En ledig dag

och näst sista dagen på året har snart kommit till sin ände och den har varit lagom bra. Jag började dagen med ett sms från Tess vid halv tio som undrade om jag var sjuk eftersom jag var hemma, men jag hade glömt att säga till henne att jag fick semester (förlåt, igen!) Vi ska byta klappar på fredag iallafall för då jobbar jag igen. Efter det diskade jag vårat diskberg från ett antal dagar sen då älskling är liite för lat för att göra nånting när han är ledig. Och det gör mig inte så mycket, för han gör så mycket för mig ändå och jag älskar honom till döds iallafall. Dessutom gillar jag att diska och plocka och fixa på mitt eget sätt. Jag skäller bara på honom ändå när han är i köket och styr. Så han fick sova till elva och jag diskade och fixade frukost.

Resterande av dagen flöt lätt förbi, jag tog en cykeltur till Ica för solen sken inte som den gjorde igår, trodde jag det eller? Den är bara framme när man jobbar och inte kan njuta av den såklart, när man är ledig är det molnigt, har jag inte förstått det än? Väl hemma satte jag igång med snickerskakorna som jag precis kom på att jag har i kylen och blev glad över. Måste smaka en sen. Dom blev nog bra tror jag, som sagt, dom är i kylen och kyler ner sig fortfarande. Sen åt vi vitlöksbaguetter innan vi spånkade in till stan.

Jag gjorde stora fynd må jag säga! En klänning på Cubus till imorgon, jättefin i storlek 36 (?!) aja, det är bara att tacka och ta emot liksom. Sen bar det av till Veromoda som blivit min favorit affär då H&M verkar gå ner sig och aldrig ha nåt jag är ute efter. Där hittade jag iallafall en svart väst och ett par jättemysiga snyggbyxor i manchester/jeansmaterial fast ah, i 100% bomull. 38 i storlek där är inte helt fel, där blev jag nöjd eftersom dom även är lite pösiga i både midja och ben, fast jag gillart. Detta betalade jag 200 spänn för, fatta billigt. Byxorna var sänkta från 499 till 99, jag kunde inte motstå och västen kostade 199 med 70% rabatt där sen var klänningen nedsatt från 298 till 50 spänn. Måste jag säga att jag är nöjd?

Efter detta fyndande tog vi en kopp kaffe på Donkan och inväntade att bion skulle börja. Yes Man var faktiskt riktigt bra, men det är dom flesta filmer som involverar Jim Carrey, dock hade jag ett gravid fläskberg bredvid mig som skrattade för full hals varje gång det hände nånting och efter ett tag tror jag att mitt högeröra faktiskt tappade bort hörseln en stund. Det var hemskt, man skrattar inte rakt ut helt hysteriskt om man är på bio! Visst, det är kul men alltså vi sitter typ 30 pers här inne och jag vill gärna tycka att det är roligt själv också, ta inte glädjen ifrån andra genom att skratta sönder deras öron, tack. Det finns nämligen väldigt stora tv-apparater nu för tiden och väldigt bra hemmabiosystem med bra ljudeffekter och skit också, så vill du skratta ihjäl dig, kolla på film hemma?

Imorgon blir det alltså finmiddag med mamis fläskfilégryta och timjanspotatis hemma hos mami tillsammans med älskling storebror+Jenny och kanske papi. Eller och papi för han måste skjutsa oss överallt, haha! Bra musik ska det bli också och gott drickbart som ska inhandlas imorgon, för systemet har tydligen öppet till tre i hela Norrköping, bra grejer. Jag ska prova på Baileys med mint om den finns kvar, sen kör jag på en martiniflaska och blandar med hallonsoda, det är bra krejer detta asså. Jag ser mycket fram emot hela morgondagen, som jag alltid gör när det innebär att jag får klä upp mig och äta gott. Det är tydligen någon nyårspromenad i stan också som vi gärna vill gå på, ska bli intressant faktiskt. Men kommer nog bli jäkla kallt och jag ångrar att jag inte köpte några benvärmare idag. Men kanske kan kika ifall det finns på Maxi imorgon när jag och mami ska iväg dit och inhandla allt till middagen.

