onsdag 27 januari

varför känner man sig så tjock när man inte orkat träna en dag?

nej, jag orkar inte idag. jag är så trött! speciellt på all den här jäkla snön som fortsätter ösa ner. jag vill bara få sova bort den här dagen och få en ny dag imorgon. och jag hoppas verkligen att dom plogat vägarna så jag kan hämta mamma till sjukhuset imorgon, annars kommer jag att köra av vägen och dö. jag lovar.


jag vet precis hur det känns lilla krisen!

måndag 25 januari

time goes by, so slowly.. men jag är på topp ändå! är ju redan inne på tredje veckan nu med träning, bra mat och inget godis. dessutom klirrade det i kassan idag för alla underbara arbetare och det är väl välbehövligt nu efter en fet jul. jag beställde precis hem ett par jeans som kommer runt den 10 februari, det ska jag unna mig denna månad. och så har jag fört över två tusen pix till sparkontot och alla räkningar är betalda. nu är det bara en present till syster T's 30-års dag och en present till mamis födelsedag som ska inhandlas för denna lön. och jag hittade en rabattkod som gav mig 30% rabatt på jeansen och fraktfritt, det tycker vi om!

idag var jag ute på powerwalk och tydligen går jag väldigt konstigt med armarna, jag liksom flänger med dom på ett sätt som jag inte alls märker eller gör avsiktligt. förra året när jag var ute stannade en gubbe mig och sa att mina stavar var för långa, men jag visade honom att dom inte alls var det, utan jag har en perfekt 90-graders vinkel. men han tyckte ändå det såg ut som det när jag gick. även min pappa har skrattat åt mig när han åkt förbi och sett mig gå som någon typ av fågel som inte kan lyfta. riktigt så hemskt är det väl inte hoppas jag, men han uttryckte det så. jag har inte tänkt mer på det förrän idag när en dam stannade mig och undrade varför jag gick utåt med armarna så mycket, hon trodde jag hade ont i armarna! men herregud, jag visade henne att jag bara går som vanligt och inte alls tänker på det, hon tyckte väl det var okej så länge jag inte hade ont. men förstå vad pinsam jag måste ha varit i flera år när jag gått där i mina egna tankar och musiken i öronen och så har jag flängt med armarna som en fågel som inte kan lyfta! (ser jag ut typ som en pingvin då eller?) jag tycker uppriktigt synd om dom som känner mig om detta är sant, vilket det alltså verkar vara.

jag kommer fortsätta gå ändå, och flänga med armarna, det gör väl träningen ännu mer intensiv, då kanske jag blir smal fortare! vem vet, så jag fortsätter att tycka synd om dom som känner mig. jag förstår om ni inte vågar hälsa på mig därute, jag förstår verkligen.

ack, vad trött jag var imorse när klockan blev 6:10 och det var dags att gå upp. jag var inte heller pigg när jag gick till jobbet strax efter sju, jag var knappt vaken vid första samtalet ett par minuter efter åtta, men efter första rasten sådär efter tio nångång blev jag mänsklig igen. och nu kan jag ta över världen fram till klockan tio ikväll ungefär, då jag kommer dundra i säng och förhoppningsvis somna med en gång.

nu är jag hungrig som en gnu, ska fixa lite grönsaker och bulgur med creme bonjour vitlök och örter som är supergod! tills vi ses igen kommer jag lyssna på den här remixade roxette låten om och om igen, underbar! ciao!

 

lördag 23 januari

jo, tack, lite helgkänsla har jag nog allt. jag fick sluta tidigare igår, vid kvart i åtta och älskling kom och hämtade då. vi såg let's dance och tyckte det var bra att peter fick lämna. han är ju inte ens rolig.

idag är det härlig lördag med lite sol här i norrköping, det uppskattas. fast jag skulle mycket hellre vilja ha riktig värme och sol. kikade på bikinis häromdagen också och jag har hittat den jag ska köpa, den här. sen kommer jag säkert köpa ett par tre stycken till om jag känner mig själv rätt. vill ha några i färg också. men det är långt kvar till sommaren och jag sitter bara och drömmer, men det måste man göra för att orka med den här gråa tillvaron vi lever i nu ända fram till mars-april.

nu ska jag och älskling ta oss in till stan och förhoppningsvis köpa ett nytt jäkla armband till mig. det har inte blivit av dom tre-fyra senaste gångerna, men den här gången tänker jag inte komma hem utan ett. dessutom behöver jag köpa ett par täckbyxor som jag kan ha när jag är ute och powerwalkar varje dag från och med nästa vecka. bränna fett är det bästa jag vet och att förlora ett par kilo på vågen är så mycket bättre än att äta en bit choklad, jag lovar.

två veckor till kör jag innan jag tar emot domen från vågen. jag tänker kämpa mig nedåt, medan andra försöker kämpa sig uppåt, sen har jag ju aldrig varit som alla andra. i'm dess, the mess, born to impress. ha nu en toppen helg, för det ska jag ha!




