Dag 4

Dag fyra var ungefär som dag 1,2 och 3. Jag åt havregrynsgröt med mosad banan, mjölk och juice till frukost. Fast eftersom jag var ledig i torsdags så var jag ute på promenad först. Kändes gött att komma ut innan jag ätit och göra av med energi, när jag kom hem tog jag en kvart på crossen, var lite för ansträngande att köra en hel halvtimme kände jag, utan något i magen. Så fick det bli. Sen var det frukost, kollade på Rachel Ray, duschade och innan jag begav mig med cykeln till jobbet tog jag resterna från mina grönsaker från onsdagen tillsammans med en knäcke med ost och gurka. På jobbet blev det en kopp kaffe och sen banan till första rasten och så hade jag tonfisk till middag. Slutade klockan nio och cyklade hem då. Räckte med ett äpple till kvällsmat strax innan jag slutade.

När jag kom hem fixade jag till i köket, flyttade micron till bänken som jag laserat och plaxerade vattenkokare och kaffebryggare på bänken som micron stått på innan. Himla fint blev det och jag är väldigt nöjd. Nu saknas bara mattor och att Johan fixar bättre borr så vi kan få upp lampa över köksbordet. Så måste vi ha mattor till hallen också och ny till vardagsrummet, men det kommer. Har kikat lite på Ikea men dom har inga fina mattor så det får bli nån annanstans vi fixar det. Ska dessutom till Jysk nån dag också tänkte jag och köpa ett duntäcke till Johan eftersom jag har ett och han har ett annat som är himla stort och knöligt som jag alltid får ta eftersom han tar mitt duntäcke. Dessutom behöver vi en varsinn ny kudde också. Massa nytt som vill has! Fast det kommer, det kommer. Allt kommer bli bra tillslut och jag längtar fortfarande tills att lägenheten ska bli iordning helt och hållet. Maria och Martin har köpt lägenhet också, himla kul faktiskt. Ser fram emot att komma  på fika där. Blir väldigt sugen själv på att köpa egen lägenhet och flytta, men känner ändå att vi kan vänta och bo här ett par år tills vi köper hus istället. Att flytta är faktiskt inte jättekul, bara när man fått ordning på allt och slipper krångel. Jag längtar till hus, till bröllop, till barn och hela livet. Fast jag har inte bråttom, allt kommer som det ska.

Nu är det tv!

Dag 3

Okej, ska jag fortsätta vara bitter? Jag har inte gått ner nånting, snarare gått upp och det stör mig så mycket. Men jag fortsätter kämpa, jag kommer aldrig ge upp det här. Och alla kommer nån gång till den där perioden då det inte går ner längre utan att man till och med kan gå upp, vilket jag har gjort. Men jag kommer igen, jag kommer bara kämpa hårdare.

Jag träffade Pamela på Haluxa idag och hon var supertrevlig. Promenerade ju in till stan för att få morgonpromenaden och det kändes bra, en halvtimme tar det ungefär till stan. Väl där fick jag iallafall byta om i ett litet men fräscht omklädningsrum som har två duschar som också har dörrar, liksom två kabiner. Så man behöver inte stå helt öppet och duscha inför främlingar som jag alltid har problem med. Jag vill inte se på andra när dom duschar heller. Så det var ett stort plus så man kan duscha av sig efter träningen. Efter att jag bytt om visade Pamela alla maskiner och jag fick testa en efter en, hur mycket tyngd jag klarade och hon antecknade det så jag kan följa upp vartefter. Sen var hon tvungen att gå vid 12:20 så jag tog 25 minuter rask gång på gåbandet och sprang 5 minuter. Så himla skönt att det inte går att förklara. Jag älskar att springa! I framtiden ska jag springa en timme minst, det är så himla avslappnande efteråt och jag gillar känslan av att hela kroppen arbetar. Så det blir det mer av. Sen blev det situps och så gav jag mig av efter mitt första besök.

Annars åt jag gröt som vanligt, med banan, mjölk och juice. Efter träningen tog jag en banan då jag och mamma satt i bilen på Statoils biltvätt och skrek för det var så jäkla äckligt att sitta i bilen samtidigt som dom där stora borstarna slukade bilen fram och tillbaka. Efter det tog vi en sväng till Willys för att inhandla toapapper och fiberhavregryn. Vi upptäckte då att bilen fortfarande var skitig och jag blev skapligt förbannad. Vi åkte till Statoil igen och lång historia kort, mamma fick ett tillgodokort med 50% rabatt på nästa biltvätt. Idioter iallafall tycker jag. Men men, vi åkte sen hem och jag var superhungrig. Fixade grönsaker i ugnen medans mamma fick korv och makaroner. Det blev en knäckemacka till med ost och gurka som vanligt. Vi har tvättid idag också så när mamma åkt hem var det dags att gå ner med tvätten, lagom tills älskling kommit hem så han fick följa med. Sen har jag även betsat vår bänk idag, två gånger. Börjar närma sig antikbets nu, men kanske behövs det en gång till, men det får älskling roa sig med imorgon då när jag jobbar till 21. För så himla roligt var det inte att pensla.

