30.10.09

FEM ÅR

vi fyller 5 år idag, jag och johan. dessutom firar vi samtidigt 4 år som förlovade. åren har gått ganska fort ändå, men inte på något som helst negativt sätt. det har varit 5 förskräckliga år med mycket bråk, mycket tårar, mycket skrik, många "gör slut"-debatter oss emellan och hemskt många otrevliga händelser. men trots detta har vi hållt ihop, för utöver dessa hemskheter så har det varit minst dubbelt så många trevligheter. vi har hunnit med så himla mycket på 5 år. och inte minst har vi älskat varandra under hela vägen, funnits där för varandra, stöttat och kramat oss igenom allt. men det härligaste av allt är att vi fortfarande gör det, att vi fortfarande är sådär kära och längtar efter och saknar varandra än idag. johan får fortfarande med hjärta att hoppa till när jag ser honom, han är fortfarande sådär himla söt som jag skickade sms till maria om när han och jag precis träffats och satt på världens. han är fortfarande den jag älskar och kommer älska livet ut.

det finns inte ord att beskriva en kärlek och jag tänkte att jag skulle ha en liten bildshow från våra år istället, men det finns så himla mycket och så himla många bilder. och jag tror ändå att EN bild säger mer än tusen ord. men inte ens en bild eller tusen ord kan beskriva min känsla av lycka över att ha funnit en så underbar människa som johan, att ha funnit den rätta. han gör mig lycklig, ledsen och glad på samma gång. han får mitt hjärta att stå still och slå dubbelt i samma sekund, han får mig att rodna, att rysa, att lysa upp av glädje och bara vilja ha mer. jag vill ha fler år och mer av min älskling. han är verkligen den bästa som hänt mig, nånsin, what so ever. han är min bästa vän för jag kan vara precis som jag är med honom och det gör ingenting. jag kan vara påklädd, naken, blottad och osminkad, det spelar ingen roll, för vet ni vad? han känner precis detsamma för mig och det är en underbar känsla att leva på och vi kommer leva lyckliga i så många år till.

JAG ÄLSKAR JOHAN NILSSON AV HELA MITT HJÄRTA

forever and for always


update

förresten bokade jag bord på durkslaget igår också, så ett bord för två på lördag klockan 19. gärna lite avsides sa jag till honom när jag ringde, han skrattade och sa att han skulle notera det. bra där. och jag måste hitta en klänning idag tills på lördag, känns som att jag behöver vara lite fin sådär dagarna innan jag kommer krascha och dö. men nu ska vi tänka happy thoughts, drygt en och en halvtimme kvar nu. jag vill sluta NU.

28.10.09

minus ytterligare en dag vilket betyder en dag närmare avfärd. jag börjar tycka det ska bli kul nu, men jag tror jag kommer vara dyngtrött när vi ska åka. det kommer vara mörkt, säkert kallt och blött också. jag kommer sitta trångt  i bilen i ungefär 2 timmar upp till stockholm, sen kommer vi till gigantiska arlanda som jag för övrigt aldrig har varit på tidigare (men jag har väl sett på sthlm-arlanda på tv!), det brukar alltid gå fel till där. bagage som kommer bort och folk som använder falsk-id och springer sin väg. nu börjar jag bli rädd igen. det värsta kommer vara att gå ombord på planet, när det ska åka iväg och precis vid lyftet. väl uppe kommer jag nog mest vara skraj och extra uppmärksam på olika konsiga ljud och möjliga skrik eller utrop från piloten. fan, nu blev jag rädd igen.

bättre saker är ju att det bara är en dag kvar att jobba, dvs imorgon. iofs har jag halva denna dagen kvar, men det kommer nog gå fort. slutar kvart i fyra imorgon också och det är så mycket bättre än kvart i fem kan jag lova. idag kommer mami och hämtar mig, vi ska till stan och shoppa loss, till maxi och lämna tillbaks lite kläder, växla pengar, köpa 5-års present till älskling samt d-fi till honom som han så snällt bad om imorse innan han gav sig iväg. sen ska vi till Ö&B där mamma ska köpa lite fina grejer till väldigt lågt pris. jag ska kika efter en bra inpackning där som jag ska ta med till egypten, nog för att jag ska fixa håret när jag kommer hem, men det behöver ju inte vara alldeles för slitet så jag behöver skämmas inför marita. nu har jag ju inte varit där på flera månader och hon undrar nog vad jag håller på med. jag längtar efter henne faktiskt.

när jag och mami utfört våra ärenden ska vi hem och hämta älskling, och åka vidare till haga där vi har ett av våra utlämningsställen, där ligger det en icurl och väntar som johan beställde häromdagen till mig. mitt tjat blev för outhärdligt för honom att hantera så det gick så långt att han sprang och beställde. jag klagar inte, verkligen inte. nu hoppas jag bara att den fungerar som den ska, lockigt is the shit men jag vill aldrig permanenta mig igen.

när jag äntligen kommer få komma hem igen ikväll, ska jag kolla på one tree hill, jag har verkligen hamnat i fällan nu. fick hem säsong 2 i förra veckan så nu är jag preparerad när johan sitter vid datorn så har jag att göra också. jag är helt fast och jag älskart. nu är det lunch hörrni, sen är det bara 1 timme och 45 kvar, gött mos!

27.10.09

och så är veckan här, på söndag åker vi. eller säger man lördag när vi måste åka mitt i natten? planet går klockan sju (om det inte är försenat såklart) på söndagsmorgonen, ni får gärna tänka på mig då. jag kommer kanske gråta lite, jag vet inte. jag hoppas bara att jag kan sova genom hela färden och bara glömma bort vad jag gett mig in på. sen hoppas jag bara att jag inte kommer vakna av ett ryck och hela flygplanet åker hit och dit och samtliga passagerare skriker för att vi håller på att krascha. jag har redan en inre syn, hur det kommer se ut. om jag redan vet om det borde jag inte vara rädd. för det är bara det man inte känner till som man är rädd för, eller hur? jag försöker dock intala mig själv detta iallafall, det känns bättre.

