Välkommen helg!

Fredag har anlänt och kvällen bugar sig redan över staden och allt mörknar. Men det gör ingenting för det är ju ledigt nu! Härligt, härligt. Och dagen som jag längtat och bävat över har kommit, imorse vägde jag mig igen efter att en månad gått. Och jag säger en sak, jag blev lite överraskad, men bara lite. Mest glad att jag lyckades hålla mitt mål, det där lilla hemliga jag hade, fast egentligen inte, men jag räknar det som det. Jag var ungefär 0,2 kilo ifrån och sånt kan gå upp och ner. Jag är hur nöjd som helst och det har bara gått två månader än, om det fortsätter såhär (vilket det kommer göra) så kommer jag ha gått ner minst (lägg märke till betoningen på minst nu) 10 kilo till jul, vilket då är mitt första stora mål. Mitt andra stora mål och det slutgiltiga kan vi ta efter jul då vi får se om jag lyckats klara av den första milstolpen.

Jobbet var tråkigt hela veckan kände jag, var inte alls motiverad, men vem är det när det är världens äckligaste höstväder ute? Var är solglimtarna bland träden och de svaga vindarna som vaggar ner röd-gula löv till marken som man kan sparka omkring i påväg till jobbet? Här är det bara regn och rusk och äckligt hårda iskalla vindar och så minusgrader på det som gör att marken fryser och då blir det omöjligt för mig att gå mina promenader normalt, jag slirar omkring på mina fötter och spänner låren så det gör ont. Allt för att inte halka. Men trots detta har jag bestämt mig ytterligare en gång gällande träningen på badet, det får bli nästa månad. Jag jobbar dag nästa vecka också, vilket ger mig möjlighet att gå promenad på eftermiddagarna innan det blivit mörkt och sen jobbar jag kväll veckan därpå då jag kan passa på att träna innan jobbet under dagsljus. Sen är det dagtid som gäller resten av månaden och det blir två veckors promenad efter jobbet i ljus då, vilket kommer funka bra. Sen tar vi december som en träningsmånad på badet istället för då hinner det väl inte bli ljust förrän det blir mörkt igen. Ska passa på att tanka på busskortet då, kör med värdekort istället som då skulle gå på ungefär 250 kronor i månaden och så badet som kostar 320, det blir inte så fasligt mycket och jag tycker det är värt det.

Jag har lagt till en grej på träningen nu då, eftersom crosstrainern står i vardagsrummet och ser bra ut. En halvtimme om dagen kör jag på den också, plus promenaderna. Detta ska jag fixa resten av månaden också. En 60 minuters promenad och sen 30 minuter crosstraining iallafall fem dagar i veckan, ibland kör jag nog cross på lördagarna också, men morgonpromenad blir det nog under lördagar, söndagarna är fortfarande heligt lediga. Varje dag kör jag 120 situps också, som jag märkt ger resultat. Jag älskar att träna och forma kroppen! Varför tänkte jag inte på detta för länge sen?

Har nyss ätit kokta morötter och bönor tillsammans med två rågbröd och makrill, Johan gjorde sig ett par egna subway-mackor och mättade sig med. Ikväll blir det popcorn och Idol, schlager-tema är det för kvällen, ska bli intressnat. Och imorgon är det ju som ni alla vet, dags för middagen! Jag ser framför mig hur god pizzan ser ut när den ligger framför mig och hur gott den smakar när jag äter, men framför allt hur himla mysigt vi kommer att ha det hela lördagen. Ska göra efterrätt hemma, med aftereight, banan och glass. Sen blir det annan efterrätt som bara vi vet om. Men innan middagen ska vi ta en sväng på stan och införskaffa lite grejer, ska även boka klipptid till mig. Jag har bestämt mig, jag klipper av mig allt. Blir kort till axlarna nu och lite uppklippt, bort med skiten bara och låt det växa ut rakt och fint hår lagom till sommaren, lite hasselnöt-nougat-färg-slingning funderar jag på också, lite mjukare nyans vill jag ha. Hon Marita på Klippoteket kommer nog fixa det überbra! (jag hoppas det iallafall) Och jag längtar att få klippa av mig håret och bara ha rakt hår igen, ska bli himla skönt. Blir nog en tid den 20 november, slutar tidigt då och lagom innan lön så kan jag låna lite av sparpengarna och flytta över när lönen kommit. Och sen på fredagen är jag ledig så kan jag ta en promenad till mami och överraska med nytt hår och min goda sallad som hon längtar efter. Åh, jag har så många planer!

Nu ska jag kramas med Johan i sängen, för vi är lediga!



Såhär såg hösten ut i Åmål förra året

I'm fit again

Som vanligt är det hur skönt som helst när tisdagen är över, vilket den snart är. Iallafall jobbet är avklarat och nu inväntas bara onsdag, som får en på bättre humör eftersom man börjar planera helgen (som redan är planerad sen långt tillbaks, men ändå) Sen är det inte långt kvar till fredag liksom, man blir lite mer sprudlande. I och för sig så jobbar jag på söndag, men det känns liksom inte som så, det är bara 10-15 och det innebär sovmorgon samt att man kommer hem lagom till middag och en lugn söndagskväll framför tv'n.

Och imorgon är dagen innan årsdagen, då ska jag ta en tripp in till stan efter jobbet och införskaffa en liten överraskning till älsking. Och sen är det som tjatat middag på lördag, Johan har ringt Pappa Grappa och det behövs inte bordsbeställning när det är två personer, men dom har öppet på lördag iallafall, så ska bli hur mysigt som helst! Imorgon ska det också bli himla skönt att sluta kvart i fyra istället för kvart i fem som idag och igår, sju timmars passen känns så himla mycket jobbigare.

Nåt som fick mig på bra humör idag var iallafall när jag tog mig upp halv sju och gick ut på morgonpromenad redan klockan sju, mycket uppfriskande! Var hemma till åtta och duschade och hann äta gröt innan det var dags för cykeltur till jobbet. Halv tio är den perfekta tiden att börja, tänk om man hade så jämt. Detta fick mig på bra humör hela dagen, inte alls som igår när jag hade en tjockis-dag, kände mig riktigt fit och hälsosam när jag kom nyduschad till jobbet efter att ha varit vaken i tre timmar redan. En kopp kaffe och jag var igång. Hade min nya gröna cardigan på mig också för att känna mig extra glad och färgstark. Och ikväll klockan 19-20 ska jag ta ett pass på crosstrainern, lagom till vänner-avsnitten som går då, men nu innan ska jag fixa spaghetti och korv till Johan och sallad med makrillmacka till mig. Och efter träningen blir det zapp mellan Ugly Betty och Rosa bandet-galan fram tills att Desperate Housewives börjar, ihh, jag längtar efter dessa nya avsnitt då det gått fem år. Gabis barn såg väldigt tjocka och inte alls så söta ut som jag hade föreställt mig. Men men, jag ser fram emot nya fräscha avsnitt. Nu är det dags för matlagning!

