snart ska jag boka klipptid

jag har ingen som helst ångest över det, jag bara längtar. jag tror jag egentligen innerst inne trivs bäst att ha kort hår, men att jag alltid haft långt och blont och aldrig liksom velat bli av med det. men nu för tiden känns det som att håret växer väldans fort så det gör nog ingenting om jag klipper mig nu för om ett år har jag minst lika långt hår igen. dessutom kommer det bli bra mycket bättre med en kräkunge hemma om man har kort hår.



här trivdes jag riktigt bra med håret, så det blir nåt liknande nu. säger ni råh?


kärlek


18 februari 2012

äntligen är det lördag igen, som jag längtat! tiden går riktigt fort och jag gillart. men sen efter bebisnedkomsten får tiden gärna stå still ett tag så jag hinner vänja mig och njuta. om en månad tippar jag på att bebis kommer, den 18 mars låter som ett bra datum och jag har pratat med bebis om det och jag hoppas det gått hem hos kräket. men sen gör det absolut ingenting om bebis hellre kommer den 29 mars, 1 april eller den 12 april för all del, sålänge den kommer ut och mår bra så är jag nöjd. johan tror på 3 april och jag har sparat vad ni andra tror så vi får se vad det blir. att allt kring graviditet kan vara så spännande! nu är allt också kirrat med min ledighet, tre veckors semester från 9 mars och den 2 april börjar mammaledigheten. jag ska bara vila, vila och förebereda mig till tusen!

imorgon bär det av till ikea och jag har förberett lite i sovrummet nu där bebis ska få ha sin egna lilla sovhörna. jag hoppas vi får ihop det, men helst av allt vill jag bara hitta nåt nytt snart så vi kan göra iordning på riktigt. men jag nöjer mig med vad jag har än så länge. i vardagsrummet har vi också en bebishörna, där har jag bara lagt allt som är bebisens, kläder, gosedjur och annat smått och gott. ska bli skönt att få börja tvätta det och vika, stryka och lägga iordning allt snart.

och ikväll är det melodifestivalen del 3, jag hoppas att jag inte blir lika besviken som förra veckan. hoppas det finns nån bra låt som bebis vill skaka rumpan till så som den gjorde till dead by aprils låt första veckan.


snart ska det tvättas, hängas, strykas, vikas och göras iordning!


i'm baking a baby


shopping-check-listan

åka vagn:
vagn
täcke
kudde
påslakanset
vagnleksak
hjulskydd
reflexer
parasoll


åka bil:
babyskydd/bilstol
solskydd till fönstret

sova gott:
spjälsäng
spjälskydd
madrass
madrasskydd
täcke
kudde
lakan
påslakanset
leksaksmobil
nattlampa
baby-vakt
nattlampa

sköta om:
skötbord
skötbädd
våtservetter
skumgummitvättlappar
blöjor
blöjhink
leksaksmobil
skötväska

äta mat:
amnings-BH
amningskupor
amningskudde
bröstpump
nappflaskor
nappflaskställ
flaskborste
modersmjölkersättning

bada:
badbalja
tvättlappar av frotté
babyolja
badhanduk med huva
badtermometer

mini-apotek:
inotyol, kräm mot röd bebisrumpa
renässans, näsdroppar för spädbarn
panodil, stolpiller för spädbarn
febertermometer
näs-frida
miniderm, kräm mot torr hud
tops för bebisar
nagelsax/klippare
borste

övrigt:
filtar
bärsjal
babysitter
snuttefilt
nalle/gosedjur
napp
napphållare
handdukar
plastad frotté
haklappar
babynest
babygym

såhär ser listan ut än så länge, men hela tiden kommer jag på fler saker. är det något jag missat? jag har knappt ens funderat ordentligt på vad jag själv behöver, men jag kommer lite i andra hand nu känns det som. bebis först! det i fetstil är sånt vi redan har och det är inte mycket kan man lugnt säga. men kläder har vi så det räcker tycker jag nu iallafall, det blir roligare att köpa mer sen när kräkis kommit. men det ska bli mäkta kul att åka till ikea i helgen och köpa det mesta av detta. jag längtar efter att riktigt få boa!


andra helgen i februari

förra året vid den här tiden levde luckitha. det var sista helgen med henne, men det visste jag inte då. det fick jag veta en dag senare. vi kollade på melodifestivalen, myste och hade det faktiskt ganska mysigt, jag, mamma, viiva och luckitha. fast att vi visste att luckitha inte var riktigt frisk. jag vill egentligen inte tänka på det, men jag kan inte hjälpa det, hon finns hela tiden i mitt minne, mitt hjärta och det kommer alltid finnas ett hål inom mig efter henne.

den här helgen har jag iallafall som varje rallyhelg då johan åker till värmland sovit hos mamma och myst till melodifestivalen. den här gången var vi också 4, fast ett litet hjärta slår i magen på mig. jag blev mäkta besviken på göteborg i år, det brukar alltid vara bäst bidrag där, men i år var det verkligen sämst. det enda bidraget som var okej var nummer 6, men jag minns inte ens vad han heter.

igår jag jag igenom två kartonger med gamla bebiskläder också, hittade en del småfint faktiskt som jag tar med hem till bebis. nu är det ju lite svårt att veta om jag ska ta med alla mina rosa kläder som finns kvar eftersom vi inte vet om det är en liten kräka eller kräke än. men det återstår att se, lite grönt, brunt, vitt, rött och blått får följa med hem iallafall. och dessa två kunde jag inte motstå, även om dom är lite 70-tal :)


tiden går fort när man väntar på det mest fantastiska i världen



ja, jag har hittat ett roligt program till mobilen där man kan redigera bilder. synd bara att blogg.se är så B att man inte kan ladda upp bilder från mobilen. om 6 veckor kanske jag är mamma!