tisdag är inte min favoritdag i veckan kan jag lova. speciellt inte när man har jobbat alldeles för många timmar dagen innan och ska jobba precis lika många timmar igen. kvart i fem är inte en bra tid att sluta på, jag gillar inte det. men jag ska vara glad att jag inte sitter här till åtta eller tio, det vore ju faktiskt värre. det som gör det hela lite sämre är ju att det är mörkt när man slutar nu, men än så länge är det ljust på morgonen och det är alltid nåt man kan glädjas åt. för snart, om fem dagar är jag påväg mot solen. så kan ni gå här hemma med era maskerader och halloween pumpor, era fester och kalas. jag kommer vara påväg mot solen, där är det varmt och jag gillart. jag ska bara försöka sluta vara så jäkla rädd.

på fredag firar vi fem år jag och älskling, vi ska tillbaks till världens bar då där vi fikade första gången. då allt blev till liksom. det kommer bli hur mysigt som helst och jag bara längtar. på lördag ska vi till durkslaget och äta god mat, och vara sådär vuxna och fina och fira att vi funnit varandra. och så litegrann vara ledsna för att jag ska åka på söndag. jag kommer sakna honom så det gör ont. redan nu saknar jag honom. jag undrar hur jag ska somna om nätterna. jag har inte sovit ensam en vecka på tre år tror jag. men det ska gå bra, jag är väl en självständig kvinna. jag kommer bara sakna hans andetag om nätterna när jag vaknar ur en dröm, som lugnar mig, och hans söta ansikte sådär lugnt sovandes på kudden. det jag tycker mest om att ha ett förhållande är den där känslan när vi går och lägger oss, att ha honom bredvid, hålla handen och andas i kapp. somna tillsammans och vakna under nattens gång och se att han är där. det är min trygghet och det är den som inte kommer följa med. men det är okej, jag kommer vara okej. jag har liksom valt att överleva detta.


21.10.09

nu är jag där igen, och funderar. på mitt hår, fast jag vet att jag inte kan göra nåt just nu. eller det kan jag, men jag vill inte. för håret kommer ändå bli så förstört i egypten, som förövrigt närmar sig ännu mer nu. det är 1,5 vecka kvar. nästa vecka fortfarande dock, men ändå mycket närmre. jag hoppas bara jag överlever så jag får komma hem och fixa mitt hår. jag önskar jag var kate hudson, så himla snygg och håret vill jag lugnt ha. man kanske skulle satsa på nåt liknande, men då är frågan, lugg eller ej, igen. för hon är ju himla fin i bådeock. jag tror jag måste skita i det här ett tag och bara prata med marita när jag kommit hem från egypten.

idag är det jobb fram till kvart i två vilket känns oerhört skönt. lätt värt att gå upp tio över sex och vara zombie dom första två timmarna. nu är jag på topp, efter ett par koppar kaffe, lite banan och smoothie till lunch. har dock fått mycket ondare i den fot som jag lyckades få blåsor under i måndags, blåsorna har spruckit men jag har gått så snett med foten att det känns som om den är stukad, inte alls bra med andra ord. jag går lite knasigt nu och borde ha cyklat till jobbet imorse, men med denna dimman som aldrig verkar lämna oss så gick jag istället. vågar mig inte direkt ut och cykla när man knappt ser handen framför sig. dessutom kör ju alla bil så galet knäppt här i stan också att jag knappt vågar gå över övergångsställen. har varit nära att bli överkörd alldeles för många gånger, jag väntar helst tills alla bilar åkt över. galet det där egentligen. man kanske skulle låta sig bli påkörd och få lite pengar, men det är nog galet det också. finns säkert folk som gör sånt.

well, just nu tjänar jag pengar också. har dryga timmen kvar att jobba, sen ska jag promenixa hemåt, cykla lite på cykeln till ett one tree hill avsnitt och utföra lite arm och magövningar också. sånt behövs verkligen känner jag. men först har jag som mål för dagen att ha 100 % conversion på både main och cluster, funkar det tror ni? igår låg jag på 91 på main och 76 på cluster, jag borde kunna lägga på ett kol och boka på. men jag längtar till helgen, väldigt, väldigt mycket. jag vill bara få sova längre än till 06:10, är det för mycket begärt? jag är så trött. (på riktigt alltså, inte trött på livet, jobbet eller nåt sånt, utan bara sådär trött så jag vill sova)

  
lugg eller inte lugg? den ständiga frågan

update

är nyduschad och hemkommen, varm och öm om fötterna. ska strax sätta mig i soffan och ta hand om dom små fossingarna som får stå ut med så mycket. känns bra mycket bättre efter duschen iallafall. älskling sitter i köket och äter kvällsmat och jag sitter här med en låt i huvudet, som jag haft i huvudet hela dagen. måste vara en av världens finaste låtar. och jag visste inte ens vem som gjort den och ännu mindre att han är död. varför försvinner alla bra artister alldeles för tidigt?


19.10.09

hoho jaja, nu är det måndag igen och det känns väl sådär. mörkt, kallt och blött ute påväg till jobbet och jag gillar inte det riktigt. men det som är positivt med det är att det inte är mörkt, kallt och (förhoppningsvis inte) blött när jag går hem om dagarna. det är så värt att gå upp tidigt för att få sluta tidigt. och tre är tidigt. sen slutar jag kvart i två onsdag till fredag och helgen är ledig. känns sådär lagom underbart. i lördags jobbade jag på dagen så denna helgen blev lite kort och inte mycket gjort, mest varit hemma och gottat mig med älskling och tv'n, det är nog allt min favoritsyssla ändå. och så har jag köpt en ny jacka, det ni. den kommer på bild inom kort!

nästa lördag ska jag spendera förmiddagen ute i lilla hageby för att se min lilla pluttess rida dressyr. kommer nog gå hur fint som helst, när det har tränats en hel del och pluggats in ett program i flera dagar så kan det inte gå fel. dessutom har hon världens finaste häst också, tillsammans är dom oslagbara. jag ska filma henne så hon kan se själv hur fint hon rider. kanske att jag till och med får med systerT på detta, som har hållt på med hästar hela livet, vore kul att ha henne där då vi ses så sällan och då hon ändå är intresserad av hästar, det går ju inte att få det så mycket bättre. på söndag eller lördagseftermiddagen ska det bli ikea, vi har äntligen förstått att vi behöver en fotölj till vardagsrummet. vi får helt enkelt inte plats bekvämt i soffan båda två. jag kom på detta för jättelänge sedan dock, men johan har nog försökt förtränga det in i det sista och i helgen nu fick vi nog. låg den ena bekvämt så ville den andra kräkas och vice versa. ni ser min mening. vi ska ha hem en stor, skön, bekväm fotölj med fotpall till mig som jag kan gotta mig i varje fredagskväll till idol.