När Johan åt macka och flingor tog jag min tonfisk och åt, för att sen äta äppelklyftor till Top Model. Dessförinnan tog jag en halvtimmes träning på crosstrainern. Trodde inte jag skulle orka och tänkte strunta i det men är himla glad att jag gjorde det, känns nyttigt och bra. Nu ska jag fortsätta på rätt spår och det blir ingen annan mat under helgerna nu heller, grönsaker it is. Annars händer nog ingenting på vågen. Jag har 3,5 veckor kvar och det börjar luta åt en extra månad här, men jag får skylla mig själv, inget annat att skylla på här. Men man vet aldrig, under har skett förr. Jag har mitt mål och är det inte nått så får mars offra sig som bantingsmånad också. Men sen är det bra, går jag inte ner dit jag vill så fortsätter jag träna men äter vad jag vill, när jag var och hur jag vill. Man kan ju som sagt inte banta hela livet, det är inte värt det.

Imorgon blir det morgonpromenad direkt efter jag diskat och vaknat till, ska ställa klockan på åtta-nio så jag kommer upp ordentligt. Sen blir det cross i en halvtimme och innan jobbet börjar tänkte jag hinna med en till promenad. Kanske får räcka med den till Ica som jag tar då jag ska köpa frimärke och posta mitt arbetsgivarintyg till a-kassan. Låter som bra grejer. Nu är det tv som gäller en stund, sen ska det sovas igen. Gör man inget annat i livet?

Sometimes l feel l'm gonna brake down and cry.

Dag 2

Idag var inte heller någon vidare bra dag, tisdag och allt. Fast lite hopp fanns eftersom jag är ledig imorgon, det får en att bli glad. Jag vaknade till efter att ha drömt om att jag inte hann lämna in önskemål om semester för dom veckorna jag vill  ha så alla andra hann före och jag fick ta typ i juni. Bittert, men en dröm. Sen vaknade jag såklart av draget i fönstret och trotsade genom att titta på klockan -Men älskling, säger Johan och jag blir arg så jag vill skrika för klockan är två minuter i sex, vad fan ska jag göra när det är två minuter kvar att sova? Inte ligger jag kvar i allafall och allt bara för att det där jävla draget drar igång och inte tillåter mig att sova klart ända till sex. Jag blir lack för mindre.

Annars funkade dagen, var trött som en gris bara och ville hem och sova nästan direkt när jag kommit till jobbet, vilket jag också får göra imorgonbitti. Ska sova till minst åtta-halv nio. Sen ska jag upp och lasera ett sidobord som vi ska ha i köket och ha micron på. Eftersom vi köpte kaffebryggare, brödrost och ny vattenkokare så måste dom ha nånstans att stå och det blir bäst på bänken vid diskbänken, så micron får en egen bänk att vara på. Den är dock obehandlad så vi ska ha den i antikbets precis som köksbordet och stolarna. Dessutom var vi på Ikea i söndags och köpte bland annat två ramar i antikbets och två motiv till köket föreställandes en kronärtskocka och en uppskuren böna, hur fina som helst. Jag längtar tills allt är klart i lägenheten så man bara kan komma hem och vara.

Det är endel kvar att göra, mattor ska köpas till hall och kök också. Ny bänk till  hallen ska inhandlas på lördag, sen blir det fler ramar till våra affischer som vi beställt tidigare och ska ha i vardagsrummet, kommer bli himla fint när allt är på plats. Jag måste bara maila Ikea också och fråga om dom kan skicka ett nytt bakstycke till vår bokhylla som saknar det. Borde inte vara några problem, för ska man inte få med alla grejer när man betalar för det? Johodå.

Annars började dagen som vanligt, blev gröt, banan med mjölk och ett glas juice till frukost, cykling till jobbet, ett par koppar kaffe som jag glömde anteckna igår, sen till förmiddagsrasten blev det en banan och te. Till lunch blev det tonfisk och ett äpple, sen cykling hem och direkt en timmes promenad och en halvtimmes cross efteråt. Dessutom är det 60 situps som gäller om dagen som jag också inte skrev om igår. Till middag åt jag grönsaker, med tomat och en knäcke med ost. Sen var jag med bilen till mamma som vi lånat under helgen och vi tog en sväng förbi Willys och pantade flaskor samt  handlade lite. Hon följde med upp på en kopp te och ett par mackor, då åt jag min kvällsbanan och var nöjd så. Imorgon är det vägning som gäller och jag känner mig uppsvälld och inte alls särskilt smal. Imorgon ska jag även till Haluxa klockan halv tolv istället för ett då hon ju ändrat tid. Ska försöka hinna lasera först och kanske hinna med en promenad innan, vi får se. Jag går ju in till stan och det är bra motion det med.

