tisdag 1 juni
dubbla kokosdrömmar
ca 25 stycken
ingredienser
200 gram smör
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl kokos
2 tsk hjorthornssalt
5 dl vetemjöl
fyllning
200 gram blockchoklad
1 dl grädde
sätt ugnen på 150 grader. blanda smör, socker och vaniljsocker poröst. arbeta in kokos, hjorthornssalt och mjöl. rulla till runda kulor och grädda i 20 minuter. värm grädden, men låt den inte koka. hacka chokladen och rör ned den. låt detta svalna helt. vispa sedan upp smeten till en tjock kräm. bred chokladkrämen på hälften av kokosdrömmarna och lägg på resterande som lock.
hallongrottor
ca 20-25 st
ingredienser
4,5 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör
fyllning
1 dl fast hallonsylt
blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. skär smöret i mindre bitar och tillsätt det. arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. låt gärna degen vila en stund i kylen så blir den lättare att hantera. forma degen till valnötsstora bollar och lägg i formar på en plåt. grädda i ca 10 minuter i 200 grader. låt sedan kakorna kallna på galler.
daimkakor
ca 20-25 st
ingredienser
350 gram smör
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
daimkulor
smält smöret och blanda det med sockret och vaniljsockret. rör i mjöl och bakpulver. forma till små kulor och lägg i formar. gör en fördjupning med fingret och lägg i ett par daimkulor i varje kaka. grädda i 175 grader i 10-15 minuter.
enjoy!
Trackback