Nu är det natt-te som gäller tillsammans med världens finaste och bästaste älskling, måste ju smaka dom där snickerskakorna också..

Goooodniiight!


När jag och Tess var i Lund,

ringde min bror (som för den delen är 7 år äldre än mig, dvs snart 30 och ska veta ganska mycket mer än mig och vara ganska smart med andra ord) och frågade vad jag gjorde. Jo, vi står  och väntar på bussen sa jag. Jag är i Lund med Therese från jobbet. Lund? undrade han, vad gör man där? Well, köper lite julklappar, bor billigt på hotell och bara avnjuter en ledig helg nån annanstans än i Norrköping, typ? Jaha, men Lund säger han igen, ligger inte det typ ovanför Stockholm? Mhm, Donnie, det ligger strax nedanför Täby. Ibland undrar jag om det bara är jag som är smart alltså.. (vi kan lägga till här att jag aldrig haft nåt bra lokalsinne, inte ens har ett minne av att jag läst geografi i skolan och det var inte alltför många år sen som jag lärde mig vart Norrköping ligger på kartan och Jag vet bättre..)

Haha?

En måndags komik

En kul grej på jobbet idag. Vi sitter på morgonen och läser igenom en hel drös med mail vi fått under tiden vi varit lediga. Bland annat handlar det om nya Scandic hotell som kommer att öppnas under nästa år. Ett är i Värnamo där vi inte har något hotell för tillfället så det är ju bra. Sanna, eller om det var Ida läser lite information om hotellet och säger att det inte ligger långt från High Chaparral vilket Thereze genast funderar över en stund innan hon utbrister: "Jaha? Jag trodde High Chaparral låg i Småland.."

Behöver jag fortsätta? (jag måste bara säga att jag älskar mitt jobb och mina arbetskamrater, för även om vi har skittråkigt en måndag tre dagar innan året är slut och det inte ringer ett dyft så underhåller vi oss ganska lagom ändå)

A little uppdatering

Jag sa till Johan i bilen när vi var påväg hem under julaftonen att om vi inte hade minst 10 julkort som väntade oss när vi kom fram skulle jag bli jäkla sur. (Jag vet, men jag älskar att få julkort!) Och hur många hade vi inte som låg där i en hög intill dörren när vi kom fram? Jo, tio stycken julkort. Så nu har vi en drös och jag är nöjd även där.

Nu är jag tjock om magen efter att jag och mami fikade med lite ostkaka tidigare ikväll och nyss åt vi godis och kollade på ungefär fem avsnitt av Två och en halv män. Jag älskar det. Fast jag är alldeles för trött för att uppskatta allt känner jag, men det var kul ändå. Men nu ska det bli härligt att krypa ner i sängen och bara njuta av att inte behöva gå upp halv sju imorgon.

Jag ska nog försöka komma upp vid nio iallafall, om solen skiner, och ta mig en morgonpromenad till Ica och införskaffa de ingredienser jag ska ha till bakverket, för dom hade inte mycket på Konsum i stan. Väldans dålig affär det där och sen ska man betala för parkering, vad är det för skit? Jag handlar ju, räcker inte det? Jag kanske ska GÅ från Vidablick och hem igen om jag ska handla där och inte vill betala fem spänn i halvtimmen? Om det är skitlång kö då? "Öh, vänta lite, det kanske kan ta en stund detta så jag ska bara springa ut och fylla på parkeringsautomaten, jag kommer snart" när jag är kanske trea i kön, eller vadå? Väldigt dåligt. Därför handlar jag på Ica Eneby imorgon istället, dessutom var det dyrt.