Nu ska jag sova och ha det gott under täcket, för jag är ledig imorgon och det är så jäkla värt. Sen är det jobb både torsdag och fredag, men ledigt lördag och så jobb igen på söndag, men bara 10-15 så vi hinner absolut hem lagom till söndagsångesten för att sen ge oss in i en tidig vecka igen då jag jobbar kvart i åtta till tre och kvart i två hela veckan. Bra skit, nästa helg börjar Melodifestivalen också, ännu bättre och då får vi besök av Emil hoppas jag. Trevlans!

Sova var det..

Dagboksvecka 1 dag 1

Så nu var det dags för en dagboksvecka, med träning och mat som ämne. Vad jag ätit och vad jag tränat tänkte jag börja med denna vecka och idag är första dagen.

Idag var jag inte alls pigg på morgonen, kände mig fruktansvärt ofräsch eftersom jag inte duschade precis innan vi la oss utan tidigare igår på dagen då vi var i Kil. Hade sovit och varit vaken om vartannat, så himla jobbigt att jag bara ville dö och plötsligt blir det så himla varmt också bara för att jag fryser som en gris när vi lägger oss och måste ha både täcke och överkast för att lyckas skaka mig själv till sömns. Var inga problem att somna, men vaknade titt som tätt av en jäkla unge som skriker för full hals och på riktigt, jag vill skjuta ihjäl ungjävlen. På riktigt! Sen drar det som en orkan i vår lägenhet mest hela tiden, som om någon sätter på nån slags fläkt då och då och så blir det drag igenom hela lägenheten. Och vi har märkt att det stängs av vid nio tiden på kvällen och jag har upptäckt att den också sätts på igen strax innan sex på morgonen för då börjar det vina i sovrumsfönstret och jag vaknar. Det är som om det vore storm ute fast det är helt vindstilla. Så störande och trots att jag sagt till om det händer inget och dom påstår att det bara är så och dålig ventilation i huset, men vi dör ju nästan av draget! Fast det gör ju ingenting, bara vi betalar hyra är det ju bra.

Men jag vaknade om vartannat och tillslut började jag drömma om att vi försov oss, att vi vaknade vid nio och var tvungna att springa upp. Jag tyckte det ljusnade ute (vilket är helt absurt egentligen eftersom det aldrig är ens lite ljust på morgonen när vi går upp) och kände att klockan måste vara över sex. Trodde att Johan ställt klockan fel och fick hjärtklappning tillsammans med en massa ångest. Tillslut tänkte jag bara på att sova, jag blev trött på mig själv och ångesten och kände att jag skiter i om vi försover oss bara jag får sova. Och så somnade jag litegrann och vaknade tillslut av vinandet i fönstret vilket då fick mig att förstå att det inte var någon som helst idé att blunda igen eftersom snart skulle klockan ringa och det var dags att gå upp. Jag hatade denna morgonen, ingenting var klart, Johans matlåda låg kvar i ryggsäcken, hans lax var inte i någon matlåda så han kunde ta med den. Disken var odiskad och allt kändes helt upp och ner, min mage vände sig ut och in så fort jag klev upp. Somnade med världens magvärk och tror det har något med vad jag åt under helgen, men trodde ju som alltid att det skulle försvinna vid morgonkvisten, men icke. Ont i magen hade jag hela dagen kan jag säga. Men nu är det okej, nu är jag inne på rätt spår igen. Så, hur var dagens träning och mat då?

Åt havregrynsgröt, med mosad banan, mjölk och ett glas apelsinjuice till frukost, en cykeltur till jobbet bränner ett par kalorier iallafall, på förmiddagsrasten blev det en banan och lite te. Till lunch var det tonfisk och ett äpple efteråt, som jag slängde efter halva dock. Var inte alltför gott. Efter jobbet är det lite fler kalorier som bränns på cykeln eftersom det är jävla uppförsbacke hela vägen hem. Väl hemma tog jag mig ut på min promenad, en halv mil, en timme alltså ungefär. Och så efter det blev det en banan och vatten. Nu blev middagen lite sen idag, men blev trots allt herrgårds och sommargrönsaker med tomat och en knäcke med ost och gurka till middag. Varför är det så himla gott? Jag älskar grönsaker, förstår inte att man inte gjorde det som barn. Mycket man uppskattar mer som vuxen. Och nu är jag fortfarande mätt som en liten gris, får se om det blir ett par äppelklyftor sen eller om jag nöjer mig med en kopp te. Då blir det grönt mandarin/apelsin te, så himla gott! Drack det hos svärmor i Kil under helgen och jag blev helt såld. Så det kör vi på hädanefter. Imorgon blir det mer träning då det är dags för en halvtimmes cross också. En månad kvar nu alltså, fyra veckor och jag har endel kilon kvar. Vägde mig förövrigt inte i fredags, lämnar det till onsdag då jag är ledig och kan ta det lilla lugna på morgonen. Så då faller dommen, borde lyckas tycker jag. Annars kör vi en månad till sista mars, är lite sugen på det, fast ett halvår borde räcka för att få mig hälsosam och lyckas fortsätta vara det resten av livet.