(designa en egen snygg skylt online på skyltmax)



torsdag 21 januari

min mage är en svullen ballong, jag har köpt tabletter emot det och det borde värka snart. dessutom har jag inte tuggat gummi på två dagar. jag tror minst sagt att det är oregelbundna måltider som gör det. det blir lite för långt mellan frukosten och lunchen/middagen när jag jobbar som jag gör den här veckan. jag ska försöka komma upp tidigare imorgon och äta frukost tidigare så att jag kan äta lunch innan jag går till jobbet.

annars mår jag på topp idag, slutade halv åtta och älskling kom och mötte mig. fick veta att jag fått beviljat ändring av mitt pass imorgon så jag börjar 13:15 och kör till 19:45, då kommer johan med bilen och hämtar så hinner vi hem till let's dance. och ja, jag vet att jag är en tönt som vill skynda hem för att kolla på det, men då får jag väl vara en jäkla tönt. jag tycker om att se dom dansa, så är det bara. jag gillar idol också, och melodifestivalen, jag gillar alla såna där töntiga program, men jag är tuffare än tåget iallafall.

igår var jag ledig och jag gjorde inte mycket annat än tränade, promenerade en timme, tvättade, handlade mat med älskling och tittade på kanske fem one tree hill avsnitt där emellan. nu är jag inne på femte säsongen så snart blir det till att köpa den sjätte, oavsett pris. ska också klicka hem gossip girl säsong två, det var längesen jag såg säsong ett, så jag får uppdatera mig lite där innan jag börjar med tvåan.

imorgon är det äntligen fredag och jag ska försöka få helg-känsla, även om det är lite svårt när man varit ledig mitt i veckan. jag ser mer fram emot nästa helg då det verkligen kommer bli helg-känsla eftersom jag jobbat mån-fre då.

snart är det slut på januari, det innebär bara en 28-dagars-månad kvar till våren. jag vill bara så gärna vakna av solsken och fågelkvitter igen, nu är jag trött på allt det vita, (som förövrigt mest är grå-brunt-svart och äckligt moddigt och svårt att gå i).


"kniven mot strupen"
börjar nu, jag vet inte om det är så mycket att ha, men johan vill se och jag är en snäll sambo.

godnatt!

tisdag 19 januari

when the fuck will it stop snowing?

jag vill verkligen inte ha mer snö nu, det är fint som det är, men det bara fortsätter att komma ner. och det blir omöjligt att ta sig fram eftersom dom inte plogar gång och cykelvägar särskilt ordentligt. nu vill jag ha svart varm asfalt, grönt gräs och fågelkvitter i träden. och köpa en massa fina sommarklänningar! jag hoppas inte att denna sommaren blir kort.

och på jobbet ringer det något så ofantligt om kvällarna nu, varför? det är galet med 5-8 personer i kö vid sju-halv åtta på kvällen. jag är alldeles trött i stämbanden och huvudet är tomt. ska bli skönt att andas ut under morgondagen och bara vara ledig, iallafall ifrån jobbet. det blir den sista lediga vardagen nu några veckor framöver. men det gör verkligen ingenting, att vara ledig varje helg är så värt det.

imorgon ska det tvättas och tränas och handlas. jag ska börja dagen med en powerwalk tänkte jag, om jag nu kommer nånstans i snön, men det är bara bra om man får svettas lite extra. jag kollade med viktväktarna hur lång tid det skulle ta att nå mitt mål och på hemsidan räknades det ut att målet skulle vara nått runt den 4 maj, så att jag satt en tid till slutet på maj verkar ju inte helt orealistiskt då, känns alldeles utmärkt!

sen är det tvätt klockan 12-17 imorgon och efter att älskling kommit hem åker vi och handlar. jag funderar över vad jag ska ha för helgsnacks, popcorn ska vi köpa iallafall, sen funderar jag på att frysa in en vaniljyogurt eller om jag ska köra på dipp och grönsaksstavar igen. jag sover på saken tror jag. och vi får se om det blir let's dance på fredag eller om det får bli reprisen på lördag. jag jobbar till kvart i nio på fredag, men jag har skickat förfrågan om att få börja en timme tidigare och därmed sluta en timme tidigare. då hinner vi hem till åtta ungefär. ska prata med leifi-gubben om det på torsdag.

nu är jag sugen på kvällsmat.