Giftemål gör kvinnor feta.
-finskt ordspråk

Ny frisyr

Jag funderar ju fortfarande på en ny frisyr, måste verkligen klippa mig och få bort alla dessa slitna lockar! Jag kikade på aftonbladet.se idag och fann en bild på Heidi Klum och jag kanske tar upp det med frisören när/om jag väl kommer dit nån dag nästa månad, huruvida jag skulle passa i lugg. Jag är så himla osäker, men vore så kul att prova nåt radikalt och inte vara sådär tråkig som jag alltid är. Dessutom växer ju luggen oftast snabbare än håret så dröjer väl inte länge förrän jag har det åt sidan igen. Det var denna bild jag föll för:



Sen är ju hon snygg hur hon än gör, men jag föll ändå för frisyren och försökte fantisera hur jag skulle se ut. Jag fick faktiskt höra på jobbet av Nora förra veckan redan att jag skulle passa i lugg, men jag har alltid känt mig tjock när jag ser framför mig hur jag ser ut, jag har ju haft det förut, men det var ju på 90-talet och 2000 är ju lite mer stylish om man säger så. Aja, vi får se hur jag gör, men jag har det starkt i åtankarna, måste bara höra med ett proffs först (inte Johan alltså, han har redan godkänt, jag tänkte mer på tjejen på Klippoteket som jag vill klippa mig hos)

Nu blir det te! (inte té, the, eller t, utan te)

TJOCK!

Det är vad man känner sig måndagen efter en helg då man ätit mer än vad man annars gör. Jag köpte naturgodis två gånger i helgen, samt grain delight och popcorn åt jag i fredags. Har ätit sallad i helgen också, tonfisksallad och det är gott. Men shiet alltså vad man känner sig ofräsch och ohälsosam när man inte håller igen som vanligt. Men som jag sagt förut, jag unnar mig själv detta. För det är egentligen inte det som får mig att känna mig tjock, det är träningen som uteblir. Jag slutade kvart i fem idag och det är liksom redan mörkt ute då så att springa himmelstalund runt kommer aldrig på fråga, jag vågar inte. Det är för mörkt.

Så jag bad Johan att plocka fram crosstrainern in till vardagsrummet så jag kan träna på den istället. Och det som är positivt är ju att det blir ljusare på morgonen ett tag framöver nu eftersom vi drog tillbaks klockan en timme i lördags natt. Nåt annat positivt är att Johan har sovmorgon till kvart i sju denna veckan då han går truckutbildning, så jag kan gå upp med honom och gå min runda 7-8 och sen hem och duscha innan jobbet och äta frukost, det borde jag hinna på en timme, sen börja jobba halv tio. Det borde funka, ska ta en ledig dag idag eftersom det är måndag och ångest så det heter duga. Sen kör jag på imorgon med morgonpromenad och sen kör jag en timmes crosstraining på eftermiddagarna denna veckan framför tv'n.

Blir ändå mer träning än vad jag brukar, så det är bara bra. Jag behöver det, jag älskar att träna! Jag blir bara på dåligt humör när naturen säger ifrån och jag inte kan göra något åt att det blir mörkt ute. Men jag fixar det på detta sätt istället så allt blir prima skinka ändå. Jag kan bara hoppas att jag inte lagt på mig istället för gått ner nu till fredag då min vägning börjar igen. Jag tror faktiskt inte att jag inte gått ner, frågan är bara hur mycket. Jag har ju ett mål men känner att jag inte riktigt kommer nå dit. Men då tar jag det veckan därpå, så enkelt är det. För ut på middag det ska vi vilket fall som helst. Älskling ska inte få lida för att jag bantar.

Nu är det så himla kallt också, andades lungorna till is när jag cyklade hem förut, 6 grader och mörkt, det kan nästan inte bli värre. Snart är det promenad till jobbet som gäller tror jag. Fast det är så himla skönt att komma hem så snabbt på cykeln, men jag kanske klarar mig, vi får se, som vanligt. Kanske att man skulle ta en kopp te och krypa ner i soffan nu, då vi fått till ett vardagsrum igen, med soffa, bord och tv. Inte lika mysigt som med tv i sovrummet, men det funkar. Bättre ljud nu med stereo och högtalare dock. Jag måste sluta känna mig tjock snart, tror jag börjar imorgon efter promenaden.

Det är ingen idé att banta på kvällen, för man går ju ändå upp på morgonen.

Löningsfredag

Då har fredagen kommit, pengarna rullat in och rullat ut, men jag har fortfarande endel kvar. Fredagseftermiddagen är här och jobbet är slutfört för denna vecka, två härligt lediga dagar väntar och jag har bara en promenad kvar imorgon att göra så är träningen för veckan också klar. Allting är liksom packat och klart för en underbar helg. Jag har betalt räkningar, fört över matpengar och jag har pengar över liksom. Till och med sparkontot har fått pengar redan. Det är bara en så himla skön känsla just nu. Och jag väntar bara på att mamma ska komma och hämta mig så vi kan åka till Maxi och  handla mat, samt vardagsrums grejer, såsom gardinstång och gardiner. Ska bli fint med mörkgråa panellängder bak och ett par skogsgröna framför. Får se vad dom har att erbjuda.

Egentligen vill jag att det ska vara nästa fredag, jag vill ha gått ner minst 3 kilo sen sist och vara sådär härligt pirrig i magen över att vi ska ut och äta middag på lördagen. Jag ska köpa nåt fint imorgon att ha på mig på vår års-middag också. Funderar på ifall man ska ge nån present, men vad ger man då liksom? Kan ju inte vara nåt jättedyrt för det är ju snart jul och så kan det ju inte vara nån futtig blomma för det känns ju töntigt. Jag vill ge älskling nånting fint och personligt. Kanske hittar på nåt, ska man bli utbjuden på riktig och dyr middag nu med efterrätt och allt så måste man ju spela enligt reglerna. Undrar om jag får nån blomma, hm.. Johan pratade om limousine men jag hoppas han skämtade.

Nu ska jag bara fortsätta invänta helgen, popcorn och Idol med Abba-tema blir det ikväll, lovely! Trevlig helg, det ska jag ha.

Pengar kan inte köpa dig vänner, men de gör dina fiender betydligt hövligare.

Imorgon är det fredag!

Jag förstår nu vad min mamma menade när hon sa att efter jag fyllt 20 skulle tiden bara flyga förbi, för det gör den. Nyss var det måndag och jobbigt att gå upp, imorgon är det fredag igen och massa nya äventyr som väntar. Det är rätt härligt när tiden går så fort att man knappt hinner med, men ibland vill man bara att den ska stanna upp lite så att man får njuta av stunden också. Som på en lördag till exempel, dom dagarna är alldeles för korta, borde istället ligga på 48 timmar eller nåt.

Fast det är inget vi rår för, tiden bara går. Snart är det 2009 också och jag minns vilka rabalder det var -99 när alla trodde jorden skulle gå under vid milleniumskiftet, men icke sa nicke. Vi finns kvar och lyckades hålla jorden kvar i iallafall 8 år till snart. Förresten kommer nyår bli alldeles underbart också, inte för att jag vet vad vi ska göra, men jag har bara en känsla av att this is the year. Eller det är nästa år som är det, fast slutet av detta kommer göra det nya till en bra början. Jag älskar nya chanser och nya början.

Just nu sitter jag och smuttar på min kvällsmats-smoothie, kom hem för en stund sen efter att ha varit med mamma på Colorama och hämtat tapeter och stuff till henne, sen hämtat Johan för han skulle ha paket från posten, sen åkte vi till mamma, lämnade tapeter och stuff, tog med hundarna i bilen och blev skjutsade hem. Dessförrinnan hade jag varit ute och gått min himpa-runda, vilket för den delen börjar bli så himla tråkigt att jag nästan får ångest varje dag jag kommer hem från jobbet. Det är lättare när man jobbar kväll eftersom det blir en rutin att ta det direkt på morgonen och sen ha det gjort under resten av dagen. Nu är det mer att gå upp, äta gröt, cykla till jobbet, jobba till två, cykla hem och vara helt slut efter hela uppförsbacken och sen byta om för att ge sig ut i blåsten igen. Det känns inget lyckat, men jag gör det.

