onsdag 30 juni

idag var det beräknat att jag skulle bli faster, men icke sa nicke. det blir ingen bebis där inte. men absolut senast den 11 juli kommer det bli nåt, för då sätts hon igång. och jag kommer älska det lilla knytet så det kommer göra ont i hjärtgropen.

men först, finn en bokstav?



mitt jäkla B har försvunnit. det är totalt borta och jag vet inte hur jag lyckats göra mig av med det. hur ska jag nu kunna skriva ordentligt? jag saknar det lilla pyret, den var ju en ganska stor del av mitt liv liksom, som ni måste förstå. jag ska försöka överleva utan, eller kanske hitta något substitut B. jag ska knega vidare med den idén. men just nu är han borta, totally gone and disappeared.

igår shoppades det lite och lite till idag. efter jobbet känns det som en lättnad att få gå och slösa pengar. jag kan inte hålla i pengar, därför är jag så jäkla stolt över mig själv att jag lyckats spara så mycket pengar som jag ändå har. fast kläder och sånt är ju ett måste, det vet ju varenda tjej. så idag blev det ett par spetstights som kommer passa utmärkt ihop med ett linne med rosor jag köpte idag också till på lördag. linnet är ganska långt så det kan klassas som en klänning och det ska tydligen bli runt trettio grader på lördag och jag vill inte klä mig för mycket då. jag är nöjd. det blev ett par nya brillor också och nytt rosa nagellack. jag köpte dessutom en jeanskjol som jag ska lämna tillbaks imorgon, lyckligtvis var den för stor och inte andra hållet runt.



förra veckan var jag och älskling och slösade pengar på nya skor till mig också, tre par faktiskt. sandaler och ballerina. jag har också fixat en och annan ny klänning och sådär, det bara fastnar på mig allting och jag bara måste ha. det ligger latent hos alla kvinnor tror jag. det där ha-begäret.



nu längtar jag till helgen och till lördag. då ska det först solas och drickas litegrann innan det bär av till åby för att mysa med scandictjejorna. jag kommer sakna er så galet mycket och jag hoppas för allt i världen att vi kan hålla kontakten om så bara via ett par meddelanden på facebook nån gång i månaden. ni är faktiskt bäst.

på söndag ska jag och mamma åka tidigt till jönköping och bo på scandic elmia, det ska bli himla mysigt. egentligen var det mest för att bebisen skulle ha kommit nu så att vi kunde gosat lite med den. men det verkar som om vi kommer få gosa med jennys mage istället. det spelar ingen roll, ska bli skönt ändå att komma iväg en natt och bara vara med mamma, ligga och steka på vätterstranden och äta god hotellfrukost. det är inte ofta det händer så vi ska se till att riktigt njuta. sen är det såhär jäkla fint väder som lovas inför nästa vecka, jag kommer njuta som en gris och vara i solen varje dag. man kan inte bli på dåligt humör:



imorgon ska jag till tandläkaren och punga ut med nästan två tusen för att få ett par tänder fixade, jag längtar inte dit. men det är ju en sån där nödvändighet. nu blir det ett par bitar ananas och persika och kanske lite tvtittande innan det är dags för sängen.

tisdag 29 juni

i'm back on a diet.

har precis stegat mig igenom rundan med gassande sol var jag än kisade. blodet i benen pumpar, hela kroppen är varm och jag är glad. det ska bli bra det här. det kanske märktes att jag helt plötsligt slutade med inlägg om hur mycket jag gått ner och hur mycket träning det blivit, men det finns en logisk förklaring. jag sprang emot en vägg. det sa stopp en gång, två gånger och tredje gången var det liksom försent. man orkar inte hur länge som helst. och jag var tvungen att fylla år, det var tvunget att firas och sen kom midsommar strax därpå. det är inte lätt att stå emot och jag har säkert gått upp ett par kilo eller tre sen jag sist vägde mig för nån vecka sen. men det gör liksom ingenting, för jag ska ner dom där jäkla kilona iallafall.

