måndag 31 maj -födelsedag



happy sha-la-lie sha-la-la B-day to me!

söndag 30 maj -morsdag

min mamma är bäst i världen.

och med det sagt tänker jag nu i kommande inlägg lägga upp mina olika bakverk. igår och idag blev det bullbak för hela slanten. igår blev det kanelisar och idag blev det vanilj. jag tycker bäst om vanilj själv, men inget slår en varm kanelbulle med iskall mjölk ändå. så då vet ni, jag bakar hela nästa vecka, inför kalaset den femte juni. jag tycker om att fylla år, men inte att bli äldre, men så är det. än är jag ung och vacker. men ack så fet jag kommer bli under nästa helg.. vi börjar med bullar som sagt, sen kommer de sju sorters kakorna och så tårtan.



ingredienser

5 dl mjölk
50 gram jäst
1200 gram vetemjöl
200 gram socker
1 tsk salt
2 tsk kardemumma
200 gram smör (plus lite till att ha i bullarna)
kanel och socker, alternativt vaniljsocker
1 ägg till pensling
pärlsocker till garnering

värm mjölken till 37 grader, rör ut jästen i lite av den ljumma mjölken, tillsätt resten av mjöken, socker, salt och kardemumma samt vetemjöl. tillsätt smöret och arbeta in det i degen, använd gärna en degblandarmaskin i ca 10-15 minuter tills degen blivit smidig, låt jäsa till dubbel storlek. kavla och baka ut bullar med valfri fyllning. jäs bullarna under bakduk i mellan 30 minuter och 1 timme. pensla med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker eller något annat trevligt. grädda bullarna i 225 grader i ca 5-10 minuter.

enjoy!

fredag 28 maj

i'm a blonde fucking circus freak

idag är det äntligen fredag igen, men jag ser inte fram emot imorgon. vägning och mätning är det som gäller, men jag känner mig som en riktig tjockis, jag vet inte varför. jag har tränat och ätit banan och kört på som vanligt, men jag har känslan av att jag inte riktigt kommit så långt som jag vill. men jag ger mig ändå inte, jag har som mål att absolut ha nått det sista målet till midsommar och det är max 5 kilo det handlar om och det vore helt knas om jag inte skulle klara det. man ska visst stå still på vågen ibland, men aldrig ge upp för det. och jag gört inte.

vi städar idag, vi städade igår också. vi tar ett rum i taget och alldeles snart har vi en helt städad lägenhet. det måste ju vara fint till helgen när jag ska fylla år och allt. och imorgon, äntligen, ska jag baka bullar. både vanilj och kanel och jag har handlat ingredienser till dom idag och även till kakorna som jag ska göra sju sorter av under kommande vecka. detta har jag längtat efter sen början på året. och det har gått så himla långsamt! sen tog jag svängen förbi h&m också och köpte ett par nya solisar, en ny topp, ett sovlinne och ett par haremsbyxor som ska tillbaks för dom var för korta och hade dessutom ett litet hål i sig. inte bra. kom även hem med en svart jumpsuit som jag ska ha nästa helg när det vankas kalas. jag kan nästan inte bli lyckligare.

imorgon ska vi åka till candyland och köpa så mycket godis som jag bara orkar bära hem. till kvällen blir det eurovision, trots att både sverige och finland inte platsade i finalen. men älskling vill se och ibland måste han få som han vill också. jag är ju inte bara elak. jag blir lite snällare såhär års. men på måndag är det bara min dag. då vankas det frukost på sängen (som kommer bestå av o'boy med daimbitar i och rostade mackor med nutella på), blommor, choklad (helst den där från marabou med chokladhjärtan som nu finns med jordgubbssmak) och så förstås massage. jag ser mycket fram emot detta kan jag säga. sen ska jag och älskling ta oss en tur till nån sportaffär och inhandla nya träningsdojor till mig, dom jag har nu är långt gångna. jag ljuger inte om jag säger att jag säkert gått minst 20 mil i dom. och dom faller bokstavligt talat isär när som helst. så det ska bli gött att få nya pjuks.

ska ge mig ut på en joggingtur på måndag eller tisdag också, bara sådär försiktigt försöka ifall jag pallar trycket liksom. det är så grymt skönt, men sen är det ju det där med andningen som jag har svårt för. men jag ska inte ge upp.

