag ska jag klippa mig korthårig, klockan 10:30 ska blivande mamman få skämmas bort lite av marita. för det är jag värd.

as ready as can be
efter graviditeten -motivationnog för att jag älskar den här guldklimpen jag har i magen, mer än nånting i världen! och jag ångrar absolut ingenting! men det ska bli himla härligt att göra världen med den sen när den kommit ut och bli fit i kroppen igen! barnvagnspromenader och amning ska jag försöka mig på, sen ska jag nog bli en morsa fit for fight!


inte för att ni förtjänar det men,

jag ger ändå.

mycket händer och tiden går så fort så fort! redan fullgångna 37 veckor imorgon. allting är i princip klart inför nedkomsten nu, sängen är bäddad, kläder är tvättade och vikta i bebisbyrån. bebisapoteket ligger på hyllan under skötbordet som pappa johan målat vitt. barnvagnen står och väntar på soliga promenader med pingusängkläder i och jag bara längtar! bebis är så välkommen just nu.

igår var vi hos barnmorskan och allt ser himla bra ut. bebis har fixerat sig och hon sa att nu kan den komma närsomhelst, det kändes så skönt att höra för nu är jag så redo. har varit hemma i 1,5 vecka från jobbet (så fucking jävla asskönt!) börjar redan bli dagvimsig och jag undrar lite hur det kommer kännas att vara hemma så himla länge, snart väntas tre veckors semester också innan mammaledigheten kickar in på riktigt. jag hoppas bebis kommer under dom tre veckorna så att vi verkligen kan njuta fullt ut av vårt 1,5 år hemma tillsammans. jag kommer inte vilja gå tillbaks och jobba, det är ett som är säkert! men jag är fullt inställd på att den tiden kommer också, men först vill jag bara njuta av BEBIS. min bebis.

för er som är intresserade:


RSS 2.0