Imorgon ska vi också åka in till stan en runda, jag ska tvinga med Johan till Guldfynd för mitt halsband jag fick av honom i 20-års present har gått sönder för tredje gången och det börjar bli skapligt irriterande måste jag säga. Dessutom har båda armbanden jag fick förra julen gått sönder också. Guldfynd, vad är det för skit då? Ge mig nåt som håller. Sen ska vi även kika på lite kläder tror jag och kanske boka bioplatser till Yes Man till kvällen. Har hört att den ska vara kul. Nu är det sängen som gäller, jag har endel att ta igen.

Well, that's it for now.

So this was christmas

Japp, jag är supernöjd med mina julklappar, mina bakverk och hur det hela fann sig tillslut. Vi hade mysigt i Kil och åt gott, umgicks och bara myste från den 20 till julafton. Jag fick en juicepress som jag önskat mig (så jag kan bli ännu nyttigare och pressa egen frukostjuice) sen fick jag 2 gånger Tigi fyllningskräm och glansspray för första förpackningen hade gått sönder första gången så dom hade skickat en ny förpackning gratis och det är aldrig fel. Ingenting är egentligen trasigt, bara locket som åkt upp första gången. Fick även en halvårsprenumeration på Må Bra, strumpor och ett hängsmycke. Tillsammans fick vi pengar, biobiljetter och presentkort på Duka. Väldigt lyckad julafton ala Kil och så fick vi se Bosse-tomte också, gav det hela en liten extra julkick.

Vägen hem blev inte lång under aftonen, gick på 2 och 50 ungefär, hämtade klappar hemifrån och begav oss till la familia i Norrköping där det blev gröt och skinkamacka med julmust och godis till efterrätt. Sen var det även klapputdelning där och jag fick till min stora förvåning, eller inte, en box med One Tree Hill av mamma, sen fick jag tyngder till fötterna som man kan använda vid träning, så nu har jag mina hantlar och fottyngder att träna med hemma efter nyår. Superb! Sen fick vi prydnadsgrejer, en sköldpadda som jag tyckte var hur söt som helst och som passar bra i vår bruna hall, lovely. Annars hände inte mycket under jul, förutom hemkomsten till Ägogången sen. Då var det julklappsutdelning för tredje gången.

Johan fick ett par duntofflor redan i Kil av mig, bara för att. Sen fick han även en Puma-deo som luktar mysigt och ett kit med ansiktsprodukter som han kan använda i smyg och sen även ett laservattenpass så att vi kan få upp lite fler grejer. Det väntas även en till klapp till honom som jag inte fått än, men den blir till nyår eller efter istället. Jag fick min Bruno Banani parfym, samt pengar till kläder och DVD, en marsipangris och en trip på stan som avslutas med att Johan bjuder på restaurangmiddag och under ledigheter ska vi hinna med ett par tre biobesök också. Fast det är ingen julklapp till mig, Johan fick från jobbet och vi fick ju i julklapp tillsammans, så ska bli himla gött allt detta med.

Nu ska vi till mami för att installera hennes internet sen ska vi också till affären för att köpa godis till mig och lite ingredienser så att jag kan göra snickersgodis. Jag känner att jag behöver det idag för jag har jobbat med massa huvuduvärk då jag inte sovit i natt tackvare våra underbara grannar och alldeles för sena mornar under veckan, men imorgon är jag ledig igen och fram till den första januari, sen är det jobb på fredag och ledigt till helgen igen. Men man måste ändå hänga med i bloggsvängarna om man ska vara nån liksom, min jul var typ bäst i världen iallafall.

This was it.

En riktigt god jul

Tre dagar har gått då jag äter vad jag vill och jag trivs som bara den, fast jag är mätt hela tiden och orkar inte äta så mycket, men mycket sött går ner iallafall. Igår var vi hos Emil och åt pizza till Dansbandskampen och jag blev glad att Lars Kristerz vann, hoho. Hoppas dom kommer till Norrköping eller nånstans i närheten och spelar i sommar. Och nu är vi i Kil och har det trevligt, äter gott och bara myser. Jag längtar till julafton, fast dagarna innan är nästan bäst ändå. Nu ska jag bara ha det gott och mysa med dom jag tycker om, så bloggen får vänta och även bantningen, det kommer igen nästa år, så ni får alla ha en riktigt god jul, för det ska jag ha.