jag är nog lite störd ändå, jag klarar inte av att vara emellan av och på, det är antingen eller med mig. men det funkar ju liksom. jag vill bara ner, sen struntar jag i vilket. jag är fast besluten och inget stoppar mig, inte ens en jäkla sommar. för vet ni, egentligen är ju sommaren bara en period då man gör sig snygg inför hösten, som egentligen är världens bästa årstid. tänk er 10 grader, solsken och rödgula löv som flyger överallt. och solblekt hår som fått växa sig långt och en brunbränd hud som smakar salt. och inte minst att man kan köpa en helt ny garderob igen, med kläder som man faktiskt kan ha på sig, nu är det ju liksom ingen idé egentligen. en bikni och man är ready to go. sen får man köpa jacka, stövlar, halsduk, jeans och mysiga tröjor. det är nog mest det vi ska se fram emot, ingen stress över sommaren och beach 20jadajada, det kommer aldrig bli som man vill ändå. jag vill som sagt bara ner som där jäkla kilona och jag ska det också, men jag tänker fortfarande njuta av sommaren.

om tre veckor har älskling semester, så efter tre veckor med intensiv träning och frukdiet från min sida ska jag vara redo att inta iallafall lite glass varje dag. det är allt jag begär. men ja, jag erkänner, jag har nog lite av en ätstörning, men det lider jag inte av.

allsång på skansen, nästa!

måndag 28 juni

         it's time to start the countdown


2 juli kommer att vara en av dom bästa samtidigt som en av dom värsta dagarna i mitt liv, men åh vad jag längtar.


torsdag 24 juni


idag är sista dagen att jobba denna veckan och nästa vecka blir det bara fyra dagar att jobba igen. livet är allt bra gôtt ibland. idag tog jag mig upp klockan 6:10 för att städa badrummet som nu skiner i all renhet. jag har betalat räkningar och har fört över ett par tusen till sparkontot. det glänser dock fortfarande en del på kontot trots att jag var sjuk ett par dagar förra månaden. men det kommer försvinna efter dagens tur på maxi då all midsommarmat ska inhandlas. varför i hela friden gick vi med på att fira här? det hade varit skönt att komma bort och få allting serverat, men man kan ju inte få allt.

igår var jag på cubus i hageby och pratade lite med pernilla som är butikschef där, sen fick jag äntligen köpa min fina jumpsuit. även om det regnar imorgon kommer jag känna mig sprudlande glad i min blommiga kreation. jag sprang även förbi systemet och fyllde på det som saknades från i förrgår så nu är spritskåpet fyllt inför imorgon.

så, det blir mathandling efter jobbet idag, först ska jag bara hem vid fem och slänga i ett par maskiner tvätt. sen efter storhandlingen blir det köksstädning. allting ska vara fint när man får besök och det är så jobbigt! jag hade hellre aldrig haft besök så vi kunde leva som i en soptip och bara fläska oss. fast det går ju faktiskt inte.

sen ikväll hoppas jag att vi orkar se nån film och bli lite tjockare över lite godis och gos. det kommer bli slitsamt och stressigt så jag önskar alla redan nu en himla fin midsommar. jag hoppas jag kommer få världens bästa iallafall.


tisdag 22 juni


min midsommaroutfit numero uno. jag bara älskar den här jumpsuiten och jag blev kär direkt när jag såg den. men såklart köpte jag den inte då, för jag tror ju att dom bara ska hänga kvar och vänta tills jag får för mig att köpa den. men icke, strosade förbi cubus på stan efter jobbet idag och såg att det bara hängde en kvar i storlek 32, och kom igen, den storleken existerar ju knappt ens.

men världens bästa tina hjälpte mig såklart, hon ringde cubus i hageby och la undan en i 36 och en i 38 som jag ska iväg och kika på imorgon. jag ska även prata litegrann med en viss pernilla där som tina pratat med sen innan and wonderfull things are about to happen! jag längtar till sluten av den här pärsen, jag har nu bara sex dagar kvar. jag längtar verkligen som ett as.

efter en pratstund med tina drog jag vidare till systemet och handlade öl inför fredag, skulle ha haft jordgubbsvin och kaffelikör också men det fanns såklart inte, jäkla alkolister som bor i stan och handlar upp allt! well, jag tar svängen förbi systemet på HC imorgon istället och kollar läget.

