kärleken växer ikapp med magen


lillbulle till storbulle, vecka 17 och 27
vi två är en


mot jönköping den 24 december, 10 grader varmt, snöfritt och solens strålarjulafton hos fasters sötaste lilla tomtenisse
i julklapp av världens bästa älsklingfick jag en ny mobil, först köpte vi samsung galaxy w, för den skulle vara så himla bra och mycket bättre än min wildfire och har fått bäst i test, blablabla. så johan köpte den, fast att jag egentligen ville ha en samsung galaxy s, men eftersom den verkade försvinna snart från marknaden tyckte inte johan det var värt att köpa förra årets modell. när galaxy w kommer hem är johan smartast i världen och kollar prisjakt.nu där han hittar samsung galaxy s PLUS (en uppdaterad version av den jag ville ha) som är ny på markaden. den kostade inte alls mycket mer och självklart ville jag ju hellre ha den, så det blev att skicka tillbaks w-mobilen (som jag inte ens öppnade ur förpackningen för jag var så osäker på den) och så beställde vi min nya älskling som kom hem den 22 december och god jul på mig säger jag bara!


first days of christmasjulafton började för oss den 17 december iår, eftersom svärmor och gänget skulle till luxemburg över jul. jag tror vi har åkt tåg för sista gången nu, jag gillart inte. alltid alltid bil hädanefter, så man kan välja själv om man ska stanna eller inte. och jag tänker inte åka tåg med bebis! bara tanken på hur jobbigt det måste vara är skrämmande, nej bil ska det vara.

i kil var det som vanligt, vi åt och drack, drack och åt och åt och drack lite till innan vi sprack. sen åt vi lite till och drack en skvätt till. massa fina klappar fick vi, mest presentkort och pengar men det är ju sånt som behövs nu. i dagarna fem var vi där. jag var sjuk hela tiden så egentligen var jag mest liggandes och såg lat ut, sen att jag är tjock gör inte saken bättre. johan och svärmor var till sunne och jag var själv kvar i kil, gjorde knäck, såg på tv och njöt litegrann ändå. sen var vi in till karlstad en sväng, fikade och köpte sista klappen. annars var det mest bara gött att få vara, mest hela tiden i min fake-one piece förstås. alla var glada, nöjda och mätta, men gladast var nog bosse ändå :)
ljudet av mitt hjärta behöver ljudet av ett annat hjärta, en annan människa, så nära som du är

är på galet bra humör just nu. allt gick perfa hos barnmorskan och vi fick lyssna på vår älskade lilla unges hjärta därinne i magen, 144 slag/min blev det. alldeles alldeles ljuvligt var det, jag bara älskar kräket mer för varje dag som går. att något så litet kan få en att känna något så himla stort!

alla värden var fortfarande jättebra, det var trots allt 12 veckor sen vi var där sist så det måste ju vara tokbra. järnvärdet har gått ner från 142 till 118 men det var inget att oroa sig för, inga järntabletter behövs utan det räcker med att äta lite extra gröna grönsaker eller leverpastej. blodsockret som jag var mest oroad över (utan någon egentlig anledning alls) låg i september på 4,4 och idag på 4,9 så det var också jättebra. blodtrycket hade till och med gått ner från 145/80 till 140/60 och sf måttet låg nästan mitt på kurvan på 24,5. och tänka sig att jag bara gått upp 5 kilo också, jag hoppas det bara blir max 5 till så jag slipper kämpa så fruktansvärt mycket sen i vår för att bli hälsosam igen.

jag är riktigt nöjd med dagen och jag älskar mitt lilla kräk.


vecka 25


detta blir väl bra?

"Duovagnspaket

Kronan Duovagn är barnvagnen som växer med barnet. Här får du både liggdel och sittdel och oavsett vilken du använder får du en robust, funktionell och lätthanterlig barnvagn av högsta kvalitet. Sittdelen har två lägen, dvs fullt liggläge samt sittläge. Dessutom får du massor av smarta detaljer, som varukorg, bärhandtag fram och en praktisk solkeps. I duovagnspaketet får du dessutom åkpåse, skötväska, regnskydd för liggdel och sittdel samt insektnät."

den har fått väldigt bra på alla tester och är den första vagn som fått kvalitetscertifieringen p-märkt.


now that we've found love, what are we gonna do with it?

jag har varit ganska dålig med uppdatering känner jag. men alltså på riktigt, jag orkar inte! tiden går så himla fort och jag är trött mest jämt, ändå försöker jag hela tiden hinna med så mycket jag kan och träffa så många jag vill, men tiden är inte min bästa vän. jag längtar rejält till mammaledigheten kan jag säga, då jävlar om ni inte kommer vilja umgås med mig!