Har därför bestämt mig nu för att köra denna veckan och ta sista veckan nästa vecka och i november tecknar jag avtal med badet, binder upp mig på ett år, kör autogiro och betalar 320 spänn i månaden istället för det här. Jag var mer inspirerad till träning när jag gick dit, hade mer motivation och det vill jag ha tillbaks. Springa på bräda och crosstraina, det är grejer det. Så då blir det träning 3 dagar i veckan och promenad runt himpa 2 gånger i veckan och så plussar vi på promenaderna till badet också. Jag måste dock köpa nåt busskort så att jag kan åka hem från badet om det skulle vara alldeles för mörkt och jobbigt, men då tar jag ett värdekort på typ 100 spänn som jag nyttjar i nödsitutationer. Liksom bra att ha. Detta är bestämt nu. Sen kör jag mina 120 situps om dagen och min gröt på morgonen, nästa månad ska jag iofs försöka mig på vanlig mat igen, har ätit soppa i två månader nästa vecka och lite vanlig mat enligt tallriksmodellen och kanske 200-300 kcal per måltid borde vara helt okej. Jag vet, jag har blivit lite sjuk, men jag gillart. Är så himla sugen på att laga några av de rätter som jag skrivit av på jobbet när jag suttit och surfat runt på expressen och aftonbladet, viktväktarna is the shit.

Därför ska jag ta och skriva ner dessa goda recept i min egna receptbok nu och överlåta datorn till mr Nilsson.

För en generation sen behövde människor vila efter avslutad arbetsdag,
nu behöver de motion.

Veckan flyter på

Då var det bara Efterlyst kvar så är det snart torsdag, och ni vet vad som händer efter torsdag? Då kommer fredag! Och nu är det inte vilken fredag som helst, det är lönefredag. Har jag sagt att jag längtar?

Idag var jag och jobbade som vanligt, gick till jobbet och lyssnade på radio eftersom vi hämtade mina hörlurar igår, underbart. Jag gick också för att jag sen direkt efter jobbet promenerade hem till mami och det var min träning för dagen, blir nog en halv mil ungefär. Egentligen skulle vi åka till Colorama och hämta tapeter till mamma, men hon ville hinna till bastu klockan 18 och då kände hon sig för stressad och ville skjuta på det. Jag skulle ha tvättat Viiva också, men jag var inte riktigt på humör för det. Jag har knappt sovit nåt denna veckan, om nätterna vaknar jag flera gånger och tror att klockan är 6 redan, men sen är den 2 första gången och strax efter 4 andra gången, sen sista gången är klockan halv 6 eller kvart i, vilket känns väldigt meningslöst att vakna till eftersom man då ska upp efter en halvtimme-kvart. Magont och mens är vad som håller mig vaken nu för tiden, inte bra alls. Men jag vet att det kommer gå över, till helgen.

På jobbet blev det inte mycket gjort, alldeles för få samtal, tror jag hade 21 stycken idag på hela dagen. Många blev tillfrågade att kompa hem, men jag vägrar. Gjorde det en halvtimme igår och det räcker. Sen får man kippa lediga dagar imorgon eller fredag också, men jag skippar det med. Att sluta kvart i två räcker för mig, jag är hellre ledig i sommar eller innan jul. Nu är det snart bara 2 månader kvar till jul också, är det inte härligt? Jag kommer mysa som aldrig förr under jul och nyår nu, jag önskar bara att jag lyckats ge mig själv den julklapp jag vill ha då. Men nåt har jag nog åstadkommit då, två månader kvar som sagt och mycket kan ännu hända. Jag vill ju boka frisörtid!

Jag ska önska mig One Tree Hill boxar i julklapp, och parfym samt strykjärn och bräda, sen vill jag ha en dvd-spelare också, eftersom vi inte har nån då Johan tycker det är onödigt och vill köra film via datorn istället, vilket inte jag vill. Annars köper jag en själv. Annars är det inte mycket mer jag önskar mig, mer än som sagt julklappen jag ger mig själv. 10 kg var det va? Det gissar Johan på iallafall och jag hoppas att jag lyckas, annars fortsätter jag kämpa hela våren.

Well, that's about it. Nu ska jag raka Johan för han ska på viktig mässa imorgon och vill se fin ut för alla och sen ska han få kvällsmat lagom till Efterlyst börjar. Sen är det natti.

Because the night belongs to lovers, because the night belongs to us.

& hur var helgen?

Och så var tisdagen äntligen förbi också, bara 2,5 dagar kvar till helg och det känns bra. Imorgon är det lite känsla av att helgen närmar sig och torsdagen är iofs lite som tisdag, väldigt onödig att ha, men sen kommer fredag och då är det bra igen.

Annars var helgen helt okej, hade förväntat mig en roligare och bättre fest i lördags, men när man varken dricker eller röker så blir det inte så roligt. Jag och Ellinor gick hem strax efter nio och då hade jag varit där sen typ halv sex. Det blev lite för mycket förhöjda röster och överfulla människor för mig att hantera. Jag längtade hem till älskling så han kom och hämtade så åkte vi hem och myste till tv'n istället. Söndagen var en av de bättre söndagarna jag haft, annars brukar de vara så ångestladdade, men inte denna. Vi gick upp vid tio-elva, jag diskade och fixade frukost. Johan åkte och tvättade bilen medan jag sprang mellan tvättstugan och lägenheten och tvättade tre maskiner, mellan varven hann jag städa badrummet också och duscha mig själv ren samtidigt. Lagom tills Johan kom hem från lillebror med nytvättat bil lagade jag mat och vi åt, Johan hämtade tvätten och vi fixade oss färdiga inför bion då mamma kom och hämtade oss klockan fem. Sen bar det av till stan för att se på Rally brudar, som jag dock blev väldigt besviken över, inte alls så roligt som jag trodde att den skulle vara. Fast den funkade helt klart, men jag hade velat se lite mer humor i filmen, allt kändes lite väl förutsägbart, men det var mysigt ändå att gå på bio en söndagskväll tillsammans med mami och älskling. Filmen var slut vid åtta och vi blev hemskjutsade och mami åkte hem till vovvarna och rastade dom. Sen hade jag och Johan en mysig söndagskväll tillsammans och kollade lite på Bridget Jones dagbok och sen lite mer på varandra..

Alles som alles var helgen faktiskt riktigt bra, längtar dock till nästa helg eftersom det är löning på fredag. Då har Johan lovat att vi ska ta en tur på stan för att shoppa loss litegrann på lördag, vi båda behöver lite fler höst/vinter tröjor, dessutom behöver jag några snygga vinterskor. Ska bli så härligt med pengar och shopping. Sen ska vi handla på fredagen eftersom jag slutar tidigt och Johan är hemma till fem så blir det lagom att göra det redan på fredag, ska försöka åka tillsammans med mami så vi kan storhandla (bilen är avställd nu), det blir jobbigt att ta cykeln med flera kassar. Det löser sig. På lördagen ska vi även gå runt lite på gamla stan bland gator och torg, för Johan vill se lite delar av stan som vi inte brukar vara på. En promenad längs strömmen är alltid mysigt också. Hoppas det inte regnar bara. Vi ska också passa på att kika lite efter restauranger och se vilken som faller oss i smaken, börjar ju bli dags att beställa bord till middagen snart också. En och en halv vecka kvar.