På onsdag blir det Haluxa också, ska bli intressant, fick brev därifrån idag där Pamela bytte tid från 13 till 11:30, men det är okej, jag behöver inte ta morgonpromenaden innan, jag går ju till och från stan. Dessutom tänkte jag ringa min farmor och fråga om hon vill ta en sväng på stan med mig efteråt, hon vill tydligen ta en tur där sa pappa och vilket bättre sätt finns det att slå två flugor i en smäll på? Får se om jag lyckas få med mig henne till mamma efteråt också på en liten fika, skulle nog uppskattas.

Nu ska jag duscha och lägga mig tidigt, har varit en jobbig dag med drygt 80 samtal och inte ett alltför klart huvud.

Sova bör man annars dör man.


I want pancakes

Jag tänkte börja nästa vecka med att skriva lite mer mat och träningsdagbok. Vad jag ätit och vad jag tränat under varje dag. De sista fyra veckorna tänkte jag sysselsätta mig med det. Det är alltså bara en månad kvar på min halvårs-bantingskur. Jag hoppas att jag kan vara stolt över mig själv när det är över och jag ska övergå till en hälsosam vardag med fortsatt träning på utsatta tider ett par tre gånger i veckan och nyttig mat fast dock mer av det goda då eftersom jag inte ska kämpa för att gå ner utan mest för att hålla vikten då. Alltså kan jag stoppa i mig lika mycket som jag gör av med.

Idag fick älskling pannkakor till middag, jag älskar pannkakor! Och mina blir så himla goda också, så jag längtar tills jag fått ordning på vikten och kan äta tillsammans med älskling och njuta en trist fast dock solig onsdag som denna varit. För jag ska ju ha tränat liksom jag gjort idag och kommer kunna äta pannkakor om jag vill. Åh, pannkakor ska bli himla gott!

Det blir förövrigt ingen bio med Maria på fredag, hon har drabbats av influensa och jag vill inte bli sjuk igen. Så vi skjuter upp det till nästa vecka istället och förövrigt nummer två så heter inte filmen Under ytan utan Allt flyter. Jag vet inte vad jag tänkte på. Så då får jag och Johan tillfälle att sno mamis bil och dra till Kil under helgen. Ska be svärmor spela in Let's dance så vi kan se när vi kommer fram, eftersom det kommer bli runt halv nio-nio. Så kan man bara se själva utröstningen live. Nu längtar jag till helgen ännu mer, för det ska bli himla mysigt och jag älskar våra roadtrips! Kanske skulle ta och poppa lite popcorn till resan i bilen? Vore mums. Eller kanske lite nötter, mer praktiskt om inte annat.

Idag är det onsdag och den är snart över, vilket innebär en dag närmare helgen. På fredag är det vägning igen och jag bävar som alltid. Vill så gärna klara mina små delmål, men har en känsla av att det inte kommer ligga på minus 1,1 utan mer ett halv kilo kanske som max. Det brukar vara så och så blir hela fredagen förstörd för jag känner mig misslyckad, men trots detta lyckas jag ändå hålla mig på topp, fortsätta träna och inte äta en massa onyttigt för att trösta mig. Det hjälper också, för jag tar nya tag och oftast blir det lite mer minus på vågen veckan därpå. Men jag har väl lite fler nervösa känslor nu när det är så nära inpå mål. Men hey, jag började leken, skrev reglerna och ska följa dom också, men eftersom jag startade det kan jag avsluta när jag vill. Det är liksom jag som bestämmer och det är himla skönt, jag kommer inte slå mig själv om jag inte har gått ner fem kilo till den 20 februari. Jag kanske bara kommer ta en månad till bara för att se om jag lyckas nå målet och gör jag inte det då så är det nog inte meningen. Man kan inte hålla på och banta hela livet, man måste leva också. Och det ska jag göra.

Nu börjar Top Model om en halvtimme, ska springa ner till tvättstugan och förlänga torktiden innan så det hinner torka innan läggdags. Det är också bra moton, springa upp och ner i trappor, ibland är det bra att bo högst upp.

