måndag 29 mars

himmelstalundspromenad

jag är på gång igen. nu ska jag ge mig ut varje morgon, himmelstalund runt och sen en halvtimme på cyken och ett par hundra situps. det ska nog göra susen dom sista två månaderna nu. jag behöver komma ner iallafall tio kilo till från sista och faktiskt första vägningen. nu på fredag ska det vägas och mätas igen. jag dör litegrann om det inte har hänt nånting. det känns inte alls mycket, vilket gör mig orolig. men efter en veckas hårdträning kanske jag är på banan igen. jag ska egentligen kolla färdigt på svenska hollywood fruar nu, men det blev reklam på reklam och så började det nu igen. jag bjuder på ett par jobbilder från idag. en inblick i mitt alldeles förträffliga jobb, som jag älskar. tänk vad många människor jag pratar med om dagarna egentligen.

dagens samtal och bokningar
 


söndag 28 mars

söndag utan ångest

den här dagen var effektiv, trots att jag sov till ungefär 12, älskling skulle vara gullig och ordna frukost men strax innan 12 ringer svärmor och jag vaknar av hjärtklappning. hade världens mest fruktansvärda dröm, bland annat att jag hade tre killar efter mig som skulle våldta och kidnappa mig och att jag var tvungen att packa ihop alla mina grejer från lägenheten jättesnart, vilket resulterade i att jag nästan glömde pelke så jag var tvungen att springa tillbaks. när jag tittade på klockan var den närmare 17 och jag skulle ha börjat jobba klockan 14, jag fick panik då. jag hatar verkligen att komma försent till jobbet, jag har aldrig gjort det och jag önskar aldrig att jag gör det. det var nog det värsta med hela drömmen tror jag, förutom brottningsmatchen jag hade med en av killarna som försökte ge sig på mig. jag har alltid sett framför mig hur jag lyckas ta mig ur ett överfall om det skulle hända, men han var så himla stark och jag var så galet trött i hela kroppen (kanske berodde på att jag faktiskt låg och sov och var helt sömnig i hela kroppen) så jag orkade inte streta emot, men jag lyckades ta mig undan iallafall. sen vaknade jag som sagt till att telefonen ringde och det är bland det värsta jag vet. jag blir alltid så rädd att det hänt nåt då.

älskling var i full gång med frukosten och blev besviken att jag kom upp innan han hunnit färdigt, men det gjorde inget. vi ordnade resten tillsammans och sen ringde systerT och ville ses. så hon kom och hämtade oss och jag fick äntligen träffa min tjockissyster, tänk att hon snart ska göra mig till moster! jag är så glad! johan fick med sig ett par nya jeans hem som verkligen behövdes, och jag önskar att jag också kunde ta med mig ett par tre jeans in i provrummet i samma storlek och bara testa vilka som är snyggast, inte vilka som passar, utan vilka som är snyggast. det kan johan göra och dom han valde satt riktigt fint också. nöjd älskling ger en nöjd dess. sen åkte johan hem och jag och systerT åkte till mami för en kopp kaffe och träffade storebror danel, sen åkte mamma och lakrits till mummi för att spela bingo och jag sitter nu här och inväntar sherlock holmes på tv'n. sen blir det till att hämta mamma igen ikväll, en riktigt bra söndag har det varit so far, och en underbar vecka har jag att se fram emot, med sovmorgon och förmiddagspromenader. sen jobbas det bara fyra dagar och så ledigt fyra dagar och endast fyra dagar att jobba igen. härligt med påskuppehåll!

lördag 27 mars

en av mina andledningar att älska helgen:

 
helgfrukost!

det är nästan lika bra som hotellfrukost, förutom att man måste göra den själv, plocka undan själv, diska själv och så vidare. men jag gillart ändå. nu är vi lediga och jag ska försöka få igång johan och mig själv så vi kommer iväg till mamma nån gång. vi ska dit och lämna bilen jag lånade häromdagen för att storhandla och så ska jag till apoteket och hämta fästingsptruta som jag och mamma tar varannat eller vart tredje år. sen blir det hemfärd och mys hela långa kvällen, det är alldeles för underskattat. nu är det helg till 100%!


fredag 26 mars

friday, i'm inlove!

jomenvisst, det är fredag och världens bästa dag är på intåg, nämligen lördag. jag älskar lördagsmornar, att få ligga kvar i sängen och mysa med älskling, höra fåglarna utanför och se ljuset samla sig mer och mer i sovrummet. det är allt bra ett härligt liv vi lever.