Måndagen bara kom och försvann lika fort, nothing special, nothing much. Många var sletna på jobbet efter lördagens partajande, vissa stannade visst till klockan fyra på morgonen. Tisdagsmornar är alltid sämst, men den klarade vi av imorse. Nu är det iofs en tidig vecka och jag får hasa mig upp klockan sex tillsammans med Johan och det är inte ens lite ljust ute! Jag sover fortfarande på cykeln när jag försöker ta mig till jobbet. Men efter en kopp kaffe är jag igång och det känns alldeles prima att vara där halv åtta och veta att man åker hem senast klockan tre. Imorgon blir det till och med kvart i två, woho. Nu är det bara resten av veckan som ska gå som smort så att det blir helg snart igen. Jag är rädd att det dåliga vädret gör mig omotiverad för träning, men jag kör på tills jag stupar ändå. Har gått min runda igår och idag och känns alltid lika bra när jag kommer hem. Kör 60 situps innan promenad och 60 när jag kommer hem, så nu blir det 120 om dagen vilket var mitt mål att ha i fortsättningen. Har valt att minska lite på mitt energiintag också, gröt på morgonen fortfarande såklart, med en halv banan och lite mjölk, till tio-rasten äter jag halva bananen som är kvar och nån annan frukt som är gratis på jobbet. Till lunch äter jag min favorit lök och potatis soppa med två knäcken med ost, som vanligt. Men sen brukar det bli lite mycket under eftermiddagarna/kvällarna, så jag har köpt smoothies och tar en sån på kvällen istället och det är allt. Sen behöver jag inget mer. Kör så ett par veckor nu till den sista oktober och får se om det gör nån skillnad på vågen. Jag är lite nervös, men längtar nåt fruktansvärt över att se resultat, men vi får se, det kommer.

Nu börjar Desperate Housewives som jag redan sett eftersom Johan råkade ladda hem ett dubbelavsnitt som jag satt och tittade på förrförra helgen och inte hade en aning om det, så nu får han kolla själv så kikar jag på Gossip Girl avsnittet som jag missade i söndags. It's a win win situation. Men först ska jag fixa kvällsmat till min älskling så han inte hungrar ihjäl, för jag älskar honom mest av allt i världen.

I try to be chill, but l'm so hot that l'm meltin'.

Kvällsuppdatering

Då var jobba-kväll-i-sju-dagar-tiden förbi och jag är ledig i två dagar, TVÅ hela dagar är jag ledig. Fast kan det kallas ledig när man är helt fullbokad varenda minut under dagarna? Ja, det är ju fortfarande inget jobb och då räknas det nog som ledighet. Jag ska sova gott till halv tio-tio imorgon med älskling bredvid, sen gå upp och promenera en halv runda (som jag gör på lördagar eftersom jag trappar ner till helgen och har söndag som helig dag utan träning) sen komma hem, duscha och fixa grötfrukost till oss båda. Och istället för banan tar jag då en liten sked hallonsylt till min gröt, varje helg och det är smarrigt. Sen bär det ju av till stan och hoppas jag hittar nånting fint att ha på mig, ska passa på att köpa något nagerlack också, svart-brunt vill jag ha. Sen hoppas jag att systerT har tid att komma in en sväng till stan och snacka lite bajs som i söndags, men vi får se.

Nu ska jag prova på att föra över en låt jag vill ha som ringsignal till min nya fina mobil som jag redan älskar. Den låg hemma på micron när jag kom hem förut och var sådär perfekt som jag bara kunde önska att den skulle vara. Och nu är den fulladdad och fixad, alldeles perfekt för mig. Nu väntar jag bara på headset:et så att jag kan lyssna på musik och svara i telefon om det ringer. Prima skinka.

Borsta tänder och nana lite också var det ju, Johan är visst trött vid halv tolv, konstigt. Äntligen helg och en vecka kvar till lön!

晚上好 (godnatt på kineskiska, visste ni inte va?)

Happy, happy, happy!

Äntligen fredag! Fast jag har fortfarande hela min arbetsdag kvar, börjar först klockan 14 och sen 20:15 loggar jag ut för att vara ledig i två dagar. Jag trodde detta skulle bli en helvetesvecka, eftersom jag jobbat kväll sju dagar i rad, men det har gått riktigt bra faktiskt. Känns inte alls som att jag jobbat en hel vecka, men ledighet är dock härligt ändå. Jag blev besviken när jag kom in från promenaden idag då jag inte hittade någon avi från PC-city bland posten, min mobil då? Jag sms:ade Johan och han sa att han skulle fixa det, kanske är sms-avisering eller så kommer det en avi senare sa han, bäst för honom att det ordnar sig eftersom han igår lovade att jag skulle få den idag, haha! Fast minneskortet kom iallafall, sen kommer nog headset:et nästa vecka, allting är beställt från olika ställen. Man får ju inte vara dum, prisjakt.se är väldans bra, då hittar man bäst priser.

Jag bara längtar till ikväll, att ligga i sängen och se på tv och smaska på nåt nyttigt onyttigt, hah. Estrellas Grain Delight är himla goda, såna får Johan köpa sen ikväll till mig. Han kom nämligen på den ultimata idén att han skulle åka och handla innan jag slutar och bara hämta mig sen ikväll så hinner vi hem och fixa allt innan det är tv-dax. Smart är han ibland! Fast vi missar ändå Sing A Long, men det gör nog inte så mycket, jag vill se nån bra film istället. Ska kika om jag hittar nåt som Johan kan fixa, eller om vi kanske har nån redan, Barnhemmet kanske är lagom läskig. Ska jag rekomendera till ikväll!

Min stackars cykel står fortfarande på jobbet och fryser, jag skulle ha hämtat den idag efter min promenad, men jag var helt slut och så hungrig att jag skippade det. Tänkte ta bussen till jobbet efter stan imorgon och hämta hem cykeln, går lika bra det. Kul att åka till jobbet och inte behöva jobba, haha. Annars känns träningen bra också, kroppen mår bra och jag ser några små förändringar, jag önskar dock att tiden kunde gå lite fortare så jag fick väga mig och se om jag bara inbillar mig eller verkligen kan nå mitt mål. Jag är stolt över mig själv, jag har inte ätit godis eller onyttigt på sju veckor snart. Det går framåt och jag är nöjd!

Nu är det nog dags att fixa matlådan i påsen, knäckemackorna till lunchen och göra iordning ett par makrillsmackor till mellanmål innan det är dags att promenera till jobbet och prata med lilla mami. Måste berätta för henne att hon ska med på bio på söndag, har visst glömt det. Hoppas hon orkar följa med och blir glad trots att hon fortfarande har ont i foten, men ska nog bli bra. Hon måste ju dock hämta oss med bilen i sånt fall om vi inte ses i stan och jag och Johan tar spånkan, aja det spörs. Hur som helst så är bio hur mysigt som helst och jag är i extas över att helgen snart är här. (Jag vet, jag är lättroad och oerhört överdrivet glad idag)

These are some of the happiest days of my life.