ikväll blir det banan till "så ska det låta!" som börjar alldeles runt hörnet, sen ska jag sova gott så det snart blir lördag och dags för lördagsgodis!

onsdag 26 maj

  
jag är numera en blonderad hemmafru med leopardmönstrad tröja, som inte är hemma om dagarna utan sliter stjärten av sig på ett eget jobb och som inte ens är litegrann en fru utan bara en förlovad töntig sambo som väntar på the big proposal. men så kan det vara, jag är iallafall blond nu igen och aningen mer solbränd och alldeles snart, snart redo för sommaren. jag hinner inte blogga för jag håller på att älska med livet och göra mig redo för semestern, men jag kommer igen. kanske till helgen.

tisdag 18 maj

med en vecka kvar till lön och jag längtar till helgen något galet mycket. jobbet går långsamt varje dag, hade det inte varit för kirsi så hade jag tappat lusten helt. hon vet precis hur det känns. jag är trött, så trött och vi får inte sova här hemma. grannen mitt över vaknar vid fem varje morgon tillsammans med sin skrikande unge och dom går aldrig iväg. där ligger vi i dryga timmen och gör allt för att få sova färdigt. och så måste vi ändå gå upp halvt döda båda två vid 06:10. men det gör ingenting, för snart är det helg igen. på fredag sätter vi gps:en på allégatan 3, borås och kör. vi tar ett stopp på nån maxrestaurang eller sibylla och äter goda hamburgare, sen bor vi på scandic och på lördag ska vi äta världens godaste hotellfrukost, kan ni förstå att jag längtar? sen blir det träff med resten av gänget, lite bagageloppis och så korvgrillning innan det är dags att åka hem igen. jag älskar roadtrips!

efter jobbet idag träffade jag världens sötaste madde. det slog mig idag att vi inte setts sen förra sommaren, det är helt sjukt. tiden går så himla fort och jag hinner inte med. det måste bli ändring på det, nu bor vi mycket närmare varandra och kan ses oftare. jag har saknat henne väldigt mycket.

förra året innan vi drog iväg till palace


nu börjar mentalist och älskling väntar i soffan. vid den här tiden imorgon har halva veckan redan gått och då är fredag snart här igen.


måndag syttende mai

en hyllning till norge på deras dag, min norska favorit:


söndag 16 maj


dinner for this day.
do you like it? -yees.
otherwise -off with your head!

alice i underlandet ja, det var en väldigt trevlig film det. vi såg den sent igår kväll och vi var väl mottagliga för detta speciella och unika sätt att sätta ihop en film på. jag har bara läst boken innan och den var väl inte riktigt överensstämmande, men den var bra. sådär lagom bra och det är en film man bara ska ha sett. även om jag hade velat se den i 3D på bio. sen blev det en thriller, paranormal activity heter den och vi hade fått rekomendationer från bror och evelina om den. dom tyckte den var riktigt läskig och väldigt värd att se. jag hade väldigt höga förväntningar kan jag lova och jag blev mäkta besviken. jag längtar verkligen efter en riktigt läskig skräckis som man blir rädd för. men den här var inte alls som jag hade hoppats, den var nästan tråkig faktiskt. till och med johan, som aldrig vill kolla skräckis för att han är en chicken, tyckte den var lam. men så är det, vi har sett alldeles för mycket film tror jag.

nu stundar det för reprisen av DH och till det kanske en bit glass. sen bär det av till farmor för lite fika där resten av familjen är och bastar. sen blir det hemåt igen till en film och lite godis. fler helger som denna vill jag ha!

lördag 15 maj

gårdagen i bilder

(borstning och tvättning av min älskade viiva samt promenad med min finaste tess, världens bästa luckitha och sötaste taxelisa skråll-boll).












jag har ingen kvalitetskamera, men jag har en mobil. och bilder blir det iallafall. imorse var jag ute och promenixade bort ytterligare ett halvt kilo så nu ligger jag minus ett kilo denna vecka, vilket betyder att det bara är fem kvar. det borde klaras av innan den sista maj, jag är helt övertygad.