igår kom det pengar också, en hel del faktiskt. jag har kvar rätt bra med pengar efter alla betalningar och sparande också. snart är jag uppe i mina 20 tusen pix, och sen har jag ett mål på ca 50 tusen innan årets slut. det borde inte vara något problem om jag inte slösar mer än jag sparar.

idag hämtade jag mina glasögon, som var gratis. dom är riktigt läskiga, en helt ny värld har öppnat sig för mig. jag kan se ordentligt nu, tar nog en stund att vänja sig, men det kommer. ska gå runt lite med dom hemma och få lite huvudvärk innan dom sätter sig. ska för det mesta ha dom vid datorn, när jag kör bil och kollar tv och sånt. då när man verkligen behöver se. min egen syn ligger på under 50% tydligen, han som gjorde undersökningen sa att det var på gränsen till att jag fick köra bil utan glasögonen och det förvånar mig inte! jag har ju försökt förklara att jag inte vill köra bil, allra helst på kvällen på grund av mina ögon. på kvällen ligger synen nere ytterligare, även för normalseende, och för mig innebär det att min syn ligger på en 25-30% i skymning, jag är ungefär blind med andra ord.

men nu ska vi inte tjöta om det, det är ju let's dance-final och jag har inte ens duschat än. i need a miracle to make it in time. ha en god natt och helg, det ska banne mig jag ha. tjo!

dagens 4-eyes


tisdag 23 mars

happy birhtday nora!

och alla andra som fyller år idag. det är en regnig, grå och förskräcklig tisdag idag. men trots det har jag tagit mig igenom den, på jobbet låg växeln nere under morgonen, också systemet så den första timmen var intressant när det inte ringde nåt och sen small det på och plötsligt var det 20 pers i kö. vi betade av dom ganska fort genom att koppla vidare eller be dom återkomma. rätt bra start på dagen med andra ord. här händer det grejer iallafall!

annars funkade det rätt okej, det är ju tisdag så det får vara en dålig dag, men ändock var den helt okej. slutade halv tre, promenerade hem för att träna och nu sitter jag här. det är allt rätt gött att ha det gjort, men jag tror jag kör ett pass till sen om ett par timmar. jag gillar att svettas!

i lördags var det den stora kvällen och gud vad kul det var. så himla festligt och pampigt. kändes som om vi var på nån stor gala med 5000 andra människor. och artister som carola, alcazar, jan bylund, charlotte perelli och massa annat. tydligen var barbados också där men jag hann aldrig se dom. maten var okej, lite tråkigt med mat som stod framme bara och så var det bara två öl var, men vi klarade oss. jag och älskling drog oss hem runt halv ett, men jag hade gärnat stannat kvar längre, fast när älskling har ont i huvudet så har han ont i huvudet och då är det lika bra att ta hand om honom. en riktigt bra kväll var det iallafall och jag önskar det kommer en sån igen.

nu är det snart helg igen och nästa helg ska vi åka nånstans har vi bestämt så vi får se hur helgen blir. men än så länge är det tråk-tisdag och regnet bara öser ner. hoppas all snö försvinner tillsammans med regnet så det blir vår snart!

imorgon ska jag på synundersökning efter jobbet, äntligen har jag tagit mig i kragen och ska fixa glasögon. vi får undersökning, glas och en del av bågarna gratis från jobbet så det är bara att tacka och ta emot. jag känner verkligen att det behövs, synen blir bara sämre och jag känner mig som en gammal närsynt tant. efter det ska jag till mamma och handla lite till henne, så hon har mat hemma. jag tycker så synd om henne som tredje gången nu får gå med gips i sex veckor, förhoppningsvis blir det tredje gången gillt så hon kan börja leva snart igen.

om 5-7 kilo ska jag boka klipptid, förhoppningsvis blir det i slutet av april och jag längtar som en tok. jag ska göra massa fler blonda slingor och så klippa topparna och även luggen. kommer bli prima skinka! nu ska jag fortsätta längta till sommaren och drömma om lediga dagar och grillkvällar i solen. gaah, kom, kom, kom sommaren!

tisdag 16 mars

ready to gogo!