just för tillfället är jag hos mami, har hjälpt henne välja ut lite bikinis, lite kjolar, klänningar och linnen till egyptenresan. förstå att det är nästa vecka vi åker, nästa vecka är inte långt bort. man kan längta till nästa vecka utan att verka konstig, för det är snart. så jäkla snart. och jag kommer vara uppe hela lördagsnatten, först ska jag och älskling ut och äta på durkslaget, sen ska vi liksom åka från norrköping vid fyra tiden då flyget går redan klockan sju, på morgonen. jag kommer dö, på riktigt, jag känner det i maggropen, att min tid är inne. varför går det inte att gräva sig ner dit istället? jag är inte rädd, jag kan (inte) flyga, men jag hoppas för guds skull att kaptenen kan det.

har tvättat en maskin hos mamma också då det är nästintill omöjligt att få tvättid två gånger samma månad i vårt hus. har tvättat lite handdukar och pikétröjor, inväntar att de ska torka i tumlaren nu så jag får komma hem. det vankas lite fotmassage där hemma då jag gått från jobbet till mamma i mina underbara stövlar som är ungefär ett nummer för stora och lyckats skapa tre blåsor under vardera fot, känns lagom bekvämt att trampa på. ett bad skulle inte sitta helt fel heller, men mest av allt är jag hungrig nu. jag har hört att det går att råda bot på sånt, kanske ska ge mig på ett försök. annars har helgen varit bra?

17.10.09

lugg eller inte? det är ju så galet snyggt, men jag är så osäker på om jag kommer passa i det eller inte. jag har inte haft lugg sen jag var 11 år. det är längesen kan jag lova. det lutar åt lugg iallafall, verkar som om dom flesta tycker det, jag har bara en kvar att fråga och det är Marita, så om tre-fyra veckor vet vi. ska jag, eller inte? jag vill, tror jag..

                           
så galet, galet snyggt!

16.10.09

höstmusik 2009

update

och snart är söndagen också till sin ände. blev en rätt så slapp dag, dock har jag hunnit med lite springande. småsprang till willys tidigare idag och handlade lite fikabröd och småsprang tillbaks. jag var helt slut när jag kom fram till spårvagnshållplatsen och johan sa att jag såg ut som en clown och var helt röd i ansiktet. konstigt då!

det tar ungefär en timme att gå till mamma, ungefär 40 minuter till en timme att ta spånkan och byta till buss. det tar 12 minuter att åka bil, vad väljer man? jag önskar jag hade en egen bil. det är hemskt hur mycket tid man slösar egentligen och så vill dom att man åker kollektivt, och när får jag tillbaks de 45 minuter som jag förlorar genom att göra det? när jag ligger begravd långt under jord och mina barnbarns barn springer runt och leker med mina 45 minuter eller? är det då jag får tillbaks dom? nej tack, jag åker nog helst bil när jag kan. om jag nu inte vill promenera och har ett syfte med det, då promeneras det helst såklart.

annars fikade vi hos mamma, johan lekte med cleo och kelade med viiva, vi rastade hundarna en sväng medan mamma packade bastuväskan. och så skrev jag en liten checklista till mamma så hon kan hålla koll på vad som ska packas till egypten. kikade litegrann i garderoben också och det blir nog bra detta. huvudsaken är att man har bikini, det känns nästan som att det borde räcka så. jag tar med två för säkerhets skull, eller tre, vi får se.

och såklart missade vi DH i eftermiddags, hur nu det kunde gå till. men det ordnade sig ändå, vi ska kika på det alldeles strax. johan ska duscha först och så ska det ätas lite kvällsmat. så det blir en kväll framför tv'n som ett avslut på denna söndag. imorgon vankas det jobb igen efter fyra lediga dagar och jag ser faktiskt fram emot det. kvällsjobb är det till och med, men det gör ingenting för jag ska jobba tillsammans med världens bästa tess i hela världen. och jag har saknat henne. innan jobbet blir det träning för hela slanten, börjar inte förrän 14:50 så det blir lite sovmorgon och morgonträning och även lite eftermiddagsträning. det behövs och så är man pigg så man klarar av att jobba till 22.

jag missade att köpa kuvert och frimärken till mina papper som ska skickas till vardera a-kassa idag också, men jag fixar nog det imorgon, måste få iväg papprena så fort som möjligt så jag kan börja mitt sparande på 200 kronor i månaden. det blir nästa månad det. nu ska jag fixa kvällsmat, ha det gott!

11.10.09

söndag, söndag. denna heligt ångestfyllda dag, men inte idag. idag är en bra dag, vaknade med älskling vid tio, båda hade sovit ganska dåligt så vi låg kvar en stund och mös. tillslut gick jag upp då magen kurrade, fixade grötfrukost och diskade undan gårdagen. sen åt vi tillsammans och nu har jag duschat och inväntar att johan ska vila klart (hans favoritsyssla, bortsett från att sitta vid datorn eller kolla/hålla på med bilar) och sen ska vi ta spånkan till mamma och ta en fika. jag hann inte riktigt med att hjälpa henne igår med kläder till egypten så jag ska försöka fixa det idag.

i min almanacka finns det en lista över vissa ätbara ting, bland annat godsaker som wienerbröd, bullar och mazariner samt hur långt man måste gå i vanlig promenadtakt för att gå bort dessa onödiga kalorier. visste ni att en mazarin kräver 5 km, medans ett wienerbröd endast kräver 4? lätt att jag hellre tar ett wienerbröd. en bulle är bara 1 km, det är bra. jag går säkert flera km om dagen, då borde jag nästan kunna äta hur många bullar som helst. men det vore ju inte bra det heller, då skulle jag verkligen se ut som en bulle efter ett tag. och det vill vi verkligen inte, det är i motsatt riktning det ska gå.

