söndag 28 februari

klänningen och mannen

nu har jag beställt klänningen till siemensfesten, det var inte riktigt den jag ville ha, men jag fastnade för den iallafall efter ett tag. jag gillar den skarpt. och igår shoppade älskling loss för ett par tre tusen och köpte en jättefin grå kostym, svart skjorta och skärp. han är riktigt stilig måste jag säga. jag hoppas att jag kommer att vara lika stilig i min klänning som borde komma nån gång nästa vecka. jag hade satt en gräns på 500 kronor, men den gick för 649 och jag gråter inte blod för det. nu är det bara ett par svarta strumpbyxor och klackskor som ska införskaffas. en svart kuvertväska har jag redan som jag älskar sen förra året så den kör vi på då. och så ska jag springa förbi sisters imorgon tror jag och kolla efter lite snö-smycken, dom är så himla fina. lite armband och så ska nog sätta pricken över i:et.

idag är det söndag, och ingen bra dag. men vi överlever den här också, så länge vi har varandra. det blev ingen bastu för mig, men imorgon ska jag och mami gå på tant-bastu vid fyra-tiden. och det passar bra då jag slutar halv fyra, så hon kommer och hämtar och sen ska jag tvinga henne till maxi så jag kan kolla smycken och handla lite mat som jag och älskling inte fick med oss idag i våra ryggsäckar och på cyklarna när vi cyklade dit och handlade. nu ska jag ta hand om min älskling, kanske blir att baka en kladdkaka till honom. men jag ska verkligen försöka hålla mig borta från den i sånt fall, blir lite popcorn till bröllopsfotografen, men inget mer. jag ska ner tre kilo innan festen och där med basta!

går&dagens

 
i hope to look as gorgeous as him.


lördag 27 februari

vägning och mätning

vågen är inte helt min ovän och måttbandet är definitivt en av mina bästa vänner. jag vet inte alls hur mycket jag gått ner eftersom jag aldrig vägde mig i januari, men det känns att jag gått ner och jag satsar nu på att gå ner tre kilo innan siemensfesten den 20 mars.

magen har blivit 10,5 cm smalare
låren har blivit 2,5 cm smalare
runt knäna har det blivit 2,5 cm smalare
och vaderna har blivit 0,5 cm smalare

jag har alltså blivit smalare och det peppar mig att fortsätta ännu mer. jag älskar mina promenader och min mat, min träning och hela min livsstil. jag älskar mitt liv (mitt fina hår också!) och idag är det lördag, det gör livet ännu bättre.

nu ska jag hoppa in i duschen och sen fixa mig. jag och älskling ska åka in till stan för lite shopping. jag ska köpa lite nya kläder, för det tycker jag man förtjänar när man gått sig smalare. och så ska älskling titta på lite kavajer och skjortor till siemensfesten, får se ifall jag hittar nån klänning också. att det ska vara så galet svårt. jag har hittat två stycken nu som inte har funnits i min storlek och sen har dom tagit slut. jag har mailat om en till klänning nu som bara finns i xs och riktigt så liten är jag inte, har frågat ifall den kommer komma in i s eller m. då beställer jag den, annars fortsätter sökandet. jag ska även köpa en ny plattång, en riktig en, som finns hos frisörer. det förtjänar mitt hår efter alla års slit. och en inpackning ska jag köpa idag också, har inte använt det på nån månad nu och det märks.

efter stan ska vi hem och lämna grejer, sen åker vi till mamma för lite tacos och festivalkväll. hon ska också få sin födelsedagspresent som hon aldrig fick förra helgen när hon fyllde. hoppas det uppskattas. jag har en känsla av att det här kommer bli en bra dag! ha det fint!


fredag 26 februari

dagens before and after

 
-vad sägs?


torsdag 25 februari

löningsdag!

idag blev jag lite chockad på ett positivt sätt när jag kollade kontot och skulle föra över matpengar till matkontot. räkningarna dras automatiskt den 25 varje månad och så går även 500 direkt till sparkontot. men när jag loggar in har jag lika mycket kvar som om alla räkningar skulle vara kvar att betala och jag tycker det är väldigt läskigt när sånt händer. jag tror alltid att det är nåt fel och att jag har för mycket pengar så dom kommer ringa eller skicka brev om att pengarna ska tillbaka och jag vågar därmed inte röra en krona. förrän jag ser längre ner att redan den 22 februari har jag fått dagsersättning på nästan 2000 spänn, det måste ju vara försäkringskassan tänkte jag. och mycket riktigt, efter min promenad nu damp det ner brev från dom om att jag fått beviljad ersättning och att det är insatt på mitt konto, dom skickade det den 18, det är ju en vecka sen. inte konstigt att jag blir förvirrad. men nu har jag pengar och jag ska spara, spara och spara. (och betala frisören, samt inhandla en klänning till siemensfesten och köpa lite kläder imorgon..)