Förresten ggr 2..

idag fick vi två julkort, woho!

Saffransdoft och mums i magen

Nu doftar det lussebullar i hela lägenheten och jag mår bra i magen. Har ätit god frukost tidigt, fast knäckebröden blev för hårda, blev dom förra året också. Jag vet inte alls vad jag gör för fel. Men men, kanske finns andra som äter. Jag äter gott, fast kanske bara en eller två innan tänderna gör ont, haha. Lussebullar ligger på spisen och ser goda ut, vill gärna ta en, men jag väntar tills ikväll då jag och älskling ska mysa. Bäst att ta fram köttbullar också kom jag på, jag har ju fryst in dom jag gjorde höromdagen och dom måste fram till julbordsmyset. Och så blir det prinskorv, potatis, skinka, ägg och julknäcke. Vi är ganska lätta när det kommer till julbord, äter inte alltför mycket, men det vi gillar äter vi mycket av. Bra det.

Nu väntar jag bara på att Madde och Molly ska komma och säga hej. Sen ska jag ringa mami och kolla vad hon har för sig för nånting, hon och papi skulle iväg och handla julmat idag tror jag. Men blir kanske inte förrän till kvällen om jag känner dom väl.

Efter frukosten imorse tog jag en kaka som jag bakade igår och sen vid tolv nu åt jag soppa och efter det blev det en till kaka. Jag börjar lite försiktigt tror jag, för jag blir rätt fort mätt och jag vill inte må illa. Är aldrig roligt när man ska äta gott. I år ska jag testa att ha möggelost på pepparkaka, vet inte om det är gott men verkar som om det är väldigt populärt. Jag gillar pepparkaka och jag gillar möggelost, så vad kan gå fel? Kanske lite som att ha punchpraliner på en lasagne, men ändå inte. Vi får se.

Och nu vet jag att man kan gå ner två kilo på en vecka och nästan tre kilo på två veckor, om man heter Dess.

Grand finale

Nu är det fredag den 19 december, egentligen skulle jag hållt på till nyår, men vad tänkte jag då? Julafton utan julmat och godis och allt där emellan. Nyår utan god mat och gott att dricka? Nej, det är inte jag det, ett uppehåll på 11 dagar blir det nu. För idag är det första stora målet nått, jag hade som mål att gå ner 10 kilo, det blev nästan 12, 11,8 iallafall. Måste jag säga att jag är himla stolt över mig själv? Jag trodde nästan inte nu dom senaste veckorna att jag skulle klara av det, men jag gjorde det. Var nog för att de två senaste veckornas vägning inte gett några resultat, tror jag gått upp ett hekto, sen gått ner två, det hände inte så mycket. Men denna vecka mot förra vägningen har jag förlorat 2,6 kilo. Jag är absolut inte övervktig längre och jag har inte alls långt kvar till mitt andra stora och slutgiltiga mål som är till den 20 februari. Tänkte mig mellan 5 och 7 kilo då, borde jag klara på 2 månader tycker jag. Jag är så himla pepp på att fortsätta, men först ska jag äta vad jag vill, göra vad jag vill och bara inte tänka på vad jag äter.

Till att börja med ska jag äta frukost, egna knäckemackor med möggelost tänkte jag ta, med ett glas juice. Ska bli himla gott och bara för att ska jag ta en kaka jag bakade igår till efterrätt, man måste ju smaka på vad man gjort. Mamma fick vara kanin igår och provsmaka, hon ville bara ha mer så jag antar det var godkänt. Nu är det min tur och jag längtar tills ikväll när Johan kommer hem och vi ska äta minijulbord tillsammans, sen ska vi mysa med julmust, pepparkakor och lussebullar som vi ska göra idag. Och imorgon jobbar jag kvart i nio till kvart i tre, sen bär det av till Kil, med julmusik i bilen och en massa juleskum i munnen. Pizzan kommer smaka riktigt gott imorgon måste jag säga. Utan dåligt samvete ska jag hugga in, för jag har gått ner över 11 kilo.