(kära gode gud, vill du ta bort mina fula prickar på hakan snart, jag vill inte vara ful längre..)

måndag 18 januari

JA!

kanske att en liten dröm slår in på jobbet, om att vi inte ska jobba några fler helger framöver. vi gör ett test fram till sista februari och jag har världens bästa jobb. det är så guld värt och jag hoppas verkligen dom inser att vi är ett överflöd på helgerna. jag ska göra mitt absolut bästa under veckodagarna så att dom förstår att det är då vi behövs. jag kommer alltså inte jobba nästnästa helg, inte heller helgen i februari då mamma fyller år. jag kommer vara ledig två dagar i rad varje vecka! idag älskar jag mitt jobb och den här måndagen är bra mycket bättre än nån annan måndag på väldigt länge, (trots att jag har huvudvärk och uppblåst mage, samt att jag jobbat från 13-19:30 med en röst i öronen i princip hela tiden, vilket resulterat i att jag tagit upp emot 100 samtal idag).

förstå att jag kanske kommer kunna boka in en weekend till paris i september, redan i mars? det är ju galet bra alltså.

jag hoppas!


söndag 17 januari

äntligen är vi på rätt sidan om den här månaden och det blir ljusare för varje dag. iallafall med en minut, men det är bra mycket bättre än att det blir mörkare. och snart ska vi vrida fram klockan igen, förstå hur ljust det kommer bli om mornarna då! det är förvisso nästan två månader kvar, men vi är väl optimistiska va?

idag har jag jobbat såklart, det är ju helg liksom. jag lär ju få fett med pengar nästa månad när jag har jobbat fyra av fem helger i januari. show me the money! eller nåt.. men det kommer behövas också eftersom jag ska gå till marita i februari och göra håret fint igen. just nu ser det ut som att håret är jättetunnt eller att jag till och med är lite flint bara för att det ljusa börja komma fram mer och mer i utväxten. inte bra. och det kliar så i -jag vill fixa håret NU! -nerven, men jag ska hålla mig, en månad till. bara en månad.

och på jobbet hände ju ingenting, absolut nada. jo, okej det ringde väl ibland, nån som ville avboka, nån som kollade priser. men att få 30 samtal under ett 6,5 timmars pass är inte okej. det är så inte okej. men jag fick ju pengar för det. och så kom jonas strax innan ett, då gick tiden lite snabbare. innan dess satt jag och läste fotbollsfru malins blogg, nu känns det som att jag känner henne. jag är hennes biatch nu, förstå att jag var fast efter att ha suttit i ett par-fyra timmar och läst sida efter sida. jag är så svag, jag måste verkligen skaffa mig en bättre karaktär. shiet alltså. nä imorgon är det måndag och jag jobbar 13-19:30, så jäkla skön tid. sovmorgon och träning innan jobbet och mys med kvällsmat framför tv'n med älskling innan sängdags. jag önskar nästan att jag jobbade så jämt, nästan. jag hoppas iallafall att det ringer mer då så jag slipper hamna i -läs varenda blogg du kommer åt-spela roll om det är tragiskt eller patetiskt-bara läs för att fördriva tiden-träsket.

men nu är jag ledig fram tills, ja, klockan 13 imorgon. så jag ska njuta lite. har redan tränat och lagat mat till älskling, samt knaprat i mig ett par morötter som jag fick älskling att skala till mig medan jag var fast i sista avsnittet av OTH säsong 4. jag kommer verkligen behöva köpa säsong 6 snart. det bådar inte gott det här. för det är ju så himla bra. i'm really a sucker.

nu skulle en varm dusch vara skönt och jag är ju inte den som inte gör vad jag vill.


when will he put another ring on my finger?
  (jag vill också bli fotbollsfru som malin ju..)





ikväll är det blåsningen klockan 20 på trean, ska jag inte missa!






update 21:21

okej, blåsningen var inte bra. inte alls faktiskt och jag är glad att det gick klockan 20 en söndag när vi ändå inte hade något för oss. tänk om jag verkligen sett fram emot det och bunkrat upp med popcorn, stressat och missat en massa annat på grund av det. det hade inte varit bra.