även om inte solen skiner idag så är jag på rätt bra humör, pengar kan göra så. alla är nog lite extra glada idag, iallafall innan räkningarna är betalda. fast mina är betalda och jag har mer än en månadslön kvar på kontot. det är rätt gött det alltså. dessutom har jag sparat lite över tusingen den här månaden också. blir nog mer sen när jag handlad klart för den här månaden. känns bra att ha lite på kontot också så man slipper känna sig fattig.

nu har jag vilat nog efter promenaden, ska ta och hoppa på cykeln nu och kolla klart på one tree hill avsnittet som jag inte såg klart på igår. imorgon är det fredag!

dagens cooltrast


onsdag 24 februari

imorgon är det lön!

idag vaknade jag av att solen lyste rummet så ljust att jag var tvungen att lägga johans kudde över huvudet för att lyckas sova längre än till halv åtta. hans radio gick inte igång imorse utan mobilen började föra ett hysteriskt ljud åtta minuter senare än vad han brukar gå upp, så han vaknade inte bra. inte jag heller, men jag kunde ju somna om. ända tills klockan blev 7:27, då vill radion hoppa igång och jag vaknar med ett ryck. kändes inte som att klockan var nio redan och rätt och riktigt. inte ens halv åtta var klockan och då hade solen lyckats hitta fram emellan rullgardinen, men jag var inte redo att gå upp, icke. jag sov till nästan tio, det var så skönt.

nu har jag precis ätit gröt och kollat ica-kontot. ska ge mig ut på promenad i solen och sen gå förbi ica och handla lite som behövs till kvällen och till imorgon. sen blir det storhandling på fredag när lönen kommit.

såhär vill jag vakna varje morgon




update

nu är promenaden fixad och solen är så himla underbar. om vädret är så här hela mars så gör det mig ingenting att det är så mycket snö. ett par minusgrader och sol, det är ett underbart promenadväder. och jag ska promenera hela våren. nu ska jag snart hoppa på cykeln för dagens pass och kika på one tree hill, sen blir det blomkålssoppa och en promenad till jobbet som vanligt. idag är det onsdag vilket innebär att halva veckan gått, bara imorgon kvar att jobba till 22, sen är det dagsjobb på fredag och frisörtid. jag drömde nåt jättekonstigt inatt, bland annat om att jag och johan skulle gifta oss, att evelina och jenny blev kidnappade, att jag skulle mördas, men värst av allt, att jag glömde bort att jag skulle till marita. jag mådde så dåligt över just det och var himla glad att det bara var en dröm när jag vaknade. hoho, där ser man vad ett fint hår kan vara värt för en.

fick lönespecen idag och jag fick ett par tusen mer än vad jag väntat mig och det är aldrig fel. fick dock brev från f-kassan igår om min sjukpenning då jag var sjuk i höstas efter egypten, att min arbetsgivare ska betala dom första 14 dagarna och att jag inte kommer få något från dom, men jag var ju sjuk tre veckor. it does not make any sense, så jag ska skicka brev och förklara för dom så reder det sig nog. säkert ett klart missförstånd. jag vet att dom är svåra att ha med att göra, men jag vet att jag har rätt till sjukpenning, jag bara vet det. jag hade ingen röst och utan röst kan jag verkligen inte jobba. vi har inga teckenspråkstelefoner på jobbet.

fick också 50 spänn av h&m hem i brevlådan, samt 50 kronor rabatt om jag handlar för 300. jag kommer handla för 300 på h&m på fredag, jag lovar, med hundra kronor i rabatt vore det en synd att inte göra det. men nu ska jag sätta igång och flåsa lite till, i bakgrunden lyssnar jag på one republics nya. awesome!

dagens bild(er)

  








tisdag 23 februari


dagens


brännet är kvar, men börjar sakteliga att försvinna och ge mig ny hud underifrån. det ser fortfarande läskigt ut och man vet inte riktigt vad som är bränn, vad som är ny hud och vad som är mitt födelsemärke. men den bruna huden som utgör mitt födelsemärke är faktiskt brun under också. där ser man!

 
gurk och ostknäcke med sylthjärta på gröten till frukost, så startar jag min morgon bäst. jag är på topp hela dagen och jag längtar efter frukost varje kväll jag går till sängs. är jag knäpp, eller är det någon mer som är så?


dagens bild idag, i sommar ska jag ta med johan ut och så ska vi cykla över bron för att se vad som finns där. jag tror jag vet och jag tror jag vet att jag har varit där. men det var så längesen och jag har bott i åmål i två år, så allt i norrköping är liksom nytt för mig, igen. det kommer bli en spännande sommar i år, om den bara ville komma snart.



