drömmen om farfar

inatt drömde jag om farfar, precis innan jag vaknade. men jag kom på det först efter ett tag, då brände det bakom ögonlocken och jag önskade att jag hade sluppit drömma. vaari, kulta, mun sydän itkeä..

 


ett tusen spänn

1000 kronor är vad dom vill ge oss i ersättning, tusen fucking jäkla spänn. är dom från vettet? bara en dammsugare nu för tiden går på mer än det. halva hyran, minst! och det tänker jag säga också när jag ringer kärringen på måndag. nu ska jag sova och njuta av att det är lördag imorgon, då bär det av mot jönköping och nya äventyr. då ska jag äntligen få pussa på min belsa igen. nu ska jag sova så jag orkar med att vara ledig hela helgen. tjoho!


det var på håret


jorå, det är allt lite ljusare, uppklippt och fräschare. i like alot, do you like it? och nelia, jackorna har jag hittat på nelly.se eller bubbleroom.se, jag vill helst av allt ha allihop! varför är det så svårt att sätta rimliga gränser? och varför tar pengarna slut? varför är det för långt mellan lönerna och varför måste man jobba för att få lön? och varför funkar inte facebook!?


farmors älskling


aahw ♥


kaikki maailman paska mun perseessä

mina naglar är blå av köld, inatt sov jag med mjukisbyxor, sockor, linne och stickad tröja och jag frös. det är helt galet kallt och jag vet återigen inte hur jag ska överleva vintern när det bara är september än. vem vet hur jag ska klara av oktober, november, december. och allra minst januari, den långa mörka månaden när julen är över och inget längre finns att se fram emot. BLÄ!

idag är vi arga här hemma. vi har ju haft problem med fläkten och avloppen och allt här hemma, det vet ni som flitigt läser min blogg, det kan inte ha undgått er när jag klagat. och i helgen upptäckte vi igen att det rann ut vatten över badrumsgolvet när man duschade och även i handfatet blev det lätt stopp. johan ringde om det här igår morse och jag bad honom även ta upp alla andra problem vi har som jag är så genuint trött på! visst, han tog upp det och dom är medvetna om problemen men tydligen är det alldeles för svårt att fixa så man får i princip leva med det, vet ni hur mycket jag vill flytta?

well well, dom fixade avloppen igår iallafall och trevligt var väl det. dock hade dom inte städat efter sig utan det låg en hel del skit kvar i badkaret och golvet var täckt av vatten, men vi städade upp efter dom.

men så idag, hör och häpna, upptäcker vi att dom varit här igen. utan någon som helst förvarning, dom har alltså gått in med huvudnyckeln och traskat runt i vår lägenhet utan vårt medvetande eller allra minst godkännande trots att jag till och med sagt att jag absolut inte vill att dom går in med huvudnyckeln, om vi inte specifikt ber dom och ger ett OK om det.

vi har klagat ganska länge på att vår balkongdörr inte går att stänga och öppna som den borde då den sväller efter det regnat och nu hade det gått så långt att det nästintill varit omöjligt för mig att stänga den. detta var inte åtgärdat igår och vi fick uppfattningen om att dom inte lyckats fixa det eller rent av struntat i det. men så hade dom fått för sig att fixa det idag istället. vilket innebar att det var slipdamm och skit överallt i hela vardagsrummet när vi kom hem, över alla grejer och stereo, tv och högtalare. kan ni tänka er hur arg johan blev?

dessutom har dom varit så jäkla fräcka att dom gått in i vårt städskåp och tagit vår dammsugare för att suga upp slipdammet med och sen har dom inte ens varit smarta nog att torka av dammsugaren efter sig som också var full av slipdamm. nog för att jag har rätt så hög toleranströskel, men detta, det tar fan priset.

hela kvällen har vi suttit och skrivit ett brev till hyresvärden då johan inte fått tag på dom på telefon. jag ska kräva hyressänkning, minst! att vi ska behöva bo i en lägenhet som luktar avlopp och där det drar kallluft och viner i fönstren dagarna i ända och dessutom acceptera att främmande människor tar sig in utan förvaning och rotar runt bland våra grejer? nej, nån jävla måtta får det fan vara på skiten.

JAG ÄR ARG.

nya önskelistan för nästa lön


lite nytt till garderoben, för att jag inte kan låta bli


i couldn't love you more, then it wouldn't be anything left of me


gud, jag är så jäkla snygg i håret!

 


påväg hem till mig


vilken höstjacka ska jag välja?


myskläder till mosters mys-elvis


gosig lördagskväll

"blåa små ögon,
ljust hår
böjda fransar,
en salt tår
röda kinder,
goa lår
gulliga fötter,
söta tår"

idag har vi varit och gosat med elvis och på bara två veckor har hon vuxit minst ett par centimeter och blivit om möjligt ännu sötare. äntligen fick johan mysa lite med henne också. hon är en sån som man bara vill gömma i hjärtegropen och aldrig nånsin låta henne försvinna därifrån. hon fick lite kläder att växa i också, jag ville köpa allt som fanns på bebisavdelningen på h&m! nästa gång blir det leksaksshopping. mosters älskade lilla gostroll ♥.



att älska är ingenting, att vara älskad är någonting, att älska och att vara älskad är allting


snart är det fredagsmys!