I keep on runnin'

En okej tisdag

Nu var jag precis hemkommen från promenix, så himla skönt att sluta tidigt och så himla skönt att ha promenaden gjord. Det är lite motigt i början varje gång, fast jag fixar det alltid. Det är för jag tänker på känslan efteråt och nu pulserar det i låren och jag är röd om kinderna. Allt är prima alltså. Fast nu tänkte jag även ta tag i crossen igen, en halvtimme om dagen iallafall, ska se om det blir nån effekt tills på fredag om jag lägger på en halvtimme cross. Känns mäkta bra efter det också, benen blir helt varma och svettet rinner från panna och bröst, härligt! Måste ju bara ha nåt bra att titta på och det är långt kvar till One Tree Hill börjar, så får nog bli Fresh Prince eller nåt annat humoristiskt som går för tillfället.

Annars hänger det som vanligt, träning och tonfisk, banan och grönsaker. Viktredusering ala Dess. Jag ska ner minst fem kilo till och jag vill bara ha februari nu, fast helst april-maj så det blir grönt, ljust och varmt. Jag gillar inte vintern längre, aldrig mer. Detta är inget ljus, man bara väntar hela morgonen på att det ska ljusna och vid tolv ungefär väntar man fortfarande på att det ska bli riktigt ljust, men det händer aldrig, det hinner liksom inte bli ljust förrän det blir mörkt igen. Sommar, kom fort?

Tisdagar är oftast värst i veckan, men funkade riktigt bra idag. Dock drömde jag att min pappa dog och vaknade med ett ryck för det lät i lägenheten som om någon öppnade en dörr och efteråt gungade sängen till. Jag blev skitskraj och tänkte tända lampan men tänkte att klockan nog bara var typ fyra så jag vände mig om och hann ta ungefär två djupa andetag så går radiojäveln igång och klockan är sex. Jävla skit tror jag var det första jag sa imorse. Sen var det inte nog, en stund efter att Johan gått skickar han meddelenade om nåt misstänkt handgranathot på Stockholmsvägen så det är helt avspärrat. Vad är detta? Jag blev rädd och på jobbet läste jag på nt.se att det är nån som slängt in en handgranat i någons vardagsrum klockan ett inatt, vad fan? Är detta Sverige? Jag skulle dö.

Jag fick en Må bra-prenumeration av svärmor i julklapp och har precis fått mina första nummer, i första numret kunde man göra en beställning på en kokbok som innehåller en massa bra och nyttiga recept, helt gratis för prenumeranter och köpare såklart. Så jag fixade det, men den kommer inte förrän i nästa nummer, men ändå. Fatta bra, för jag är ingen kock. Jag tränar bara vad jag kan, äter vad jag har och sjunger vad jag vill.

Bästa motionen är den som blir av!

Så Haluxa it is

Äntligen har  jag bestämt mig! Och inte bara det, jag har bokat tid också. Nu är det Haluxa som gäller, badet blir alldeles för dyrt och Johan  hade fått nåt erbjudande på Nautilus, men vem vill träna där? Bara en massa träningsnissar som tror dom är nåt. Jag tror jag kommer gilla Haluxa, litet och gemytligt och Pamela som jag pratade med verkade hur trevlig som helst. Så på onsdag nästa vecka klockan 13 ska jag dit på möte och träffa henne, gå igenom maskinerna och bestämma lite mer. Sen kan man bara komma och träna hur mycket man vill under deras öppettider. Det är 375 kronor för introduktionen som man sen får tillbaks på nästa lön när man visar kvitto på jobbet. This is the shit känner jag. Nu ska jag inte ha några som helst problem att hålla formen efter den 20 februari. Tre gånger i veckan på Haluxa borde bli bra.

Jag har redan jobbat, jag har redan promenerat och jag är belåten. Trots att jag inte sov nånting inatt så mår jag bra just nu. Det var segt imorse när klockan ringde och ännu segare blev det när jag väl var på jobbet. En kopp kaffe och jag försökte vara igång, ungefär 13 i kö hela förmiddagen, men det klarade vi. Och det är himla skönt att det börjat ringa igen, inte bara för att det känns tryggare så man får behålla jobbet, utan också för att tiden går så mycket fortare då också. Speciellt denna veckan kommer gå fort då jag börjar kvart i åtta och slutar kvart i två. Nästa vecka är också dag och jag älskar dagsveckor! Jag längtar efter mitt möte på Haluxa, jag hoppas verkligen att det blir bra. Kan jag gå direkt efter jobbet sen i framtiden och träna om jag slutar tidigt och sen innan jobbet kan jag promenera in till stan om jag börjar sent. Bra skit alltså, bra skit.

