lördag 18 juli

jahopp, kan man kalla detta första semesterdagen? eller är det  måndag? hursomhelst så känns det underbart. första sovmorgonen som jag kunde njuta av på riktigt länge, utan att tänka att jag ska jobba imorgon eller att älskling inte ligger bredvid. och det härligaste är ju att det är tre veckor det ska vara såhär. tre veckor är ändå ganska långt. jag menar, jämför med att vänta på bussen i typ två-tre timmar, det är ju som en evighet. förstå vad tre veckor är. typ forever. och imorgon bär det av till göteborg med madde och jonny, liseberg och restaurangbesök kommer det bli. hoppas rubinen är sådär fint och romantiskt som jag har fått för mig. trots att vi har queen economy-rum så borde dom vara lagom fina ändå. well, vi får se hur det blir. att sova med älskling i 140-säng är ju inte helt fel. sen får vi se vart vi beger oss härnäst, vi kommer hem igen på tisdag och så ska vi städa och tvätta på onsdag. blir det fint på torsdag kanske vi ska dra pappa i örat och se till att han tar ut båten och vi hänger med ut till skärgården? vore nåt. sen blir det lite roadtrips med hyrbil, vänern och vättern runt, lite stegeborg och såklart djurön som ska besökas med mysig picknick en fin dag också. vi kommer hinna med mycket den här semestern och det kommer bli bäst, men först göteborg härnäst. lite sömn först bara, för imorgon klockan elva åks det. hejdå för nu.

update

nu, nu, nu är det semester! halv tolv idag gick jag hem. fy fan så jäkla härligt. i tre veckor ska jag inte hålla några tider, inte gå upp till en ställd klocka, duscha hur länge jag vill och göra precis vad jag vill varje dag. har precis målat tånaglarna i poppy red och bäddat ner älskling som har huvudvärk. hoppas på att det ska gå över så att vi kan njuta av min semester som redan varit i en och en halvtimme. det ni. inget vin har det blivit än, kanske lite väl tidigt sådär vid tolv. kan nog bli lite senare när solen börjar gå ner och man kan sitta på balkongen och bara njuta. den 11 augusti kommer jag tillbaks till jobbet igen. den 11 augusti, hör ni hur det låter? jättelångt bort. det är den 17 juli idag, bara mitten av juli och jag ska tillbaks i mitten på augusti. det ni, det är lycka. den sista veckan ska jag inte göra nåt, bara för att bli sådär uttråkad att jag längtar till jobbet. för jag har ett bra jobb egentligen, med bra kollegor, nej inte bra, dom  är bäst. verkligen dom bästa som finns. och så trivs jag fruktansvärt nu, kanske för att det gått över ett år och det blivit som ens andra hem. jag vet var jag ska vara och jag känner mig trygg. det betyder mycket att alla är så jäkla bra också. synd bara på alla fina som slutat, men vi kämpar på ändå, vi elva som är kvar. well, nu blir det inget mer jobbsnack på tre veckor, för jag har semester!

fredag 17 juli

snart är det semester. om sex timmar. förhoppningsvis litegrann innan till och med. vid ett vore ju toppen. då vore det bara fem timmar kvar, varav det är en kvarts fikarast och en halvtimmes lunch. fan vad bra det känns. men ännu bättre lär det kännas om sex timmar, oavsett komp. för då är jag garanterat på semester. och det kommer bli bra, så himla bra. jag kom på igår att jag och johan aldrig har varit lediga tillsammans i tre veckor i streck, nån gång, ever. på typ fem års tid. det är galet. men sen är det också min första semester så det är inte så konstigt heller. igår kollade vi på leagally blondes, uppföljaren till leagally blonde, eller vi kollade inte på den riktigt. vi såg ungefär 20 minuter i början innan vi stängde av, för jädrans vad dålig den var. inte för att den första är jättebra men denna var verkligen en katastrof, så den rekomenderas ej. vi kollade på allsången från i tisdags istället, jag älskar allsång på skansen och jag älskar stockholm. varför kan vi inte bo där? norrköping är mitt lilla stockholm men jag vill ha det stora. kanske kommer en dag, men jag kommer nog aldrig få med älskling dit. så jag får nog nöja mig med att hälsa på där istället. stockholm i mitt hjärta. alltid. om man sätter igång och jobbar lite nu så kanske tiden går? snart semester!


