mot dom sju svåra åren

ikväll har det laddats upp med polly och den senaste beckfilmen, det är söndag i ett nötskal det. tidigare idag var vi en sväng på stan och jag köpte ett par jeans efter att ha testat flertalet på JC, veromoda och gina, från h&m, deras &-sqin jeans sitter som ett smäck. got to love them! köpte också en regnbågströja som är hur mysig som helst. men nu måste jag nog hålla lite i pengarna så jag kan spendera desto mer i ullared.

det blev ingen hotellövernattning för oss i helgen, vi trivdes så bra hemma så vi stannade och avbokade hotellet. älskling köpte pizza och efterrätt och vi bara myste hela dagen och hela kvällen. nu är vi snart inne på det sjunde svåra året, första krisen säger dom, men det känns som att vi tagit oss igenom alla kriser redan, jag vet vad jag har, vad jag får och vad jag älskar. det kan bara inte finnas några fler överraskningar.

imorgon jobbar jag längre dag än johan, 8-17, då går jag på 80% schemat som gäller året ut. vi ska tråkigt nog börja arbeta kvällar och helger igen nu med start i december, detta gillas inte och jag hoppas för allt i världen att det ska gå att byta bort dom passen.

på tisdag slutar jag 14:30 och då ska jag styra kosen mot mamma och lilla familjen palmroos. jag saknar belsa så himla mycket, det är dags för lite belsa-faster time nu, innan dom åker tillbaks till jönköping. sen ska jag ta mig förbi sol&motion också, det är dags att få lite färg på kinderna känner jag. sen är jag ju snäppet blondare nu också, slingade mig i fredags och ska dra i lite fler slingor imorgon efter jobbet. lär passa bra med en härlig bränna till, såhär i vintertid. man blir liksom lite piggare då och det behövs verkligen.


jag citerar från 1 år sen

"FEM ÅR

vi fyller 5 år idag, jag och johan. dessutom firar vi samtidigt 4 år som förlovade. åren har gått ganska fort ändå, men inte på något som helst negativt sätt. det har varit 5 förskräckliga år med mycket bråk, mycket tårar, mycket skrik, många "gör slut"-debatter oss emellan och hemskt många otrevliga händelser. men trots detta har vi hållt ihop, för utöver dessa hemskheter så har det varit minst dubbelt så många trevligheter. vi har hunnit med så himla mycket på 5 år. och inte minst har vi älskat varandra under hela vägen, funnits där för varandra, stöttat och kramat oss igenom allt. men det härligaste av allt är att vi fortfarande gör det, att vi fortfarande är sådär kära och längtar efter och saknar varandra än idag. johan får fortfarande mitt hjärta att hoppa till när jag ser honom, han är fortfarande sådär himla söt som jag skickade sms till maria om när han och jag precis träffats och satt på världens. han är fortfarande den jag älskar och kommer älska livet ut.

det finns inte ord att beskriva en kärlek och jag tänkte att jag skulle ha en liten bildshow från våra år istället, men det finns så himla mycket och så himla många bilder. och jag tror ändå att EN bild säger mer än tusen ord. men inte ens en bild eller tusen ord kan beskriva min känsla av lycka över att ha funnit en så underbar människa som johan, att ha funnit den rätta. han gör mig lycklig, ledsen och glad på samma gång. han får mitt hjärta att stå still och slå dubbelt i samma sekund, han får mig att rodna, att rysa, att lysa upp av glädje och bara vilja ha mer. jag vill ha fler år och mer av min älskling. han är verkligen den bästa som hänt mig, nånsin, what so ever. han är min bästa vän för jag kan vara precis som jag är med honom och det gör ingenting. jag kan vara påklädd, naken, blottad och osminkad, det spelar ingen roll, för vet ni vad? han känner precis detsamma för mig och det är en underbar känsla att leva på och vi kommer leva lyckliga i så många år till."


fast nu är det 6 år som gått och jag känner precis likadant, fast ännu ännu mer och ännu ännu starkare. att man kunde finna en annan person i livet som är precis som en själv fast på ett annat sätt. en person som känner en utan och innan och som vet vad man tänker precis i samma sekund som man själv vet det. och som säger precis den sak som man själv tänkt säga och som man alltid skrattar tillsammans med. jag och johan delar precis samma humor, vi tycker om samma saker och vi älskar att vara oss själva och vara med varandra. en bästa vän är den som känner dig bäst och som verkligen älskar dig för den du är och som inte försöker ändra på dig på något sätt och det är precis vad johan är för mig och jag för honom. jag har hittat rätt och jag kommer aldrig behöva leta något mer. här stannar jag kvar, för i hans famn har jag mitt hem och jag har aldrig känt mig tryggare.