Idag ska Madde och Molly komma också, himla trevligt att få besök tycker jag. Kanske till och med hinner göra lussebullarna klara innan så att jag kan vara lika trevlig tillbaka och vara social istället. Rätt bra ändå att sova dåligt om nätterna så att man vaknar vid sju och inte kan somna om, nu börjar det äntligen bli ljust ute. Jag kommer somna gott ikväll, men nu först frukost!

Jul och rött, rött, rött

Ja, då var snart onsdagen avklarad och Efterlyst börjar om 40 minuter. Alltid lika härligt att få bli uppdaterad om Sveriges brottsligheter. Well, det är snart helg iallafall och jag längtar galet mycket! Målade nyss tånaglarna röda och tidigare idag var jag och mamma till Maxi och där på Lindex köpte jag ett par röda mjukisbyxor som jag ska ha till jul också. Älskar att klä mig enligt högtider, också mysigt att ha myskläder på sig under kvällarna och mornarna under juletid. Jag älskar julen!

Imorgon ska jag ju baka kakor också, och så ska älskling och jag gå på stan en sväng. Men först måste jag städa lägenheten så att det är fint när vi kommer hem också. Alltid trevligt att komma hem till en städad lägenhet när man varit borta ett tag. Johan har lagt över en massa bra låtar till mp3-spelaren som vi ska ha med, då mamma endast har bandspelare i bilen, fråga mig inte varför, det är ingen gammal bil, men så är det. Därför fixar vi det med en fm-sändare och mp3 istället. Brukar funka, vi körde så förra året och det var hur mysigt som helst.

Vi kommer äta juleskum och punchgodis under resan, samt tunnbrödsrullar och så bara måste vi ha med en flaska julmust också. Sen när vi kommer till Karlstad ska vi ta av till Emil och käka pizza med honom, hör ni pizza! Jag ska äta pizza, förstå att jag längtar. Denna veckan går jag på en tonfisk-diet, vet inte om den funkar, känns mest som att man svälter sig och så går man nog inte ner så mycket. Kroppen samlar ju ihop allt den bara kan då, men vi får se. Jag är rätt trött faktiskt, vill bara ha jul och äta gott och sen köra hårt igen efter nyår. Är faktiskt rejält peppad till det också, ska ringa Haluxa då också och börja träna på gym, nu har det ju varit så milt väder att man har kunnat stavpromenera, fast jag föredrar nog gym. Fram till mamis födelsedag ska jag hålla på, alltså 20 februari, sen blir det tårta och min hemmagjorda chokladkaka som gäller. Det är mycket att längta efter nu känner jag!

Efter att vi ätit pizza med Emil ska vi äta lussebullar och pepparkakor som  vi tar med och bara mysa till det lite. Vi kommer vara i Kil runt 21 kanske men det gör inget. Då får vi nog i oss endel gott också hoppas jag. Jag gjorde ju knäcke idag som blev hårda och ganska smaklösa, men dom är goda med ost på och smakar nog bättre efter ett tag. Det ska jag ta med en påse med och imorgon ska jag packa kakor till svärmor, sen på fredag blir det som sagt lussebulle och pepparkaksbak. Kanske får besök av Madde och Molly då, vore trevligt. Inte för att det är så gästvänligt hemma hos oss just nu, men ett litet besök går nog bra. Vill så gärna träffa Molly, hon är så söt på alla bilder jag sett och säkert hundra gånger sötare i verkligheten. Allt känns så jäkla bra just nu, för att det snart är helg? Kanske.