Nu dricker jag juice och har ätit banan. Blir min tonfisk-diet denna veckan också. Jag gillar tonfisk, tonfisk och grönsaker blir det. Och gröt, med banan. Massa gott, för nu ska minst fem kilo till bort! Jag ska klara det. Kollade på föregående månader, hur det gått under fem veckors perioder och det ser inte så bra ut, ungefär 3 kilo har jag tidigare gått ner på fem veckor. Nu är det ett kilo i veckan som gäller. Fast när man väl kommer igång med träningen så kommer det nog gå. Är ju normalt att gå ner ett halvt till ett kilo i veckan, ibland kan man ju faktiskt gå ner mer till och med. Well, we'll see. Det är fem veckor kvar och jag kämpar på.

Havregrynsgröt med banan, mjölk och ett glas juice till frukost, äpple eller banan till mellanmål, tonfisk till lunch, banan eller äpple till mellanmål, grönsaker och knäcke till middag och en banan eller äpple till kvällsmat. Vi får inte ha citrusfrukter på jobbet, därför blir det en svår variation på frukt nämligen. Banan och äpple är väl det enda som går, och päron förstås. Vi kör på detta hela veckan och hoppas på ungefär minus 1,1 på vågen på fredag.

Jag väntar på att mamma ska komma och hämta mig, hon ska till mobilakuten med sin mobil som inte vill låta högt. Är nog nåt fel på högtalaren och då ville hon ha sällskap dit. Självklart! Då vill jag passa på att åka förbi blomsterhandeln på Degeersgatan längst upp som har tulpaner för 24,50, jag vill ha vita och lila till vardagsrummet. Dom stänger klockan 18 så jag hoppas mami kommer snart. Förövrigt så tänker jag inte se på Körslaget nåt mer då svenska folket röstat ut Robert Wells som skulle ha vunnit hela skiten, så nu är det bara Let's dance på fredagar som gäller, som jag dessutom kommer missa nu på fredag för jag ska på bio med Maria, hör och häpna! Under ytan ska vi se och jag hoppas för guds skull att den är riktigt bra. Det behöver jag, då blir det popcorn och på lördag blir det punch igen, jag längtar redan!

Wake me up when this week is over.

Fredag is the shit

Äntligen fredag och önskar jag kunde säga äntligen hemma efter jobbet också, men det har inte börjat än och börjar inte förrän om en och en halv timma. Fast sen efter klockan åtta, sådär lagom efter att första eller andra paret har dansat klart i Let's dance, kommer jag rusa in genom dörren och skrika äntligen hemma! För det är fredag och min sjunde arbetsdag på raken, kvällstid också. Jag är utmattad och orkar knappt hålla in magen längre. Kan bero på gröten jag knölade ner där förut, älskade havregrynsgröt, vad jag har saknat! Varför äter inte alla det till frukost? Världsbäst, allover.

Så jag är glad, det är fredag och träningen har kommit igång igen, första veckan avklarad nu och det var som jag hade planerat, ungefär 2 kilo upp är det. Så nu ligger det på en 5-7 kilo ner igen då. Fram till 20 februari, lyckas jag? Of course! Jag kommer slita som en bäver och vara på topp varje vägningsfredag och hoppas på ett kilo i veckan ungefär, förhoppningsvis lite mer då nån vecka, fast jag är glad om jag kommer ner 5 till.

Som sagt, har varit jobb denna veckan och kvällar har det varit, har tagit mig friheten att sova ganska länge om dagarna bara för det, inte kommit upp förrän vid tio om inte efter. Och det har varit himla skönt, mindre härligt bara då vi ska lägga oss klockan tio och jag precis kommit hem och inte ens varit vaken 12 timmar. Det blir knep att sova då, men tillslut har jag somnat och vaknat gott. Stackars älskling bara som är sjuk och inte kunnat sova pga det och sen ännu mindre kan somna för att jag håller på och grisar för att jag inte kan sova. Men det är fredag idag hörrni!

Alltså bara en kvällsjobbdag kvar, efter åtta ikväll är det ledigt hela helgen och nästa vecka väntar en 7,45-13,45-vecka och jag älskar dom. Då blir det promenad efter jobbet en halvmil, alltså en timme ungefär. Sen vid 16-tiden blir det cross en timme framför One Tree Hill. Evigheter sen jag såg på det, så det blir prima. Har även bestämt mig för att hålla mig kvar på badet och träna i framtiden istället, känns tryggt  och bra. Jag trivs där och dessutom kan man simma när man vill också och ifall mami kanske vill dit och simma till våren kan vi gå tillsammans. Allt finns under samma tak, dessutom läste jag på hemsidan att dom bygger om deras gym och det ska bli 90 kvm större. Shiet. Jag kommer älskat.