imorgon ska jag lägga på fem minuter på träningen varje dag. jag tränar alltså varje dag nu, på cykeln, samt går till och från jobbet plus att jag och älskling försöker hinna med att promenera lite då och då också. och nu har jag inte ätit godis på en vecka, det känns hur bra som helst. jag känner inget behov, det är bara så himla onödigt. det enda jag blev lite sugen på nu under tv-reklamen var maltesers, dom är ju för tokigt goda. men vi får se, jag kanske köper mig en påse i födelsedagspresent.

nu är jag bara trött, trött så jag vill sova och bli pillad i håret av älskling tills jag somnar. det är kärlek det. och ibland behöver jag inte ens be om det, det bara faller sig naturligt och jag älskar honom för det. (plus ett par miljoner andra anledningar också, men att han pillar mig i håret automatiskt är en av dom stora grejerna).

imorgon ska jag också promenera till maxi, ska passa på att lägga till en promenad på schemat varje dag nu när jag jobbar eftermiddag och är ledig på onsdag. ska till apoteket och köpa fler make-up-pads, lite magmedicin, dessutom ska jag se efter om dom har nån powermedicin emot min haka som nu plötsligt attackerats av blämmor, jag gillart inte. och så har mitt eksem i armvecken kommit tillbaks, jag ska smörja dom ikväll. sen ska jag även se om kylen behöver fyllas på lite när jag väl är på maxi. ett ypperligt tillfälle att göra av med kalorier, handla grejer som behövs och prata med mami samtidigt. jag älskar att slå hundra flugor i en smäll.


nu ska jag slå huvudet på kudden och somna som en prinsessa.

...

detta är listan jag gjorde -08, av saker jag ville åstadkomma under förra året. ibland är det bra med listor, och ibland är det inte så bra, den här listan är lite bådeock.

Gå ner en sisådär 5-7 kilo till -well, i'm sure on that now anyway!

Fortsätta träna minst tre dagar i veckan och äta rätt
-det gjorde jag väl, men dock inte hela året..

Åka utomlands en vecka minst en gång
-det blev ju ganska dåligt, men jag har iallafall varit i afrika.

Ha semester i tre veckor
-been there, done that.

Åka till Öland minst en helg men helst en vecka
-vi satsar verkligen på det i år istället.

Inte glömma någons födelsedag
-jag hoppas verkligen att jag inte gjort det.

Vara mindre bitter och mer glad
-i'm still a bitter-fitta, tyvärr.

Hänga på fler evenemang (bättre att ha varit där och haft tråkigt än inte varit där och höra om sånt man inte var där och såg)
-jag var med på julbordet på jobbet förra året, och var på palace två gånger!

Fylla 23 utan ångest
-hade jag något val? haha!

Åka till Gotland med älskling och se på bilar
-jo, tack! vi var där, johan körde och bilen gick sönder.

Pierca och/eller tatuera mig
-nej, men jag har bestämt mig nu och fixar det nog till hösten.

Hålla bättre kontakt med min vänner
-jag klarar det inte bättre än så här mina vänner..

Träffas och fika oftare!
-se ovanstående kommentar.

Hålla min vikt hela året och fortsätta med det
-i did so not do that.

Klippa mig varannan månad
-inte varannan kanske, men rättså ofta blev det ändå.

Göra mörkare slingor minst en gång
-jodå, nog blev det mörka slingor ett par gånger och håret är mörkt nu.

Åka på kryssning
-jag vill verkligen verkligen åka på kryssning i år!

Spara minst 500 kronor i månaden
-det ligger absolut minst 6000 pix på sparkontot, ja!

Få iordning på lägenheten eller flytta till en annan
-jag får väl egentligen halvstryka det där, vi bor kvar, men är det så mycket iordning egentligen? så bra det kan bli tror jag faktiskt. och jag vill flytta nu.

Vara snällare mot mami (alltid)
-jag ger mig själv den här, för snäll är jag enligt mitt tycke :)

Uppskatta Johan och allt han gör mer
-jag har iallafall tackat mer, nu tycker jag det är the other way around.

Njuta av livet
-jag njuter av att leva, varje dag!

Testa minst tre nya grejer
-jag tror det, om inte annat så har jag testat minst tre nya klädesplagg.

Gå på bio
- jag och älskling var iallafall en gång och såg "i love you man!", sen såg vi nån mer jag inte minns.

Inte vara dålig, vara bra
-jag är väl alltid bra? var är det där för snack..

Kolla efter bättre betalda jobb eller behålla jobbet och göra det bra
-i'm still working on it!

Åka till Åmål och till Dalslands moose ranch för att se dom nya älgkalvarna
-icke, men kanske i år?