JAG ÄLSKAR JOHAN NILSSON AV HELA MITT HJÄRTA


decireé & johan 04.10.30 -forever and for always



i 6 år har jag älskat och för alltid ska jag göra det


falling inlöve again












ingelsta och 500 kronor senare



tog bussen till ingelsta efter jobbet idag (jobbet som jag lärt mig att älska för att jag får utnyttja mina kunskaper och visa vad jag kan och få ut någonting av varje dag. tänk att det skulle ta 2,5 år innan det hände liksom). jag hade skrivit en inköpslista och det är inte för att jag inte kommer ihåg, det är för att jag alltid, och tro mig alltid, kommer hem med allt annat förutom just det jag egentligen skulle ha. men inte idag, jag fick med mig allt på listan och det gick på knappt 500 spänn. det blev en behå, hårserum, ögonfransböjare, blondering, nagellack och ny borste, sen hittade jag världens mysigaste tröja på h&m som också fick följa med hem. nu är det bara ett par mörkgrå och ett par mellanblå piecesleggings jag är ute efter. men det ska vi ta i linköping i helgen. för då ska jag och älskling fylla år och bo på scandic linköping city, gå på bio och äta middag. it will be lovely.


mensvärk in my face!



om jag är glad, försvinner du då?


this one's for you big sis


när jag får vara ensam



johan är på hockey i linköping och ser när lhc spöar skiten ur färjestad och jag sitter hemma och njuter av att få några timmar för mig själv. det gör jag med en pizza, fun light och sex and the city 2. livet är la bra gôtt ibland alltså. imorgon är det fredag till råga på allt, jag bara njuter.


står det stolt skrivet i min panna?



det här blir bara bättre och bättre. jag älskar mitt jobb, får man säga så? jag är grymt tacksam och lycklig över att få göra det jag gör. och nu vet jag att jag har nått fram, bara det är guld värt, inte bara för mig. allting går åt rätt håll och det är tackvare mig, är det inte sjukt? att jag hade allt inom mig, det var mer än vad jag visste, men så är det uppenbarligen. jag är inte bara stolt över mig själv, jag är förbannat stolt över dom som lyssnar på mig, tar till sig och som gör om och gör rätt. det kallar jag arbetsmoral.

nu är det snart helg igen och jag kommer längta tillbaks till jobbet redan på fredag kväll och jag önskar alla mina nära den här lyckan jag känner inför att få prestera sitt yttersta och verkligen använda det man har bakom pannbenet, det borde alla få göra. och känslan av att verkligen längta till jobbet, hur många har den liksom?


when you say nothing at all




i don't have no time for no monkey business


tacopaj @ home







lägenheten är städad, jag är nyduschad och fräsch och tacopaj är söndagsmiddag idag. liksom det var förra helgen, man får liksom aldrig nog. ikväll blir det film, popcorn och mys i soffan. fan vad nöjd man är när man har städat omkring sig, nästan så man skulle vilja slänga upp fötterna på soffbordet och ta en bärs faktiskt.


pancakes @ mami's

vi vände på helgen och åkte till mamma idag istället och grejade bredband och telefoni. och det allra allra bästa, åt pannkakor! i really really love my lovely mamsi! ♥















jag vet inte hur många pannkakor mamma gräddade, men vi tre åt upp allihop iallafall. nu är jag och älskling nyss hemkomna, jag känner mig som en mätt tjock ko, älskling har ont i huvudet och vilar och jag ska nog joina honom i en halvtimme nu innan det börjar nåt skôj på tv. GÔÔTT MOS!


luften den är gratis den kostar inget alls


nu tar jag helg

vilken vecka det har varit, vad jag har kämpat och lett och varit lycklig! jag vet inte om jag lärt mig nånting, om jag fått ut nånting eller om jag gjort så nån annan fått ut eller lärt sig nåt.