Fullspäckad helg

Torsdagen är snart över och imorgon är det fredag, en av de bästa dagarna på hela veckan. Tråkigt nog slutar jag ju 20:15 så vi hinner inte hem till reprisen av Sing A Long, men Extra Extra går klockan 21 så det kanske man hinner hem till. Så då blir det gottit att äta till tv och kanske har vi nån film att se också, mysa blir det av iallafall. Vi måste dock handla lite efter jag slutat också och eftersom bilen fortfarande är påställd så blir det Maxi. Lite matvaror till matlådorna på söndag skulle inte sitta helt fel och så godis till helgen såklart och så måste jag ha en Loka till på lördag att dricka på festen. En underbar nyhet är iallafall att min mobiltelefon kommer att anlända imorgon! Johan kommer få hämta den när han kommer hem och sätta den på laddning så att jag direkt kommer kunna använda den när jag kommer hem. Jag vill att klockan ska vara 21 imorgon redan nu! 23 timmar kvar, hoho.

Jag har ätit makrillsmacka till kvällsmat idag, det är riktigt gott. Köpte något riktigt gott bröd igår med solrosfrön, det är något surdegsbröd som är väldans nyttigt. Och det med makrillfilé blir himla gott. Jag tröttnar aldrig på min lök och potatis soppa heller. Har ätit den i säkert 5 veckor nu och jag ser alltid fram emot den på jobbet när jag får lunch, jag har blivit helt störd. Men det är ju bra, nyttigt och kalorifattigt. Sen äter jag två knäckemackor till med en ostskiva på, det håller mig igång. Man är inte så jättehungrig när man äter gröt till frukost och det är bra. Havregrynsgröt is the shit.

Jag ser fram emot lördagen också, ska först ta en tripp till stan och se om jag kan inhandla någon vacker överdel, är inte så kul när man går cevilklädd på jobbet och komma med samma kläder till en fest. Så något nytt måste inhandlas! Jag frågade först om Johan ville med och det var okej ända tills han bestämde sig för att tvätta bilen på lördag, så jag får gå själv. Jag hade även tänkt att vi skulle promenera runt stan lite och kika efter någon riktigt fin restaurang som vi kunde boka bord på till den 1 november, men men. Vi finner nog något, vi  har varit sugna på Pappa Grappa ett tag nu, där en pizza kostar typ 150 spänn, men jag vet inte. Känns som om jag vill ha något finare än pizza, fast dom har väl en massa andra rätter också förstås. Aja, we'll see about that! Jag får ringa systerT och fråga om hon vill ses en sväng när jag är på stan, hon ville ta en promenad vid strömmen på lördag så vi kanske kan lägga till det på schemat. För efteråt ska jag ju på jobbfesten och det kommer nog bli hur kul som helst, för så roligt som vi har på jobbet så kan det inte gå fel. Leka lekar ska vi göra och ha det allmänt trevligt, mycket mycket trevligt ska vi ha det.

Och på söndag blir städ-tvätt-och-laga mat -dag som senare avslutas med ett biobesök tillsammans med älskling och mami då vi ska se Rally brudar klockan 18, jag har reserverat tre biljetter nu! Sen ska vi nog bara hem och mysa tills vi somnar och invänta måndagens bravader. (Jobb alltså) Min helg kommer att bli trevligare än andras!



We're the best thing that's ever happend.

En torsdag i oktober

Nu är det ungefär en timme kvar tills jag måste gå till jobbet, eftersom Johan kom och hämtade mig igår så står fortfarande min cykel kvar på jobbet, stackars lilla cykel. I regn och blåst. Shit vad det blåser säger jag bara, det var nästan att jag lyckades ta ena staven framför den andra idag när jag var ute och gick, nästan så att man tog ett par steg bakåt efter varje steg fram. Fast det gick bra, en liten adrenalinkick blir det liksom när man får motstånd, bara bra. Jag är jättemör i benen känner jag, men snart är det vilodag, närmare bestämt på söndag. Jag har bestämt att jag måste ha en vilodag, annars blir det för mycket.

Sen är det tvättid på söndag också, eftersom det är så himla svårt att få tvättid i det här jäkla huset. Vi har två tvättstugor men det finns fan aldrig nån kvällstid under veckorna, lyckas man få det en gång så är det fullbokat hela kommande vecka, helt sjukt. Så tvätta på söndag, sen ska jag göra matlådor också, och Johan kan får börja städa lite smått på lördag när jag är på jobbfesten och sen kan han få fortsätta på söndagen också om han orkar. Det där med bio blir svårt på fredag, för jag slutar 20:15 och tror ni inte att bion börjar då? Jo, men under resten av veckan, typ idag så börjar den klockan 21, men inte imorgon. Så jag tänkte att söndag vore en bra bio-dag. Det går en föreställning klockan 18 som skulle passa bra, måste informera om detta till älskling och se om vi ska boka. Jag längtar till helgen!

Samtidigt längtar jag till måndag, då min nya mobil förhoppningsvis kommer. Dock måste jag vänta tills Johan kommer hem så han kan hämta den då den är skickad i hans namn. Men jag hinner hem och ut på min promenad så kommer han hem alldeles efter det så kan vi gå till Ica tillsammans och hämta. Wunderbart! Ska även bli mäkta härligt att jobba dag nästa vecka också. Slutar 15 måndag och tisdag och 13:45 onsdag, torsdag, fredag. Ska kanske ta en promenad till mamma nån dag nästa vecka också och tvätta Viiva kanske. Hon behöver få sig en höststädning i pälsen, kattskrället. Det kan vi nog ta på onsdag så kanske mamma kan skjutsa hem mig lagom till Efterlyst, blir nog prima. Man kanske skulle fixa sig en liten grovmacka med makrill och kika litegrann på Våra bästa år innan man beger sig, let's do that.




My sweet sweet heart Viiva.

I've made up my mind!

Nu är den beställd! Min nya mobiltelefon är snart påväg hem till lilla mig och jag är så pirrig och vill ha den alldeles nu. Fast det går inte, den kommer nog på måndag om jag har tur. Fast jag hoppas förstås på fredag, but that will never happen darling. Så jag väntar.

Idag var ingen rolig dag på jobbet, bara arbetstiden. Annars hade jag magknip, det var kö i minst 5 minuter hela tiden, 12 stycken var på rast när jag jobbade typ själv och jag fick alldeles för många idioter som var otrevliga att jag bara ville ta telefonnummer och ringa upp dom igen för att hota att ta livet av dom. Fast det gjorde jag ju inte, det hade varit väldigt oproffessionellt. Annars en helt vanlig onsdag där jag gick upp nio, målade taklister en halvtimme, var ute och gick en timme, släppte in pappa och lät honom sätta upp taklister medan jag duschade och åt gröt. Sen satt vi och pratade till halv två då han skulle hämta mamma och jag cyklade till jobbet. Klockan 20:15 loggade jag ut från jobbet, Johan hämtade mig med bilen (den är inte avställd än) och vi handlade lite på Willys och nu ligger vi i sängen och ser på Efterlyst, eller jag sitter här och Johan ropar efter mig att jag ska komma tillbaka, så nu gör jag det. Snart är det fredag!

Den här mobilen är påväg:



I'm so happy, I'm so glad!