vem du än är, så välkommen till världen


recaro young profi plus



nu har vi babyskyddet hemma, lika fint grå som barnvagnen. jag bara älskart och längtar tills vi har vår lilla skatt däri!


pärlan blev vår


nu är vi äntligen med bil! johan kom hem idag när han lämnat bilen och var en bil rikare. dom kommer fixa allt som johan tagit upp med dom och jag tror vi får vara nöjda så. nu blir det för johan att fixa stereo, isskrapa, borste och allt som hör vintern till, för snart rullar vi på fyra hjul genom snön!


vecka 33


var tog januari vägen?

nu är vi redan inne i vecka 33, det är alltså okej för bebis att komma om 4 veckor, det är ju ingenting! det går tokfort och jag förstår inte att dom sa till mig i början att efter vecka 30 kommer det börja gå långsamt, har inte känt det än! vart tog dom senaste tre veckorna vägen? det går fort fort och jag blir mer och mer ivrig. vill bara sluta jobba och åka till ikea för att köpa allt vi inte har än. jag försöker ta det lugnt och tänka att det inte är någon brådska, men jag vill ha mars NU.

än sålänge har vi den fina barnvagnen med pinguleksaken (som jag kommer bli galen på, hanna, men jag kommer försöka ha kvar den så länge som möjligt:) sen har vi en hel drös med kläder nu också, var och fyndade hos världens bästa hanna som sparat massa kläder till kräket. blev en hel del där och jag är så nöjd, tror bara vi behöver ha några koftor, tunna jackor eller nån dress nu innan bebis kommer, sen kommer vi nog kunna vänta tills hanhondendet är ute. ska hem till mamma också och gå igenom några kartonger med bebiskläder som hon sparat från alla oss barn. ska bli kul att hitta nåt som jag haft som nu bebis kan ha. jag älskar saker som går i arv!

annars har vi inte så mycket inför nedkomsten. så den där checklistan som jag har kommer gå varm i slutet av februari/början på mars. ska bli himla kul att få hem allt och börja boa. sen ska jag tvätta kläderna och fixa nån byrå som vi kan ha dom i. vi tar det lite som det behövs nu eftersom vi ännu inte hittat nåt bättre hem för oss, men det kommer, det måste det. dock har johan köpt en ny kamera! han försöker lära sig den lite mer varje dag och i helgen hoppas jag vi kan ta lite fina magbilder som kan ramas in sen. bebis kommer bli väldigt mycket fotograferad av pappa kan jag tro. vilken stolt pappa sen då, han kommer vara stoltast av alla.

denna helgen har johan lånat hem en bil som vi provkört och känt efter i. den är jättefin! jag hoppas bara att dom småfixen som johan önskar ska åtgärdas kommer åtgärdas för då är vi snart med bil. en renault mégane kombi blir det, vad annars liksom. helst hade jag velat ha en mörkgrå, men kan bli åt det mer champagnefärgade hållet, men egentligen spelar det ingen roll, sålänge den är bra och trygg och vi kan ta oss från A-B med bebis. ett babyskydd är beställt också, som ska hämtas nästa vecka. vi testade om barnvagnens liggdel som är den största delen fick plats i bagaget på bilen och det går alldeles utmärkt! inte ens krångligt att få in och hjulen behöver inte ens tas av!






ska lägga upp bilder på kläder och bil och allt sen. men nu är det helg och jag har bestämt mig för att bara vara i helgen. sova så mycket jag kan och ta det så lugnt jag bara kan. ikväll blir det melodifestivalens första deltävling att svära åt, lite gott i magen och mycket mys med älskling och bebis i magen. det är redan februari hörrni! nästa månad gäller det.


med tio veckor emellan


i can't express the feeling i possess for you baby

igår var vi hos barnmorskan lillkräket och jag. vi går tillsammans jämt, vareviga sekund är kräket med mig och jag älskart. börjar redan nu känna den här jäkla separationsångesten när jag tänker på att vi snart kommer leva i skilda kroppar, jag har ju vant mig vid alla sparkar och utstreckningar och småfötter i sidan. jag tycker ju så hemskt mycket om det, kommer det kännas lika underbart att få en spark på utsidan? kommer nog rentav egentligen kännas ännu bättre, när man kan se skatten i ögonen och höra den jollra och bara vara nära och dofta sin egen bebis bebisdoft. nej, jag längtar nog mer tills dess än vad jag lider av separationsångesten.

alla värden fortsätter vara på topp. jag hade blodbrist där ett tag, men har börjat med järntabletter nu och har kört i ett par veckor med en om dagen och nu ser det bättre ut.

igår var det vecka 31+4 och vikten visar sen inskrivning +6 kilo. SF-måttet låg på 31 och järnvärdet har gått från 107 som det var för tre veckor sen till 114 och blodsockret låg på 5.2. blodtrycket har gått ner något från 135/60 till 135/55 och samma underbara hjärtslag som dom två förra gångerna 144 bpm. hon kollade också hur bebis ligger och huvudet ligger nedåt i bäckenet och bebis ligger med ryggen på vänster sida av magen med fötterna sparkandes på höger sida. och jag har känt det så väl ett par dagar nu att det nog är så kräket har lagt sig till rätta. dom där fötterna i sidan är inte jättesköna förstås, men ack så underbart att nästan få ta på ens bebis små fossingar!


bullen i vecka 32


RSS 2.0