jag är klar med utmaningarna för dagen, fiskgratängen är gjort och lagd i matlådor, badrummet blänker av fönsterputs och rengöring. det är nästa fult att sätta sig på toaletten nu så fin och ren som den är. jag har promenerat min dagliga himmelstalundsrunda och nu ska jag sätta mig på cykeln för ytterligare lite svett och fettbränning. sen blir det grönsakslunch och promenix till jobbet vid tre-tiden. men nu ska jag svettas för i sommar ska jag inte bara vara klad hest, jag ska vara lagom tjock hest.


måndag 22 februari

-20 grader

är det verkligen normalt att ha så kallt i södra sverige? jag tror aldrig att jag sett mätaren visa så lågt, ever. kanske när mamma och pappa gifte sig, då var det -24 säger mamma, men vad vet jag, jag var tre år då. klockan tjugo i sju gick älskling till jobbet, fullt vadderad med termobyxor och långkalsonger. när jag gick upp var det bara -17.

jag tänkte först inte ta min promenad, bara för kylans skull. men när solen gluttade fram genom molnen, kändes det ändå som en bra idé. och det var det. en jättebra idé, för jag mår så bra efteråt och under tiden. man ser såna vyer man aldrig hade sett från motionscykeln. och jag var helt ensam ute på himmelstalundsfältet, ensam med musiken i öronen och solen i ögonen. även om vinden piskade sönder ansiktet på mig så var det härligt, som fan.

sen städade jag köket, tränade cykel, lagade lasagne och åt grönsaker själv innan jag traskade till jobbet. och då var det kallt som satan. det var ingen sol och det var en grov jäkla vind som ville komma rakt igenom mig. hade någon velat skära halsen av mig då hade jag inte känt ett smack.

nu är första dagen på denna nya vecka avklarad, jobbar till 22:05 hela veckan förutom fredag då det är tidig morgon och frisörtid klockan 15. jag längtar nåt extremt efter att marita ska fixa mitt hår fint igen. jag börjar gilla längden nu, det är snart nedanför axlarna så att jag kan börja ha utsläppt hår. på fredag ska jag mäta och väga, får se hur benen har krympt och håret har växt.

nu är det dags att krypa ner i sängen och försöka sova. imorgon väntar en ny dag med nya utmaningar, jag ska nämligen städa badrummet och göra fiskgratäng då. godnatt på er!

dagens bild

söndag 21 februari

promenad i solen

älskling och jag tog oss ut efter en riktigt sen frukost på en härlig vinterpromenad i solen. det går verkligen inte att stanna inne när solen lyser och blänker i snön. så vi klädde oss och gav oss ut. har ju tackvare jonas hittat en bra slinga att gå in i skogen mot kolinotterna häromkring, sådär lagom nära men ändå så man kommer bort i skogen. den sträckan har jag bestämt mig för att springa i sommar. i mars ska jag och älskling ta en kvällspromenad varje kväll och då blir det en riktigt bra slinga att gå hand i hand igenom.

nu inväntar jag bara att en bror ska ringa och skjutsa mig till bastun så jag får svettas lite. sen blir det kvällsfika hos farmor i vanlig ordning. jag har ingen som helst söndagsångest, jag mår bara bra! när jag kommer hem ikväll kanske det blir lite mys med popcorn och nån film, men det spörs, beroende på hur mycket klockan blir. nu ska jag packa bastuväskan.
ha det gott!


med solen i ögonen..







lördag 20 februari

mamis födelsedag

idag fyller min älskade mamma år, så jag vill säga grattis till henne och önska henne allt gott. för jag älskar henne mest av allt i världen. hon är min bästa vän och den som stått ut med mig längst av alla jag känner. hon har funnits för mig under hela min livstid, hon har torkat mina tårar, tvättat mina sår, värmt mig när jag varit kall, kramat mig när jag behövt, sagt allt det jag behövt höra, lärt mig allt jag behövt veta och lärt mig allt jag kan. utan henne vore jag bokstavligt talat ingenting. jag skulle inte finnas alls. så jag har henne att tacka för allt jag fått och kommer få, allt jag upptäckt, kommer upptäcka, känna, se, höra, lukta och uppleva. allt är tackvare henne. och jag kommer vara henne evigt tacksam för att jag fick ett liv och att jag fick just henne till mamma. det finns ingen bättre mamma och vän. hon känner mig bäst av alla och vet vad jag tänker och tycker innan jag själv hunnit upptäcka det. jag kan prata med henne om allt och hon förstår mig som ingen annan. det är henne jag ringer när jag är ledsen, det är hos henne jag kryper ner i famnen hos och känner mig absolut trygg. hennes hand jag håller när jag är som räddast och det är hon som tar bort alla rädslor jag har. hon släpper allt när jag behöver henne och hon springer genom eld för sina barn. men mest av allt har hon bara gett kärlek under hela mitt liv och aldrig begärt någonting i gengäld. det finns ingen annan människa som är som min mamma. -hon är bäst helt enkelt.