jag ska kolla spånka-tider nu och göra mig vacker (som om det går att få mig mycket vackrare då, hoho). kanske ska försöka få liv i älsklingen också så vi kommer nånvart idag. egentligen borde vi städa idag, men det skiter jag i, för det här ska bli en bra söndag. ha det fint hörrni, så hörs vi!


update

är hemma igen efter en lång dag. har fruktansvärd huvudvärk som slog till helt plötsligt, har tagit tablett och hoppas det går över fort som attan. jag har varit ute med hundarna idag igen, men det var kallare än igår. jag borstade dom ordentligt, men det kändes som om det kunde kvitta för när vi gick hem sen såg dom nästan likadana ut som innan. men dom är ju borstade iallafall och det är det som räknas.

efter promenaden kom jag hem till mamma och åt lite, visade lite höstbilder för mamma och så skickar johan sms om att han vill bli hämtad från katrineholm. så jag och mamma plockade ihop oss och drog på en liten roadtrip. hämtade hem johan som hade huvudvärk och var trött, lämnade av honom hemma och begav oss mot mamma igen. och så avbryts radion för ett trafikmeddelande där dom säger att på infarten mot norrköping från katrineholm har en stor gran fallit över vägen. alldeles på den vägen som vi precis åkt av, måste ha hänt då alldeles strax efter att vi åkt där, lite läskigt ändå.

när vi kom till mamma gjorde jag chokladbollar, mamma lade sig att vila och sen tog jag ut hundarna igen efter att jag diskat och förberett kaffe och stoppat bollarna på kylning. mamma och jag fikade när hon vaknat och sen begav vi oss till en snäll tant som är kompis med mammas granne ragna, som mamma ska få låna resväska av då hon vill ha en sån som är av hårdplast. väldigt trevlig tant det där. och snäll som lånar ut väskan också. längs vägen sen handlade vi lite på ica, lite mer godis till min älskling och såklart en holidaydip till mina morotsstavar.

hämtade upp en pizza till johan också som han nu ätit gott tillsammans med öl. jag tog ett par knäcke med ädelost och nu ska vi snart kika på en ny wallander och äta godis. och kramas lite, jag har faktiskt saknat min älskling idag. jag ser fram emot en sovmorgon tillsammans imorgon, och att äta frukostgröt tillsammans, sen får vi se vad morgondagen har att erbjuda. hoppas er lördagskväll är fin och dagen varit bra, här rullar det på med bra dagar iallafall. förresten var det himla bra att karolina fick lämna idol igår tycker jag, var det inte?

                 
        före och efter bilder på hundarna, om det nu syns nån skillnad..

10.10.09

lördagsfrukosten är äten, älsklingen har gett sig av till katrineholm och snart är jag påväg till mamma. tar spårvagnen idag känner jag, benen strejkar lite och det är trots allt helg nu och då ska jag vila, för att orka med ännu en vecka fylld av träning. men lite träning blir det idag ändå, ska ge mig ut med hundarna i skogen och borsta dom. verkar vara lika fint väder idag som igår, kommer bli alldeles prima detta. ha en underbar lördag!

lördagsfrukost


en puss&kram paus i skogen igår


update

nu är jag hemma igen. har duschat riktigt varmt, ätit kvällsmat och tittat på två avsnitt av two and a half men med älskling. har nyss skurit upp några morotsstavar och fixat holidaydippen. gott snack ska man ha när det är idolfredag. imorgon ska älskling upp tidigt, så det blir idol ikväll och sen ganska tidig sänggång. han ska iväg till katrineholm och vara med i calle wards rallyteam, redan halv nio går tåget imorgon bitti. jag kommer sova kvar en stund och sen bege mig till mamma. vi ska gå igenom hennes garderob och se vad hon kan ta med till egypten och så ska jag ge mig ut i skogen med hundarna igen, men inte riktigt lika långt denna gång. ska ta med borste och borsta dom litegrann också, det behövs. nu drar idol igång igen, här kommer lite bilder från höstpromenaden idag. ha en bra fredagskväll & rösta på tove nu!

  
   
   

09.10.09

äntligen fredag! visst känns det bra? jag tränade inte imorse, kände mig så himla svag när jag vaknde. så jag bäddade, diskade och städade. sen åt jag gröt och begav mig hem till mamma. tog den rätta vägen idag och det tog ungefär en timme. drack en kopp kaffe och sen skulle mamma iväg strax efter tolv, då tog jag hundarna och vi började promenaden mot skogen. så himla fint väder och så frisk luft, jag ville inte sluta promenera. jag fotade massor längs vägen och vi sprang lite om vartannat också. mötte inte alls så mycket människor heller vilket är himla skönt. det är så fridfullt i skogen.

vi promenerade och sprang och gick och sprang, vilket resulterade i att jag tillslut inte riktigt visste vart vi befann oss. skog ser ju liksom ut som skog överallt. men vi fortsatte och rätt som det var började jag se lite hus och kände mig lite lättad, hundarna var trötta och jag kände verkligen i benen att vi nog gått en mil eller två. när jag kommer in mer mot husen inser jag vart vi är, i vilbergen. vi har alltså gått hela jäkla vägen till vilbergen från hageby. jag kunde inte göra annat än skratta åt mig själv. tur var dock att mamma befann sig på sjukhuset just då, jag ringde henne och vi väntade på att hon skulle bli klar och vi åkte då alla hem i bilen. förstå att jag och hundarna blev glada av att få åka bil hem. men skönt var det att vara ute, så himla skönt.

nu har vi varit hemma ett tag och jag har fått i mig en smoothie och en kopp te. hundarna fick dela på en knäckemacka som är som godis för dom, nu ligger dom helt utslagna i varsitt hörn i köket och blundar. jag ska också vila benen en liten stund och sen ska jag ge mig ut till centrum och inhandla barer som jag glömde igår och så vill mamma ha lite från affären också. dessutom ska jag se om det finns några stickade tröjor på h&m kanske, för gina verkar inte finnas där än, we'll see!