torsdag 16 juli

imorgon är det fredag och semester! så jäkla välförtjänt. jag har kompat hem två gånger denna veckan. och det lär bli en gång till om jag får som jag vill imorgon. går gärna hem vid ett imorgon. men vi får se. 14:05 är inte en helt fel tid att gå på semester på heller. idag var älskling hos marita och klippte sig, så när jag slutat tog jag bussen in till stan, tog några svängar på åhléns, gina, h&m och cubus och mötte sen upp min nyklippta älskling. vi tog ytterligare några svängar in på jack&jones, veromoda och  mq. där hittade vi ett par jeans till johan, två t-shirts och en skjorta. jag kom hem med lite armband, örhängen, tights, hårnålar och nagellack. shopping is a delight. mamma hämtade oss sen och vi hämtade paket till johan och paket till mig. jag fick jessicas simpsons nya parfym av johan för ett tag sen och idag kom den. luktar underbart och jag kommer aldrig sluta lukta på mig själv. vi hämtade också hem tre liter vin som pappa var och hämtade i tyskland till mig och som jag lagt på kylning lagom tills imorgon. då ska det banne mig firas. sen stannade mamma på fika och vi åt pizza. inte riktig pizza utan såndär köpt i affär-pizza och den var sådär. ser fram emot riktig pizza imorgon. och vin, så jag blir bubblig och alldeles glad i kroppen. en dag kvar och vet ni? jag längtar! nu ska älskling och jag se film, hålla handen och pussas lite ibland. det är sånt man gör när man är kär.

update

nu är älskling hemma. jag och mamma var och hämtade på stationen vid halv åtta ungefär. han skulle ha kommit vid fem men det blev en massa dumma förseningar (vilken förvåning, sj!) så då blev det som det blev. men nu är alles gott, förutom att jag kommer sakna att bo hos mamma, men man kan aldrig få allt man vill. och jag glömde nästan, min mobil är trasig. min fina alldeles underbara mobil gick sönder i förrgår, jag grät inombords och trängde undan tårarna i ögonvrån. skjutluckan började glappa och skärmen var blanksvart när man sköt upp luckan. lyckat. så det blev ett mail till teknikkedjan och nu ska jag skicka in den så dom banne mig får laga. i love my phone. och nu har jag min gamla ericsson och blä vad tråkig den är. menyerna är grymt barnsliga och allmänt fula, samsung is the shit, ericsson är bara shit. nu vill jag bara skicka in den och få tillbaks den så fort som. och i detta nuet är det bara två dagar kvar till semester, 12 timmars arbete. två fucking jäkla dagar, aah, jag önskar att onsdag egentligen var lillfredag och faktiskt innebar att det var semester nu, men icke. fast jag kämpar på, ibland går dagarna mycket fortare än man tror. snart är det läggning, vilket innebär att torsdagen är på ingång och inte imorgon men nästa dag ska jag fan korka upp en vinflaska, sparka av mig skorna och lägga mig i soffan med fötterna upp. wunderbart!

onsdag 15 juli

jag sover hos mamma nu, eller jag har gjort det, i två dagar. måndag till idag. idag ska jag hem igen för älskling kommer tillbaks från kil och inatt ska vi sova tillsammans i vår säng. jag längtar. även om det är hur mysigt som helst att bo hos mamma så längtar jag efter johan. och vår säng. mest också för att dom håller på med östergötlands största köpcentrum precis utanför mammas sovrumsfönster och dom börjar typ halv sex på morgonen. inte jättekul. så jag har inte sovit så himla bra dom här två nätterna, men vi har ändå haft det bra. trots att jag jobbat. igår grillade vi fläskfilé och åt potatisgratäng till och så hade jag köpt hem två kärleksmums vi fikade med efteråt. när vi smält maten litegrann tog vi bilen ut till djurön för att se efter en möjlig badplats där vi kan ha med hundarna och fasen vad fint det var där ute! lätt att jag och älskling ska dit en dag under semestern och picknicka, med solen som går ner precis vid vattnet med klipporna som får vågorna att slå. helt underbart. jag älskar skärgårdsmiljö! nu saknar jag johan ännu mer. kanske ska äta mer banan och jobba vidare. idag hoppas vi på komp riktigt tidigt!


update

okej, vi har typ fem minuters cykling till maxi. alltså ingen tid i världen. jag tror vi bor så bäst man bara kan bo. helt nära till allt och man behöver egentligen inte någon bil. jag funderar på en såndär cykelkärra, vart skaffar man sånt? vore ju perfekt att ha när man ska storhandla. och så himla miljövänligt att det finns inte! vi tog en varsin glass på maxi efter handlingen och gick ut för att äta dom när min telefon ringer. nåt konstigt 011-nummer och jag svarar inte, varpå johans telefon ringer och det är donnie, och så ringer min igen med ett okänt mobilnummer och jag svarar. -är det maria? -eh, nej, decireé.. ? -jaa, maria elise decireé? -aah? -det är blabla från jamjam, du fick aldrig tillbaks ditt visakort när ni handlade här, jag har ringt runt till 118118 och eniro men du fanns ingenstans så jag fick tag på din bror och fick ditt nummer, är ni fortfarande kvar i huset? -eh, jaa, vi äter glass utanför, jag kommer direkt. hej! och så sprang jag till jamjam. det var en jäkla sommarjobbare som serverade glassen och glömde ge tillbaks mitt kort. jag fick mitt körkort och tänkte inte mer på det för man brukar ju få tillbaks båda korten samtidigt. jag lovar att han tänkte sno det. en såndär rödhårig fräkning småpojke i 17-års åldern. vem vet vad dom har i huvudet. men mitt kort fick jag tillbaks, tack vare blabla (vad hon nu hette) som äger jamjam. och tack eniro och 118118 som har gjort mig okontaktbar, det kunde ju ha hänt nåt! nu bakar älskling kladdkaka till mig som tack för att jag ska trimma hans skägg, hoho, he's such a sucker. imorgon jobbar vi igen, woho!