Planera bröllop?
-när jag frågar johan när vi ska gifta oss, får jag hela tiden svaret "snart", när är det?

Göra nåt mysigt med älskling en gång i månaden
-varje kväll vi lägger oss är mysig, men jag menade nog nåt i stil med att äta ute, gå på bio, kanske dansa nånstans, eller göra nåt speciellt mysigt, så nej, inte stryken.

Fira 5 år med Johan
-också en såndär sak som bara händer om man så vill eller inte. men det var bra, vi är bra, jag älskar honom även in på 6:e året!

Försöka få hem Viiva
-jag vill inget annat än få hem den där skräpkatten, men hur gör man!?

Baka mer eget bröd
-jag tror vi bakade en gång förra året faktiskt, det gills inte.

Skaffa fler vänner
-här menade jag fler vänner, inte skaffa 120 vänner på facebook..

Umgås med systerT oftare och hälsa på henne
-tror vi träffades fem gånger förra året och inte en enda i år :(

Ha en shoppingdag i månaden
-det där höll jag säkert inte heller, i'm a shopaholic.

Fotografera mera
-inte fullt så mycket som jag hade velat, men nog har jag fotat mer.

Vara lycklig och bara leva varje minut
-f.r.o.m i år ska jag leva efter barney stinsons kloka ord: "when i'm sad, i just stop being sad, and start being awesome instead".

låt oss bara hoppas att i år blir riktigt bra, utan nån jäkla lista att gå efter. jag hoppas bara att jag kommer göra det jag verkligen vill, känner och kan. allt sånt som gör mig lycklig liksom.


2007


2008


2009


under 2010 ska jag bara vara LYCKLIG!

fredag 15 januari

idag ska jag städa, trots att jag är ledig. men det är bra, man orkar alltid mycket mer när man fått sova ut först. nu har jag precis hällt i mig havregrynsgröt och två knäcke. så jag är på topp!

ska börja med att diska bort disken och prova den nya diskborsten vi köpte igår (det var typ två för en så vi köpte en blå till johan och en mörkrosa till mig, hoho) efter det blir det badrumsstädning och så ska jag städa bort julen överallt, även om det skär lite i hjärtat att göra det. jag älskar ju myset, och ljusstakarna i fönstrena när skymmningen kommer, det är ju så himla fint! men, det kommer åter i slutet på året.

ska träna cykel sen i eftermiddag och ska nog även passa på att ta en härlig promenad också innan det blivit mörkt. annars är jag mest bara ledig och njuter. ikväll är det ju let's dance och till det blir det popcorn och mys i soffan med älskling. jag kommer ha världens bästa lediga dag, ha det gott ni med!


jag längtar till nästa jul redan..


torsdag 14 januari

men fredag för mig, samtidigt som det är torsdag och lördag. eftersom jag är ledig imorgon, men sen jobbar i helgen igen. det är allt lite tramsigt att jobba på tramscom. men jag klagar inte, jag är så jäkla glad över mitt jobb. och att jag snart varit där i två år är ju helt sjukt, så himla fort det går! och vad jag saknar alla som har slutat, det är verkligen tomt utan dom.

idag har vi storhandlat på maxi, efter att jag tränat och varit allmänt duktig. vi fick ganska mycket för 700 spänn ändå, så nu har jag ytterligare två burkar gulaschsoppa som det blev till middag idag, fasen vad gott. jag kom ihåg att det var gott, men det är ännu godare ju. ser fram emot middagen varje dag och till lunchen också. jag tycker om att jag vet vad jag gillar och att det också är gott. detta kommer gå bra, det känner jag på mig. snart har första veckan gått. men inte förrän sista januari tänker jag väga mig och jag kommer inte tycka om det, men göra det ändå och hoppas på det bästa. jag ska inte stressa, jag ska skapa mig en helt ny livsstil helt enkelt.

det blev ingen promenad med älskling idag eftersom vi nyss kom hem och är helt slut i armar och ben, det räckte med träning att springa i affären en timme, samt att bära upp kassarna som vägde säkert 10 kilo var. men igår gick vi, och jag gillar så himla mycket att det är vitt ute. och har ni sett träden? dom är liksom vita uti grenarna, även om jag längtar till sommaren som en bäng, så längtar jag verkligen till nästa jul och vinter samtidigt.

jag läste igenom lite av mina inlägg från slutet av 08 och början av 09, min lista där av saker jag skulle åstadkomma inför förra året blev jag lite splittrad över. vissa saker har jag ju faktiskt gjort, men mycket av det blev inte av. ska gå igenom det imorgon och kryssa av vad jag åstadkom och göra en ny lista för i år som jag ska göra allt för att hålla.