återkommer med lite höstpromenad-bilder ikväll, ha en finfin eftermiddag nu!

update

vilken dag! jag promenerade till mamma vilket tog längre tid än vanligt då hon lurade mig att ta en genväg. ungefär 1,5 timme gick jag, men det är bara bra med motion. solen sken hela vägen och det var sådär underbart härligt höstväder. det blev ingen promenad i skogen med hundarna för mamma var redan iväg med dom medans jag var på väg dit så jag tar en riktigt lång promenad imorgon med dom, för då ska mamma iväg klockan ett och jag ska försöka komma iväg tidigare.

viiva har blivit alldeles gosig och vill puffa och mysa hela tiden, hon är så himla söt. jag önskar jag kunde få ha henne hemma jämt, men vi får se hur det blir med den saken. cleo och luckitha blev också väldans glada att se mig. djur är för härliga ibland.

passet gick bra att ordna, man ser ut som en kriminell på fotot men det gör väl alla när man absolut inte får le eller någonting. kommer sms från polisen när det är klart. sen for vi runt på lite olika ställen och inhandlade lite olika grejer. och när vi åker hemåt börjar det spöregna och finns det nåt jag avskyr så är det när det spöregnar och man är ute. inne är det helt okej att vara om det regnar, då gör det inte så mycket. men när man tvingas gå ut och bli dyngsur, då är det inte okej längre. jag hoppas verkligen att vädret som var tidigare idag kommer tillbaks imorgon också. det är inte alldeles för härligt att gå i skogen med två blöta hundar och vara blöt själv.

mamma klippte sig idag också och blev riktigt söt, hon kändes sig nog nöjd hon också tror jag. jag hjälpte till lite där bak där hon inte nådde. klippte viivas klor också och bytte sand i lådan.

snart är det dags för fredagsmys också, imorgon för att vara exakt. det blir helg ganska fort nu för tiden, det är bra det. och nu börjar lyxfälla skriker johan i köket, bäst att springa. men ni får ha en trevlig kväll, imorgon är det fredag igen. godnatt på er.

08.10.09

jahopp, första ledig dagen idag av mina fyra. känns bra, kom upp vid nio och fick ringa lite samtal. jag råkade spärra koden på vårt ica-bankkort igår när jag skulle logga in. jag tror jag var för trött och använde samma kod som man använder vid köp. men detta kom jag ju inte på förrän imorse då jag hittade lappen med den rätta koden, så det blev till att ringa. nu är det fixat och jag ska icke glömma. sen ringde jag unionens a-kassa också, väldigt trevlig gubbe det där. jag ska be om en förflyttning från alfa och dit, skriva ut lite papper, kopiera lönespec och så skicka in. kommer förhoppningsvis redan vara åtgärdat i början på nästa månad. så en månad kvar av betalning på 450 kronor och sen kommer det bara bli 216, jag kommer spara 2500 om året på detta.

jag har också hunnit med att träna mitt dagliga morgonprogram tillsammans med rachel ray, åt precis gröt och knäcke med ädelost och är redo att promenera till mami. där ska jag ta ut hundarna på promenad och efter det åker vi iväg på våra äreneden. jag ska också ta med lite kläder och tvätta hos mamma då det alltid är så himla fullt i båda våra tvättstugor, tvättiden vi fick är på torsdag nästa vecka och vi tvättade för en vecka sen, det funkar liksom inte.

solen lyser och himlen är blå, kan det bli bättre? jo om man är ledig som jag är, och det pirrar litegrann i magen när jag tänker på att jag är ledig imorgon också och på lördag OCH på söndag. nu kan det inte bli bättre. hösten är så himla vacker, jag vill bara promenera och promenera till världens ände i detta fina väder, men jag kanske ska börja med att promenera till mamma. ha en bra dag, det ska jag, för jag är ledig!

jag saknar mina höstpromenader i åmål..
men nu tar jag min nya lila halsduk på och promenixar, hoppas solen skiner på er!

                 
promenadvägen i åmål hösten 07


lila är min nya favoritfärg

update

ont i huvudet har jag, jättemycket. och det blåser som satan ute, jag fick knappt upp dörren på jobbet när jag skulle gå hem, det var som att en mörk stark kraft ville hålla mig kvar och liksom höll emot dörren. men jag är stark, jag lyckades få upp den. och vägen hem kändes ovanligt lång, även promenixen jag tog direkt vid hemkomsten kändes lång. men nu är jag inne och skyddad från den hemska stormen.

inatt sov jag som en stock, verkligen. jag tror inte jag sovit så på jag vet inte hur länge. var supertrött igår kväll, la mig efter att vi kollat på mentalist och medan johan duschade hann jag komma in i det läget då det känns som att man somnar vilken sekund som helst och självklart kommer johan in då och frågar om jag sover och nej det kunde jag ju inte påstå då, när han tagit sådan hänsyn och kanske sett att jag ligger och blundar och andas väldigt tungt? men, efter en del ståhej ligger johan också i sängen och ska sova, men då tycker han att jag snarkar varje gång jag nästan somnar. bara för att jag var lite täppt och började andas lite högre med öppen mun. ungefär tre gånger sa han till mig och varje gång ryckte jag till ur min halvt som halvt sömn och blev lika irriterad varje gång. tillslut fick  jag sova och jag sov utan att vakna en endaste gång under natten och med ett ryck vaknade jag 06:10 när radion gick igång. det var verkligen en optimal sömn inatt.

och jobbet kändes lite lättare än vanligt, säkert för att jag nu är ledig i fyra långa dagar. lite höstsemester har väl ingen dött av, åh nej. imorgon ska jag träna på morgonen, ringa a-kassan och sen promenera till mamma för att ta ut dom små liven till hundar som vi har på en riktigt lång och härlig skogspromenad. sen drar vi till polisen för att fixa pass och till maxi och handlar. en riktigt fin mor och dotter dag ska det bli. får väl hjälpa mamma att klippa håret litegrann också, så hon blir fin till passfotot. ska nog passa på att klippa viivas klor också, mamma lyckades inte med det sist sa hon. och så ska jag gosa extra mycket med henne, hon kommer vara ensam den största tiden när vi är i egypten och jag hoppas verkligen hon klarar sig utan bestående men.