jag älskar dig





update



äntligen är jag vinnare igen. beat that if you can, you fucking suckers!


mitt bränn kliar som attsingen, huden börjar liksom flagna bort och jag vet inte om jag ska skrapa bort det eller om jag ska smörja och försöka hålla kvar det. när blev jag doktor? jag kan inte sånt, jag bara önskar att det inte kommer lämna något större spår efter sig. det är bara sådär irriterande när det kliar och man hela tiden får tvinga sig själv att inte klia, som när man har båda händerna upptagna och det börjar klia på näsan. när man inte har någon som helst möjlighet att klia tillbaks, bara stå där och försöka tänka på en härlig dag i solen eller något liknande. det gör jag mest nu, varje dag. och jag hatar snön ännu mer idag än jag nånsin gjort.

spårvagnarna var inställda idag, iallafall vår linje och inte kan dom ta sig fram med bussar heller. jag bad båda mina bröder om skjuts, men efter sex timmars väntande tyckte jag att det blev för sent att åka nånstans så jag ringde mamma och frågade om vi skulle ha helgmys nästa helg istället. det funkar ju så eftersom jag är ledig varje helg nu, det är helt magiskt. jag skulle egentligen ha jobbat nu i helgen, men tackvare någon nådig själ är vi fria från helgjobb.

melodifestivalen suger som vanligt, men jag är glad att darin gick vidare, han var något sånär bra och toppade ändå listan på dom låtar som funkar att sjunga med till och beröras av. tänkte han på mr jackson kanske när han sjöng? det kändes så iallafall. jag har ont i magen av alla morötter jag åt och popcornen var för salta så mina läppar är som russin och mitt bränn kliar, ska jag nånsin sluta klaga? jo, när det blir sommar igen och mitt bränn är borta, jag är lagom tjock, kan lapa sol och dricka öl och bara vara glad. den dagen kommer och den dagen ska jag inte klaga på. nu ska jag tigga massage och lite mys av älskling, det är ju trots allt bara lördag en gång i veckan.

och så klådde jag ju äntligen evelinas rekord på jungle jewles, inte med hästlängder, men med en liten svans iallafall och gud vet vad jag har kämpat. nu kan jag lägga spelet på hyllan och invänta en revansch. men tills dess tänker jag njuta av att vara the emerald keeper.

so long suckers!

fredag 19 februari


är det helg, eller är det helg?

jag har galen fredagskänsla just nu, även om vi tvättar och är nyligen hemkomna från jobben, både älskling och jag. snart ska vi hänga tvätten och äta kvällsmat och invänta fredagsmyset framför tv'n ikväll. det blir popcorn och let's dance. dessutom är det maisans födelsedag idag, jag önskar henne allt gott och hoppas att alla hennes önskningar slår in. hon ska få en födelsedagslunch eller middag av mig nån dag när hon vill och kan.

-dags att hämta tvätten nu.

sen ska jag bara vara leedig!

torsdag 18 februari


imorgon är det fredag
!

men idag är det bara torsdag. mina läppar är torra och svider. mitt brännsår skapade blåsor på sig själv under natten som jag såg imorse, som förvisso nu har lagt sig igen men det kliar som fasen och jag biter mig i tungan för att inte klia. det är svårt.

jobbet var jobbigt idag och jag längtade hem till min lugna kväll. och nu har älskling och jag precis ätit flingor och knäcke och sitter vid varsin dator och nördar. man får göra det när man varit ihop så länge som vi, det tillhör liksom vardagen. det är faktiskt ganska skönt att ha en stabil tillvaro, jag älskar att bara vara hemma.

snart ska jag ge mig på cykeln igen. det blev en halvtimme imorse framför one tree hill, samt hundra situps och lite andra magövningar. ska försöka utöva samma motion om en timme eller så, när maten lagt sig i magen. innan dess ska jag ge mig på lite jungle jewles på facebook och kanske äntligen lyckas slå evelinas rekord.

jag läste aftonbladet på jobbet idag och blev förskräckt över en artikel om hur finska pälsfarmare behandlar rävar och minkar. jag vet att det händer och att det händer hela tiden, men jag tycker verkligen att det är hemskt. jag vill bara ta hand om alla djur som blir misshandlade på detta sätt. och helst av allt ha ihjäl dom som gör det. läs och kolla på artikeln här.

nu ska jag försöka tänka på annat, ta vara på er.