men innan imorgon kommer ska jag få i mig lite yoghurt och skivad banan. och imorgon är det fredag hörrni, vad gör ni helgen då? (eller ska jag skriva vad gör du i helgen, nelia? tack för att du är min vän och läser!:)


bjuder på en kass bild från promenaden igår

onsdag 13 januari

jag känner inte för ett långt inlägg idag, jag är trött, har ont i magen och är bara allmänt slö. jag har dock ätit gröt till frukost och grönsaker till lunch och den där tomatsoppan jag åt till middag var inget att ha. vi köpte gulaschsoppa idag istället som jag ska äta imorgon, det är ju bara så himla gott. och inte ens 100 kalorier i en portion, så tillsammans med knäcke och ost och lite creme fraiche i så blir det som en komplett måltid.

förresten blev jag full i skratt på jobbet idag när jag satt och läste på aftonbladets motion och hälsa-sida, viktväktarna hade då kommit med förslag på substitut för godis, i den långa listan som bl.a innehöll popcorn, riskakor, nötter, vindruvor, frukt, morotsstick m.m, fann jag även knäcke och ett stort glas vatten. vadå, vill dom att man ska känna sig som en fånge som bara får vatten och bröd för att man ska inse hur himla gott frukt och grönt egentligen är eller? det är väl för fan inget snacks! lite skrattretande faktiskt..

jag har också tränat cykel, promenerat med älskling och haft en allmänt trevlig dag både på jobb och när jag kommit hem. nu är jag duschad, och som sagt trött, har ont i magen och slö. så istället tänkte jag att jag ska bjuda på en smak av min jul som var, en riktigt bra sådan blev det, både i kil och hemma i norrköping.


vår fina julgran


som det hängde fina peppakakor i, made by me


kilsgranen i sin fulla prakt


sötaste lukas visar morbror johan sitt legoplan han fått av oss


julfika efter maten är alltid gött


jak er klad hest när det är jul


såhär glad blev mamma när vi kom till henne på julafton


och såhär hade hon klätt sin gran


johan är en stilig pöjk som försöker se tuff ut


pappa var också där


även min älskade farmor fanns på plats julafton till ära


och donnie och eve lekte med donnies nya dator i väntan på mat


och jag var jätteglad för jag fick one tree hill säsong 4


sen åt vi after eight resten av kvällen tills vi åkte hem



dagen efter, på juldagen firade jag och älskling jul hemma med paket och mys hela dagen, av honom fick jag en klocka som jag velat ha så himla länge. och så fick jag en ny halskedja i vitt guld till mitt hjärt-hänge som jag fick av honom när jag fyllde 20, då de gamla gått sönder ungefär tre gånger. den här gången fick jag en tjockare och riktigt fin kedja. dessutom fick jag en marsinpangris som börjar bli lite som en tradition att jag får varje år, men jag klagar inte, jag älskar marsipan! (fast detta året är det ju slut på allt som har med godis att göra..)

älskling fick två tröjor, en cigarrtändare, gas till den, en flaska renaultcognac, dessutom hade jag gått och fixat hans ny-gamla skärp och gjort nya hål i det då det var för stort. han har haft det i ungefär två år nu, men inte kunnat använda det, sen har vi varit för lata helt enkelt för att fixa till det. en bra julklapp tycker jag!

annars fick vi presentkort på ikea, sf-presenkort (i massor! både från jobb och från anders och veronica, dessutom hade vi kvar från förra året då vi också fick det, haha!) johan fick massa cigarrgrejer, och jag fick två boxar med one tree hill, så nu väntar jag bara på att stjätte säsongen ska sluta vara så jäklarns dyr. jag har en och en halv säsong kvar innan jag måste beställa den. annars fick vi andra fina klappar också som uppskattades väldigt mycket.

jag har lyckats få huvudvärk nu, så jag tror det blir lite yoghurt med skivad banan och lite tv innan sängen. bjuder på ett par sista bilder..


armbandet var lite för stort så vi var och fixade det


inte särskilt bra på bild kanske, men ack så tjusigt i verkligeheten!

nu gott folk ska jag ta en ibumetin och krypa ner i soffan, det blev ett långt inlägg iallafall. men ni som läser tycker väl att det är bra att jag är tillbaka? godnatt iallafall!