tess ringde till bonprix idag också, då jag försökte logga in på hemsidan för att följa upp min jacka och kanske hitta ett kollinummer som det så fint står att man ska kunna få för att följa sin försändelse. men finns det nåt? nej. tydligen så är detta något som är på gång och inte riktigt fixat än, nödvändigt att lägga upp det på hemsidan måste jag säga. detta var nog ett stort misstag, men jag hoppas bara att jackan kommer och att dom sköter sig med betalning och så. dessutom kommer det tydligen ta upp till 10 arbetsdagar innan den kommer, 5-7 står det ju på hemsidan, samt att tiden kan förkortas med 2-3 dagar om man beställer via telefon eller hemsidan. är det bara jag, eller låter företaget något sånär mysko? aldrig beställer jag därifrån igen iallafall. förhoppningsvis har jag jackan nästa vecka och det är allt som räknas.

jag tar nog en tablett och lägger mig en stund, måste vila upp mig inför min lilla minisemester, hoho. ha en fin kväll. här bjuds det på lite bilder som förövrigt tog mig en jäkla lång stund att få in i datorn då jag nog inte är så himla teknisk som jag trodde trots allt. men jag fixade det till slut. hörs!

                      
               världens finaste & bästa pojke, cleo

              
               världens finaste & bästa flicka, luckitha

              
               min allra käraste & dyraste what so ever, viiva

               
               som handen i handsken-skinnhandskarna

              
              jag borde seriöst klippa & färga håret snart & jag ska, efter egypten
        

07.10.09

ytterligare en bra dag idag, tränade imorse som jag gjorde igår. och promenerade till jobbet då regnet precis hade avtagit, men som vanligt skvätte det upp på bakbenen och jag var blöt när jag kom fram till jobbet. men jag tror jag överlever, det torkade ganska snabbt. dessutom är jag så glad idag, det är ju fredag för mig idag och det finns ingen bättre känsla. ska promenixa när jag kommit hem och sen ska jag nog mest bara ta det lugnt och njuta av att jag har sovmorgon imorgon.

igår var jag ju på maxi och köpte världens finaste handskar. först köpte jag ett par på kappahl, och trodde jag var nöjd, ända tills jag kom in på lindex och såg dom jag egentligen ville ha. fick ångest över att jag skulle gå tillbaks till kappahl och lämna tillbaks de jag köpte först. jag promenerade runt i andra affärer, gick in på ica och handlade och tog sen mod till mig och gick till kappahl och lämnade tillbaks de första och gick snabbt till lindex och köpte världens finaste. dom var hundra kronor dyrare, men det gör inget för dom är så himla fina och sitter perfekt. nu vill jag bara ha min jacka så är hösten komplett.

idag har birgitta namnsdag, så det är nog dags att skicka ett grattis-sms till svärmor innan jag glömmer. (hon heter birgitta alltså, för dom som inte förstod det). men först ska jag äta upp mitt äpple och njuta av att solen skiner ute och förhoppningsvis fortsätter skina tills jag kommer ut. onsdag är inte längre lill-lördag, mer som en lill-fredag. hörs senare!

update

JA! nu är jackan beställd, dom måste haft något tekniskt problem igår med hemsidan som gjorde att det inte gick att beställa, för nu gick det utan att jag behövde ringa. wunderbart! hoppas att den kommer denna veckan, normal leveranstid ska det ta, vilket är vadå, 5-7 arbetsdagar. borde ju hinna komma till fredag tycker jag. men jag vet hur det är, den kommer nog troligtvis under nästa vecka. men huvudsaken är att den är beställd.

har bestämt mig för att gå ur alfakassan, dom bara suger ur mig en massa pengar utan att ge något tillbaks. 450 kronor i månaden för ingenting tycker jag är lite för mycket. har kikat på a-kassan via unionen istället som vi har på jobbet och där borde jag komma ner till en max 200 och det är hälften. så himla dumt att jag inte tänkt på det tidigare. tog deras nummer och ska ringa på torsdag då dom stänger klockan 15 och jag slutar kvart i.

promenerade den nya slingan förut, vilket gav ungefär 3 kilometers träning, inte okej. ska gå i motsatt håll imorgon och då ta ut svängarna lite, minst en halvmil måste det vara annars är det ingen idé. men jag tränade ju imorse och så tar jag nog cykeln till maxi snart och slösar lite mer pengar. ska kika på nagellack också, ett orange-rött vill jag ha. sådär lagom höstigt.

imorgon är det som fredag för mig eftersom jag är ledig resten av veckan, ska bli himla skönt. ska försöka få med mamma till maxi och handla lite på torsdag. dom har ett billigt strykbord där som jag tänkte kika på. har kostat 249 och nu är det nere på 159, som hittat. dessutom har dom fortfarande erbjudanden på smoothies och barer vilket är helt toppen. ska införskaffa lite sånt också så jag klarar mig under nästa vecka. och snart dröjer det inte länge innan oktober också är slut, då ska jag och älskling äta ute för att fira års-dagen. och sen bär det iväg, kan man bli mer nervös?


btw, tack papi för jackan! (du har det kortkommandot uppskrivet va? :)


07.10.09

idag är jag pigg som ett svin. gick upp till klockan och tränade fint från halv sju till sju ungefär. lite motionscykling, situps och träning av armar med hantlar och gummiband. kändes fräscht. och väl på jobbet känns allt på topp, det blir liksom en mycket bättre dag när man har tränat. det var så värt att gå upp 06:10 för detta. men det visste jag ju redan.

preimär för DH är det idag också, men vi kommer inte se på det. mentalist går samtidigt på trean och tydligen går inga repriser på det, däremot går DH i repris på söndag klockan 16:15. kommer fungera perfekt, istället för att vi som sist missade mentalist för att vi istället valde DH, inte bra.

igår fann jag en ny slinga att gå, ska testa den idag, får ta med stegräknaren för att se hur långt det blir, förhoppningsvis en halvmil iallafall. efter det ska jag promenixa till maxi och inhandla lite som jag inte hann med igår. sen gick det ju såklart inte att beställa jackan igår heller, vilket jag fick något sånär krupp på. försökte ringa till bonprix, men deras kundtjänst stänger tydligen klockan 18, sådär lagom skräpigt. ska ringa dom idag igen och fråga vad det är frågan om helt enkelt. jag vill ha min jacka och idag ska jag hitta ett par handskar också, en klocka vill jag också ha. well, well, det återstår att se hur det blir. nu kanske jag ska jobba lite så jag får några pengar också, ha en fin tisdag hörrni!