annars är det begravning nästa vecka, midsommar är runt hörnet och det är ledigt fyra dagar under helgen, vilket ska bli riktigt gött. snart ska jag bara slappa och dricka iste, glida runt på stan och njuta av livet. snart börjar det, alldeles alldeles snart.

nu ska balkonggolvet få sig ett stycke olja och sen ska jag ta mig en bulle och måla naglarna innan det är dags att kika på sista mentalistavsnittet. jag skippar hälsocrapet den här veckan, nog för att jag promenerar en mil om dagen så det räcker men jag skippar bananerna just nu. det är sol ut, sol inne och väldigt mycket lycka i sinne.

igår var jag förresten i finspång och hälsade på kirsi, men det kan vi skrivas vidare om imorgon.


onsdag 16 juni



i want you so much right now.

lördag 12 juni

har precis kikat film, det blev shutter island denna gång och jag var väldigt skeptisk till den i början. tittade på trailern igår och bad johan fixa en annan film istället. men ikväll ville han jättegärna se den och jag är ju inte den som är den, och tur var väl det! en himla magnifik film som jag är glad att ha sett. jag älskar verkligen filmer som går in på djupet, lite psykologi istället för alla dessa romantiska komedier som vi alltid fastnar framför. se den!

imorgon blir det kalas för jenny i jönköping, hon fyller egentligen på måndag, men då är det knappast nån som kan åka dit. så imorgon blir det lite porterstek och tårta har jag hört, ser fram emot att komma bort lite och umgås med familjen. älskling är dock lite sjuk i halsen och deppig i kroppen så han stannar hemma. det är bra att han får ro om sig själv också ibland.

nu vankas det kvällsknäckis med mjölk innan det är dags för sängen.


fredag 11 juni




OK, i'm not so happy anymore. min älskade älskade farfar tog sitt sista andetag natten till igår. nu finns han bland änglarna i himlen och väntar på mig. jag vet att han gör det, jag vet att vi kommer ses igen. jag måste bara vänta på rätt tid. han var den absolut bästa i världen, han var min farfar och han var en sån jäkla bra en. bättre gubbe finns helt enkelt inte och nu gör inte han det heller. bara i mitt hjärta, i mitt minne, i mina tankar, på bilder och inom mig. där kommer han vara för evigt. jag är ledsen och jag saknar honom något så enormt och vill för allt i världen ha honom tillbaka, men det gör inte ont längre. jag älskar dig farfar, idag, igår och för alltid ♥


[natten till igår blev rätt så hemsk. vi la oss efter 22 och jag grejade med den nya mobilen som kom för nån dag sen. den är ganska svår med allt nytt som touch och grejer. jag ville bara lägga in mig och johan som bakgrundsbild och ha bon jovies "always" som ringsignal. det tog tid att föra över via blåtand och johan blev grinig för att han inte fick sova. men jag väntade och vid 23 var jag klar och just som jag la huvudet på kudden för att sova ringer hemtelefonen. dom som känner mig vet hur hispig jag är när det ringer sent en kväll och speciellt på hemtelefonen. jag är extremt orolig av mig. johan blir irriterad och säger att det måste vara nån som ringer fel medan jag flyger upp mot telefonen.

när jag svarar är mamma ledsen på andra sidan och så berättar hon att farfar gått bort för en halvtimme sen. jag visste att det skulle ske, och att det säkert skulle ske snart, men inte när. och chocken kom, tårarna rann och jag såg bara farfar framför mig. alla minnen jag har av honom svepte förbi och jag försökte innerligt att minnas hans röst, men det är så himla svårt att göra det när man inte hört den på så länge. tillslut hörde jag den och jag minns hur det lät när han hälsade på mig "terve kulta" eller "desirenka" som han också kallade mig. vi var liksom bästa vänner och det gör så ont att förlora en bästa vän. den bästa. jag knöt hans skor när jag var liten, vi åkte i hans bil, vi drack te och han tog mig ut till lekparker och filmade mig och var den allra allra bästa farfar som det bara går.