Jag saknar min farfar helt enkel

Tisdagar har en tendens att bli den tråkigaste dagen på hela veckan, måndagen kommer liksom bara, sen går den. Men när tisdagen anländer så är det fortfarande början på veckan, fortfarande fyra långa dagar kvar till helg och ingenting har liksom hänt. Det är fan värre än måndag. Man är tröttare och helgen som var är fortfarande inte tillräckligt långt bort för att den kommande helgen ska kännas nära. Det är tragiskt, dessutom jobbar jag även idag till 22, vilket inte gör tisdagen till något bättre. Men nån sak som är bra med denna dag är att jag fått min mobil såld, eller ja Johan fick det. Så nu kan vi beställa den nya till mig. Fast sen kommer problemet som alltid, vilken färg ska jag ha? Silver eller svart? Jag ville ha silver från början, fast jag har sett den svarta i verkligheten och den är riktigt snygg, med lite guld detaljer och så. Dessutom går svart till allt, jag har liksom en orange telefon nu och man tröttnar lätt på färger. Iallafall jag. Så allt lutar nog mot den svarta, problemet är då alltså att den svarta är dyrare och känns jäkla onödigt att lägga ut mer för en färg, men sen kan man ju tänka såhär att om jag betalar mer för den svarta kommer jag troligtvis vara mer nöjd och behålla telefonen längre än om jag är snål och beställer den silverfärgade. Jag tror jag har bestämt mig va? Svart it is!

En annan sak som är bra idag är att jag har kommit in i mitt face the truth stadie där jag faktiskt inser att jag börjar bli smalare och inte är sådär tjock som jag kände mig i helgen. Jag älskar när det börjar synas! Och att jag redan gått min promenad för dagen gör det också lättare, jag är redan tränad och duschad och redo för att inta sängen alldeles strax med en tallrik gröt och kika lite på Våra bästa år. Alla tiders tidsfördriv! Men det är rätt okej när man ändå inte har nåt för sig och jag tycker alltid det är lika spännande trots att det är hur överdrivet som helst.

Det finns en liten rund farbror som är ute och promenixar samtidigt som jag, jag möter honom alltid i nedförsbacken påväg hem, han är klädd i en såndär träningsdress som alla gamlingar har som är typ mörkblå med turkosa ränder och streck överallt i följd med rosa streck. Sådär superkäckt ni vet. Han är en riktigt hurtbulle, för han lunkar inte, han går riktigt ordentligt och det ser så trevligt ut för honom, han ler mot mig varje gång vi passerar varandra och det hugger tag i hjärtat varje gång, för han påminner så mycket om min farfar. Inte till utseendet så, fast min farfar är (eller var) rätt rund han med, fast lite längre än denna farbror.

Min farfar var också ute och promenerade, flera mil om dagen. Han gick nästan överallt, en riktig hurtbulle alltså. Nu går han inte alls längre, för han har blivit så sjuk att han inte vet nånting. Han har magrat av och ligger mest i sängen på nåt hem eller sjukhus och ser inte alls ut som min farfar längre. Det var fyra år sen, innan jul som han blev sån. Jag har hälsat på honom en gång, med mamma och pappa, men jag grät bara och klarade inte av att se honom sådär. Det hemska är att jag kan inte minnas sista gången jag träffade honom innan han blev sjuk. Min farfar var världens bästa, han är världens bästa. Bättre än allt i världen. Han var nästan jämt barnvakt och vi gick till parker och lekte och han filmade mig och jag svär att jag var hans favorit bland alla barnbarn. Han var jämt så angelägen om ifall jag skaffade pojkvän eller så, han skulle ju vara finsk såklart och stark och bastant. Haha, han var alltid så rolig. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om min farfar. Hur han genomgick ett flertal hjärnoperationer och doktorerna sa att han aldrig skulle överleva eller bli sig själv, vilket han blev. Överlevde allt gjorde han. Han slutade dricka alkohol och kaffe, slutade röka och började promenera överallt och dricka te istället efter det. När vi satt och drack te hemma så gjorde han alltid ett slurp-ljud varje gång jag tog en klunk och han tyckte han var roligast i världen, även när han frågade vad jag hade under hakan och knäppte till mig på näsan, sådär som alla far eller mor föräldrar gör. Sen älskade han sin bil, eller ja, han köpte typ nya hela tiden. Han körde bil också, så ofta han kunde, han älskade det. Och jag älskade att åka med honom nånstans, det luktade alltid nytt och rent i varje bil. Och på tal om det så luktade det alltid farfar hemma hos oss, även om han hade varit på fika flera timmar innan jag kom hem från skolan, för han riktigt hällde på sig rakatten tokgubben! Det bästa av allt var att jag alltid fick knyta hans skor när han skulle gå hem, det var liksom tradition på nåt sätt. Och jag undrar vem som gör det nu, när han inte går nånstans längre. Fan vad jag saknar honom, min farfar. Den bästa i världen. Och nu gråter jag bara för det. Fick jag en önskan i världen skulle jag vilja ha honom tillbaka, frisk och kry och lika pigg som alltid. Fast vi kommer ses i himmelen, där kommer allt bli bra igen, det tror vi på.

Det var inte meningen att inlägget skulle innehålla så mycket farfar, men jag blir alltid så tagen när jag ser den här farbrorn passera mig och jag önskar så innerligt att det kunde vara min farfar istället.

I miss him like the deserts miss the rain.

Äntligen måndag!

Denna helgen var inte alldeles för trevlig. Att jobba till 22 under en helg var verkligen ingen höjdare, i lördags tog jag 16 samtal mellan 17:15 och 22. Jag och Isabell som jobbade var mäkta uttråkade. Vi gjorde test på expressen.se och hoppades att kvällen bara skulle försvinna. Igår ringde det på lite mer dock fast ändå så himla tråkigt att man kände att det störde varje gång nån ringde och man ville bara att dom skulle försvinna eller gå och lägga sig eller kolla på söndagsfilm eller vad fan som helst, ring inte och boka hotell på en söndag!

Okej, jag är glad att det är måndag nu, för då börjar en vanlig fem dagars vecka. Kväll förvisso, men bara idag och imorgon till 22, sen slutar jag 20:15 och det är lite bättre. Sen är det ledigt till helgen då den stora Scandic-kickoffen är, ska bli himla roligt att umgås med alla off work. Sen är det ju utgång men då går jag hem till älskling och myser istället. Jag ska ju ändå inte dricka nåt, eller jo jag tänkte köpa nån Loka med god smak och dricka, lite får man ju unna sig annars blir det tråkigt.

Idag tog jag sovmorgon också, brukar egentligen gå upp vid en nio ungefär, nästan innan till och med då jag känner att kroppen är utvilad. Men idag kändes det som att jag behövde vila upp mig lite mer inför kommande timmar som jag ska jobba. Så jag låg till halv tio iallafall, skulle ha blivit tio men min kropp ville inte. Så jag tänkte gå upp, äta gröt och sen vila en timme medan jag såg på reprisen av Våra bästa år, men går det repriser nu för tiden? Nej. Det går bara 13:50 tydligen, verkligen hyggligt. Jag kollade alltid på det i Åmål när jag inte jobbade, sen tränade jag på crosstrainern också och kollade, funkade riktigt bra. Men sen kände jag mig som en nolla eftersom jag så väldigt slaviskt följde den där dumma serien också. Nu tittar jag när jag måste få tiden att gå lite, well well, jag får väl hitta på nåt annat en stund medan gröten smälts lite innan jag går ut så jag inte får kramp.

Igår var systerT här och det förgyllde dagen, vi drack te och pratade bajs som alltid. Det är så skönt att bo här igen så man bara kan ses nån timme här eller där utan att behöva planera in i minsta detalj och klämma in så många som möjligt att träffa under en helg. Nu gör det inget eftersom vi kan ses nästan närsom, om så bara i kön på Ica liksom.