äntligen, äntligen, ÄNTLIGEN fredag!

fuck it hard vad jobbigt det är att jobba heltid och gå upp 6 på morgonen och fortfarande försöka ha ett liv. ingen förtjänar en fredag som jag, jag har slitit arslet av mig hela veckan och jag är fortfarande på högvarv. ska bara slöa framför tv'n nu hela kvällen, kolla på doobido, äta godis och mysa med älskling till nån film. men först ska det fixas varma mackor, det var längesen jag åt det och idag fick jag ett sug efter ett par riktigt fina ugnsbakade fiberrostisar. det blir perfekt till frukost imorgon också, lite fiberrost och te sätter en guldkant på dagen.

imorgon ska älskling klippa sig klockan 14 och jag tänkte hänga med in till stan då så vi kan förtidsrösta. nästa helg ska johan till kil och kolla rally så då blir det inte av, bäst att få det gjort så fort som möjligt så man inte går miste om att lämna sin röst. det är ju tydligen väldigt viktigt det där. och nästa fredag ska jag få  komma till marita och få håret snyggt igen, sen ska jag ha mysfredag med mamma och sova där och lördagen bjuder på en pappa grappakväll med mina underbara scandictjejer ♥.

påväg hem från jobbet idag gick jag förbi willys och kom hem med nära två kilo godis, är det liksom okej eftersom det regnar ute och jag känner mig väldigt väldigt hängig och väldigt väldigt amitiös som jobbat som en gris hela veckan?
jag tycker nog allt det jag. ha nu en trevlig helg hörrni, fastän jag tycker ni är lite väl dåliga på att lämna kommentarer.

i'm a small dot in this big thing called universe


kvaliteten är dålig, men kameran i den nya mobilen är bra mycket bättre än den förra, med den gamla mobilen hade jag fått en svart bild. jag är übernöjd med min nya lilla vita.


och såhär vill jag se ut i håret igen



förhoppningsvis kommer det se iallafall liknande ut nästa fredag för då har jag tid hos marita och jag är fan värd det!


det är höstdagarna vid vattnet och dom i skogen jag saknar mest




jag ska spara till en egen resa och glömma färden tillbaks



nu sätter jag mig på motionscykeln och cyklar bort ett kilo, sen ska jag basta bort ett par till, måndag i all sin glans!


jag är en riktigt stolt moster



tog lite bilder på elvis sist jag var hos systerT och vad hon har vuxit! jag bara längtar tills hon blir större och större och tills hon börjar prata och kunna lära sig saker, då ska jag lära henne allt jag kan. i love you elvskling.


how come you taste so good?


super shopping in the city of norrköping

det blev en del som fick följa med mig hem idag när jag tog staden själv ett par timmar i eftermiddags. gick på runt tusenlappen men efter rabatterna sen har jag betalat ungefär 3-4 hundra pix för två par byxor, tre t-shirts, en behå och ögonbrynspenna. jag klagar absolut inte! 

när jag kom hem lagade jag middag till min karl som hållt på i datarummet hela dagen för att sätta ihop en hylla och kabelförvaring till datorbordet. först nu börjar han bli färdig och jag tycker så synd om honom, han har både ont i huvudet och sura uppstötningar. jag tror han börjar bli sjuk, stackarn. men till middag gjorde jag iallafall ett recept jag varit sugen på så himla länge, det står på makaronförpackningen och det är så himla enkelt och blev himla gott. sweet chili korv med makaroner. tog säkert mindre än en kvart att göra och var snäppet godare än korvstroganoff.

alldeles bakom hörnet nu vaknas det film och jag ser fram emot en mysig söndag tillsammans med älskling i soffan innan allvaret drar igång imorgon igen. då är det banandiet och motion till tusen som gäller.





lördagsmys

idag bar det av till ikea där johan köpte lite prylar till datarummet och till ikanohuset där jag hittade en endaste skjorta att ta med hem. det är galet dåligt med höstkläder i affärerna tycker jag. och jag som har en hel del rabatter att utnyttja. bland annat 150 kronor på h&m och imorgon går kupongen "handla för 300 och få 50 kronor i rabatt osv" ut också. dessutom har johan lovat att jag får 300 kronor av honom till kläder också. vilket betyder att om jag köper kläder för 600 på h&m kommer jag bara behöva lägga ut 50 spänn, det går ju inte att inte utnyttja. så imorgon ska vi in till la stada istället för att se om det kan finnas nåt fint att slösa pengar på, jag tänker inte komma hem utan någonting iallafall.