(j a g v e t i n g e t a l l s)



jag är bara trött, så trött! nu vill jag fira fredag med popcorn, frozen yoghurt och vindruvor framför idol. kanske blir det nån film istället, jag gillade inte idol förra fredagen och det lär väl inte ha blivit så mycket bättre den här veckan. varför är dom så dåliga? ge mig en tove och en erik igen, det var grejer det. okej, linnea skulle det vara i såna fall, hon är nog nåt att hänga i julgranen.

imorgon är det städdag, fast att jag inte vill. men jag ska iallafall sova till minst tio och bara njuta av att inte behöva göra någonting (jag städar inte för att det behövs, utan för att det är kul då?). sen får vi se om jag följer med mamma till sjukhuset där farmor ligger med lunginflammation (kära gud, ta inte henne ifrån mig nu också!) sen får vi se vad kvällen bjuder på, på söndag ska vi iallafall till mamma och greja och bli bjudna på världens godaste pannkakor och sen börjar vi om igen.

jag längtar faktiskt till jobbet, är jag sjuk på nåt sätt då?


i could sure kill for some yummy pancakes right now

idag var en bra dag, jag trivs på jobbet som bara attans. nya arbetsuppgifter passar mig bra efter en sådär 2,5 års stampande på samma ställe. jag känner mig verkligen utmanad och jag älskart! jag ska greja det här och vi ska bli bäst. nu ska vi bara visa dom jävlarna.

efter jobbet blev det kaffe och prat hos världens bästa madde och molly (kan den ungen bli sötare!?). sist jag träffade molly var hon ungefär hälften så stor och låg och jollrade under en stol i vårt kök. nu är hon stora tösen som snart blir 3 och som pratar om att mamma dricker bärs och att hon är sötast i världen. ja, jag har bebisfeber, speciellt när man ser den blåögda och blondlockiga sötungen.

snart är det helg igen och jag känner mig verkligen on top of the world, andra godisfria veckan är på gång och jag känner inga direkta besvär, däremot skulle jag gärna vilja ha ett par av mammas goda, tjocka, ljusa och sockriga pannkakor just nu, man kanske skulle beställa det till lunch på söndag när vi ska dit och greja? tror jag visst jag ska!

nu är det dags att se på "lite sällskap" innan huvudet får vila. imorgon ser vi fram emot nya äventyr och utmaningar.

kisselisa, bajselisa, kräkelisa, dreggelisa: jenni-lisa (belsa)


belsa dryga 12 veckor till vänster och 1 vecka till höger (jag är bara äldre och blekare)

nu i helgen kom lilla familjen äntligen hem till norrköping och då var det gulledags! i söndags var vi hos mamma och gosade med belsa. johan skulle också fixa lite med mammas bredband och telefoni som nu äntligen har kommit igång efter tre månader (hurra!). det är helt fantastiskt vad snabbt hon växer det lilla grynet, nyss var hon ju bara en vecka gammal i min famn och nu är hon snart tre månader. man ser hur hon sakta börjar gå från bebis till barn, hon börjar få lite mer ansiktsdrag. hon var söt när hon var nyfödd, men jag lovar att det flickebarnet blir bara vackrare och vackrare för varje vecka som går.









hon trivdes väldigt bra i farbror johans knä där hon fick sitta och titta på reprisen av dansbandsfeber. och så hade hon på sig sina fina kläder hon fått av oss och dessutom fick hon en liten gose-sköldpadda nu i helgen av oss också som var guld värd. hon gillade den skarpt. jag längtar till den 13 november då vi ska till ullared med jobbet, då ska jag köpa en massa julklappar kan jag lova och minst hälften av dom kommer vara till världens två mest underbara små bebisflickor.


i am so happy, i cannot describe it

ungefär såhär glad är jag:

fast belsa är så himla mycket sötare och goare.