onsdag17 februari

en bra dag.

gick upp 6:10 när älsklings radio gick igång. var skapligt trött efter att ha vaknat redan fem över halv, men jag klarade mig. tänkte att jag skulle hoppat på cykeln en sväng men tänka, det går ju..

jag tog istället en lugn morgon, åt gröt och trixade litegrann med disk och bäddning och sånt som det är trevligt att ha gjort när man kommer hem från jobbet. sen bar det av till jobbet för att jobba mellan 8 och 14:30. och nu är det så att dom ska renovera lunchrummet på jobbet och det innebär då alltså att vi kommer ha begränsad tillgång till micro (vi har alltså två stycken nu under en veckas tid på hur många pers som helst) och en kaffeautomat kommer vara igång, vi har förvisso bara två, men en är liksom en för lite. dessutom hade dom kopplat ur båda automaterna imorse så det blev inget kaffe förrän klockan nio. det var litegrann en nära döden upplevelse där mellan åtta och nio kan jag lova. inte alls så farlig som när min brännskada och jag möttes för första gången i söndags, men inte alls särskilt långt ifrån vill jag lova. fast sånt överlever jag också, jag är en överlevare, en kämpe, en dess.

efter jobbet sprang jag hem, bytte om, satte i lurarna och ringde mamma för att prata med henne genom promenaden. sen kom den där tanken om cykeln igen, att jag skulle ta det till kvällningen, men det blir liksom aldrig så. men jag är pigg ändå, en promenad om dagen på en halvmil är ju inte alls fel.

sen fick jag bråttom att göra mig fin och träffa maria. det var fint att få se vart dom bor och hur, drack kaffe och pratade om allt som hänt dom senaste månaderna. det tog ett par timmar att ta igen tiden, men vi är nog på rätt spår igen. vi tog svängen förbi willys när hon skjutsade hem mig och jag inhandlade lite grönsaker och lördagsgodis till johan.

snart är det läggdags men på tv'n lyser efterlyst fortfarande och johan är som fastklistrad. jag borde vara det jag med, men när det kommer till människor som går ut för att möta grannen en sväng på kvällen och sen blir mördade så gillar jag inte att se längre. jag kan inte alltid hålla johan i handen så han inte försvinner ifrån mig, men man kan väl få vilja det iallafall.

nu ska sminket bort och pyjamasen på, denna dagen var bra och det vankas snart helg igen. och gud vet att jag behöver det! godnatt, jag saknar min katt.


tisdag 16 februari


latest updates:

jag är brännskadad på bröstet så det sjunger om det. i söndags skulle jag lyxa till det med en latte och skulle skumma mjölk i mammas shaker, värmde i micron och skulle just med att sätta på locket igen och skaka lite till när locket flyger av och all mjölk attackerar mig över bröstet. jag dog litegrann på insidan och ganska mycket på utsidan. mamma fick nästan en hjärtinfarkt av mitt gälla skrik, sen isade jag ner det med snö och isklamp. det hjälpte inte alls så jag sköljde med duschen över bröstet med iskallt vatten så länge att jag inte kände min överkropp, sen brändes det igen. det brände hela dagen och hela kvällen, först vid läggdags kunde jag acceptera smärtan och överleva. det som inte dödar, det härdar, right?

och nu sitter jag här med brinnande bröstkorg och är säkert ärrad för livet, men jag är glad att ansiktet klarade sig. tur också att jag redan hittat kärleken i mitt liv så jag slipper leva ensam resten av livet. jag är ju missbildad nu ju.

i lördags skulle jag och mamma basta, när mamma ringer farmor svarar pappa att farmor fått hjärtinfarkt och ligger på sjukhus. men hon är okej, hon kommer överleva hon också och det är jag glad över. jag älskar min farmor. hon är den enda jag har kvar. mamma och jag var och hälsade på henne idag och hon hade det bra, imorgon ska hon åka till linköping och kolla hjärtat och är det okej så kommer hon få komma hem. på söndag är det bastu och då ska jag basta så att jag får träffa henne igen.

i fredags slutade jag 21:05, mamma hämtade mig och vi åkte till maxi och handlade. sen sov jag som en gris hos henne. helgen försvann i ett nafs. i söndags när både jag och johan kommit hem och vi hade hjärt-fikat med nybakt bröd (ja, jag köpte färdiga degklumpar och stoppade in i ugnen till johan och han undrade faktiskt vad det var som luktade så gott när han kom hem, så det blev lyckat) och johan hade fått sina 19 röda rosor av mig och jag hade rivit plasten av min nya one tree hill box som jag fick av honom, kollade vi på den nya beck filmen. den var sådär. jag börjar gilla wallander mer, men det är nog för att vi tittat på det mer och det var kanske ett år sen vi såg beck. men denna var nog en av dom sämsta. när kvällningen kom kändes det verkligen inte som måndag dagen därpå. jag hade verkligen behövt en helg till direkt efter i söndags, men icke. måndagen kom och gårdagen blev jobbig.

