fredag 4 juni



kokostoppar
15-20 st

ingredienser

50 gram smör
2 ägg
1 dl socker
200 gram kokos
eventuellt smält choklad

smält smöret, rör ihop ägg och socker i en skål. tillsätt kokosflingor och smör, rör ihop till en smet. låt stå ca 10 minuter. klicka ut smeten med hjälp av två skedar och forma till 15 stora eller 20 små toppar på en plåt med bakplåtspapper. grädda i 175 grader i ca 15 minuter för stora och 10 minuter för små toppar. låt kakorna kallna. ett tips är att doppa topparna i smält choklad också för att lyxa till det lite.

chokladbollar
ca 20-40 st

ingredienser

100 gram smör
1,5 dl socker
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3 msk kallt kaffe
5 dl havregryn
pärlsocker eller kokosflingor för garnering

rör ihop rumsvarmt smör och socker i en skål. rör i kakao, vaniljsocker, kaffe och havregryn. knåda in grynen ordentligt och forma sedan till runda bollar. rulla dom sedan i antingen pärlsocker eller kokosflingor (eller bådeock, hälften var).

enjoy!




Namn:
Spara

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera:

Trackback
RSS 2.0