söndag 12 juli

ledig idag igen och det känns så värt det. igår var hemsk, ringde konstant och även om det bara var fem timmar så kändes det som en evighet. jag förtjänar att vara ledig idag. och nu är det bara fem dagar kvar, förhoppningsvis bara fyra, men dock inte många dagar vilket fall som helst kvar, innan jag har semester. och herre min gud vad skönt det ska bli! semestern börjar på söndagen med en tripp till göteborg med madde och jonny, lite liseberg, god mat, karuseller och sockervadd. hoppas bara det blir fint väder också. idag ska jag och älskling cykla till maxi och strosa runt en sväng. handla lite ostbågar till ikväll då vi ska se benjamin buttons otroliga liv, det känns som en film man bara måste se. och imorgon åker älskling till kil och stannar till på onsdag, då åker jag och sover hos mamma. jag klarar inte av ensamheten, kalla mig tönt eller vad ni vill, men han kallar mig älskling. och jag sover bara inte ensam. mami och jag ska se film och bara mysa i två dagar. fast jag jobbar, men slutar ju skapligt tidigt så vi hinner umgås ändå under eftermiddagarna och kvällarna, det blir fint. nu ska det duschas och sen bär det av mot maxi! söndag utan ångest är bäst!


update

nu har johan semester och är jätteglad. och jag längtar bara ännu mer tills jag kommer hem nästa vecka och kan andas ut i tre veckor utan jobb. vi har firat detta med pizza och öl. jag är mätt men ändå godissugen, hur kommer det sig? man får alltid, alla gånger utan tvekan i sig godis efter maten, alltid. godiset väntar i skålen och filmen har börjat, men johan är ute och pratar med pappa och man vet ju hur länge det kan hålla på. han skulle bara hämta upp ett flak öl, men det blir liksom aldrig det där bara. idag var jag på stan med mami också, vi fixade blommor och nya sulor till mammas basket-tyg-skor som nu är moderna igen, sen köpte jag nya trosor, chinos och ett par sandaler som älskling ska betala för att han älskar mig så mycket. och nu är jag mätt. detta är en bra fredag, semester eller ej så känns det okej. för nu är det mindre än en vecka kvar för mig och sen ska vi ut på äventyr! nä, nu får han komma, jag vill ju ha godis och mys i soffan!

fredag 10 juli

ledig idag! känns bra. jag älskar att vara ledig, att sova till tio, duscha länge och äta god frukost (yoghurt med valnötter och honung). tråkigt bara att älskling inte kan vara hemma, men det är han efter idag, för halv fyra idag går han på semester. det måste vi fira med pizza tycker jag. imorgon jobbar jag bara fem timmar, sen är jag ledig på söndag igen och sen är det bara veckan kvar till min semester och på söndagen bär det av till göteborg. dagen idag ska spenderas med mami, vi ska till nån blomsterhandel och kika efter blommor och krukor. vi behöver två nya till sovrummet för när vi städade i tisdags så ville krukorna i fönstret hälsa på golvet riktigt hårt och det var inte bra. så nya ska inhandlas och jag är glad idag, det är fredag och ledigt! weo!


update

okej, den här dagen var typ den tråkigaste i världen. jag har jobbat, kommit hem, tittat på allsång på skansen, ätit yoghurt med valnötter och honung, för att det är så himla gott, och målat naglarna med ytterligare ett lager coral, sen har jag bara gått som i dvala. vad är det här för jäkla sommarväder? det regnar och regnar och jag har massa nya linnen, toppar, kjolar, klänningar, tights och tunikor som bara hänger i garderoben och blir oanvända. har du nåt emot mig gud? jag kan godta om detta håller i sig en vecka till, men under min semester ska det banne mig vara fint väder. det här blir man ju tokig på!

torsdag 9 juli

idag var det jobb för hela slanten, från 7:45 till 13:45 och imorgon är jag ledig igen. för att sen jobba på lördag 17-22, men det är helt okej för jag har semester om en vecka. sen jobbar jag bara nästa vecka till torsdag förhoppningsvis om jag får semester på fredagen också. det vore guld. nu vill jag bara ha semester, lediga dagar, långa mornar och bara göra vad vi vill hela tiden jämt. kan man önska sig riktigt hårt in i framtiden? fast jag vill inte att min lediga fredag ska gå mig förbi, eller lediga söndag, eller lördagkväll då älskling ska hämta mig med bilen och vi tar en raggarrunda till sibylla mitt i natten, sånt förgyller verkligen och det vill jag inte missa, men efter det. kan det inte gå jättesnabbt då?

RSS 2.0