jag hade redan ångest över mitt jäkla brännsår, jag trodde vi hade tejp hemma och grejer att fixa skydd med. men det hade vi ju såklart inte. jag gick upp en halvtimme tidigare än jag ställt klockan till för att hinna med allt. det tog säkert fyrtio minuter för mig att fixa ett jävla skydd för såret. jag klippte sönder alla våra plåster och snodde tejpen därifrån. sen gjorde det bara ont och skavde och jag visste inte alls vad jag skulle ha på mig. jag grät lite när mamma sen ringde och jag hade en halvtimme kvar på mig, att sminka mig, klä mig och äta frukost. jag klarade mig och ringde upp mamma påväg till jobbet. hon tyckte jag skulle uppsöka läkare eftersom brännsåret blivit lilablått och hon var orolig. jag ska bara jobba först tänkte jag, jag vill inte kompa eller vara sjuk, inte såhär tidigt in på året. väl på jobbet kändes det okej, men det liksom skavde hela tiden och skyddet åkte av och alla tyckte jag borde uppsöka läkare. när klockan var kvart över tolv loggade jag ut, ringde mamma och begav mig mot vårdcentralen.

nu var det inte så farligt som man befarat, jag och mamma hade lyckats fixa huden och såret såpass i tid att inga blåsor hade utvecklats och huden borde inte vara i fara. det blev ett besök på apoteket för att inhandla xylocain och nya plåster. jag hittade även nåt stärkande medel att måla på naglarna för att dom ska hålla bättre, vet inte alls om det funkar, men allt är värt att testa. nu sitter jag här med mitt blålila brännsår som stramar och sträcker och lever helt öppet för omvärlden. om jag kommer ha kvar det resten av livet vet jag inte, men det gör mig nog ingenting. det känns som en liten del av mig nu och jag kommer sakna det om det försvinner. mitt födelsemärke har liksom fått en kompis nu, och det vill vi väl alla ha?

         
ledsen och brännskadad dess trying to impress


avslutningsvis..



till min syster:

idag fyller min käraste syster 30 år och jag har bara skickat ett sms till henne. men hon vet att jag älskar henne av hela mitt hjärta som bankar innanför min trasiga bröstkorg. jag önskar henne allt gott i hela världen, men mest av allt önskar jag henne mer tid med mig för jag saknar henne när vi aldrig ses och jag längtar efter henne jämt. jag kommer ihåg alla våra galna kvällar, alla spring på stan, knäppa grannar, fulla fester och allt hon lärt mig. det är knäppt hur man kan sakna nån som finns så nära men som man ändå aldrig tar sig tid att träffa. men vi vet vart vi har varandra och jag vet att hon alltid finns där när jag behöver henne. vi är systrar för livet och jag älskar henne för evigt. tack systerT för att du blev min syster och för att du är den underbara människa som du är. jag ser fram emot att fira din 60-års dag om 30 år på nåt kryssningsfartyg i framtiden, där du får lära mig att supa igen, med eller utan löständer. DU är bäst!


  
denna veckans utmaningar blir att träffa maisan imorgon efter jobbet och träning. ska bli fint att se hur dom bor och bara titta på henne igen efter ett års uppehåll. på torsdag ska jag jobba till halv fem och sen bara vara hemma tror jag. på fredag är det tvättid, jag slutar halv fem, tvättar klockan fem och klockan åtta är det let's dance som jag inte kommer missa. dessutom fyller maisan år då så jag får säga grattis till henne i förskott så jag inte glömmer. johans syster fyller också år då och jag tror vi kommer hinna skicka ett kort.. och på lördag fyller mami år. då ska vi dit och göra tårta som jag förövrigt inte ska äta. och på söndag ska jag se till att komma till bastun och sen krama farmor lite mer.

dessutom fixade johan frisörtid till mig hos marita till fredag nästa vecka. klockan 15 ska jag vara där och det blir perfekt efter jobbet eftersom jag slutar kvart över två. jag är påväg till den ljusa sidan igen.

nu är klockan sängdags, och idag är det fettisdagen och jag är redan tjockis så jag skippar semlan, men hoppas ni har ätit er riktigt tjocka. det behövs i dessa istider. nu ska jag och brännsåret sova, natti!

fredag 12 februari

jo men då var nästan fem veckor avklarade. bara fyra månader kvar! jag känner inget direkt godissug heller, jag nöjer mig med popcorn och morotsstavar och min älskade holidaydip. det går bra nu.