jag har iallafall hunnit med en tur till ullared med bästa hanna, hennes vän och min kära mamma, förra lördagen. det var väldigt lyckat fast att det inte kändes som det när det var dags att gå upp vid 3:00. det blev lite julklappshandling och så köpte jag en helt underbar fejk-onepiece, bästa julklappen jag kunde hitta till mig själv. helt underbart är det att få duscha, smörja sig och trä på sig en sparkdräkt för vuxna! johan tycker jag ser ut som en blå barbapappa med min mage, men jag älskart och tycker att jag ser rätt mysig ut. en del bodys till kräket köpte jag också. en moomin och två laban. jag kan inte sluta köpa bebiskläder! men jag tror det bara behövs lite till så vi klarar oss när kräket kommer och sen kan vi börja köpa lite mer. nu ska vi nog fokusera mer på alla grejer som behövs, säng, babyskydd, barnvagn och alla såna stora grejer. jag tror förresten att vi bestämt oss för vilken vagn vi ska ha nu, jag har hela tiden velat ha en grå emmaljunga city cross, men johan visade mig kronan och det finns ett jättebra paket där som vi kan köpa nytt för 6995:-, med sitt och liggdel, insekts och regnskydd, solkeps, skötväska och åkpåse, och den finns i grått! jag tror bestämt att jag vill ha den. men vi får se, allt känns det som att vi får se, det är ändå dryga 3 månader kvar så vi borde hinna med allt, vi borde hinna.

just nu vill jag bara att den här veckan som kommer ska gå så att jag får vara ledig och njuta av jul och god mat och sällskap och att hela året ska få ta slut. det gör mig ingenting att det inte kommit någon snö än heller, även fast det hade varit lite trevligt. dock är jag rädd för att snön kommer senare och ligger kvar när jag ska ut med unge och vagn så jag får pulsa i snö. och stackars kräket kommer ju kanske inte ha några direkta vinterkläder, kommer vi få köpa det iallafall nu då? jag blir galen av allt man bara inte vet än!

på tisdag och självaste lucia och min bästaste storebror danels födelsedag ska vi till barnmorskan igen efter att inte ha varit där sen i september. har ingen aning om vad som ska kollas då, men jag antar att hon mäter sf-måttet, tar nya prover och att vi får lyssna på kräkets hjärta. det sistnämnda hoppas jag ju mest på. några prov vill jag helst inte ta, men jag hoppas det går fort och att det inte är några konstigheter, men man vet ju aldrig. är rädd för såntdär graviditetsdiabetes och vet inte om jag vågar äta för mycket sött, även fast jag egentligen inte tycker att jag gör det för att det inte smakar lika bra längre. ibland slår det till och jag blir sugen på just det, nyss var det japp och nu är det dumle, men jag äter inte ihjäl mig av det och jag tröttnar lätt. egentligen är det nog ingen idé att spekulera för man vet väl aldrig egentligen nånting. det återstår att se när vi kommer dit, ska iallafall bli trevligt att se hur stor magen är och om vi får höra kräkhjärtat. mitt lilla gull, vad jag älskar den redan helt sinnessjukt mycket. jag kommer älska ihjäl mitt barn, stackaren.

sparkarna kommer mer och mer för varje dag och jag kan ligga och stirra på magen i flera timmar om dagarna, helst skulle jag vilja ligga i sängen hela tiden och bara se hur mitt lilla under i magen akrobatiserar. vilken känsla det är! som att ha en ovärderlig guldklimp i magen som puttar fram och tillbaks som för att säga "här är jag!". KÄRLEK är det.


guess who so far

hanna: flicka, den 23 mars på 3500 g
josse: flicka, den 25 mars på 2854 g
maria a: flicka, den 1 april på 3087 g
maria k: pojke, den 30 mars på 3647 g
systerT: pojke, den 31 mars på 3225 g


jag vet inte varför (jo det vet jag för min bebis bor därinne) men jag älskar dom här bilderna


vecka 23
och såhär var bullen i vecka 17 nånting, lite skillnad i bebishuset.


jag har köpt en såndära bola som spelar musik för bebis


jag har visst en rand av små fjunhår som går nedåt naveln och mina fötter ser galet små ut ur denna vinkel!


dagarna kommer, dagarna går
efter vecka 17-20 tycker jag inte det hänt så mycket, mer än att magen blivit hårdare och tacka gudarna för det! det slog till som en blixt från klar himmel där efter vecka 13 när magen växte. men uh vad glad jag är för det, för det är min älskade bebis därinne ♥


RSS 2.0