jag grät en timme ungefär den natten, sen rotade jag fram ett halsband jag fått av farfar för flera år sen, satte det på pelke och sov med honom hela natten. innan jag somnade öppnade jag fönstret och såg upp mot himlen och kände att farfar hade det bra. mamma sa att jag inte behövde gå till jobbet igår, men jag gjorde det ändå. vid elva ringde mamma och sa att vi kunde få ta farväl av farfar en sista gång och hon undrade om jag ville följa med. jag hade bestämt mig långt innan att inte göra det, men när vi väl var där och jag såg hur fridfull han såg ut där han låg vet jag att jag hade fattat rätt beslut. när vi var där träffade vi en av sköterskorna som tagit hand om farfar och hon sa att jag var väldigt lik honom. och det tänker jag bära med mig för alltid. jag är lik min farfar och jag kunde inte vara mer stolt över det.

och nu, nog för att det är tomt, ensamt och ledsamt så vet jag att han har det bra, han lider inte, det gick fort och han finns där uppe och bara väntar på mig. då ska vi dricka te igen och jag ska lyssna på alla hans historier, för den gubben har varit med om grejer, det kan jag lova. jag längtar efter att få krama om honom igen, känna doften av hans rakvatten som han alltid tog för mycket av och höra honom skratta och bara se honom le. jag längtar, men jag har lite tid på mig än. och farfar, han väntar, det vet jag. när vi ses igen ska jag berätta för honom hur stolt jag är över att få bära med mig honom i mig själv. det är guld värt, farfar, sinä olet mun kulta]

onsdag 9 juni



måndag 7 maj


söndag 6 maj

nu är jag redo igen!




jag fick även med mig ett par klänningar hem idag. inte ens två hundra pix på h&m, det var bara ett måste. jag gillade dom extremt mycket. en turkosmönstrad och en gul/vit mönstrad. nu snart, alldeles runt hörnet står sommaren och väntar mig. det kommer köpas fler klänningar och jag kommer snart kunna springa min slinga i mina nya kläder och skor. tänk vad lite nytt kan göra för självförtroendet. nu ska jag och älskling äta tårta, det är mer än halva kvar och jag funderar på riktigt på att ta med resten till jobbet imorgon. för nu i veckan är det strikt diet och träning som gäller igen, än är det inte midsommar.



grattis sverige, gul och blå!


lördag 5 maj


idag (igår) har det varit kalas. alla mina bakverk har tagits fram och ätits av, helt klart godkänt av både mig och resten. jag har fått fina presenter och jag är supernöjd med dagen. kvällen avslutades hos lillebror där vi åt pizza och nu har vi precis sett på "så ska det låta!". hela dagen har det varit fint väder, det är varmt och soligt och jag gillart. det vankas semester om en månad och jag längtar efter att få slänga mig ut i det okända och kanske bli någonting riktigt bra. ja just det, jag skrev på uppsägningspapper igår. det känns bra nu.

dagens present-bildbomb

donnie och evelina kom med blomma


av svärmor fick jag tre sophie kinsella böcker, jag bara älskar henne och hennes böcker!


av min kära mummi fick jag fyrklöversmycken och ett glasäpple


mami gav mig fler recept och en rolig kakburk, en bikini från gina som jag suktat efter och så hade hon skrivit världens finaste saker till mig och gjort liksom som en kylskåpsmagnet av det hela


pappa tyckte att jag och johan ska åka till kolmården i sommar och ha med lite fickpengar, lotterna fick jag från mamma som önskar att jag vinner en miljon till henne


danel och jenny gav mig finfina sängkläder som passar utmärkt i vårt beige-bruna sovrum!