Så, pratade med Johan om det kom då på att man kan kolla om man har nåt friskvårdsbidrags-tjofräs. Och han har 2000 på ett år från sitt jobb, ska kolla vad vi  har och se om vi kan utnyttja lite. Vore bra skit. Nu längtar jag bara till ikväll, popcorn, myskläder, älsklings hand i min och Let's dance på tv'n. Kan det bli en bättre fredagskväll?

I do not think so.

En vecka 2009

Okej, egentligen hade jag tänkte lägga upp lite bilder från nyårsfirandet, fast det liksom blev aldrig av. Jag stoppade ihop ett par bilder för att visa vårt fint dukade bord och hur Danel och Johan roade sig med marschaller medans mamma och pappa fixade med maten och jag roade mig genom att fota hur Cleo så desperat försökte sätta på Luckitha från fel håll. Men som sagt, det blev liksom aldrig av och nu är det redan en vecka inpå det nya året så jag struntar i det.

Jobben börjar dra igång från alla håll nu känner jag, för mig började det sakta men säkert. En dag jobb och tre dagar ledigt, två dagar jobb och sen två dagars ledighet, nu har jag jobbat tre dagar och är ledig två dagar. Men sen brakar helvetet lös, jag jobbar lördag, söndag, måndag, tisdag, onsdag, torsdag OCH fredag. Kväll också förutom lördag då jag slutar två. Men det ordnar sig nog, brukar göra det.

Jag tar tillfället i akt att börja med mina promenader nästa vecka, då jag hinner med dom innan jobbet och det då är ljust ute och kanske till och med lite sol. Det är perfekt och så känner man sig lite extra fräsch på jobbet när man är tränad och nyduschad. Dessutom äts det mindre då man inte är hemma och inte kommer hem förrän läggdags. Prima skinka med andra ord. Dock kommer jag sakna älskling, fast jag jobbar bara till 22 på söndag, måndag och tisdag, sen är det 20 som gäller så det funkar.

Nu är jag då alltså ledig och det känns bra, ska till mami imorgon tänkte jag och få mig lite luft, motion och träning. Ska bli skönt då jag inte promenerat mina promenader sen innan jul. Har ju haft det ganska skönt faktiskt utan en tanke på träning och nyttigheter. Men nu drar det igång, fem sju kilo till ska bort. Och jag började den här veckan med lite detox, bara flytande dessa tre dagar. Vatten, te och två glas egenpressad apelsinjuice har det blivit. Men imorgon drar jag igång min tonfiskdiet. Banan och tonfisk är bra grejer, mest det för att få bort julkilona som jag tror jag lagt på mig och så för att jag känner mig renare inombords när det inte är en massa skit från jul kvar.

Den 20 februari har jag satt som ett litet slutmål, ska försöka klara av mina kilo tills dess och jag har stort hopp. Nu längtar jag bara till sommaren och då jag ska vara lagom tjock och lagom brun. Springa i shorts och linne längtar jag efter! Åh, jag längtar.

Nu ska vi se på "How l met your mother" som förövrigt är den bästa serien just nu. Vi är som fastklistrade i soffan ett par gånger om dagen nu och ser på typ 5 avsnitt i rad, jag älskart! Och nu blir det ett sista avsnitt för kvällen för älskling jobbar sju imorgon, stackarn, haha! Jag ska sova som en gris och bara njuta av ledighet.

Awesome!

Min to do-lista innan 2010

Jag har dock kommit på ett antal saker jag vill fylla mitt nya år med och den börjar ungefär såhär:

Gå ner en sisådär 5-7 kilo till
Fortsätta träna minst tre dagar i veckan och äta rätt
Åka utomlands en vecka minst en gång
Ha semester i tre veckor
Åka till Öland minst en helg men helst en vecka
Inte glömma någons födelsedag
Vara mindre bitter och mer glad
Hänga på fler evenemang (bättre att ha varit där och haft tråkigt än inte varit där och höra om sånt man inte var där och såg)
Fylla 23 utan ångest
Åka till Gotland med älskling och se på bilar
Pierca och/eller tatuera mig
Hålla bättre kontakt med min vänner
Träffas och fika oftare!
Hålla min vikt hela året och fortsätta med det
Klippa mig varannan månad
Göra mörkare slingor minst en gång
Åka på kryssning
Spara minst 500 kronor i månaden
Få iordning på lägenheten eller flytta till en annan
Vara snällare mot mami (alltid)
Uppskatta Johan och allt han gör mer
Njuta av livet
Testa minst tre nya grejer
Gå på bio
Inte vara dålig, vara bra
Kolla efter bättre betalda jobb eller behålla jobbet och göra det bra
Åka till Åmål och till Dalslands moose ranch för att se dom nya älgkalvarna
Planera bröllop?
Göra nåt mysigt med älskling en gång i månaden
Fira 5 år med Johan
Försöka få hem Viiva
Baka mer eget bröd
Skaffa fler vänner
Umgås med systerT oftare och hälsa på henne
Ha en shoppingdag i månaden
Fotografera mera
Vara lycklig och bara leva varje minut

