countdown


gissningslista

hanna, min kära vän kom ju på att jag måste ha en lista över när, vad och hur bebisen kommer. och det vore ju jättekul att ha en liten lista och se vem som är närmst sen. jag vet att det finns ni som läser så kan ni inte vara jättegulliga och lägga en liten kommentar om vad ni tror det blir för kön, och vilken dag ni gissar på? just nu ligger ju BF på den 29 mars så gissa på så jag kan lägga ut en liten lista hörrni! ;)

pojke eller flicka?

magens form:
pojke: toppig, utåtstående mage som inte syns bakifrån. (fast J säger att jag har fått fet röv)
flicka: utbredd mage som sätter sig även på sidorna.

pigmentrand på magen:
pojke: lång & tydlig rand.
flicka: ingen rand. (bara en massa hår på magen!)

babyns hjärtfrekvens: (har inte varit och lyssnat på hjärtat)
pojke: hjärtfrekvens under 140 slag/min.
flicka: hjärtfrekvens över 140 slag/min.

mammans skönhet under graviditeten:
pojke: bibehållen skönhet.
flicka: flickan tar sin mammas skönhet under graviditeten. (känner mig inte lika vacker som innan iaf)

halsbränna:
pojke: mycket.
flicka: lite eller ingen.

babyn hickar:
pojke: lite eller inte. (har i varje fall inte känt av nåt än)
flicka: mycket.

babyn sparkar:
pojke: mycket. (varje dag och ofta)
flicka: lite mindre.

var i magen babyn ligger:
pojke: babyn ligger högt.
flicka: babyn ligger lågt. (magen hänger nästan ner i marken tycker jag)

blödande tandkött:
pojke: mindre blödande. (en gång har jag blött)
flicka: mycket blödande.

utåtputande navel:
pojke: senare under graviditeten. (min navel är väldigt djup så vetifan om den kommer stå ut alls)
flicka: tidigt i graviditeten.

babyn sparkar på:
pojke: höger sida. (redan ifrån början har jag känt av på höger sida)
flicka: vänster sida.

mammans illamående:
pojke: inte alls eller lite.
flicka: mycket. (bara i 4 månader och fortfarande till och från)

håret på mammans ben:
pojke: snabbt växande.
flicka: normalt växande. (det växer ganska fort normalt)

mamman är sugen på:
pojke: choklad & lakrits.
flicka: frukt & syrligt. (mest fruktigt, surt och syrligt men även choklad nu, lakrits funkar inte längre)

slutställning
inget svar: 1/14
pojke: 6/14
flicka: 7/14

jag har hela tiden trott att det är en pojke, vet inte varför men det känns bara som det. men ska man tro på det här testet så lutar det mer åt flicka. men hur många test finns det inte att göra för att se vad det är för kön egentligen? det är ju kul förstås att göra, men man får ju helt klart ett mycket bättre och korrekt svar när bebisen väl kommer :)


vecka 22

nu väger bebisen nästan 430 gram, är ungefär 28 centimeter lång från hjässa till häl och har samma proportioner som en nyfödd bebis, om än lite spinkigare eftersom bebishullet inte utvecklats ännu. innan bebisen lagt på sig hull ser huden lite skrynklig och genomskinlig ut, men nu ökar den i vikt varje dag.

läppar och ögon är formade, men iris (regnbågshinnan) saknar fortfarande pigment. bukspottkörteln, som är viktig för produktionen av hormoner, utvecklas i stadig takt. redan nu finns tandanlag i käkarna. det är inte så långt kvar tills du får träffa ditt barn och inom det första året börjar tandsprickningen.

hittills har du förmodligen ökat i vikt med mellan 5,5 och 7 kg, men från och med nu kommer du att öka snabbare i vikt -räkna med strax under ett kvarts kilo per vecka. det är vanligt och helt normalt att få sug efter specifik mat och ökade (men inte blodblandade) flytningar.som jag har längtat och som jag längtar

vecka 22 redan! det känns helt overkligt att jag gått över halva tiden och att det är minimal risk för missfall. jag har liksom en bebis i magen, en riktig levande bebis som sparkas och får näring och känner mig. jag ska bli mamma, bara det låter ju hur sjukt som helst! och längtan efter mitt lilla kräk är enorm, jag är redan så himla skör och gråter av längtan ibland. att bara få hålla om, pussa på och natta till sömns. mitt egna barn, som jag gjort tillsammans med världens finaste i världen. vi kommer verkligen få världens finaste barn och jag är så ivrig över att få se hur den kommer se ut, hur den kommer bli och hur hela våra liv kommer vändas upp och ner. jag har byggt upp så mycket kärlek inom mig över så lång tid att det är dags att få överösa krabaten med den. bara en vinter kvar, sen kommer våren och vårt älskade älskade barn.


det dansas i magen och mamman är danssugen till tusen!


nei - så tjukk du har blitt!tycker jag ser höggravid ut redan nu, hujedamej hur jag kommer bli om en 10-15 veckor! men det är kul att se att bebismagen växer för det innebär att bebisen växer och vi gillart!