systerT kom med, förutom sig själv och sin stora mage med bebis i, älsklingsplutten nova som är alldeles för söt


jag, jag är bara 24 och jag är nöjd

godnatt! (imorgon ska jag och älskling leta nya träningsskor och kläder till mig, sen är det påväg en ny mobil också, men jag har hela livet på mig)

fredag 4 juni



kokostoppar
15-20 st

ingredienser

50 gram smör
2 ägg
1 dl socker
200 gram kokos
eventuellt smält choklad

smält smöret, rör ihop ägg och socker i en skål. tillsätt kokosflingor och smör, rör ihop till en smet. låt stå ca 10 minuter. klicka ut smeten med hjälp av två skedar och forma till 15 stora eller 20 små toppar på en plåt med bakplåtspapper. grädda i 175 grader i ca 15 minuter för stora och 10 minuter för små toppar. låt kakorna kallna. ett tips är att doppa topparna i smält choklad också för att lyxa till det lite.

chokladbollar
ca 20-40 st

ingredienser

100 gram smör
1,5 dl socker
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3 msk kallt kaffe
5 dl havregryn
pärlsocker eller kokosflingor för garnering

rör ihop rumsvarmt smör och socker i en skål. rör i kakao, vaniljsocker, kaffe och havregryn. knåda in grynen ordentligt och forma sedan till runda bollar. rulla dom sedan i antingen pärlsocker eller kokosflingor (eller bådeock, hälften var).

enjoy!

onsdag 2 juni



chocolate chip cookies
ca 18 st

ingredienser

100 gram smör
1 dl socker
0,5 dl farinsocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
0,5 tsk vaniljsocker
100 gram mörk blockchoklad

smält smöret långsamt i en kastrull, ta det från plattan så fort det smält och låt det svalna. hacka chokladen grovt, rör ner socker, farinsocker och ägg i kastrullen. blanda bikarbonat, salt och vaniljsocker i mjölet och rör ner tillsammans med chokladen. klicka ut degen i små bollar på en plåt med bakplåtspapper. lägg inte för tätt eftersom dom flyter ut i ugnen. det är lagom med nio på varje plåt. baka kakorna i ca 10 minuter i 200 grader. låt kakorna svalna på plåten.

chokladsnitt
ca 20-25 st

ingredienser

100 gram smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2,5 msk kakao
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 ägg för pensling
pärlsocker för garnering

vispa smör, socker och sirap med elvisp tills det är ljust och poröst. sikta ner mjöl, kakao, vaniljsocker och bikarbonat. kör med elvispen tills det blivit en grynig massa. tryck ihop degen med handen i bunken och ta upp den på diskbänken och dela den i två delar. rulla ut varje del till en längd lika långa som plåten. lägg rullarna på plåten med bakplåtspapper och platta till och jämna till dom lite, dom flyter ut lite till i ugnen sen. pensla med vispat ägg och ha rikligt med pärlsocker över. baka i ca 20 minuter i 175 grader. låt längderna svalna litegrann innan dom skärs i sneda bitar, låt dom sedan kallna på plåten.

enjoy!

tisdag 1 juni



dubbla kokosdrömmar
ca 25 stycken

ingredienser

200 gram smör
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl kokos
2 tsk hjorthornssalt
5 dl vetemjöl

fyllning
200 gram blockchoklad
1 dl grädde

sätt ugnen på 150 grader. blanda smör, socker och vaniljsocker poröst. arbeta in kokos, hjorthornssalt och mjöl. rulla till runda kulor och grädda i 20 minuter. värm grädden, men låt den inte koka. hacka chokladen och rör ned den. låt detta svalna helt. vispa sedan upp smeten till en tjock kräm. bred chokladkrämen på hälften av kokosdrömmarna och lägg på resterande som lock.

hallongrottor
ca 20-25 st

ingredienser

4,5 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör

fyllning
1 dl fast hallonsylt

blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. skär smöret i mindre bitar och tillsätt det. arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. låt gärna degen vila en stund i kylen så blir den lättare att hantera. forma degen till valnötsstora bollar och lägg i formar på en plåt. grädda i ca 10 minuter i 200 grader. låt sedan kakorna kallna på galler.

daimkakor
ca 20-25 st

ingredienser

350 gram smör
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
daimkulor

smält smöret och blanda det med sockret och vaniljsockret. rör i mjöl och bakpulver. forma till små kulor och lägg i formar. gör en fördjupning med fingret och lägg i ett par daimkulor i varje kaka. grädda i 175 grader i 10-15 minuter.

enjoy!

RSS 2.0