du kan inte bara sitta still, det finns nya miljonärer som kan göra vad dom vill

jag tror på riktigt att jag ska dö, efter den här veckan är jag värd en snabb och smärtfri död. jag är så trött så trött och jag vill bara sova, sova, sova. helst hela helgen och inte göra någonting, mer än att sova och äta godis, men det ska jag inte. hade det inte varit helg imorgon hade jag sjukskrivit mig. varför ringer folk så mycket på fredagar? är det liksom någon typ av fredagsmys? hey, vi ringer och bokar scandic, helst alla på en gång och helst flera rum i taget och vi ringer jättemånga gånger så att öronen börjar blöda på dom stackars bokarna. jo, men det är typ så det känns och jag måste verkligen få sova ut nu. dessutom har jag efter oktober gått upp till 80% istället för 75, men det spelar ju ingen roll när jag jobbar över till heltid jämt iallafall, fast det känns liksom lite bättre. och pengarna blir flera och snart är jag också miljonär.

när jag kom hem hade jag huvudvärk så jag tog en tablett och somnade på soffan efter att jag och älskling suckat och stönat över vad vi ska göra till middag. när det blir så och vi aldrig kommer fram till nåt blir jag bara frustrerad och till slut orkar jag bara inte och skiter i det, jag är hellre hungrig än trött. så jag gick och la mig. jag hör hur johan börjar rota runt i köket och frågar om jag vill ha två eller tre och jag säger mm.

när jag sen blir skakad ur sömnen (här väcker vi varandra inte särskilt mysigt med en strykande hand längs kinden och ett sött -älskling, är du vaken? här skakar vi verkligen liv i varandra och skriker) och hör johan ropa -VAKNA! blir jag så förvånad och glad och häpen på samma gång. han hade nämligen fixat ihop små minipizzor till oss och tänt ljus i köket och gjort sådär fredagsmysigt så man ryser till av välbehag. jag blir inte lätt imponerad, men det blev jag nu för jag tror älskling fixat mat till oss ungefär tre gånger på sex år, så det här var värt en dans. ibland förstår jag varför jag älskar honom.






ikväll blir det smörpopcorn, vindruvor och russin till en film eller idol, det beror på hur dåliga dom är på att sjunga, jag känner mig ganska svårflörtad nu för tiden och det känns inte som att årets gäng är sådär toppen, eller?


oktoberlönens shoppinglista (bl.a)


lite sällskap

är det nån mer som tittar på "lite sällskap" förresten? man kan ju inte annat än älska hans-göran, är han inte bara för go eller?


sötnos underbara puss & kram favorit raring älskling?


vilka underbara trosor dom har på twilfit! tre för 149 kronor, så jag köpte 6 par. dom sitter som ett smäck och känns alldeles alldeles underbara! nu till hösten är jag sådär lagom tråkig när det gäller naglarna, ofärgat och naturligt är det som gäller. och dom där strumporna borde jag kanske fått av min kära sambo känner jag såhär i efterhand,  med tanke på dom små gulliga orden, men jag är tillräckligt ego för att köpa dom själv. en liten ego-boost sådär sju dagar i veckan. för dom var ju bara för himla söta och det är jag värd.


all i ever wanted was to see you smiling

woho! idag fick jag hem mina bilder jag beställde från fujidirekt.se häromdagen. en massa bebisbilder och en del från när vi var i stegeborg och åmål i somras. imorgon ska jag hämta sista paketet med musmattan och en förstoring också, himla bra det här med papperskopior tycker jag, speciellt när jag äntligen köpt album att sätta dom i nu. så himla mysigt att sitta och kika i en mörk höstkväll och tänka tillbaks ett par år eller fem.

har också jobbat fem timmar idag, sen varit med hanna till tandläkaren som hon klarade helt galant och jag har till och med min hand kvar! det gick över förväntan och jag är himla stolt över henne! efter det tog jag svängen på stan, köpte hem 6 par trosor, 7 par strumpor, nagellack och face-scrub. bara nödvändigheter och jag är rätt så nöjd över mig själv att jag inte kom hem med något annat (onödigt). det får bli nästa månad då vi åker till ullared med jobbet.