update

okej, nu ska jag ge mig på att beställa jackan. känner mig helt pirrig, jag älskar att beställa saker! jag bestämde mig för det då tess tyckte jackan var så himla fin, och så upplyste hon mig dessutom om att kundtjänst för bonprix sitter på transcom i borås och då kan det ju bara inte gå fel, eller hur?

efter jobbet idag promenerade jag hem, bytte om och powerwalkade till mekonomen för att möta älskling. han kom med bussen precis när jag var framme så det blev perfekt timing. älskling skulle hämta en damasker till bilen som han fått en tvåa på vid besiktningen, men snart kommer den lilla gula faran vara på topp igen. lagom tills det är dags att ställa av den, tråkigt nog. sen sällskapade vi hem och pratade om hur dagen varit. jag har varit väldigt effektiv på jobbet idag. snappade upp runt 80 samtal varav runt 70 blev bokningar. ingen ska kunna klaga på mig längre säger jag bara.

nu har vi ätit lite mellanmål/kvällsmat, och sitter vid varsin dator, är inte livet bara för härligt? jag har börjat älska min dator nu. den är sådär lagom, och det är ett stort plus att kunna sitta i sängen. nu har jag fotat mina nya stövlar också och så var jag tvungen att fota en bajsklutt, bara för att dokumentera vad som aldrig mer ska upprepas. nu ska jag smurfa runt lite och bland annat beställa ny jacka, kommer bli fint som snus detta!


mina tjusiga nya stövlar


mitt misslyckade kanelbulle-bak = bajsplutt


hittade en gammal bild på ett av mina lyckade bullbak, jag kan!


05.10.09

jag tror att jag har bestämt mig för att beställa jackan nu. jag ska fortsätta fundera under dagen, men det lutar åt det hållet, bara jag hittar ett par fina skinnhandskar också. när jag kommer hem efter 16 idag, ska jag göra allt det jag inte gjorde imorse (för jag gick upp, gjorde mig iordning och la mig igen till kvart i åtta, ingen träning alltså, höhö) som diska, bädda sängen, och plocka iordning gårdagen. dessutom måste potatis kokas till kalopsen som ska i matlådor och in i frysen också. efter det blir det den dagliga promenixen och det ser ut att vara riktigt fint väder, får hoppas att det håller i sig under eftermiddagen. efter det ska jag ta en promenad till maxi och kolla lite där efter handskar och sen även se ifall dom kanske har någon liknande quiltad jacka nånstans så man kan prova. annars beställer jag, tror jag. jo men jag gört.

måndag idag, men samtidigt litegrann som onsdag eftersom jag är ledig om två dagar. kommer bli riktigt skönt, men sen är det sex dagar att jobba. men efter det väntar bara två jobbveckor och sen bär det av till egypten. pratade med farmor om det igår, jag blev lite mer nervös över det då, när jag sa att om exakt fyra veckor är vi där. jag är så himla rädd för att flyga, jag vill verkligen, verkligen, verkligen inte dö.

imorgon ska jag göra ett nytt försök att komma upp tidigt och motionscykla, det återstår att se. nej, om jag skulle ta och andas lite dom sista minuterna jag har kvar av lunchen, det ringer en del idag. hoppas ni har en solig måndag ni med!

update

då var söndagen nästan avklarad. har jobbat mina timmar, promenerat från och till jobbet, vilket jag tycker räcker som motion en söndag. det blir ju nästan en halvmil iallafall. det blev ingen buss till farmor, johan tyckte vi skulle fråga om skjuts istället. pappa ställde upp med hämtning och lämning. och alldeles nyss kom vi hem. eller ja, jag har hunnit prata med mamma, förbereda kvällsmat, duscha, och klä mig. och en massa däremellan. men iallafall, det var trevligt att hälsa på farmor. hon har alltid så mycket att berätta, hon hade också fixat kanelbullar så jag slapp ta med mina. jag tog med lite kakor istället (som inte jag bakat då såklart). nu blir det snart film igen, förhoppningsvis en bättre film än den igår. ska dippa gurk och morotsstavar i min favoritdipp holiday. kan nog inte avsluta söndagen mycket bättre. denna helg har det hunnits med en hel del. en kort helg som faktiskt känts lång, det har aldrig hänt förut. nästa vecka jobbar jag också bara måndag-onsdag och sen är jag ledig resten av veckan. har lite beslutsångest gällande imorgon bitti, om jag ska gå upp med johan 06:10, för att motionscykla till ett one tree hill avsnitt, eller om jag ska ta tillvara på lite sovmorgon och sova till halv åtta. förvisso kommer jag inte kunna sova så bra så jag borde nog gå upp, dessutom kommer jag vara på topp hela dagen om jag startar den med motion. då slipper jag också cykla efter jobbet och kan bara ta min vanliga promenix på en timme. låter som ett solklart beslut. det kör vi på tror jag. (sen om jag kommer gäspa femton gånger imorgon bitti och vända mig för att somna om när klockan ringer är en annan sak, det är valmöjligheten som räknas) ha en fortsatt fin söndagskväll hörrni, det ska jag ha!


04.10.09

att våga eller inte våga, det är frågan..

ska jag eller ska jag inte beställa jackan, ska det vara så jäkla svårt? tänk om den är ful i verkligheten, eller rentav sitter riktigt dåligt. ska jag köpa en till ullkappa istället, med fuskpälsmuddar och krage? finns en på h&m för 799:-, men jag har ju redan en svart ullkappa, eller en jacka. och jag vill ju ha en quiltad, tillsammans med mina skinnhandskar (som jag inte köpt än, men kommer köpa..) fast om jag köper den på h&m kan jag köpa pälsmössan jag kollat på så länge på åhléns också, och skinnhandskarna. däremot blir det betydligt dyrare om jag ska köpa den jackan, ungefär 400 kronor skiljer det. men den kan jag ju säkert ha i vinter också. jag tycker det här är helt galet, hur gör folk egentligen? jag kan inte rådfråga johan heller för han tycker quiltade jackor är fula, dessutom kommer han tycka det är onödigt att köpa en till ullkappa och även en ny jacka överhuvudtaget kommer han tycka är onödigt. men jag vill.