tisdag 12 januari

det är sant att tisdagar är den värsta dagen på veckan, man är absolut tröttast då. och inte minst jag, som tjugo över fyra vaknade av johan som frågar om jag sover. vad tror han? klart jag sover och vill helst göra det ända tills klockan ringer också. men icke, han skulle vara hemma från jobbet idag också så jag fick ställa min egen klocka till halv sju och sov väl sådär halvdant fram tills dess. hade sällskap med jonas till jobbet, det är alltid trevligt. speciellt nu när det är så himla mörkt på morgonen, jag är alltid lite rädd när jag går själv fast det säger jag bara i smyg.

gårdagen gick betydligt fortare än idag, men det gick ganska fort ändå. jag bara älskar att sluta kvart över två. det är som att världen precis vaknat när man kliver ut i friheten efter en dags arbete. man har hela dagen kvar på sig att erövra världen. och det ska vi göra idag genom att tvätta, det behövs efter ett par veckors lathet som resulterat i att jag glömt att boka tid varje dag helt enkelt. (det är inte alltid så bra att vara ledig mycket)

nu har jag bara två dagar kvar tills jag får sovmorgon, jag är utlottad att bara få en sovmorgon denna veckan och det är på fredag. jag ska verkligen sova tills jag vaknar. sen blir det till att städa badrummet och köket. älskling har varit duktig sjukling då han städat sovrum, vardagsrum och hall när han varit hemma. jag har uppfostrat honom väl! nu är det som sagt badrummet, köket och datarummet kvar. men det fixar vi till helgen. och då jobbar jag också, 8:45-15:15, men det är okej. jag får ju pengar för det.

idag fick vi nya ergonomiska stolar på jobbet också, himla skönt med nackstöd och inställningar som håller sig på plats och inte rör sig när man inte sitter still. annars tror jag att allt är detsamma på jobbet, vi är så få nu bara så jag hoppas verkligen att vi kommer få in några nya baby-poolare snart så vi kan få nytt liv i luckan.

idag är sista dagen av min detox, jag tror det räcker med 48 timmar. så imorgon blir det havregrynsgröt till frukost, grönsaker och bulgur till lunch, morötter och äpple till mellanmål, tomatsoppa till middag och vaniljyoghurt med skivad banan till kvällsmat. känns som att det inte finns nåt jag inte klarar nu faktiskt. jag vill bara att det ska gå fort, men det måste få ta sin TID!

det blir träning på cykeln imorgon också, samt situps, det räcker som träning denna månaden. förhoppningsvis kommer det inte vara lika skräckinjagade kallt under februari så då kan jag nog ta mina stavar och ge mig ut på powerwalk varje dag istället. i mars blir det en kombination av cykling och powerwalk. dom säger ju att man ska variera för att inte bli uttråkad, så jag gör det. man ska ju lyssna på dom som vet. men jag och älskling ska ge oss ut på kvällspromenader några gånger i veckan också, det är gott för hälsan för oss båda och så söver man gör gött.

så en promenad till ica blir det nu efter att vi slängt in den första maskinen. ska köpa ägg så jag kan göra pannbiff till johan. i'm back on track och jag tänker inte spåra ur, ha det gött nu och god fortsättning såklart!

måndag 11 januari

nu har jag liksom putsat och blåst bort dammet som låg över bloggen. det har på nåt sätt samlat sig under dessa månader som jag varit så himla oaktiv. jag behövde ett uppehåll under julen för att samla nya krafter för det här nya året, som jag bestämt ska bli det bästa året på iallafall ganska länge. jag ska komma igång med träningen igen och jag har en riktig plan, som jag dessutom ser fram emot att fortsätta med efter idag. idag är alltså dag 1, jag är inte den som bestämmer mig på tolv-slaget och verkligen börjar den första januari. jag väntar hellre nån vecka tills allt stillat ner sig. och det känns liksom som det gjort det nu. så här kör vi igen, första av två dagars detox är jag inne på för tillfället.

mitt år kommer fyllas av så mycket glädje i år, för jag ska bli både faster och moster och med inte alls så långt emellan. det är alltså första gången på nästan 24 år som det kommer nytt liv in i den här familjen, och sist var det jag som föddes, så det var inte mycket jag fick uppleva av den känslan. nu är jag bara så himla ivrig och lycklig att jag vill spricka. förstå hur jag kommer bli när jag ska bli mamma själv, jag kommer troligtvis spricka, bokstavligen.