veckan har gått fort eftersom jag jobbar kväll, jag vaknar, äter gröt, promenerar, kommer hem, cyklar, duschar, äter soppa, går till jobbet, kommer hem och sover. ungefär så har hela min vecka varit. förutom igår då jag bara cyklade och sen skjutsade mamma till röntgen och lämnade tillbaks bilen till henne.

jag och johan har knappt sett varandra och ännu mindre kommer det bli nu då han åker till värmland idag. på det där dumma vinterrallyt, han kommer säkert frysa ihjäl för det kommer bli runt -17 där i helgen. jag blir hämtad av mamma ikväll, vi ska handla lite mat till helgen och jag har sett till att börja och sluta en timme tidigare. känns inte lika tufft att sitta till 21:05 som till 22:05. och så är det ju fredag idag, härliga fredag. jag missar dock let's dance, men jag kikar reprisen imorgon istället.

jag har bestämt mig för att vänta med vägningen i två veckor till. då ska jag väga och mäta lite, det har ju gått nästan två månader då så nåt borde ha hänt. det känns bra iallafall och jag mår bra. men jag längtar till sommaren och värmen nåt extremt. det ska bli så skönt att slippa dessa jackor och varma stövlar och mössa och vantar. bara dra på sig ett linne och shorts och sen ut och springa, det blir prima det.

nu väntar cykeln och one tree hill på mig. jag har en bränd skiva kvar att se, sen betällde älskling säsong 6 till mig igår, en alla hjärtans dag present eftersom jag inte äter godis eller så. han är allt bra söt ibland och jag kommer sakna honom i helgen, dessutom vet han inte att det kommer vänta världens mysigaste kvällsfika på honom på söndag kväll när han kommer hem, bara för att jag älskar honom så mycket.

nu hoppar jag på cykeln, det räcker inte med att bara gå dryga timmen runt himmelstalund inte, här ska det brännas mer fett. ha en trevlig helg nu, jag ska försöka mitt allra bästa själv utan min älskling. tur att jag har min mami iallafall. hörs!


lördag 6 februari

ikväll kollar vi på melodifestivalen och äter morotsstavar och holidaydipp.

JAG ÄLSKAR LÖRDAGAR! (speciellt nu när vi är lediga vareviga lördag framöver..)



onsdag 3 februari

hoppsan-sa! jag höll på att skriva januari när det rent av är februari. och man kan ju tro att helvetet fryst till is när man tittar ut. varför i helvete ska det snöa så jävla mycket?

när jag vaknade imorse och tittade ut ville jag bara dra ner rullgardinen igen och krypa under täcket och stanna där tills sommaren är här. det är inte klokt, det här är inte sant, det är verkligen inte sverige. ta barnen till norrland under sportlovet om ni nu vill ha snö, önska er fan inte snö i julklapp här nere i södra sverige. vi vill liksom I N T E ha snö.


och fönster har man för att se ut igenom?

jag hade såklart hårt piskande motvind när jag tog mig ut imorse mot jobbet och hur jäkla hårt jag än försökte hålla luvan för ansiktet så sökte sig vinden in dit och piskade mig och den piskade hårt. folk borde få stanna hemma när det är såhär. och ändå ger sig folk ut med bil, är dom inte riktigt kloka? jag tycker det är lagom läskigt att ge mig ut till fots, vet ju aldrig om man kommer hem levande igen eller inte. jag tänkte "åh, det är bara 0,7 minus ute idag, det var inte så farligt" men inte fan visste jag att det skulle kännas som 20 jävla minus när stormen drog igenom. det var verkligen en djävulsk promenad jag hade imorse, blöt, svettig, kall och röd var jag när jag kom fram och sådär lagom förbannad.


häromdagen (när det var minusgrader man faktiskt kunde acceptera, kanske en -2-5 grader), var jag påväg hem från jobbet och passerade två grabbar varpå den ena utbrister "vad varmt och skönt det var ute idag!" -vad varmt och skönt det är ute idag!? grabben, har du varit i afrika nån gång? för det har jag och där är det varmt och skönt, här är det fan under nollan, det är minusgrader och det är inte varmt eller skönt! jag blev liksom arg inuti och ville egentligen banka vett i honom, men sen var han ju den som var positiv och jag är en såndär negativ person. men det är inte varmt eller skönt när det är minusgrader, det är det bara inte!

jag stötte på en till såndär positiv person idag som slutade samtidigt som jag och det första han säger när han kommer ut (i världens jäkla snöstorm där det kommit ungefär en meter snö bara under morgonen) "åh, vad ljust och härligt det är ute" -ja, men klart som fan det är ljust ute! det är ju snö överallt, och snö är vitt, vitt betyder ljust. men det gör inte automatiskt att det blir härligt, fatta! jag är så trött på vintern med all snö och alla jäkla positivt tänkande personer. gå och dö jävla vinter.
  jag hade medvind när jag gick hem sen, så jag är egentligen inte lika arg längre, but still.. die die die vinterjävel.