Nu ska jag ta mitt äpple och skölja det, för mer kvällsmat är det inte nu för tiden. Och Johans mackor ska tinas och fixas också, jag kommer bli en jättebra mamma jag med i framtiden. Woho. På fredag ska fingernaglarna också bli röda, men känns fräschast att ta det efter lussebaket, eller va?

Imorgon är det torsdag vilket betyder en dag närmare fredag,
jak er klad hest.

Förresten,

varför får vi inga fler julkort?

Jag vet..

jag är ingen bloggerska. Jag suger redan på det här och det har gått, vadå fyra månader? Kan bero på att jag har ett liv också, jag har tänkt på det. Dom som bloggar var och varannan dag kan inte ha mycket till liv när det hela kommer omkring. Vem fan har tid att sitta en halvtimme om dagen och blogga liksom? Bara det är för mycket för mig och jag är ändå ledig denna vecka. Skulle egentligen bara varit ledig igår, men jag har fortfarande betalda semesterdagar att ta ut i år så jag gjorde det helt enkelt. Idag, imorgon och på fredag, jädrans gött. Så nu inväntas bara arbete på lördag, sen åker vi till Kil vid tre och då är jag ledig igen från söndag till söndag, är inte julen härlig? Jag tror inte jag har längtat så mycket efter att få jobba nån gång, men det är för att det då är min elva-dagar-ät-vad-jag-vill-period. Jag ska äta vad jag vill och lägga på mig minst ett par kilo.

Under mina lediga dagar är det städning, packning, träning och bakning som gäller. Igår gjorde jag köttbullar (mamma Scans duger tydligen inte längre och jag har aldrig gillat färdiga) det var efter att jag och mamma hade varit och handlat julmat till mig och Johan tills på fredag, fast färdigskivad Scan-julskinka fanns ingenstans (!) Well, vi tog oss ner till Willys då, jag och Johan men dom hade ingen där heller, stötte på pappa i affären så han skjutsade oss till Ica Eneby, men hade dom nån överhuvudtaget? Nej. Pappa gav Obs en sista chans (Coop), och där fann vi den. Så nu är allt fixat och klart till på fredag, förutom baket då. Idag är det knäcke som ska bakas, imorgon blir det skrädmjölsdrömmar och så lussebullar och pepparkakor på fredag. Allt detta ska få fina påsar sen som vi ska ta med till kära svärmor. Jag älskar att baka och ta med till andra! Speciellt om det är hur gott som helst.

Nu väntar jag bara på att degen ska jäsa klart så jag kan börja, och mamma kanske skulle titta föbi idag också, måste låna en stekspade som inte är i plast om vi ska göra pepparkakor. Svårt att få upp dom annars. Undrar om hon har en guldpenna jag kan låna också, bäst jag ringer och kollar. Well, this is my life so far. Jag hoppas att min träning, min mat och resten reder sig till på fredag då det är första stora målet som gäller, jag är inte nervös. Tror bara att jag kommer önska att jag gått ner lite mer. Men det är inte över än, januari och februari gäller också och då ska jag ge järnet.

Let's call mama!

1,5 kilo i veckan?

Undrar om man kan gå ner tre kilo på två veckor (?)
Well, we'll see about that!

Blogg uppehåll

Det har blivit ett uppehåll här, beror på kvällsvecka som är sjukt tråkig och brist på tid och även uttråkad för att jag inte har nåt liv under kvällsveckor. Men nu är det slut på det, kompade till och med hem vid sju igår och idag. Så nu är det helg för hela slanten och jag tror jag skippar bloggandet nästa vecka också litegrann, eller jag vet inte. Är inte så pepp just nu, känns inte som att det går som jag vill och nu är det bara två veckor kvar till första stora målet, jag vill så gärna fixa det. Och det ska jag, jag tror jag återkommer när jag har positiva resultat. Nu är det fredag iallafall!

RSS 2.0