älskling och jag var till söderköping idag, det var jättemysigt ända tills hela vi var kladdiga av rinnande glass och hade slut på servetter. vi slängde våra glassar och åkte vidare istället. varsågod smultronstället, där fick ni 60 spänn och vi fick oss ett varsitt slick på varsin glass och en tur till en annan ort. men så kan det gå. vi åkte till maxi istället och köpte varsin magnum gold istället, jag har suktat efter den ett tag nu och jag blev inte besviken. johan tyckte dock att den var lite för söt och sliskig, men alla vet ju att det är sånt jag gillar.

sen fick vi med oss en varsin pizza hem och just när jag skulle till att sätta mig och bara hälla upp cola i mitt glas upptäcker jag att vi inte har någon cola hemma. vi köpte två liter i torsdags och jag har längtat efter den hela tiden, men så finns den inte. vi hade inte fått med den hem helt enkelt, men vi hade betalt för den. jag blev inte glad och jag skrek på johan som tyckte det var en bagatell och att jag överdrev som betedde mig som om det vore på liv och död, men det är ju nästan det, herregud. jag sprang till willys och köpte cola och sen kunde jag sätta mig med min pizza. det går ju liksom inte att äta pizza och inte dricka cola, man äter ju inte hamburgare utan bröd liksom. nu är jag mätt som en gris och väntar på att magen ska smälta pizzan så att det får plats med allt godis. jag bara älskar lördagar! och vädret har varit så himla bra, solen skiner och det är över 20 grader ute, det kan nästan inte bli bättre.











fredag 14 maj

det blir minsann inga popcorn ikväll inte. minus ett halvt kilo ger mig ingenting faktiskt. jag hoppar över vägningsfredagen och håller mig till lördag tror jag. jag hoppas på minst ett kilo till imorgon. jag har dock promenerat min promenix och cyklat iallafall en kvart, som om det vore vilken fredag som helst, och precis så tänker jag fortsätta hela dagen. imorgon är det lördag! nu ska jag ta spånkan till mami för att pälsa av och tvätta av viiva, sen ska jag ut i skogarna med min allra finaste tess.


i'm all striped on!

torsdag 13 maj

(två månader kvar)

äntligen är det helg. men jag firar inte, det är strikt diet och träning som gäller. men om jag lyckats nå mitt veckomål imorgon återstår att se, då blir det lite popcorn till "så ska det låta!" annars blir det banan hela dagen lång och först på lördag får jag smaka sockersött i munnen.

jobbdagen var galet lång, det ringde knappt nåt och det kändes som att vi alla redan hade berättat precis allt som fanns att berätta för varandra. så jag blundade och lutade mig tillbaks ungefär hela dagen. jag skulle ha stannat hemma och sovit istället, men vi fick ju faktiskt drygt 50 spänn extra i timmen.

efter jobb kom mami och hämtade till bastun, sen tog jag svängen upp till mummi och inväntade henne hem från bingon så jag kunde kramas lite och sen åka vidare med älskling till maxi och handla. done, done and done. nu är klockan dags för lyxfällan och johan tycker jag är tråkig som hellre bloggar. men det är ju liksom som en liten liten drog det här, är det inte?




den här sötnosen pussades jag med ikväll hos mummi, he is close enough to sugar for me. nu ska jag joina älsklingen i soffan innan han gråter av ensamhet.


onsdag 12 maj

 
och jag längtar till lördag och efter godis. två dagar kvar och en dag kvar att jobba. det blir ledigt på fredag istället för imorgon som för dom flesta andra, men det gör mig ingenting. fredag, lördag, söndag är ju liksom det optimala. så imorgon slutar jag vid halv fem, då kommer mamma och hämtar mig till bastun och sen kommer älskling och hämtar mig från bastun då vi ska åka och helghandla.

på fredagen ska jag hålla mig till min diet trots att det är ledigt. om det nu inte är så att jag lyckats gå ner 1,3 kilo tills dess vilket jag betvivlar, men man vet ju aldrig. har jag inte det så kör jag på som om det vore vardag och äter bananer och promenerar. jag ska efter frukost till mamma då och köra viiva genom tvätt och borstning, sen ska jag träffa tess för en promenad med hundarna.

på lördag vill älskling att vi åker nånstans och fikar eller äter glass, jag funderar på abborreberg men jag vet inte. kirsi sa att det fanns något utanför finspång man kunde åka till som var fint också. jag hoppas på bra väder iallafall, annars blir det ju tokigt. nånstans ska vi åka iallafall och så har jag röstat för pizza till middag.