Det sjuka,

är jag. Inatt drömde jag att jag hade 39,7 i feber och jag svettades sönder varenda tröja jag hade på mig. Vandrade i snön barfota för att jag var så varm och hade sån ångest över att behöva vara sjuk från jobbet. Jag vaknade och var sjuk på riktigt. Så idag klagar jag, hostar, snorar och har så himla ont i hela kroppen att jag bara vill dö. But hey, det är ju en ny, ren och skär början för oss alla, varför inte börja den med att vara sjuk? Och gå upp och jobba imorgon klockan åtta?

Well, just bite me.

Sjukt nytt år

010109, jag tycker inte om januari. Början är alltid jobbigast, fast man vill ofta ha en ny början, börja om från början och nya chanser och bla bla bla. Jag vill inte. Jag vill att det ska vara mars, eller april eller helst maj så att året redan gått en bit. Nu väntar man bara, väntar på att det ska bli varmare, ljusare och mer behagligt att leva. Januari är så himla onödigt och februari då, med 28 dagar, varför? Kan lika gärna bli mars direkt tycker jag. Fast sen får jag inte alltid bestämma. Så nu är det alltså den första januari 2009 och firandet igår blev skapligt. Trodde först att jag och älskling skulle hinna med nyårspromenaden vid fyra och sen att Danel och Jenny skulle anlända till Norrköping på eftermiddagen så att vi bara kunde åka hem till mami och äta gott vid typ 18-tiden, fast fallet blev liksom inte så.

Istället gick jag upp vid tio då jag och mamma bestämt att hon skulle ringa när hon vaknat, alltså vid 10-11. Jag diskade, plockade, såg på tv och väckte Johan ungefär fem gånger och lät honom sova efter varje gång. Sen åt jag frukost vid 12 ungefär, då ringer mamma. DÅ ringer mamma, vid tolv. Jag hade varit vaken i två timmar och väntat, inte nog med det, det tog henne sen minst en och en halv timme innan hon hämtade mig och vi åkte till Maxi också. Väl där hade dom inte heller nåt bra kött utan vi fick ta en tur till City Gross också och där fanns fina fileér och bra pepparbiffar. Väl hemma hos mamma där vi lassade av alla matvaror var klockan ungefär halv fem, vad gör hon då? Jo ringer till pappa och pratar i ungefär en kvart för att hon vill basta klockan sex, vad fan nu då? Jag blev arg, försökte hålla mig lugn fast att jag stressade ihjäl mig själv på insidan och bara väntade på att Johan skulle flå mig levande när jag kom hem så sent. Mamma fick höra ett och annat och hon skyndade sen på för att skjutsa hem mig.

Johan var inte arg när jag väl var hemma, hade saknat mig och det är väl tillåtet tycker jag. Vi åt då vitlöksbaugetter och det var även tur att jag hade inhandlat en panpizza till oss också som vi delade på lite senare. Vid sex ungefär ringer Danel och säger att dom är i stan, ska kolla fyrverkerierna och sen vill han basta men att han skjutsar Jenny hem till oss för hon ville inte basta. Sure, sure, kom hit och vi håller sällskap, vi väntar bara på att få mat liksom. Jenny kom, hon var svinhungrig och fick macka och te medan jag i mitt inre planerade hur vi skulle göra härnäst. Vi åker hem till mamma sa jag, vi åker gratis spårvagn och buss och jag har nyckel, varför ska vi sitta här?

Hemma hos mamma förberedde vi maten och dukade, dom andra kom vid nio tiden. Ungefär vid tio åt vi vår nyårsmiddag, alltså 22! Förstå att man hetsade i sig maten bara för att hinna dricka lite gott innan allt bara smäller av och det helt plötsligt är nytt år och man inte hinner ångra ett skit och kommer aldrig på nåt bra nyårslöfte och vill bara lägga sig ner och gråta för att det gamla året inte gett en nånting och man kommer inte på nåt värdefullt som hänt överhuvudtaget och nu är allt försent, det är nytt år, en ny början och en ny chans att göra allting rätt.

Vi såg fyrverkerier från kullen vid e4:an och jag rökte cigarr med älskling och drack äckligt bubbelvin. Jag skickade 13 sms och fick 14 tillbaks. Min martini och Baileys-kopia blev kvar hos mamma, samt allt annat jag hade med. Men det var trevligt ändå, sen tvingade jag i mig ett par salta kex med grekisk vitlöks-ost bara för att, en mazarin också bara för att. Sen skjutsade pappa hem oss. Jag tror jag somnade vid tre.

Happy New Year!

RSS 2.0