nu är jag hemma och är hungrig, egentligen borde jag träna, men jag orkar inte än. det var en sån pina att bara ta mig hem från jobbet att jag behöver vila lite först. och äta, det blir gulaschsoppa, det är godis det. jag måste bara invänta johan som nog troligtvis blir en halvtimme sen eller nåt, bussen från finspång gick tydligen tio minuter senare än vanligt, men den gick ju iallafall, han smsade att han hade fegsnöret på sig på bussen och det är väl klokt. han kommer vara argare än jag när han kommer hem så vi behöver nog kramas litegrann och intala oss att våren är på ingång snart, vi ska bara genomlida en helvetes vinter först, som säkert bara har börjat.

nej, jag är inte bitter, jag är JÄTTEbitter. men snart är det vår då?


jag köpte iallafall tulpander i måndags och dom är fina


tisdag 2 februari


har ni saknat mig?
nej, trodde väl inte det heller.

men håll med mig om att tisdagar verkligen suger, men nu är den snart över och in kommer onsdagen som gör att halva veckan gått. och det är så himla underbart att jobba måndag-fredag och vara ledig på helgerna. det är obeskrivligt skönt, jag har verkligen helgkänsla på fredagarna nu. jag ser mycket fram emot helgen som kommer, då smäller det av med melodifestivalen. ett måste hemma hos nilsson/palmroos iallafall, sen är vi ju inte riktigt som alla andra, men det spelar ingen roll för jag älskar herr nilsson och mitt liv.

denna helgen som var gick väldigt fort (som helger visserligen har en tendens att göra, jämt!) vi var in till stan i lördags och jag köpte ett par svarta onlyjeans och ett par h&mjeans, eftersom jeansen jag beställde mest liknade några slags hängselbyxor och så vitt jag vet är inte det särskilt inne just nu? dom är iallafall tillbaksskickade. dessutom kommer h&mjeansen åka tillbaks illa kvickt, dom var inte alls sådär bra som jag fått för mig att h&mjeans är, men dom svarta onlyjeansen satt som en smäck så dom behåller jag. only kan man alltid lita på. men h&m har jag tappat förtroendet för nu känner jag, dom har ju inga snygga kläder alls, vad har hänt? jag brukade älska h&m, men det känns som att jag kommer få ett inbetalningskort hemskickat från dom vid årets slut.

i söndags var jag, mamma och pappa hos farmor och bastade. när det var 15 minus ute var det riktigt skönt att få komma in och värma sig i riktigt finska 105 grader, det gjorde mig gott. så på torsdag ska jag och mamma ta oss dit och svettas rejält igen. sen jag kom hem från egypten har min hud varit ganska torr så efter dusch och bastu smörjer jag mig med babyolja, det gör under det! sen är det fina stunder i bastun också, man får tid att prata om allt och inget med mamma. mamma och dotter-tid är underskattat!

ibland glömmer jag bort att jag ska bli faster och moster, när jag sen kommer på det blir jag alldeles rörd och varm i kroppen, det kommer aldrig mer bli detsamma efter denna sommar. det kommer finnas två skrikande bebisar i mitt liv då och jag hoppas att jag kommer få bli en stor del i deras liv. det får mig att längta så mycket efter egna barn, men jag vill samtidigt vänta tills det känns helt rätt och tills jag och johan är redo att släppa friheten, det är ju så skönt att slippa tänka på nåt annat än sig själva liksom.

igår var jag en lat gris, jag låg kvar i sängen när älskling gick upp. jag kunde ju det eftersom jag börjar halv tio mån-ons denna veckan. sen blev det träning när jag kom hem, men idag var jag en pigg lärka. jag gick upp 06:10, började diska gårdagens disk, fixade matlåda till jobbet, plockade lite och bäddade och så tränade jag på cykeln. det känns grymt skönt att ha tränat och duschat och komma fräsch till jobbet när man redan varit vaken i 3,5 timme. det är inte alltid man är så, men imorgon blir det likadant för det är så värt det. dessutom kommer jag sova gott inatt.

men när ska denna jäkla vinter ta slut? jag vill inte ha mer snö nu! det är en månad kvar till våren, men det är galet långt kvar! i helgen lapade jag lite sol från sovrumsfönstret när jag och älskling vilade på frukosten. jag vill verkligen verkligen ha vår nu.


ja, mina ben är tjocka, men jag cyklar som en dåre varje dag för att få bort fettet! 

RSS 2.0