på söndag är det bastu igen, men jag vet inte om det blir nåt för mig. det är ju repris av DH under just den tiden och förra avsnittet var ju faktiskt ganska spännande. men det spörs.

i söndags skickade vi in några hundra bilder från våra sex år tillsammans på framkallning och igår kom dom, det är allt nåt speciellt med att hålla i ett riktigt foto. så nu blir det bara att shoppa ett par album att stoppa in dom i så ska det fylla upp bokhyllan inom kort.

dags för efterlyst nu, sen blir det tidig sängläggning då jag ska upp redan vid sju för en morgonpromenad innan det bär av till jobbet igen.


söndag 9 maj

78 år blir min farfar idag. jag saknar honom fast att han fortfarande finns i livet, men inte kan kalla det ett liv. jag tycker synd om honom och önskar att jag kunde få tillbaks honom till medvetande. men jag tänker på honom minst varannan dag och jag kommer aldrig glömma alla minnen jag har med honom. farfar var verkligen min bästa vän när jag var liten, vi gjorde allt tillsammans och han fick mig alltid att le. en vacker dag kommer jag knyta hans skor igen och servera honom te och åka i hans bil. en vacker dag kommer vi göra allt det där igen.

älskling och jag var till maxi idag, men först var vi och hämtade ett paket som kommit från svärmor till mig. det är en födelsedagspresent hon skickat efter, men eftersom hon kommer befinna sig i luxemburg hela maj och halva juni så fixade hon det redan nu. jag vet på ett ungefär vad det är, men jag ska låta bli att öppna och vänta till födelsedagen. annat vore ju inte rätt.

på maxi fyndade jag ett par nya skor, ett par vita som jag redan har i svart. och gina hade rea även här i norrköping så där lyckades jag fynda ett par tröjor för 29 pix styck. jag älskar verkligen när jag gör fynd! till och med älskling blev lite imponerad där. och igår rensade jag ur min garderob ordentligt och även byrån, hela fyra kassar med kläder rensade jag ur, så nu väntar garderoben på en massa sommarklänningar. efter maxi for vi hem och gjorde burgare, tvättade klart och torkade tvätten. och precis nu har vi ätit efterrätt i form av glass och chokladsticks och tittat på reprisen av DH.

imorgon börjar en ny vecka igen med bananer och kaffe som frukost, lunch och middag. jag börjar inte förrän klockan 14 så det blir lite sovmorgon och förmiddagspromenader varje dag. förutom torsdag då jag jobbar 9:55-16:25, men det är bara bra det, för då blir helgen lite längre. jag tror det bara är jag och kirsi som jobbar den dagen också, så det blir trevligt. sen blir det helg igen och jag längtar redan litegrann efter den. och helgen efter det drar vi nedåt i landet mot borås och bor på scandic plaza. men det är först om ett par veckor. nu kanske jag ska försöka lura med mig älskling ut på en promenad, det regnar ju faktiskt inte.

randigt är liksom grejen


bigfot

lördag 8 maj

idag stod vågen på -1,1 kilo och det är jag riktigt nöjd med. bara 2,6 kilo kvar tills det ska bokas en tid hos marita nu! jag hoppas dom kommer försvinna under kommande två veckor. och sen är det bara ett par kilo till som ska försvinna innan jag är nöjd. och jag har verkligen hoppet om att jag kommer lyckas, den här dieten är den bästa jag provat. den fungerar prima och har gjort i fyra veckor nu, jag har gått ner ungefär ett kilo i veckan sen dess att jag började med bananer. dock frös vågen under förra veckan då jag provade på naturdiet hela veckan, så då var det bara minus ett halvt kilo, men trots allt minus och det är det som räknas.

under veckan har älskling varit duktig och satt upp ett par tavlor i hallen och en i sovrummet. det ska upp två till i sovrummet, men vi ska köpa en tavellist och ha över sängen där tavlorna ska stå istället. så att man kan byta ut dom när det faller en in. och igår fick palmen i sovrummet äntligen en kruka, den har stått på ett fat i över ett år nu och jag har tyckt så synd om den.