nu är jag klar inför lördag. har nu även skor, armband, strumpbyxor och örhängen. jag kommer bli svart och vit, men det gör liksom ingenting. jag hoppas på god mat och dryck och trevligt sällskap. en bra kväll alltså.

efter jobbet i eftermiddags tog jag vägen mot stan som vanligt nu för tiden. hittade det jag saknade och inte bara det, jag hittade äntligen ett nytt armband som jag slängde mig över. äntligen sitter det ett silverarmband på min högerarm igen. jag har saknat det. egentligen var det inte meningen att jag skulle köpa det, men jag tog svängen förbi guldfynd för att se om dom fått in något, men icke. sen råkade jag bara svänga in på hallbergs och där hittade jag mitt fynd! jag är så himla glad! sen avnjöt jag mina 22 minuter i solen på nordic club, schoent!

nu har vi fått till 99% säkerhet vår sommarsemester också, blir från 29 juli och fyra veckor framöver i år. förra året blev ju sommaren så fin precis när vi börjat jobba igen så jag förutsätter att det blir likadant i år. dessutom hoppas jag att vi kommer slippa helgerna resten av året så att vi även har dom att ta tillvara på under början av sommaren. aprilschemat ser riktigt bra ut iallafall, inga 22-tider och tiderna går i ett numera. en vecka är 8-14:30, nästa 10-16:30 och nästa 14-20:30 och så börjar det om igen. jag älskart!

nu ska jag svettas bort ett par hundra kalorier på cykeln innan DH börjar. det här är början på en bra vecka hörrni! älsklings tess smsade och ville promenera på fredag igen och jag är aldrig sen att haka på promenad med världens bästa pluttski. och imorgon ska jag träffa maisan efter jobbet, mycket att se fram emot och mitt liv är riktigt jäkla bra.


skor, armband och örhängen (nagellacket är inte nytt men ska användas på lördag)


en close-up


äntligen!



måndag 15 mars

happy as a hippo!

jag vet inte varför, men jag är riktigt lycklig. kanske för att jag tränar och har det gott. för att solen lyser och det snart är vår. eller för att jag har världens finaste älskling som alltid finns för mig och som är så himla mysig att krama och vara nära hela tiden. jag tror det handlar om hela mitt liv, jag är på rätt spår som leder rakt mot sommaren. jag längtar som en galning. sol, sol och sol! klänningar i massor ska jag köpa, och massa massa ballerinor och andra fina skor. det är mycket som gör mig lycklig, men lyckligast kommer jag vara i sommar, tillsammans med mina älskade, plus ett par tre stycken till små grisar som kommer se världen genom egna ögon i juni, juli och september.

i fredags började jag min solning, köpte kort på nordic club (föredetta sol&motion), kostade bara 259 kronor för ett 10-kort så jag offrade mig. solade en gång i fredags och även en gång idag. ska köra dubbelt imorgon tror jag och sen en sista gång på torsdag så har jag nog en lagom fin färg tills på lördag. idag kom också den andra klänningen jag beställde, den passar perfekt och är sådär lagom fin för en siemensfest. dessutom fick jag 50 kronor i rabatt på den, så 449 har jag totalt lagt ut på klänningen nu, även fast jag beställde en dyrare först som jag skickade tillbaka. jag tror dom bjöd på frakten rakt av. gött mos! nu behövs bara ett par skor, strumpbyxor och smycken. min weraväska kom fram ur garderoben idag också som jag ska damma av tills helgen. jag längtar!

systerT ringde när jag var påväg hem från stan, konstigt att jag tänkte på henne precis innan jag slutade jobbet och kom på att hon inte slutade förrän fem så att jag inte kunde ringa, men så ringer hon istället. det är telepati det! jag älskar henne så in i bängen och längtar tills vi ses igen. kanske blir på söndag om jag inte ligger med världens hangover och kräks.

helgen som var nu var helt underbar. både jag och älskling vaknade tidigt på lördagsmorgonen, redan vid sju och var pigga. men vi bestämde oss för att sova till tio och vaknade igen då, men var dyngtrötta. trots det tog vi oss upp, åt härlig helgfrukost och började tvätta klockan tolv. sen städade vi hela dagen och tittade på festivalen på kvällen. jag hade så gärna sett salem som vinnare och jag hoppades in i det sista, vi röstade ett par tre gånger också, men det räckte inte. jag hoppas inte vi blir utskämda genom att skicka anna nu, jag tycker låten är fin och ser hellre henne som vinnare än nån av dom övriga som var kvar förutom salem. men det är ändå nåt som är förskräckligt galet med henne..