vad ska jag göra?

jag vill att klockan blir kvart i två nu, så jag får gå mot bussen och möta älskling och sen åka vidare till vilbergen. vi kanske får stanna nånstans och köpa med bullar till farmor, jag skäms lite för mycket över mina bajskluttar. fyra timmar går väl ganska fort, tråkigt bara att behöva slå ihjäl dom ensam. men så är det, hoppas eran söndag håller bättre standard än min. jag trodde förresten att söndagara var vilodagar.. vad gör jag här?

update

och regnet fortsätter att ösa ner, vilket ger en en stor anledning att ta fram chokladen, krypa ner i soffan och kolla på film med älsklingen. mamma åkte för en stund sen, efter att ha varit på willys och fikat. jag har också gjort kalops idag, blir matlådor till johan. känns bra att ladda upp med lite så att det finns. jag letar fortfarande efter en jäkla jacka, jag vet inte om jag vågar beställa från det där stället. vi få se, ska rådfråga tess litegrann som faktiskt har koll på ridgrejer och sånt. verkar vara lättast att få tag på en sån jacka där igenom. det är ju liksom en ridjacka. ah vi får se hur det blir. börjar bli förkyld känner jag, vilket inte är bra. johan säger att jag får grissjukan och vill inte pussas då. som om han kan bli mer gris än han redan är!

imorgon väntas jobb från 8:45-13:45, efter det ska vi besöka farmor som det var himla längesen jag såg. och så ska jag försöka få med johan till maxi på vägen för att se om det kan finnas någon jacka där och ett par handskar. då vore mina ytterkläder för hösten komplett. men det är alltid så när man vet vad man vill ha så finns det inte. men nu ska vi inte vara bittra, det är lördag, ledigt och det vankas choklad, film och mys med älskling, kan det bli bättre? (kanske liite bättre om jag skulle våga mig på att beställa jackan..?)


03.10.09

härlig lördag med regn, men sen är det ju oktober också. var uppe ganska tidigt eftersom johan skulle besiktiga bilen 11:20, han släppte av mig på maxi under tiden där jag köpte ett par stövlar. kikade lite efter skinnhandskar också, men hann inte med mycket mer då johan stod och brummade på parkeringen redo att hämta hem mig igen. men stövlarna älskar jag! jag har ju ett par andra, men de är med högre klack och lite lägre i skaftet. dessa är med lägre klack och högre skaft. riktigt tjusiga om jag får säga det själv. 498 på dinsko. nu kikar jag efter en quiltad jacka att beställa, men verkar inte finnas nånstans. hittade dock en på bonprix.se, men vet inte hur säkert det är och hur seriöst. jag gillar inte att beställa saker från okända ställen. ska läsa lite mer om dom först och sen se, den kostar knappt 300 där och det är ju nästan som hittat så jag borde nog våga mig på det. ska kolla om dom kanske har skinnhandskar också. nu känns det som att klockan är jättemycket eftersom vi var uppe tidigt, men säkert också för att det är så mörkt och regnigt, men jag gillar det ändå. det är en mysig känsla att sitta inne, vara ledig och höra regnet smattra mot rutan. har dessutom börjat använda den bärbara nu, kärleken växer. och jag börjar tycka om den skarpt. har lärt mig föra över bilder till datorn nu också, kommer bli mycket trevligare. tänkte visa de fina muffinsen som mimmi hade med igår till fredagsfikat. fotade mest för att visa dig tess, eftersom du missade dom, men också för att dom var så himla söta. och riktigt goda också! tog en muffins, en dröm och en kopp te. kunde inte blivit mycket bättre fredagsförmiddag. hoppas helgen är trevlig för er, jag känner mig tillfreds iallafall. inväntar mamma inom kort då hon ville ha med mig till willys, ska också bjuda henne på mina bruna bullar jag gjorde igår, som då på nåt sätt lyckades bli riktigt fula för att kanelen rann över och fick dem att se ut som bajskluttar, men pappa var här igår och fick smaka, han fick två och han överlevde, tror också johan sa att dom faktiskt var goda och det är ju ändå insidan som räknas. kan fota dom senare och lägga in, för nu kan jag det hörrni! nä, nu ska jag läsa lite mer om bonprix och kanske rent av beställa..


fredagsfika


update

det var så nära att jag inte promenixade idag, tänkte först ta cykeln och se på one tree hill, men eftersom det inte regnade och solen tittade fram litegrann blev jag sugen ändå när jag kom hem. och det känns så himla bra efteråt. imorgon är det fredagsfika på jobbet, mimmi ska baka muffins. beroende på hur goda dom ser ut får vi se om jag tar en, förmodligen ser dom väldigt aptitliga ut och jag kommer ta en efter lunchen, men det blir ju ändå en timmes promenad imorgon, dessutom ska jag och älskling gå till maxi också, blir nog av med dom kalorierna där. man får inte ha dåligt samvete. johan håller på med den bärbara och installerar program, jag kanske skulle ta en dusch och förbereda för idol. ikväll håller jag på tove men också på camilla, inte bara för att hon är härifrån och vi gick i skolan tillsammans, för hon kan faktiskt sjunga. imorgon är det fredag, lite snabbt veckan gick ändå, jag visste väl att helgen skulle komma tillbaka.

01.10.09

idag börjar oktober, och med hösten kommer regnet. jag missade att det regnade när jag lämnade lägenheten imorse, så det blev ett språng upp igen och hämta paraply. väl på jobbet var bakbenen skvättblöta, varför ska det alltid skvätta upp för? var på stan igår med älskling, lämnade tillbaks tunikorna och köpte tre stickade tröjor från gina, som jag väntat så länge på. dom är fantastiska! armen har slutat värka nu och om en månad sitter jag på flyget. igår hämtade vi den bärbara datorn, både jag och johan blev nog smått besvikna på både skärmens storlek, utseendet överlag och det himla känsliga tangentbordet, men eftersom johan är så himla ivrig och måste riva bort varenda plastskydd innan han hunnit titta ordentligt så behåller vi den ändå. jag ska lära mig att älska den.


på söndag firar kanelbullens dag 10 år, då ska jag baka kanelbullar!


RSS 2.0