och så kommer jag köra igång inför sommaren, jag vill inte vara en sån som gömmer sig i vassen. det har jag visserligen aldrig gjort heller, men ni förstår. jag vill vara sådär glad som jag var runt den 20 december 2008 då jag inte trodde mina ögon på vågen. jag ska få tillbaks den känslan också, fast ännu bättre!

nu ska jag på riktigt försöka hålla kontakten också, med dom som betyder något. jag försökte verkligen förra året, men tiden bara försvann och plötsligt blev det jul och nyår och jag hade liksom inte hunnit med nånting. jag minns knappt hur förra året var, året innan kommer jag ihåg, för jag gjorde en skillnad då. förra året blev inte mycket gjort (fast jag var iallafall i afrika), så därför har jag bestämt att jag under det här året kommer få så mycket mer gjort. och nej, jag håller inte på med nyårslöften som ändå inte kommer hålla, detta är något jag verkligen kommer arbeta med. på riktigt alltså.

jag längtar enormt till sommaren, då jag faktiskt tänker ta ut fyra sammanhängande semesterveckor, tre förra året blev inte tillräckligt. jag har ett mål till min födelsedag som jag bestämt att jag ska nå, det är långt dit men det kommer gå undan och jag ska minsann fixa det.

detta året kommer jag starta utan godis, jag har gett mig själv ett löfte nu och ska se hur långt det tar mig. jag ska helt enkelt sluta med godis. klarar jag det så kan jag säkert klättra all världens berg också, vem vet, jag kanske står där uppe en dag. för håll med, godis är så jäkla onödigt egentligen. så himla mycket pengar man sparar också, jag ska spara godispengarna till nya kläder.

varje månad tänker jag unna mig något efter att jag slitit så hårt med träning och diet och denna månaden ger mig rätten att köpa ett par jeans och kanske, men bara kanske, beroende på hur duktig jag är, köper jag nån skjorta också. bara för att jag älskar skjortor. jag ska också spara pengar genom att inte köpa nya kläder varje månad, minst 2000 tänker jag lägga undan varje månad, sen i april/maj nån gång tar jag en tusing eller två och köper sommarkläder, det bjuder jag på säger vi.

efter februaris slit ska jag unna mig att gå till marita, mitt hår är ju nu ljusbrunt och jag trivs som attan, men jag vill bli blond igen till sommaren och ska därför gå dit och fixa ljusa slingor. kommer också ta en tripp dit i slutet av maj, och efter det var tredje månad ungefär kommer jag göra slingor och/eller klippa mig. det känns som att tre månder är en lagom tid att låta håret vila innan man angriper det igen.

under aprilmånad vill jag ligga och steka lite i solariet på sol&motion (som det vistst inte heter längre, utan nåt helt annat, men ändå) så efter mars ska jag köpa mig ett kort dit och gå en eller två gånger i veckan, bara för att bygga upp en bra grund innan sommaren gör entré. sen ska jag och mamma också börja simma en gång i veckan när hon fått ordning på sin fot som hon opererade förra året, det får jag unna mig under mars månad.

efter april har gått förbi snor jag ju den där tusingen eller tvåtusingen från mina sparade pengar och beställer hem ett par kilo sommarkläder. jag har tittat i elloskatalogen och det finns så himla mycket fina byxor och klänningar där som jag bara måste ha till sommaren! och en ny bikini är ett måste, varje år. jag längtar tills sommarkatalogen kommer.

när maj är slut kommer jag vara ett år äldre och förhoppningsvis massa kilo lättare, jag kommer att ha hållt upp med godiset så pass att jag kanske ätit nånting bara nån enstaka helg, kanske popcorn, morotssticks och dipp eller nåt liknande. en chokladbit om ett par månader kanske jag kommer unna mig också, men inte mer än så. jag kommer att gå till marita och få håret slingat igen och kanske lite klippt. beroende på hur långt det är vill jag kanske klippa upp luggen och ha snedlugg igen. det spörs, men efter maj månad ska den hårda bantningen vara över iallafall, efter det ska jag bara fylla år, bjuda hem min familj på tårta, invänta semester någon gång i juli, bada så mycket jag bara kan om det hunnit bli varmt, sola så fort solen visar sig, jobba så jag kan spara mer pengar och ha minst 20-30 tusen sparat till årets slut.

sen ska jag ju också bara vänta på dom två små bebisarna som kommer i juni och juli och som kommer ge mig mest glädje det här året, för jag ska bli faster OCH moster. världens bästa hade jag tänkt bli dessutom.

sen när hösten kommer börjar det liksom om igen och jag har lite planer över hösten med, men det tar vi då. jag har ju precis börjat blogga igen!


RSS 2.0