i tisdags fyllde också min lillebror år och vi var där och åt en pyttebit smörgåstårta, bara för att vara artig. sen cyklade jag bort dom kalorierna när vi kom hem. och i onsdags fyllde min älskade farmor 75 år så dit for vi efter jobbet och tog en fika också, blev dock bara en kaffe då. jag kände inte för att klämma i mig ytterligare kalorier. i torsdags var jag och mamma och bastade då hon äntligen fått bort sitt gips om foten nu. så grymt skönt, det är allt nåt särskilt med att basta. jag skulle kunna sova i en bastu. bra för både kropp och själ. sen tog vi en kvällsfika hos mummi, lite te och banan och pratade om minnen. eller ja, farmor berättade en massa om hennes och farfars resor runt om i världen och vi skrattade så vi tjöt alla tre. det var en riktigt härlig stund som jag kommer minnas resten av livet. jag älskar verkligen min farmor, och min allra käraste mami

lördag är verkligen det bästa som finns, trots att det regnar ute är jag glad. jag har gått min promenad, jag har gått ner över ett kilo igen, jag strävar mot rätt håll och det hela går vägen. jag gillar läget helt enkelt. nästa vecka blir det bara att jobba fyra dagar, inte mig emot alls. jag jobbar kristihimmelsfärd och är ledig fredag istället, det är ju aldrig fel med en långhelg. blir det fint väder kanske vi drar till smultronstället och äter väldigt väldigt dyr glass. jag ska också ta en tur till mamma och borsta av samt bada min lilla hårboll viiva. men just nu ska jag bara njuta av den här helgen och äta mer godis!

hallen


sovrummet


ska komma upp i sovrummet


klad växt i kruka


tjockisben

fredag 7 maj

äntligen helg igen efter en långsam vecka. förra helgen spenderades i kil vilket alltid är trevligt. vi var till ikea och provsatt fotöljen jag vill köpa och bestämde oss för att beställa hem den. vi åkte därifrån med ett par fotpallar i bagaget också, bara 149 kronor styck och ihopsatta i vardagsrummet passar dom in alldeles utmärkt. jag fick även med mig sex nya överdelar från h&m och gina för under femhungringen, jag är übernöjd!

det blev en hel del godsaker som for in i munnen, men både på lördagen och söndagen blev det lite promenader. jag tog en själv på lördagsmorgonen då jag inte kunde förmå mig att sova längre än till nio. på kvällen spelades det spel som jag och älskling storvann i. i söndags gick vi tipspromenad och åt pizza, sen bar det av hemåt igen, mätta och glada. och nu är det fredag igen! imorgon blir det festligt med tacogratäng, glass till efterrätt och godis framför tv'n. sen ska jag rensa bland alla mina kläder, det borde seriöst gå att slänga en hel del nu. på söndag är det tvätt och städdag och tur är väl det då hela helgen ska regna bort.

jag ska ändra min vägdag till fredagar istället nästa vecka, det går inte att se på "så ska det låta!" utan en skål med popcorn, och alla vet ju att popcorn ska vara salta och salt binder vatten vilket kommer resultera i viktökning morgonen därpå. därför blir det nu en banan för kvällen och att lägga sig med en inte så tillfredsställd mage, men förhoppningsvis ett stort minus på vågen imorgon. i fredags låg jag bara på ca ett halvt kilo minus, men magen däremot hade minskat med 4 cm, dock stod resten av kroppen still på samma som sist jag mätte. men det händer ju grejer nånstans varje gång iallafall och det är huvudsaken.

4 kilo är kvar tills jag får boka tid hos marita och jag kämpar vidare. jag längtar efter längre och blondare hår. men det kommer, tillsammans med min lagom tjocka och lagom bruna kropp till sommaren. inte nästa vecka men veckan efter ska jag köra slut på dom 6 solgångerna jag har kvar, det blir tre gånger per vecka. sen fyller jag år och hoppas på att se riktigt bra ut tills dess. 7 kilo är det kvar allt som allt,


lördag 1 maj



jag kanske inte ska bränna ner stället, men jag ska verkligen låtsas som att det har brunnit ner när jag har gjort mitt där. have a fun saturday y'all! (det går faktiskt att lämna en kommentar också för jag vet att ni läser! sluta vara så tråkiga.)

RSS 2.0