igår vaknade vi också tidigt båda två, men valde att sova vidare till tio ungefär. åt frukost och på älsklings initiativ gick vi ut i vårsolen på skogspromenad. där såg vi två ekorrar som jag hade velat fota, men dom var för skygga. hade jag haft bättre kamera och värsting objektivet hade det inte varit några problem, men icke. sen tåg jag spånkan till mamma, hämtade lakrits och träffade min älskade tess för ytterligare en riktigt lång skogspromenad tillsammans med henne och skråll. riktigt trevligt hade vi! jag har saknat henne som en tok och hoppas att vi kommer ses mer kontinuerligt nu framöver. vi är ju faktiskt kompisar för alltid.

sen skjutsade mamma hem mig så kollade jag och älskling på bröllopsfotografen som aldrig blev av förra gången. den sög också, verkligen. det enda som var bra var fina tuva och den underbara värmländskan, annars var det skräp. summa av kardemumman så var helgen helt jäkla underbar och jag ser fram emot en lika underbar vecka nu framöver. snart är det påsk också, det kan inte lukta mer vår nu!

lördagens:


tisdag 9 mars

shoppa, shoppa, shoppa!

efter jobbet idag promenixade jag in till stan och vandrade runt där. och jag hittade utan större problem det jag var ute efter. så himla skönt, jag trodde att jag hade tappat shoppingnerven, men den sitter där den ska igen. jag har inte alls varit på humör för kläder den senaste tiden, men nu har jag hittat tillbaks igen. jag ska dock inte handla kläder i lika stor utsträckning som jag gjort tidigare, men det är så härligt att unna sig ibland. och idag blev det ett par nya bruna musbyxor (mjukisbyxor), svarta tights, strumpbyxor, cardigan, skärp, väska och nagellack. egentligen var det tänkt att jag skulle köpa solkort och sola en gång också, men jag tror jag tar det på fredag. då ska jag ta en tur till stan igen och se om jag kanske hittar en jeansskjorta eller någon tunika, skulle också behöva nya trosor och bh, så det får bli på fredag. jag har råd att unna mig lite till känner jag. man mår bra av att shoppa!

i helgen var vi hos svärmor och det var lika trevligt som vanligt. men absolut sista gången vi åker tåg iallafall, ifrån norrköping var tåget inställt så vi fick vänta vid stationen i nästan en timme och fick sen åka x2000 istället, inget att klaga på där dock, skönare tåg och så fick vi sitta bredvid varandra. men ändå, ställ inte in tåg som finns ute på nätet att boka sj! och ännu värre var det i söndags när vi skulle hem, då var tåget försenat ifrån oslo en timme så det blev att gå fram och tillbaks till stationen i kil ett par gånger innan vi äntligen fick åka hem. och detta innebar att vi då missade sista tåget ifrån katrineholm så vi fick åka buss därifrån vilket tar dubbelt så lång tid och mamma hämtade oss från stationen så vi var hemma runt 23-tiden. jag sov jättedåligt natten till igår, men jag tog igen det inatt, somnade innan 22 igår och sov nonstop tills klockan gick igång imorse 06:10, gött dä.

nu ska vi traska till ica och handla lite inför imorgon då vi åker bil till kil och behöver något att stoppa i munnen under resan. och sen är det begravning på torsdag, jag gillart inte. och inte det här heller:


i tidningen kupé på tåget läste jag detta och jag är fortfarande upprörd, på bara en månad har dom lyckats ta kål på över tre hundra underbara älgar, det är en tredje del av vad dom hade ihjäl på hela förra året. skärpning igen sj! älgar är också djur och har rätt att få leva. så svårt kan det väl inte vara att stanna ett tåg, eller?

efter stan skulle jag ha tagit spårvagnen hem, men vädret var så himla fint så jag promenerade hem också, så det blir dagens promenad förutom den till ica. sen ska jag sätta mig på cykeln och bränna lite till innan DH börjar.

dagens underbara väder


torsdag 4 mars

imorgon är det fredag, igen!

och då bär det av till kil, under mindre roliga omständigheter, men det ska bli himla trevligt att komma till svärmor. jag trivs där. vi åker tåg klockan 16 imorgon och jag minns inte sist jag åkte tåg, senaste tiden har det mest blivit bil. men nu så, tåg it is och jag hoppas det inte blir några längre förseningar.