nu ska jag sätta mig på cykeln istället för den där långpromenaden jag pratade om igår, det blåser så äckligt ute och det börjar redan bli mörkt, så jag spar på den tills imorgon då jag kommer vara hemma vid 15-tiden.

wake me up when october ends

jag orkar inte gå upp klockan 6:10 längre! trots det ringer jag var och varannan dag och ber om att få jobba mertid och börja klockan 8:00, vad är det för fel på mig!? jo, jag vill ha pengar..

och det kommer, nästa lön kommer vara ganska gosig alltså. dessutom blir det en tusing minus på hyran för min del eftersom min älskling är så himla generös och låter mig få behålla den då jag har typ hälften av hans lön. eller ja, kalla det generöst, jag kallar det snarare rättvist.

nu har vi påbörjat en godisfri månad här hemma, vi känner att sommarfläsket borde komma av oss snart och det har blivit alldeles för mycket gott den senaste tiden. godis kan man faktiskt leva utan, eller kan man verkligen det? gah, jag är galen efter bara två dagar, men det är väl bara tanken på att inte få som gör en smått tokig.

men sen sista helgen den här månaden fyller vi år och då ska det bli härligheter och då kommer det kanske bli lite gottit. men efter det blir det en påse gott varje lördag och inte mer, lite disciplin här tack! och träningen kommer komma igång ordentligt nu också, satte mig på cykeln idag och försökte hitta konditionen, men den kan jag ju leta efter längre ner i fickan. en kvart och jag var helt slut. efter 150 situps gav jag upp, det blev en cykeltur till affären istället och nu är jag för trött. imorgon blir det en långpromenad efter jobbet, efter att jag följt med stackars hanna till tandläkaren. (det kommer gå bra gumman! du får klämma sönder min hand hur mycket du vill, promise!). ska nog stanna en sväng på stan efteråt också och shoppa lite underkläder och strumpor. man klarar sig inte på sju par trosor när man får tvättid ungefär var fjortonde dag i det är skabbhuset. så jag behöver det, som vi så fint säger det, vi shoppinggalna.

imorgon är det redan onsdag, det innebär att helgen närmar sig och i helgen kanske jag får träffa lill-belsa. dom kom aldrig nu i helgen som var så jag får längta lite extra efter att få gosa tills dess istället.

dags för en varm dusch och sen blir det tv-tittande hela kvällen lång. för DH börjar ju äntligen ikväll igen, som vi längtat!


mosters älskade lilla elvira, lika många underbara uttryck som du har, minst lika mycket älskar jag dig



förra veckan blev jag hämtad från jobbet av systerT och mosters gull-elvis, vi åkte till toys"r"us och köpte lite leksaker som bebisar kan behöva när dom ska växa och bli kloka. sen åkte vi hem och mös och syster bjöd på jättegod fläskfilé med pomme och jordnötssås. det är nåt speciellt med att umgås med syster, man blir liksom glad i hela kroppen och vill aldrig att det ska ta slut. precis som när jag var liten och hon alltid tog hand om mig. och nu när hon har bebis och har gjort mig till världens stoltaste moster så kunde det knappast bli bättre. i really really love you sis ♥ och jag är så glad att mina barn kommer få elvira som kusin, underbara, underbara unge!


minä rakastan sinua


helgen med belsa




förra helgen var vi ju i jönköping och pussades med älsklingsbelsa, hon blir bara sötare och goare för varje gång jag ser henne och jag vill bara äta upp henne! hon fick träffa johan för första gången och dom fann varann direkt, hon blev lugn i hans famn och han gillade skarpt att gå runt och vyssa henne. det var himla fint att se. lillgrodan fick en grodbody och grodstrumpor samt ett par röda byxor av oss när vi var där. hon drar redan storlek 62 och snart kommer hon nog vara ännu större. jag längtar tills hon blir så stor att hon springer ur sina kläder. annars var helgen hur fin som helst, vi åt pizza, umgicks med mami, jenny och danel och såklart lillstrumpan, men hon sov mest, åt och skrek och bajsade, men det är ju så när världen är så stor och man själv är så liten. nu kommer nog lillfamiljen hit den här helgen så vi kan umgås ännu mer, man får liksom aldrig nog!


RSS 2.0