140 dagar kvarbebisen växer och magen med den, jag känner mig inte alls särskilt smidig längre. har problem med att dra på mig skorna och att böja mig överhuvudtaget. min rygg är rättså paj och jag förväntar mig bara att det kommer bli värre. illamåendet sätter fart varje morgon men försvinner litegrann efter ett glas bubbelvatten, återkommer varje gång jag ätit och fortsätter så varje dag. har kommit halvvägs nu och jag vet inte hur jag ska klara av dom resterande 20 veckorna som säkert kommer krypa fram, men snart är det december och jul och nästa år är nästa år när vår bebis ska komma. bebis sparkar och dansar i magen och gör mig påmind flera gånger om dagen om att jag faktiskt är gravid och jag blir lika lycklig varje gång. om den bara visste hur älskad den redan är!


we're in too deep there's no way out

igår morse skrattade jag lite åt johan, samtidigt som jag tyckte synd om honom och om mig och om hela våra liv som kommer förändras drastiskt om bara några månader, men som jag ändå är så glad över och aldrig i livet ångrar över huvud taget.

när klockan ringer 6:10 är man inte pigg, det är svart ute och man vaknar aldrig riktigt. johan stod i badrummet när jag kom in och förklarar för honom hur jäkla trött jag är och såhär följde vår diskussion sen:

johan - ah jag är JÄTTEtrött!

jag - ja älskling, och det kommer bara bli värre..

johan - va? eller alltså det kommer ju inte bli mörkare ute än vad det är nu ju?

jag - nej, men älskling vi kommer ha en skrikande bebis om några månader.

johan - åhh nej, just det. jag vill inte, jag vill sova..

HAHA. jag vet att han inte ångrar nåt och att han är jätteglad över vår lilla skatt i magen, men jag förstår honom så väl, jag vill också sova. men vi ångrar absolut INGENTING.


om du var vaken, skulle jag ge dig, allt det där jag aldrig ger digdetta köpte vi till bebis efter ultrat igår, jag såg det redan förra veckan på h&m och tyckte det var så gulligt, men jag ville inte köpa det innan ultrat, jaa, för att jag är så himla skrockfull! men nu när allt gick så himla bra så sa jag till johan att vi skulle gå och köpa det till bebis. blev strl 62 i detta, ska sen köpa ett set med lite av varje i strl 50 tänkte vi, annars kommer vi nog köpa det mesta i 56 och 62, skulle det bli en minibebis så tar vi det då, men eftersom bebis växer så det knakar tror jag vi kommer få en på iallafall 4 kilo och runt 50 cm. dessutom är det bättre att ha lite stora kläder än för små, jag tror vi resonerar helt rätt. egentligen vill jag köpa hela världen till min älskling, men jag kommer ha många år på mig sen när det är ute, så jag får lägga lite band på mig :)


det gick bra!vi hade en supergullig barnmorska som bröt på tyska och som hela tiden sa "det ser helt normalt ut" och dom orden gjorde mig så lycklig varje gång! vi gick igenom bebis från topp till tå och fick se alla organ och ben och mått. den är helt perfekt! har vuxit helt proportionerligt så BF datumet är fortfarande 29 mars och jag längtar något så enormt dit! vi fick en "tummen upp!" av den, som att den ville säga att allt är okej. det var exakt det jag ville, som om den redan förstår sig på sin mamma.

efter ultrat var jag med mamma till apoteket där vi sprang på mummi och min faster, jag blev helt gråtfärdig! mummi har jag kanske inte skrivit om på länge, men hon har cancer i hjärnan. fått väldiga minnesluckor och går nu på behandling. har inte träffat henne sen i somras tror jag pga många anledningar. och jag blev så glad när jag fick krama om henne och hennes ögon lyste till av glädje. snart ska mamma och jag åka till henne och ta en ordentlig fika och prata som aldrig förr. det gjorde min dag till en av dom bästa, hon fick se bebis på bilderna och klappa magen och jag kunde inte vara mer stolt.


det kommer gå bra!

dags för rutinultra idag, jag är nervös såklart. mår illa och känner mig svimfärdig, men det är inget nytt. bebis har sparkat idag, men det hjälper inte att lugna nerverna, varför är man sån?

jag vill att bebis ska sparka mest hela tiden och säga att den mår bra och lever och allt kommer gå bra. men det kommer det nog. klockan 14 ska vi dit. och det kommer gå bra!

RSS 2.0