Jag känner mig tjock idag, eller igår gjorde jag det. Jag hatar när den känslan kommer, att man bara känner hur tjock man blir efter man ätit och ångrar sig. Inte för att jag ångrar att jag äter mat, utan jag tänker på mina nötter och popcorn och så under helgerna. Ibland känns det som om jag överkonsumerar, fast det är strunt samma nu. Jag ska köra på denna vecka igen och försöka hålla mig inom rimliga gränser nästa helg. Då kanske vi förresten ska på bio och se Rally brudar, jag, Johan och mamma. Då blir det popcorn! Jag är iallafall inne på sjunde veckan utan godis och med gröt och nyttig mat och träning, så jag ska inte få ånger, jag ska klappa mig själv på axeln och unna mig själv helgerna som dom är. Jag är duktig.

Nu vill jag bara att de kommande tre veckorna ska gå, eftersom jag bestämt mig för att inte väga mig förrän den sista och se hur mycket det blir. Sen ska vi ut och äta den första november också och det längtar jag efter. (gud vad jag tjatar) Nä, nu ska jag kolla om nån lagt bud på min telefon och om Rally brudar går på fredag eller lördag. Sen är det promenad runt himmelstalund som gäller och jobb klockan 15. Efter måndag kommer tisdag, sen flyter veckan oftast på. Inte långt kvar till lön heller! Nästa vecka närmare bestämt. Det blir en bra fredag det.

These boots were made for walking and that's just what they'll do.

Jag skojade bara,

den här mobilen ska jag köpa:



den andra var inget bra i verkligheten..

Vill ha..

Jag vet att jag fick en ny mobil nyligen, men den är jättekonstig och har touchknappar och gör inte alls som jag vill, så jag har packat ner den igen i sin låda och ska sälja den. Nån som vill ha en Samsung U600 Ultra Edition? Den är jättesnygg i  svart och guld, men jag kan bara inte med den. Har knappt använt den, haft den två veckor kanske. Säg bara till! :)

Såhär ser den ut iallafall:



Och jag vill ha den här:



(jag kommer köpa den iallafall, säkert nån som vill köpa den andra för typ 1000 spänn)


Ledig dag 2

Nu är det söndag i min helg, fast det innebär söndag fast med sovmorgon på måndagen, det är det bästa. Att jag börjar sent och får sova istället för att gå upp tidigt. Så roligt att Johan blir sur att han måste gå upp men inte jag, haha. Jag har världens bästa jobb, jag lovar. Variation förnöjer livet. Och jag är nöjd. Fast det negativa är att jag missar Desperate Housewives på tisdag och Gossip Girl på söndag, men då har man en älskling som fixar hem dom avsnitten ändå så jag kika när jag vill, toppen!

Idag är det mycket som står på listan, jag tänkte först sova till halv tio eller tio, men när jag vaknade vid nio kände jag mig utvilad och gick upp. Igår när jag var ute och gick kände jag mig väldigt svag och kände inte att jag orkade prestera tillräckligt och gick lite väl sakta i slutet och jag tror det beror på att jag gick innan frukost. Man gör ju av med fler kalorier innan man ätit så jag brukade göra så i Åmål och det fungerade, men jag tror min kropp är van vid en tallrik gröt nu på morgonen för att orka, så idag åt jag först och sen diskade jag och fixade tvätten för idag är det tvättdax klockan 12. Och innan dess tänkte jag ge mig ut på min promenad och medans det tvättas och torkas ska jag måla taklister som pappa sen i eftermiddag/kväll kommer och sätter upp åt oss. Sen är det bara att sätta igång och städa och ställa in alla möbler i vardagsrummet igen och då är det bye bye tv i sovrummet.

Efter att jag tvättat klart och målat och Johan kommit hem ska vi ta en sväng till stan och köpa en köksradio till mig som han lovat i ett halvår ungefär. Jag tycker det är så tråkigt och tyst när jag går upp på morgonen och Johan sover eller redan har gått till jobbet och jag brukar sätta på webradio då, men så himla tråkigt när datorn står i datarummet och jag sitter i köket, dessutom gillar jag att höra lokalreklam. Och under helgerna när Johan fortfarande sover och jag kanske ska upp och göra frukost kan jag inte ha på radion då eftesom det hörs, men en i köket med stängd dörr skulle inte höras lika mycket, kommer bli prima! Sen är det en massa andra saker jag vill ha också, men det får vänta lite. Vi tar en sak i taget och jag är bara glad att vi äntligen fått våra gröna och bruna väggar. Sen ska vi också kolla med nån guldsmycksaffär hur mycket det skulle kosta att bredda våra ringar, jag tycker dom är lite tunna och skulle vilja ha en lite tjockare. Men kostar det alldeles för mycket kan vi lika gärna köra på dessa och vänta tills vi gifter oss. Annars vore det trevligt att lämna in dom och förlova oss på nytt under middagen den 1 november. Jag längtar! Och vi ska beställa bord också, fast jag vet inte vart än men det kommer bli så himla mysigt.

Nu är det promenad och superbra musik i öronen som gäller, ser ut som perfekt väder ute för promenad, jag gillar ångan ur munnen när det börjar bli kyligt, bara jag som längtar till december? (för då får jag börja använda min nya jacka)

I'm a slave to the music.

Ett stycke bebis & vi


Första gulligull-mötet och han ler



Lukas ser rädd ut, men han trivs hos mig, jag lovar



Lukas och världens sötaste morbror



Såhär söt och glad är han egentligen



(Måste jag säga att man längtar efter barn när man ser en sånhär gullunge?)

Ledighet klär mig

I förrgår fick jag känna på hur det är att gå runt himmelstalund och det var rätt skönt, en timme ungefär tog det och är nästan en halvmil. Sista biten fick jag sån lust att springa, så jag provade litegrann och vad härligt det är egentligen! Jag har nog fått bättre kondition än jag trodde, för i måndags på badet sprang jag på bandet i 10 min i sträck och jag tyckte en minut var outhärdlig i början. Men jag känner att kroppen mår bra av det så ett av mina många mål är att kunna springa långa sträckor sen.

Iförrgår fick jag göra dubbelt upp med situps som denna veckan går att räkna upp till 100, 100 situps om dagen, vet ni hur jobbigt det är när man glömmer att göra 50 första gången och tvingas göra alla 100 samtidigt? Shit, jag trodde jag skulle dö av andnöd när jag gjorde det. Men jag överlevde. Så igår fixade jag 50 när jag kom hem från min himmelstalundspromenad och 50 innan sängdags. Det är så himla skönt med rutiner så ni anar inte! Och jag är så stolt över mig själv varje gång jag går där ute och jag tänker på hur länge jag hållt på och verkligen hållt allting också. Inget godis på snart 6 veckor och träning varje dag, soppa och nyttig mat varje dag även på helger och sen har jag också fastnat i äta gröt till frukost varje dag -fällan också. Men jag älskar mitt nyttiga liv. Och nu hoppas jag bara att mitt andra delmål kommer att infinna sig i slutet av denna månad. Och jag längtar så till jul.