den här veckan blir det slöträning, jag cyklar bara. jag har liksom inte orken den här veckan, dessutom har inte vädret varit på topp och inbjudit till långa promenader efter jobbet. nästa vecka jobbar jag till halv tre så då kommer jag ge mig ut efter jobbet och sen cykla bort endel fett också. kommer bli bra, blir vägning nästa lördag igen och jag hoppas på några minus då.

jag trivs så bra på jobbet, speciellt nu när helgerna är borta och det förhoppningsvis kommer fortsätta så. dessutom kommer vi inte längre jobba till 22, det blir som längst till 20:30 och det är väl för härligt. det kan liksom inte bli så mycket bättre. det är bara en sak jag saknar och det är min pluttski. vi skulle ha träffats på lördag men vi åker ju till kil imorgon så det funkar inte, och vi har misslyckats att träffas i säkert två månader nu. jag hoppas hon kan nästa helg för det här börjar bli riktigt irriterande.

nu ska jag vila lite och invänta älskling som är hemma om cirkus en timme. sen ska vi promenera till ica och hämta samt lämna paket. jag fick klänningen igår som ska åka tillbaks idag, inte visste jag att det fanns en innerkjol i klänningen som satt som ett andra skinn och sen en en ballongkjol över, det kändes inte riktigt bra. ska beställa en annan modell istället och den blir nog med all säkerhet bra. det får vara nog på letandet nu, festen är ju om två veckor. måste bara ha skor, strumpbyxor och smycken, det fixar jag nästa vecka. ska köpa solkort då också och sola ett par-fyra gånger innan så man blir sådär härligt fräsch. godnatt för nu.

dagens: jag saknar dig!



tisdag 2 mars

längre hår och smalare ben

det är vad jag längtar efter just nu. och sommar, sommar, sommar! det är redan mars nu och vintern drar om igen igenom landet. jag avskyr snö och minusgrader och hal is. nu vill jag ha sol, blå himmel och glada fågelkvitter. idag lämnade jag in önskemål om semester, jag hoppas jag får mitt förstahandsval, men dom andra två funkar också, bara att ha semester är rena drömmen. och jag ska äta chokladglass i solen som aldrig förr.

just nu inväntar jag lite paket, speciellt min klänning som nog borde komma imorgon eller på torsdag, sen beställde johan också tigis dumb blonde balsam och schampo till mig som borde komma den här veckan också. mitt hår förtjänar att bli omhändertaget nu känner jag och tigi har varit så snällt mot håret tidigare. dessutom luktar det så himla gott, bubbelgum i håret varje dag känns ju helt rätt. jag ska nog beställa en ny parfym också, börjar längta lite efter bruno banani igen som jag hade förra året. en bra doft till sommaren. men det får bli nästa månad tror jag, för den här månaden vill jag spara en massa pengar eftersom jag fick så bra lön. mitt mål är att ha tjugo tusen till min födelsedag. en ordentlig buffert borde alla ha. sen har jag dryga halvåret på mig att spara ihop ungefär lika mycket till, fast det blir endel slösa under sommaren, men det ska man. på glass, kläder och allt annat underbart som man gör.

först ska jag låta håret växa fritt, låta benen spinna runt på cykeltramporna, försöka promenixa så mycket det bara går när det inte är vinterstorm ute och hoppas på att ha lagom smala ben om tre månader. jag ska bli 24 och tänker inte vara missnöjd då. jag har precis klivit av cykeln, benen bränner och svettet rinner, riktigt gött känns det. nästa vecka ska jag köra på lite mer då jag slutar tidigare och har möjlighet att promenixa direkt efter jobbet, den här veckan känns sådär eftersom det blir mörkt så fort. men förstå att det inte blir mörkt förrän vid 18 nu för tiden, var inte länge sen det var mörkt när älskling slutade jobbet.

nu ska jag duscha varmt och skrubba mig len, smörja mig med babyolja och krypa i pyjamasen, blir en tidig kväll idag, eller inte för klockan 21 är DH tillbaka igen och det missar man bara inte. imorgon är det onsdag och snart är det helg igen, då drar vi till kil och tar hand om svärmor. tjo!

dagens (go away, i don't like you!)





btw
brännet är nästan helt borta nu, knappt ett spår så långt ögat kan nå!


RSS 2.0