imorgon ska jag också boka tid hos marita har jag bestämt. håret är faktiskt lite bättre idag än igår, men jag saknar slingor, det är nog dom som kommer bli pricken över i:et, så det ska jag boka tid för så snart som möjligt.

förresten är det sjukt hur många reklampauser det är på tv 4 nu för tiden, var det inte typ en förr? vid 22-nyheterna? vi kollar på en film som började klockan 21 och det är fjärde pausen nu. jag tycker inte det är okej!



dagens enda fynd i linköping


skjortklänning från carlings nedsatt från 499 till 99 spänn, det var ett klockrent köp


nytt utseende och nytt-igt liv börjar nästa vecka

jag gillar min uppdaterade blogg, men jag är inte helt kär i mitt hår ännu och jag är alldeles för trött för att tänka på nånting mer än sängen nu. johan och jag har suttit i två timmar för att få bloggen fixad och nu äntligen är den som jag vill. förändringar förnöjer säger dom ju, dom som vet alltså. och just nu vet jag inget annat än att sängen skulle kännas jäkla skön alltså. imorgon bär det av till linköping och ikea samt lite andra klädaffärer då jag inte hittade ett enda litet fynd på maxi idag, jag är rättså pissed off pga det, men som sagt, jag är trött. och det går över. imorgon är en annan dag och nästa vecka börjar jag ett nytt liv.

thank god it's friday

åh vad trött jag är! det känns som att jag går på högvarv hela tiden och aldrig hinner jag riktigt stänga av motorn. till och med när jag sover ligger jag på helspänn och vaknar av att jag får ett sms när mobilen är på ljudlöst bara för att det lyser upp hela rummet. det var storebror som smsade att vi inte kunde komma imorgon för dom hade lite att göra med belsa. hon får inte riktigt i sig så mycket mat hon behöver, men nu hoppas jag dom tar tag i det och ser till att hon blir en riktigt knubbig sak.

en annan knubbig sak är lisas lilla lea som var på besök hos oss idag. man smälter ju direkt! gosiga tjockiskinder och stora bruna ögon. hon är så himla fin, man blir lite smågalen när det kommer såna sötnosar på besök att man bara måste strunta i jobbet och gosa litegrann. lea tyckte väldigt mycket om noras halsband, det smakade tydligen väldigt gott.

på tal om gott så blev vi bjudna på bullar idag av anna-karin, lite fredagsmys sådär på fredagsförmiddagen. en ny-gammal tradition som vi borde komma igång med igen tycker jag. frefridagar måste firas!

nu är det dags att smaka dumlemuffins som jag slängde ihop ett par stycken av i eftermiddags. sen blir det doobido och mys i soffan med älskling.



bulle och renaultkaffekopp, vad annars? hoho!

jag vill ha!



699 pix på din sko, är dom värda det?

fall-ing inlove again

det har varit dålig uppdatering har jag hört. men det är så himla tråkigt när tiden flyger iväg och det blir höst och snart fryser graderna och gräset blir frost och går av. jag vill inte ha vinter än, hösten är bara tunneln in i den mörka vintern och jag saknar redan dom sena sommarkvällarna på balkongen, att slippa jackan och mitt blonda sommarhår.

jag är lite mindre blond nu, igår inhandlades en mer gyllenefärg som jag satte i håret, tyckte det blev rättså okej men vill gärna ha lite mer glans i så jag köpte en till förpackning idag som jag ska sätta i. längderna blev ganska dassiga och jag tror det hjälper med en till omgång. annars gillar jag det, på hösten gäller det gyllenblonda mer än det solblekta.

snart kommer löven falla från träden och solen gå ner mer i öst och inte gå upp lika tidigt längre. om en månad eller så är det vintertid igen och man får sova en timme längre och missa en timmes ljus. men det ska nog gå bra, jag har ju klarat 23 vintrar hittills och överlevt så vad gör en vinter till?

jag ligger verkligen på latsidan vad gäller träning, dock har jag varit sjuk i halsen en vecka nu och väntar bara på att få bihålsinflammation eller nåt liknande (förhoppningsvis inte, men man vet aldrig), men det går nog över snart. jag sover på hostmedicin sen en vecka tillbaks. men jag jobbar ändå, har jobbat över endel för att försöka jobba upp dom dagarna jag var sjuk i somras. ska jobba över så mycket jag kan i september också så oktoberlönen blir nåt att se fram emot.

i helgen drar vi ner till jönköping och bor på scandic elmia lördag-söndag. och så ska vi hälsa på broren och frun, men mest på belsa. jag saknar henne och längtar efter henne nåt enormt. att dom små kan ta så stor plats i ens hjärta. jag är så lycklig över att vara moster och faster, det är nåt otroligt.


RSS 2.0