På tal om det så köpte vi trots att Johan klagade och vädjade att vi inte skulle för han tyckte dom var fula och för dyra för att vara så fula, jättefin ljusstakar! Jag är så trött på dessa röda dalahäst-trä-aktiga-tråk-ljusstakarna som är överallt. Nu köpte vi ett par i silver som är lite mer moderna och så en i guld som passar bäst i vårt beige-bruna sovrum. Jag är übernöjd. Så nu kan det gärna få bli sista helgen i november då första advent infinner sig. Och så pratade jag med Tina på jobbet igår om min och Tess resa till Malmö, hon skickade iväg ett mail till respektive hotell och frågade hur mycket rabatt vi kunde få då den 28-30 november. Hoppas på minst 50 % kan man ju göra, men vi åker nog ändå. Det ska bli himla mysigt och kul.

Och så är jag ledig idag och imorgon, måste vila upp mig inför min 7-dagars vecka. Fast det går nog bra, den börjar på lördag kl 17:15 och slutar på fredagen därpå kl 20:15 och jag tror inte det är så farligt eftersom det börjar på helgen och sen är det bara att köra vanlig kvällsvecka. Däremot har jag skickat mail till alla mina arbetskamrater och frågat om nån vill byta kväll mot dag nästa gång jag jobbar kväll, det är ju inte förrän om 3 veckor, men bra att vara tidigt ute. Jag vill hemskt gärna jobba dag trots att det är OB om kvällarna för nu när det är så mörkt ute känns det hemskt att cykla hemåt vid 20-22 tiden. Det är ju iofs inte mycket trafik, men det känns ändå otrevligt eftersom det inte är upplyst överallt.

Nej nu är det dags att ta på sig kläder, hörlurar och stavar för att knalla runt min promenix igen, sen ska jag ringa mamma och kolla om pappa kan hjälpa oss att sätta upp taklister i vardagsrumstaket och sen måla dom så att vi kan bli färdiga i lägenheten nån gång. Vi har bott här i 5 månader snart och ingenting händer. Fast innan jul är det med all sannorlikhet färdigt iallafall, annars vet jag inte vad jag gör. Men här blir inget gjort iallafall, nu går jag..

You'll see me shine like the sun, chewing confident gum, I ain´t done ´til I´m done.

Joråsåatteh..

Har ni tänkt på hur kul det är att jobba egentligen, eller alltså hur bra det känns att vara där och veta hur kul det kommer vara när klockan är en minut i fyra och du vet att du får gå hem snart. Obeskrivlig känsla. Och jag behövde verkligen den idag, eftersom detta var en av mina aboslut sämsta dagar, jag kände definitivt inte för att ta några samtal och det började strax innan lunch. Varje gång det kom ett samtal var min tanke: nej, inte en till som ringer! Trots att det är mitt jobb liksom, haha! Så nu är det skönt att vara hemma och alldeles svettig av cykelturen som bara känns jobbigare och jobbigare för varje gång jag cyklar. Ska det inte kännas lättare nån gång? Jag svär att mina däck är för svaga och jag har för lite luft, men jag får inte i mer, jag är alldeles för svag och Johan är så himla lat att han aldrig orkar gå ner och pumpa lite åt mig.

Idag blev jag dock glad när jag kom till cykelförrådet för där hade dom tömt all skit som legat där en vecka typ, så att man inte ens kom in i förrådet. Vilket pucko gör så liksom? Verkligen högar med kläder, möbler och skit som ska slängas hade dom bara slängt in i cykelförrådet och källaren. Idioter säger jag bara. Jag har varit sur över det här hela jäkla veckan eftersom jag inte kommit in och ut med cykeln utan att slå halvt ihjäl mig och flytta på en massa skit. Alltså dom hade till och med fått in en jäkla tre-sits soffa i delar. Hallå, vad händer? Aja, det är borta nu iallafall och jag kan vandra fritt mellan cykeln och utgången.

En dag kvar på jobbet sen är jag ledig torsdag fredag för att sen jobba min sju-dagar-i-rad-vecka. Vad mysigt vi ska ha det vi kvällsnissar. Kommer bli supersegt och säkert inte alls mycket samtal, men vi brukar ha det trevligt ändå. Idag fick vi också mail om december-schemat, vi fick maila in önskemål om hur vi ville jobba runt jul och nyår. Jag kan tänka mig att jobba vilket som bara jag får vara ledig ett par dagar innan jul och julafton så är jag nöjd. Det är ju bra med pengar under dessa tider, så varför inte. Jag jobbar så gärna, för jag älskar pengar.

Snart ska jag ge mig ut på promenad, för jag kom underfund med något igår under min sista promenad till badet, varför ska jag lägga 1400 spänn på ett Friskis&Svettis kort nu när jag gå mina egna promenader med stavar helt gratis? Jag ska köra på det istället tänkte jag, gå himmelstalund runt minst en gång om dagen och ibland kanske till och med två. Jag tjänar både tid och pengar på det, sen nästa månad beroende på hur mörkt det blir om kvällarna funderar jag på att kanske köpa nånting på badet eller Friskis och låna Johans busskort och åka in till stan, annars är det så tråkigt att gå eller cykla när det är mörkt om kvällarna. Aja, we'll see. Himmelstalundspromenader blir det hädanefter iallafall resten av månaden.

Jag har ett hemligt mål till den 31 oktober, når jag det ska jag boka frisörtid och köpa mig nya skor och lite kläder. Och så ska vi ju ut och äta den 1 november också. Jag har ett halvt mål att nå också för att få gå ut och äta, fast jag tror det blir fel om jag berövar mig middagen eftersom det ändå är en årsdag och man inte ska förbjuda sig själv allt för mycket. Fast jag tror på mig själv och hoppas på det bästa.

Joråsåatteh, så var det med det!

Helgen som varit

Måndag morgon och jag är relativt pigg trots att vi knappt sovit något under helgen. I lördags gick vi upp skapligt för att åka till Kil och hälsa på svärmor och Johan syster Annika som fått bebis och han är jättesöt! Vi sov hos Bosse eftersom Annika och bebis Lukas sov i sovrummet och Birgitta i vardagsrummet. Det kändes lite som att bo på hotell eftersom Bosse har bubbelbad och solarie och sånt som vi fick använda, mysigt. Fast vi kollade på tv till så sent att Johan inte vågade ha på bubblorna i bubbelbadet, men det var varmt och lyxigt ändå. Under natten sen regnade det och blåste så mycket att vi trodde huset skulle gå sönder, sen mådde Johan illa och var tvungen att kräkas lite under natten också. Han hade fått i sig lite för mycket olika blandningar av godis och mat, stackars lilla älskling. Sen gick jag upp vid tio och fixade frukost och Johan kom upp efter en stund han med. Sen senare igår träffade vi Emil i Karlstad och gick på stan ett tag och jag köpte min älskade jacka! Den är jättefin. Konstigt att den inte finns i någon affär i Norrköping, men i Karlstad, aja, jag har den nu iallafall. Sen åt vi sallad hos Emil och jag spillde salladsdressing över hela mig och köksbordet så jag fick gå omkring i en Slitz-tröja som jag fick låna av Emil resten av kvällen och sen åka hem i den och min sjal runt benen, jag frös nästan ihjäl. Annars var det en trevlig helg och jag längtar inte efter att jobba kväll nästa helg och sen ytterligare jobba kväll hela nästa vecka, men tiden går nog som den gjort innan.

Nu ska jag nog äta lite frukost innan det bär av till jobbet. Sen blir det träning på badet för sista gången för jag ska nog förflytta mig till Friskis & Svettis istället. Ska bli intressant!

Hello, goodbye.


RSS 2.0